Toplamda ne kadar kilo aldin canim zayiflar daha cok kilo alır diyorlar ama ne kadar dogru bilmiyorum bende 31 haftada 9 kilo almışım doktorum cok dedi 10 la bitirmeyi planliyorduk falan dedi hattaPeki ilk dogumda aldıkakrının hepsimi verdinmi dogumdan sonra ya ben cok zayıfım vucut bı göbeği tadımazdı o yüzden aldım sanırım bide tabi cokda yedim halada yiyorum
genetik belkide bilmiyorum canim bende hic yoktu anneminde doguma yakin cikmis onunda yokmus daha yeni belirdi benimki 2 3 gundur varçizgi çok önceden oluşmuyor mu ya
Ayy sen anlatirken bile icim bir tuhaf oldu allahim allahim hayirli dogumlar nasip et bende normal olamam o zaman simdiden kalbim hizli hizli carpiyor duydukçaOna spinal diyorlar galiba epidural normal doğumda oluyo.
Valla ben daha anestezi doktorumla konuşmadım ama ben yapamam spinal falan canın acımasada tüm o kıtır kıtır sesleri duyuyormusssun karnının gerildiğini falan hissediyormuşsun.Ben panik atak geçiririm zaten bayıltırlarağrıya bişiy diyemem herkes aynı hissetmiyor.sonradan ağrısı olmayanda var.
Günaydınnormal iğne acısıydı. kıpırdamıyorsun işlemi yapıyor sonra uzanıyorsun. ondan sonra zaten uyuşmayı hissediyorsun. benim epidural+spinaldi bu arada.
Bebek hacim kazandıkça normalCanım bide bu alt kısımda var tam göbek altındaki kemikler varya sol taraftakinde onun orda biyerlerde kemikte gibi batma oda normalmidir
Ayy rüyamda doğum yapmışım sütüm zor geliyordu göğüslerim acıyordu hemen markete inip gümüş kapak alıyordum sanirim bu bana bir işaretEylül annelerinde doğumlar başlamış. Sanırım sıra bize geliyor
Çok şükür bin şükür canımSağlıkla gelsin minnoslar annesi cok şükür yine sen 30lari görmüşün gecen hafta bir arkadasim 29. Haftada dogurdu ikizlerini insallah seninkilerde 36 37 lere kadar beklerler
Özellikle ikiz bebekleri olacak anneler için söylüyorum korkmayın artık hepimizin haftası baya ilerledi. Eşimin iş yerinden arkadaşının eşi 3 ay önce 30 haftalık ikiz bebekleri için dışarda alışveriş yaparken birden suyu gelmiş hemen hastaneye gittiler ama bebekler o gece doğdu 1 ay küvezde kaldılar ama şu an gayet sağlıklı bir şekilde evlerindelerAh hiç sorma arkadaşım hafta sonu kanamayla acile gittim ben serum iğne hap duruyoruz bakalım daha çok şükür
Kasılmalarım artık baya fazlalaştı doktorum 35e kadar ancak beklerler diyor inşallah beklesinler de 33+3 olduk bugn. Hafta sonu o kanamadan sonra tekrar ciğer olgunlaştırıcı vurunduk bakalım. Şimdilik kalkmadan yatmaya devam ediyorum.
