- 23 Mayıs 2018
- 1.703
- 3.092
- 63
Çok haklisin, ben de 9 yıl boyunca hayırlı zamanda hayırlısıyla dedim, rabbim kime ne vereceğini biliyor dedim, vakit saat bekliyor dedim. Şükürler olsun bugünleri gördüm. Şimdi de bunca zaman sonra nasip eden rabbim koruyup kollayacaktir, bu dünyadan nasibi varsa kavuşacağız Allah'ın izniyle diyorum. Olumsuz birşey yaşarsak da nasibi yokmuş diyeceğiz ne yapalım.. Kimsenin lafıyla içimizi curutmeyelim
Bir de devlette eşleri almıyorlar ya o da sorun. İkisine de çok güveniyorum. Bir de benim haşimato olduğu için TSH bakılacak sürekli, ayda bir gider baktiririm diyorum.
Sucuk mu yasak ekmek mi? Ben glutensiz besleniyorum uzun süredir, ama karabuğday, badem unu vs ile ekmekler yapıyorum. Sucuk da duvee den katkısız , antibiyotiksiz doğal besi hayvan etinden sucuk aldım. Karabuğday ekmeği ile tost yaptım yedim dün. Katkısız sucuk bulamazsan kıymaya baharatları katıp pişir öyle yap bence
Hayır benim 3.olacakİnşallah cok tesekkur ederim. Sen de mi ilk kontrole gec gidiyorsun
Bir tek onlar degil hamile psikolojisinden anlamayan herkes dusunmeden konusuyor malesef en guzeli takmamak :) daha bakalim neler duycaz aa dogurmadin mi sen daha, aa ne zaman dogurdun haberimiz yok, aa sutun mu az geliyo acaba, aa gazi mi var acabaHe, ben de görümceyle arada durumlar mı var acaba dedim de, durumlar olsa bile hamile kadın üzülmez. Dediğin gibi düşünmeden konuşmuş. Sen olmadı biraz fazla üzülmüş gibi yap, vicdan yapsınlar biraz, belki akıllanırlar :)
Canım gebelik takip uygulamaları var onları indir hem otomatik hesaplar hem de gelişimini, hafta hafta neler olduğunu izlersin ordankaç + kaç olduğu ne demek :)) ilk hamilelik olunca allahımm öğrenicem daha :))
Tesekkur ederim cevabın icin, doktorum alt sınırı söylemedi biraz düşük ama önemli değil dedi. İlk gebeliğimdeki doktorumu aradım, 15in üzeri kabul edilebilir ancak 20-25 arası tercihimiz dedi. İcine sinmeyecekse günde 1 crinone jel kullan dedi aldım kullanacagımBen de ofiste masa başı çalışıyorum ama işle ilgisi yok yorgunluğumun. Bazı günler gereksiz yorgun oluyorum. Dün 10'da yattım sabah 7 buçukta alarmla kalktım. Bugün çok iyiyim mesela ama yarın yine 10 saat uyumak isteyebilirim. Bunun dışında da pek belirtim yok.
Testte referans aralıklar yazmıyor mu? Benim sonucumdaki referans değerleri yazıyorum. Birimi µg/L. (ikinci trimesterin üst sınırı birinciden neden daha az bilmiyorum)
0 - 0,3 (FOLLIKULER FAZ) 1,2 - 15,9 (LUTEAL FAZ) 2,8 - 147,3 (GEBELİK 1. TRIMESTER) 22,5 - 95,3 (GEBELİK 2. TRIMESTER) 27,9 - 242,5 (GEBELİK 3. TRIMESTER) 0 - 0,2 (POSTMENAPOZAL)
Lekelenme, kanama yoksa endişe etme. Doktorun sonucu değerlendirecektir.
