2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Canım özellikle olabildiğince olumsuz Doğum hikayelerinsen uzak dur Hiç doğum yapmadım ama stajlarımda gözlemlediğim zor kolay kısmı biraz ağrı acı eşiğine bağlı. Normal doğumda doğru nefes ve ıkınma oldukça önemli bu konularda okumalar yapıp hazırlıklı olabilirsin Egzersiz de öyle öncelikle zor ne yapacağım yapamam demek yerine başarmak üzerine odaklanılmalı zor ama biz başarabiliriz yoksa haykırarak tüm enerjini ve nefesini tüketiyorsun bana birşey olmaz aman mantığında olmak da yapamam mantığında olmakta maalesef olumsuz etkiliyor doktorla iletişim çok önemli ebelerle daha önemli çünkü neredeyse %80ini doktorla değil onlarla geçireceğiz son anda gelecektir doktor her iki doğumunda zor yanları var benim gözlemlediğim normal doğumun öncesinde sezeryanın sonrasında zor süreç bekliyor bizi bana göre biri diğerinden kolay değil zamanları farklı bu zorluğu kabul edip barışmak en güzeli normal doğumda evde sancıları karşılayıp sıklasınca gitmek daha az strese sokuyormuş umarım hepimiz bu süreci böyle yaşayabiliriz sezeryanda erken mobilize olmak olabildiğinde yakınlardan destek alarak erken emzirmeye başlamak önemli
Stajımda Girdiğim tüm doğumlarda gözlemlediğim (Aradan neredeyse 10 yıl geçti Çoğu gözümün önüne geliyor bu aralar ki hafızam çok iyi değildir) kucağına aldıkları herşeye değdiğini söylemeleri olmuştu o mutlu sona odaklanalım

şu an bile şu illetin aşısı bulunsun diye dört gözle beklerken artık hiç aşı konusunu sorgulamıyorum ben. bugün corona yarın başka bir salgın. herkesin kendi tercihi ben yaptıran taraftayım hem zorunlu aşıları hem özel aşıları yaptırıyorum.

Kizlar bugun yine gttim dr a. Yine bebegin ac si geride olculdu. Gelisimi geride deniliyor.İki uc gunde bi cagiriyo dr. Var mi ilk gebeliginde bunu yasayan... Sonra ters giden birseyler oldu mu...

Kizlar bugun yine gttim dr a. Yine bebegin ac si geride olculdu. Gelisimi geride deniliyor.İki uc gunde bi cagiriyo dr. Var mi ilk gebeliginde bunu yasayan... Sonra ters giden birseyler oldu mu...
Bana son 3 gidişimde de gelişimi bir hafta geride demişti ama 3 hafta gerideyse önemsiyoruz dedi seninki ne kadar geride görünüyor

Kesinlikle haklısın içine girince çıkamıyorsun bende otizmle ilişkilendirilen bir iki makale okudum ama aklım çok çok karıştı ama bir yandan düşünüyorum bebek doğunca göbekten kanamaları engellemek adına K vit gerekli çünkü pıhtılaşma faktörleri tam gelişmemiş oluyor göbekte kanaması olan bebeklere ikinci doz yapılıyor hepatit b ye gelecek olursak organ nakli servisinde çalıştım ve hepatit b ye bağlı o kadar çok karaciğer yetmezliği çeken hasta gördüm ki evet çoğu yaşlı ve geçmişte geçirdikleri ameliyat sırasında ya da kan ürünleri aldıkları için kapmışlar şimdi sterilizasyon olanakları çok daha iyi kan ürünleri de ayrıntılı inceleniyor ama çocukların da sayısı az değildi bunu düşününce yaptırmak mantıklı geliyor biraz yarar zarar dengesi gözetmek gerekiyor sadece bizim ülkemizde zarar kısmından hiç bahsedilmiyor sonra biraz okuyunca insan Zararları varmış diyor
Ben çocukluk aşılarını yaptıracağım en son kararım bu yönde ama olur da covid aşısı bulduk denirse onu asla yaptırmayı düşünmüyorum hem bu kadar kısa sürede bulunması bana güven vermez kobay olarak kullanılmak istemem hem de grip asıları bile her yıl değişiyor mutasyon geçiriyorlar etkinliği kalmıyor su an kovidin bile bilmem kaç çeşiti var ülkemizde doğudaki virüs dna sı ile batıdaki Bile aynı değil insanlar çalışma yaparken virüs dna değiştiriyor etkisini kaybediyor bulunması gerçekten biraz ütopik geliyor bana o yüzden hiçbir zaman aşı bulunsun diye dua etmedim sars virüsü gibi mutasyona uğrayıp insana etki etmemesini temenni ediyorum. Bizim adımıza olumlu yönde mutasyona uğrasın yoksa aşı kısa sürede çok zor