Kesinlikle öyle zaten doktorum Dedi korkma doğsalar bile hiç birşey olmaz küvöz de kalırlar sadece dedi. Ama işte anne karnı gibi olmaz ki.. benim derdim kalmasınlar orda bırakıp gelmek psikolojik olarak çok zor rabbim sabır versin bunu yaşayanlara belki bende yaşayacağım bilmiyorum ki elimizden geleni yapıyoruz onlar dursun diye durmazlarsa da yaramazlar bizde bekleyeceğiz küvöz deÖzellikle ikiz bebekleri olacak anneler için söylüyorum korkmayın artık hepimizin haftası baya ilerledi. Eşimin iş yerinden arkadaşının eşi 3 ay önce 30 haftalık ikiz bebekleri için dışarda alışveriş yaparken birden suyu gelmiş hemen hastaneye gittiler ama bebekler o gece doğdu 1 ay küvezde kaldılar ama şu an gayet sağlıklı bir şekilde evlerindelertamam küvezde kalmaları anne babayı psikolojik yönden çok etkiliyor ama en azından bebekleri sağ Salim artık yanlarında
Gecen hafta hep oyleydim sarki dnliyordum agliyordum oturdugum yerde aklima bisey geliyordu agliyordum. Kendme sasrmistim artik gozumden yaslar kendi kendine akmaya basliyordu. Smdi gectiKızlar hamileliğin ilk zamanlarındaki duygusallığa dönen var mı ?
Her şeye ağlamaya başladım.
Gunaydin canim zaman yaklaştıkça heyecan basliyor benim o cizi 3 yada 4 aylikken cikmisti sanirim o da genetikgünaydın kızlar eylul annelerini okudukca heycanlaniyorum dunde annem gobegin asagi inmis dedi heycanlandim birde cizgi olustu bu hafta gobegimin altinda anneminde doguma yakin olusmus heycanlandim daha cokta erken insallah zamanini bekler
Aynı durumdayiz canim aldim birkac eksik disinda hepsini ama yika ütüle canta hazirlamsi kaldi bide oda aldik bebise ama daha gelmedi en son aradığımızda 1 aya kadar teslim ederiz demişlerdi halen ne gelen var nede gidenNiyetim öyle sürekli bahaneler buluyorum kendime başlamamak için, tek olunca insan iş gözünde büyüyor koyulacakları aldım da yıkaması ütülemesi bavula yerleştirmesi kaldı
Benimde geçer mi acabaGecen hafta hep oyleydim sarki dnliyordum agliyordum oturdugum yerde aklima bisey geliyordu agliyordum. Kendme sasrmistim artik gozumden yaslar kendi kendine akmaya basliyordu. Smdi gecti
Insallah canim allahin izniyle 10 gun daha dururlar bebeklerinle konus sürekli bir yerde okumustum bebeginizle konusun ona anlatin diyorduÇok şükür bin şükür canımŞimdi tek istediğim 10’gün daha dururlarsa 35 olacaklar ona bile razıyım
benimde sancıdan dolayı plesanta aşağıda olduğu için kanama olmuş . Rahim ağzı iyi çok şükür benim açılmalarımda sıkıntı vardı zatenaçılma olmuyor, zor oluyor . Ben yukarı çıkacağını değilde kenardan bebeğim kafasını sokarda iter hayalindeyim hep inşallah inşallah sağlıklı bir şekilde kavuşuruz
Yaa kızlar sol karın boşluğu mu desem oradaki kemik mi desem neresi desem bilemedim orda batma gibi bi ağrı var normalmidir oluyormu sizde de
Öyle birşey yok canım..sezaryen de epidural spinal ayrı ayrı yapılabildigi gibi beraber kombinde uygulanabiliyorNe demek canım tabi ki sorEpidüral ve spinal aynan da uygulanamaz zaten sezeryanda epidüral kullanılmıyor, spinal anestezi kullanılıyor. Omurilikten bir iğneyle uyuşturulup opere ediliyor. Çok şiddetli ağrı ve kanama olmuyor ama tabi ki kesiliyorsun bu nedenle ağrı kesicilerin keseceği yoğunlukta ağrın oluyor spinal anestezi de çok hızlı toparlanma gerçekleşiyor çünkü genel anestezi de aldığın yoğun ilaçları almıyorsun. Bebeğin ilk doğduğu anı Rabbim hepimize görmeyi nasip etsin. Büyüleniyorsun eğer imkanın varsa bu anı mutlaka yaşamalı insan ❤❤❤
Benim nerdeyse en basindan beri var suan yukardaki cizgim hafiften beliriyorçizgi çok önceden oluşmuyor mu ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?