Canım devlette doktorları arayabiliyor muyuz? Burda pek ilgilenmiyorlar doğru dürüst yüzüme bakmadılar, telefonla ulaşma kokusu bizim burda ütopik birazBenim de 6 Ocak, öğrenir öğrenmez devletten randevu almıştım, yarın gideceğim, özel doktorumda keseyi gördük cumartesiye çağırdı ama ben sabırsızlanıyorum , yarın görürüm inşallah. Ben hem devlette hem özelde takibe devam edeyim diyorum, ne olur ne olmaz , özel doktorum eve uzak, devlet yakın, acil bir durum olduğunda rahatlıkla arayabileyim devletteki doktorumu da
Hayırlısı olsun ben o strese dayanamam diye hep geç gidiyorum oğlumda da gec gittim kese kalp atısı birlikte gördüm şimdide öyle yaptım. Cok sükür Allah nasip ettiHayır benim 3.olacakkalp atışı için gideceğiz biz aşırı heyecanlıyız duramıyoruz da
Selam arkadaşlar..Benim çok şükür bulantım hiç yok, umarım böyle devam eder. Sadece öğlen 2,5'tan sonra aşırı uykum geliyor ve akşama doğru halsizlik..Sırt ve bel ağrım çok artıyor. Dün kendimi eve zor attım, bir duş alıp hemen uyumuş kendimden geçmişim. Uykumu alıp dinlendiğimde psikolojik olarak da pozitif oluyorum. Çalışanlar var mı aranızda?
Bende öncelikle Allah'ın izniyle sağlıklı olmasını dileyerek ikinci olarak cinsiyetini çok merak ediyorum. Yaş 32, bebeğin ana rahmine düştüğü ay ocak olunca çin takviminde erkek çıkıyor. Bakalım tutacak mı, artık her gün ayrı bir merakla geçecek. Gelsin meraklı günlerimiz:)
Haaa dogru en basta sebep o tabiki kalabalik oldugundan dolayı eşleri almiyorlarBir de devlette eşleri almıyorlar ya o da sorun. İkisine de çok güveniyorum. Bir de benim haşimato olduğu için TSH bakılacak sürekli, ayda bir gider baktiririm diyorum.
Aynen benim de bir komşum var hata ettim ona dedim büyüktür benden tevrübelidir, gurbetteyim burda kimsem yok, acil bir durumda yardım isterim vs. Diye ama demez olsaydım beni her gördüğünde kızından sonraki hamileliğinde 3.aya kadar kesenin dolmadığını ve kürtaj olduğunu anlatıyor bile bile üstüne basa basa. Çok erken daha kimseye denmez diyor 3 aya kadar. İnsanlar düşüncesiz, kaba ve gerçekten kötü kalplidaha dün girdim bende bu platforma dediğin gibi iyi şeylerin yanı sıra baya üzücü ve korkutucu şeylerde okudum .. benimde çevremdeki ler beni telaşlandırdılar benim içim çok rahat diyorum pat birisi bişey diye diğeri bişey diyor ben hep şu kafadayım allahın izniyle bu çocuk doğacaksa saati vakti belli her ne olursa olsun bunu dillendirsen de rehavete de kapılsan allahın izniyle gelecekse gelecek .. bide herkesin vücüdu farklı süreçler yaşadıklarımız genler bunlar farklı hiç kafamızı karıştırıpta olumsuz şeyler düşünmüyoruz onlar hissediyorlar ve bizi seçtiler mucize bişey bu
öğrendiğim andan beri elimde bir mikrofon olsa da herkese ilan etsem keşke bende aynı durumdayım :) inan insanların ne dediği ne düşündüğü umrumuz da olmasın biz bu süreci en keyifli hale getirerek yaşayalım insanların ağzı torba değil ki .. allah hayırlısını versin bişey olacaksa olacak bunun önüne kimse geçemez ama bu keyifli süreci de ızdıraba dönüştürmenin de bi mantığı yok benceAynen benim de bir komşum var hata ettim ona dedim büyüktür benden tevrübelidir, gurbetteyim burda kimsem yok, acil bir durumda yardım isterim vs. Diye ama demez olsaydım beni her gördüğünde kızından sonraki hamileliğinde 3.aya kadar kesenin dolmadığını ve kürtaj olduğunu anlatıyor bile bile üstüne basa basa. Çok erken daha kimseye denmez diyor 3 aya kadar. İnsanlar düşüncesiz, kaba ve gerçekten kötü kalpli
