Epizyo avrupada yasak. Çok ekstrem durumlarda yapılır. Örneğin kilolu bebek ya da vakum kullanılacaksa vs. Çünkü her ikiside ciddi yırtılmalara sebep olabiliyor. Tabi ki kötü bişey değil, anneye ya da bebeğe verilecek zararın dahi önüne geçebilir. gerekliyse yapılmalı. Ama Türkiye de önüne gelen anneyi kesiyolar. Biraz araştırınca epizyonun her kadına uygulanmaması gereken rutin bir işlem olmadığını anlıyosunuz. Artık Türkiyede de çoğu doktor bunu kabul ediyor zaten. Her kadına epizyo yapılmamalı diyor. Amerikada epizyo yapıldığı için doktoruna dava açan kadın var mesela. Vucut bütünlüğüne zarar verdiği için. dilerseniz burada açılan konulara bakın kadınların epizyo şikayetlerine.Epizyo cok kotu bisi gibi gozukmedi okudum simdi iki hikayedede duyunca adini tabiki arastirmadim ama boyle ufak mudahaeleler yapilabilir diye dusunuyorum
Mesela Bana epizyo yapılmasına gerek yoktu bebeğim kilolu değildi, gelişinde de sıkıntı yoktu takılı kalmadı, saatlerce olduğu yerde durmadı yani gerek yoktu epizyoya. Ben yine olsa yine epizyo yapılmasını istemem. Lakin karnıma bastırıla bastırıla elle müdahalelerle doğurtuldum. O basınçla çıkan bebeğim ciddi yırtıklara sebep oldu. Bunu doğum sonrası gittiğim farklı doktorlardan teyid ettim. Ufak gibi görünen ciddi bir müdahale bu, zira yırtılma makatıma dahi ulaşabilir, telafisi imkansız sonuçlar doğurabilirdi. Yani Her müdahale maalesef hayat kurtarma niyetiyle yapılmıyor.