2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Ben de hem özel hem devlet arasinda gidip gelecegim sebebi ozeldeki ultrason cihazlari daha iyi. Bu persembe ozelden randevu aldim bebegi ve eger olursa kalp atisini duymaya insallah biraz erken ama sabredemiyorum ☺ Kese icin 5+0 da gitmistim, 2 hafta sonrasi kalp atisi icin cagirdi devletteki doktorum. Insallah sagliklidir bebislerimiz

Aynen öyle arkadaşım, içimizi ferah tutuyoruz, hamileliğimizin tadını çıkarıyoruz, öyle çok kurcalamıyoruz. Dediğin gibi bizi hissediyorlar, onları huzursuz etmeye hakkımız yok.

Cok haklisin ve bir de çok şey bildigini sananlar da var cevrede. Bir kez kimyasal gebelik yasamistim, bu kez ogrendigimde degerlerim 3 er kat artiyor, ne bir kanamam ne bir sancim hic birsey yokken eşimin ablası aaa dış gebelik olmasın dedi ben ondan korkuyorum dedi. Sardı mı beni bi korku. Hemen arastirmaya basladim 2 cocugu var kadin bisey bilip de soyluyordur dedim bi baktim ne goreyim dış gebelikte asiri kanama ve agri diyor belirti olarak. Onu ogrendikten sonra kimseyi takmayacagim dedim kendi kendime. Bir problem varsa kimseye sormayacagim direk doktorla muhatap olacagim. Lafin kisasi bosu bosuna burada olsun cevrede olsun kimsenin dedigine yaptigina bakmamak lazim. Evham kotu bisey. Moral bozmaya gerek yok.

Aynen öyle arkadaşım, içimizi ferah tutuyoruz, hamileliğimizin tadını çıkarıyoruz, öyle çok kurcalamıyoruz. Dediğin gibi bizi hissediyorlar, onları huzursuz etmeye hakkımız yok.
işte bu biz güçlü ve bilinçli anneler olucaz inşallah ve süreçlerimizin hepsi de keyifli geçicek allahın izniyle :)

canım biz 6. haftada bebeği gördük doktor görüntğde hareketi var kalbi atmaya başlamış dedi ama haftaya gelin dinlemeyi o zaman yapıcaz dedi yani nasipse 7. haftada
ay hadi bakalım sağlıklı olsunlar da gerisi problem değil :) bana en son gittiğimde tek taşa benziyor baksana dedi ben hiç bişey göremedim tabiki :)

Sürecin başında hepimizin bir ders çıkarması gerekiyor demek ki. Bundan sonra kim ne derse desin sallamam. O açıdan iyi oldu kendi adıma. Dediğin gibi tek muhatabım doktor artık. Bu arada görümceyle aranız nasıl normalde :)

Daha çok erken. Ben yarın gideceğim kalp atışı duymaya. 6+7 olacağım. Adet tarihime göre haftam normalde 7+5 ama ultrasona göre birkaç gün geriden geliyoruz. Ultrasondaki tarihi baz alıyorum.
6+6 dan sonra 7+0 geliyor canım

Görümceyle de kayinvalideyle de aramiz iyi aslinda ama sadece dusunmeden konusmalari cok meshur o yuzden kalp kirici olabiliyorlar ben de biraz hassasım ama umursamiyorum artık 5 senedir alistim

uyku çoksa erkektir :)
aa öylemi..normalde ben öyle akşamları yatan uyuyakalan biri değildim akşam ve gece cin gibi olurdum sabah uykusunu severdim..şimdi aşırı uyuyorum akşamları bakalım tutacak mı, hayırlısı olsun..sizin nasıl geçiyor?

ben hamile değilim beklemedeyim henüz.:)

Görümceyle de kayinvalideyle de aramiz iyi aslinda ama sadece dusunmeden konusmalari cok meshur o yuzden kalp kirici olabiliyorlar ben de biraz hassasım ama umursamiyorum artık 5 senedir alistim
He, ben de görümceyle arada durumlar mı var acaba dedim de, durumlar olsa bile hamile kadın üzülmez. Dediğin gibi düşünmeden konuşmuş. Sen olmadı biraz fazla üzülmüş gibi yap, vicdan yapsınlar biraz, belki akıllanırlar :)

Çok haklisin, ben de 9 yıl boyunca hayırlı zamanda hayırlısıyla dedim, rabbim kime ne vereceğini biliyor dedim, vakit saat bekliyor dedim. Şükürler olsun bugünleri gördüm. Şimdi de bunca zaman sonra nasip eden rabbim koruyup kollayacaktir, bu dünyadan nasibi varsa kavuşacağız Allah'ın izniyle diyorum. Olumsuz birşey yaşarsak da nasibi yokmuş diyeceğiz ne yapalım.. Kimsenin lafıyla içimizi curutmeyelim

Bir de devlette eşleri almıyorlar ya o da sorun. İkisine de çok güveniyorum. Bir de benim haşimato olduğu için TSH bakılacak sürekli, ayda bir gider baktiririm diyorum.

hanımlar canınız birşeyler istemeye başladı mı? Benim rüyama sucuklu tost giriyor yiyemiyorum da yasak :)
Sucuk mu yasak ekmek mi? Ben glutensiz besleniyorum uzun süredir, ama karabuğday, badem unu vs ile ekmekler yapıyorum. Sucuk da duvee den katkısız , antibiyotiksiz doğal besi hayvan etinden sucuk aldım. Karabuğday ekmeği ile tost yaptım yedim dün. Katkısız sucuk bulamazsan kıymaya baharatları katıp pişir öyle yap bence

Kızlar merhaba 4+4 hamileyim daha çok yeni ama hiç bir belirtim yok korkuyorum. Bitek göğüs hassasiyeti oda varla yok arası. Normalmi belirti olmaması
Hayırlı olsun canım doktor mu dedi 4+4 yoksa senin hesabına göremi. Benİmde 4+4 müş doktordan geldim az evvel kese gördük sadece 2 hafta sonraya çağırdı. Zaman nasıl geçecek bilmiyorum

Ben de ofiste masa başı çalışıyorum ama işle ilgisi yok yorgunluğumun. Bazı günler gereksiz yorgun oluyorum. Dün 10'da yattım sabah 7 buçukta alarmla kalktım. Bugün çok iyiyim mesela ama yarın yine 10 saat uyumak isteyebilirim. Bunun dışında da pek belirtim yok.
Kızlar progesteron değerim 16.6 cıkmıs kan tahlili verenler sizce bu değer nasıl?
Testte referans aralıklar yazmıyor mu? Benim sonucumdaki referans değerleri yazıyorum. Birimi µg/L. (ikinci trimesterin üst sınırı birinciden neden daha az bilmiyorum)
0 - 0,3 (FOLLIKULER FAZ) 1,2 - 15,9 (LUTEAL FAZ) 2,8 - 147,3 (GEBELİK 1. TRIMESTER) 22,5 - 95,3 (GEBELİK 2. TRIMESTER) 27,9 - 242,5 (GEBELİK 3. TRIMESTER) 0 - 0,2 (POSTMENAPOZAL)
Lekelenme, kanama yoksa endişe etme. Doktorun sonucu değerlendirecektir.

Canım benden sana tavsiye pıhtılaşma testleri yaptır. Bebeğin kkalbinin durmasına en büyük sebep pıhtılaşmayı gösteriyorlar. İki ayda değil benimki 20 küsur günde çıktı. Diyarbakırda yaptırdım ve varmış dedi doktor. Ben de ilk gebeliğimde boş gebelik sebebiyle kürtaj oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…