Kızlar neden sucuk zararlı mı ya hiç bilmiyorum ben yiyorumValla benim de istiyor ama oyle sucuklu biseyler varsa yedigim seyde uzerinden ayiklayip yiyorum kokusuyla yetiniyorum
Evet aynen canım bir doktor videosu izledim geçen gün diyor ki hamile şunu yapmaz rafa uzanmaz vs. Bunlar gereksiz önlemler elbette hamile kadın dikkat etsin bazı şeylere ama bir bebeğin dünyaya geleceği varsa, bu yazılmışsa kadın isterse halter kaldırsın düşmez o bebeköğrendiğim andan beri elimde bir mikrofon olsa da herkese ilan etsem keşke bende aynı durumdayım :) inan insanların ne dediği ne düşündüğü umrumuz da olmasın biz bu süreci en keyifli hale getirerek yaşayalım insanların ağzı torba değil ki .. allah hayırlısını versin bişey olacaksa olacak bunun önüne kimse geçemez ama bu keyifli süreci de ızdıraba dönüştürmenin de bi mantığı yok bence
Böyle bir test yapildiysa eger bakabilirsin bende negatif cikanlar daha once bu enfeksiyonu gecirmemis oldugum anlamina geliyormus. Dolayisiyla doktor bana dedi ki yesillik yerken iyice yika, çiğ ete dokunma yeme, sucuk benzeri seyler yeme. Yiyeceksen cok az iyice pisirip yemen gerekir butun etleri dedi.Kızlar neden sucuk zararlı mı ya hiç bilmiyorum ben yiyorum
ahahah değil mi çok doğru :))) gerçekten sesli güldüm :))Evet aynen canım bir doktor videosu izledim geçen gün diyor ki hamile şunu yapmaz rafa uzanmaz vs. Bunlar gereksiz önlemler elbette hamile kadın dikkat etsin bazı şeylere ama bir bebeğin dünyaya geleceği varsa, bu yazılmışsa kadın isterse halter kaldırsın düşmez o bebekçok güzel moral oldu bana size de olsun
Maşallah Valla tebrik ederimHayırlısı olsun ben o strese dayanamam diye hep geç gidiyorum oğlumda da gec gittim kese kalp atısı birlikte gördüm şimdide öyle yaptım. Cok sükür Allah nasip etti
İlk bebeğiniz mi? İlklerin yeri ayrı. Biz de sonucu alınca öyle ağlamışız ki arabadaydık indik otoparkcı eşime abi Allah korusun bişey mi oldu birine demiştiMaşallah Valla tebrik ederimbiz kanda çıkınca daha kese görünmezken bile eşim telefonla memleketi aradı herkese söyledi. Elimize yüzümüze bulaştırdık bu süreci
Evet ya bana da yaptılar bu testlerden ama yorumlamadı bile şaka gibi! Gitti doğuma geldi saatlerce bekledik doktoru sonra herkesin sonucunu eline verdi hızlı hızlı herkesin sıkıntısını ulu orta söyledi bana da gebelik var git 2 hafta sonra gek dedi sadece. Arada özele gideyim bari en azından sorularıma cevap alırımBöyle bir test yapildiysa eger bakabilirsin bende negatif cikanlar daha once bu enfeksiyonu gecirmemis oldugum anlamina geliyormus. Dolayisiyla doktor bana dedi ki yesillik yerken iyice yika, çiğ ete dokunma yeme, sucuk benzeri seyler yeme. Yiyeceksen cok az iyice pisirip yemen gerekir butun etleri dedi.Eki Görüntüle 2592529
sizinle aynıyız çin takvimine baktınızmı bende erkek cıkıyor :)Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla kucağına almak nasip olsun. Şimdi flo diye bir uygulama var bence öncelikle onu indir telefonuna, son adet tarihini işaretle, ordan takibini yap. Hamilelik haftası bir önceki adetinin ilk gününden itibaren hesaplanır. Ben mesela 1 Ocak'ta adet oldum en son, 1 Ocaktan itibaren beni hamile olarak kabul ediyor beni doktorlar. Üzerine de sayıyorlar kaç hafta kaç gün geçti. 6+7 demek 6 hafta 7 günlük demek, 1 gün sonra 7. haftaya başlayacağım. benim de ilk hamileliğim, acemiyiz hepimiz :)
İlk bebeğiniz mi? İlklerin yeri ayrı. Biz de sonucu alınca öyle ağlamışız ki arabadaydık indik otoparkcı eşime abi Allah korusun bişey mi oldu birine demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?