- 15 Şubat 2020
- 2.302
- 1.730
- 63
Kan sulandirici doğuma kadar dedi drYaa anladım şimdi son ana kadar kan sulandırıcı kullanmak zorunda mısın peki? Benim gebeliklerde düşüyo plt sonlara doğru dibe vuruyor. Benim 4-5 gündür kan hapım bitmişti acaba diyorum ondan mı 89u gördüm alakası var mı bilmiyorum inan. Ama ben demir depomun boşaldığını hissediyorum dilimde sürekli kuruluk var(şeker sorunum yok) ve dudak kenarlarım yarılıyo sık sık sürekli nemlendirsem de geçmiyor. Dün bana 100 mg lık vegaferon demir yazdı onu da ben talep ettim. 50 mg dı benim eskisi, beni kurtarmıyo belli ki. Sen ne kullanıyosun demir olarak ve dozu nasıl? Buarada plt için bolca yeşil yapraklı, yeşil mercimek, muz, arı sütü vs ye başlıcam bide antep fıstığı yiyordum çiğ olarak oğlumda. Şu pandemide fakülteye gitmek istemiyorum
Anladım cnm pihtilasma sorunun var miydiBen en son temmuzda baktirmisim 184 cikmis canim hem igne hem asprin kullaniyordum ignem 26.haftada kesildi aspirin de bu hafta kesilecek
35+3 dü son kontrolümde 2500 kg dedi bu cumartesi gideceğiz 36+3 olacak canımson kontrolünde kaç haftalıktın ve bebişin kaç kilo idi ? Her zaman yazdığım gibi dr a güven çok çok önemli ama plesanta yaşlandıkça bebeğin kalması yarardan çok ...inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde yavrularımıza kavuşalım ❤
İnş demir depomuz yükseldikçe kandaki tüm değerler aynı şekilde yükselir. Ben kahvaltıda peynir vs yiyorum diye içemiyorum kan ilacını sabahları, akşam yemeğiyle birlikte alıcam elinde kuşburnu pekmezi çayı veya suyu varsa kan ilacınla birlikte alabilirsin c vit emilimi artırıyomuş. Aslında limon düşündüm ama limon kanı sulandırıyor diye biliyorum o yüzden vazgeçtimBnde kan ilacı olarak gynoferon kullaniyorum sabah akşam 80 mg kullaniyorum bnmde zaten kanım azdı ölçüldüğünde daha baslamamistim kan ilacına kan yapamn şeyler yiycem bnde yükseltmek için..ama kan ilacı hem gebelikte hem de doğum sonrası şart
35+3 dü son kontrolümde 2500 kg dedi bu cumartesi gideceğiz 36+3 olacak canım
Aynen guzel renk kizada erkege uyuyorbende hatta cinsiyet belli değildi turkuaz gibi bi renk almıştım
Bana da kilosu normal geliyor canım inşallahbakalım ne diyecek doktorun belki doğumu planlar , haftası ve kilosu doğum için iyiinşallah ikiniz içinde en iyisi olur
Anladım cnm kuşburnu pekmezim var bakalım hakkımızda hayırlısı olsun sağlıkla kucağına alırsın ins bebişini cnmİnş demir depomuz yükseldikçe kandaki tüm değerler aynı şekilde yükselir. Ben kahvaltıda peynir vs yiyorum diye içemiyorum kan ilacını sabahları, akşam yemeğiyle birlikte alıcam elinde kuşburnu pekmezi çayı veya suyu varsa kan ilacınla birlikte alabilirsin c vit emilimi artırıyomuş. Aslında limon düşündüm ama limon kanı sulandırıyor diye biliyorum o yüzden vazgeçtim
Bende en başından beri var. Dr um arada rahmin temizlenmesi iyidir demişti. Koku, yanma veya kaşıntı olursa kültür bakarız demişti.kizlar benim akintim bir haftadir cok yogun genelde beyaz ama arada sari bir akintida geliyor enfeksiyon mu acaba diye dusunuyorum cok fazlada su iciyorum ama sizde de var mi bu durum
Bu soruya gelen cevapları ben de bekliyorum.Kızlar ya doğumun iki çeşidinden de çok korkuyorum. Ağrı olayını geçtim hadi bi şekilde ağlaya sızlaya dayandım ama ya doğum esnasında ve sonrasında kötü bi durumla karşılaşırsam diye aklıma çok kötü senaryolar geliyor.
Bu korkularımla nasıl başa çıkıcam hiç bilmiyorum kendimi çok çaresiz hissediyorum
Peki neyle mayalamak lazım yani damızlık olarak ne kullanıyorsunuz bende süt alcam artık evdeyim yıgurt yapayım dedm ilk defa yapcam ama damızlık ne kullancam bilmiyorumCanim üzgünüm ama dediğin gibi değil o iş..keşke hazır yoğurtlar gerćekten sütle yapılıyor olsa belki dedigine katılabilirim..eşimin iş yerinin deposu kiralanır yıllık firmalar tarafından o cok iyi bildigimiz Türkiye'nin en büyük markası tarafından kiralanıyor bir.kaç yıldır..sadece tonlarca toz yüklendi geçen yıldan beri.. ne tozu ? tabiki süt tozu dedikleri madde ve peynirler yogurtlar hep onunla oluyor ..icerdigi kimyasallar koruyucular da cabası...yogurt yediginizi sanmayin yani asla öyle birsey yok...Hatta Yavuz Dizdar bir kere demisti ki hazır yogurt yiyeceginize yemeyin sagliginizi koruyin daha iyi diye..en kötü kaynatıp kendin yaptigin yoğurt 10 kat iyidir hazir yogurttan ..hiç bulamıyorsanız açık sütü günlük süt alip mayalayin lütfen öyle.bir yanılgıya düşmeyin
Ben de aşı konusunda çok tereddütteyim yaptırmak istemeyen ve karşı çıkan sayisi çok az benim aklım çok karışıkArkadaşlar şu an kafanızı bulandırmak istemem ama benim kafam bir konuda çok karışık. İlk oğlumun immün yetmezliği var. Aşılara antikor geliştirmiyordu. Bildiğiniz çoğu aşıyı defalarca tekrarladık. Ama içim hiç rahat değil. Sürekli çocuğa ağır metal yükletip durdum.
Arkadaşım var İngilterede 1 yaş aşısından 2 saat kadar sonra çocuğun gözbebekleri büyüyor ve o andan sonra çocuk göz temasını kesiyor. Ondan sonra doktorlar araştırmalar vs aşının içindeki alüminyumun direkt beyne gittiği ve beyinde hasar yaptığı yorumu yapılıyor. O zamandan beri de otizm teşhisi koyuluyor ve. Büyük uğraş veriyorlar. Hemen fark edilip ağır metal arındırma vs protokolleriyle çocuk şu an otizm teşhisi fakat iyi durumda.
O hep söylüyor benim canım yandı ben yaşadıklarımı anlatayım siz karar verin diye. Aşı karşıtlığına her zaman karşıydım ama neler yaşadıklarını duyunca ve araştırınca ne yapacağım konusunda kararsız kaldım çok. Bebek doğar doğmaz yapılan K vitamini iğnesiyle ilgili çelişkiler çok fazla. Okudukça şiştim. Yaptırmasam ağızdan sentetik olmayan doğal K vitamini verdirsem demeye başladım. Bebek doğar doğmaz hepatit b aşısı yapılıyor. Bebek zaten kimden kapacak hepatiti kimse yaklaşmıyor. Biz zaten aşılıyız vs. K vitamini iğnesi daha kısa zamandır yapılıyormuş ve belirgin bir kanama hastalığında azalma yok deniyor. Kanser riskinden bahsediliyor vs.
Çocuklarımız için hangisi en iyisi ben çok kararsız kaldım. Tüm çocuk doktorları yaptırın aşılar önemli diyor ama bunlar da yaşanıyor. Özellikle bir gen mutasyonu olan bebeklere asla aşı yapılanmalıymış. Ve o mutasyon toplumda çokça da varmış ama doğar doğmaz kimse ona bakmadan aşılar yapılıyor. Sonra çocuğa şu oldu. Ani bebek ölümleri vs. Araştırdıkça dibi olmayan ve içinden çıkılamayan bir kuyu gibi.
100 gram mı aldınBende toplamda 6 kilo aldım. Bu ay sadece 100 gram almışım ama bebeğimin kilosu falan güzel. Son 1 ayım benimde. Son aylar çok alınıyo deniliyodu ama bünyeye göre değişiyor demek ki. Doktorum 6 kiloyla bitiriceksin herhalde hamileliği dedi. :)
Benim eltim senin gibiydi tuvalete zor gidiyordu sen şimdi yazınca o aklıma geldi onu öyle görünce çok üzülüyordum Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor..kemiğim kırılıyor o kadar ağrım var benim normalmişSandalyede oturuyorum 10 dk değildir nereme yediğimi anlamıyorum ayağa kalkamıyorum , kalkıyorum doğrulamıyorum , doğrulduğumda adım atamıyorum koltuğa oturup ayağımı kaldıracağım bacağımı tutup kaldırıyorum vajina bölgesindeki ağrıdan bacağımı kaldıramıyorum
Hahaha valla bende öle ne bulduysam yesim hazırınıda aldım evdede yaptım imkanım ne elverdşyse o kdr titizlenerek yaşayamam hiç bana göre değil cocuk da masallah var her gittiğimde hafta 200 gram almıs oluyor önemli olan yemek aç kalmamak heraldeSabah sabah terorize oldumyogurt yeme, salatalik yeme. Gecen de bi arkadasim inek sutunun insana zarariyla ilgili bi haber gondermisti. Et antibiyotikli, hormonlu. Tavuk zaten yemiyoruz. Yumurtayi organik aliyoruz ama ona da guvenilir degil diyen cikar. Misir gdo'lu da diger bakliyatlar degil mi? Somon zehirli yemlerle besleniyormus... Her seyi de "guvendigimiz yerden" alamiyoruz. Sehrin ortasindayiz. Organik pazardan aliyoruz sebze meyveyi. Guveniyorum yedigim salataliga, tadi var, taze, hemen de bozulmuyor. Ama organik pazar fiyatlari herkesin kesesine gore degil. Yogurdu da hazir yiyorum valla cunku koy peyniri koy sutu diye her seyi ev yapimi tuketen arkadasimin babasi brusella oldu. Olmaz olmaz bin kisiden biri olur o da ben olurum tam da su sira bunun vicdan azabini hic kaldiramam. Herkes imkani neye yetiyorsa onu tuketecek. En dogalinin en iyi oldugunu bilelim, biliyoruz da ama stres yapmayalim birbirimizi.
Biz alıyoruz dolaba koyunca bir değişiklik olmuyorSizin o tafafa pek gittiğini sanmıyorum zaten sen anlarsın ..eşimde gıda sektöründe olduğundan bu sene salatalikların analizleri alarm verdigini soyluyor tonlarca salatalık veto yemis yani işi sebebiyle pek söylemek istemedim ama eşim asla aldırtmadı eve salatalik bu sene bizde bahçedekinden olduğu kadar yedik
Aynı günlerdeyiz doktora da aynı zmanda gidiyoruz bende öle 35+3 36+3 hafta 1 ctesileri gidiyorum35+3 dü son kontrolümde 2500 kg dedi bu cumartesi gideceğiz 36+3 olacak canım
Doktorların söylediği onların içinde olan ağır metal çok az bir balıktan alırsınız. Ama yiyecekle alınan direkt aşıyla alınandan Farklı oluyormuş. Depo yerleri. Direkt aşıyla alınan beyne kadar gidiyormuş vs. Ben de şimdiye kadar doktorları dinledim zaten. Bir aşıyı defalarca yaptırdık. Ne antikor gelişti ne çocuğun değerleri yükseldi. Şimdi çocuğun vücudundan nasıl arındıracağım onu düşünüyorum.Ben de aşı konusunda çok tereddütteyim yaptırmak istemeyen ve karşı çıkan sayisi çok az benim aklım çok karışık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?