100 gram mı aldın ay o nasıl oluyo ben tartıya cıktıfımda her saat değişiyor sabah 66.9 iken aksam 67.3 oluyorum yada 1 saat sonra 67.1 oluyorum 100 gram aldıgını nasıl tespit ettin

Doktora her gittiğimde kiloma bakıyo, ordan Ayrıca ben çok dikkat etmiyorum kiloya, ama almadığımın farkındayım. Doktora geçen ay gittiğimdeki 68,2 çıkmıştım. Dün gittiğimde 68,3 çıktım. Bebeği güzel beslemişsin dedi. Ben hatta kilo vermiştim geçen ay gittiğimde Geçen ay 1300 küsürdü bebek, bu ay 2500 küsür çıktı.

Bana son 3 gidişimde de gelişimi bir hafta geride demişti ama 3 hafta gerideyse önemsiyoruz dedi seninki ne kadar geride görünüyor

Bi dr uc hafta dedi. Bi dr 8 gun dedi. Bugun baska dr iki hafta dedi...
Niye farkli drlar onu da soyliim. Devletin acilinden giris veriolar bana. Dogumhaneye aliolar direkt. Farkli dr lar denk geliyo.
İki uc gunde bi cagiriolar bu ara.

Canim doktorun herhangi bir sebep soylemiyormu neden geride olduguna dair bide kac hafta geride belki ultrason yanlis ölçüyor bebegin pozisyonu bile etkiliyor demisti doktorum baska bir doktora daha git derim hemen stres yapma

Niye farkli drlar onu da soyliim. Devletin acilinden giris veriolar bana. Dogumhaneye aliolar direkt. Farkli dr lar denk geliyo.
8 günle 3 hafta arasındaki fark çok fazla sen gene de içini ferah tut sorun olmaz inşallah moralini bozma özele de görünme fırsatın imkanın varsa bir görünsen fena olmaz tabi için rahat eder

Canım doktorun bir neden söylüyor mu plasenta yaşlanması kireçlenmesi ya da rahim damarında çentik gibi illa bir sebebi vardır bende bunu anlamıyorum neden tam bilgilendirme yapılmıyor ayrıntılı usgde bende tek taraflı çentik vardı dr tek taraflı olması sıkıntı yaratmaz dedi benim de bebek genelde bir hafta geriden ama ben de minyonum bir hafta sorun değil zaten çentiğe bağlamadık o yüzden senin gözlemlenen gerilik ne kadar

Allah allah cihaz aynı doktor farklı imkanın varsa bir de özelde farklı bir cihazı denesen önceki ölçümlerini de götür hem için daha rahat eder aynı cihazda o kadar fark pozisyondan zor olur bir hafta olsa fark tamam diyeceğim de

Demek istediğim sıkıntı doktorlardan gibi geliyor farklı görüş her zaman daha iyidir imkanın varsa özele git bir de canım üzme kendini de

Hım hiç kilo almamışsın ne güzel Bn 1 ayda 4 kilo almısım ama bu ara mide yanmasından korktugum dan bsy ymk istemiyorum ama acıkıyorum

Eğer imkanın varsa petiantoloğa git canım benim ikiside 2 hafta geriden gelerek doğdu bi sorun yaşamadım ama bazen bebeği dışarda beslemek içerde bedlemekten daha kolay oluyor plasanta ne durumda misal benim kızımda kireölenmişti suyuda azalıyordu bu sebeble gelişimi durmuştu periantolog ensağlıklı cevabı verir.

Birebir aynıyız arkadaşım tamamen beni anlatmışsın valla çok zor bir durum yatakta sağdan sola dönemiyorum. ilk gebelikte de böyleydi ama ne zaman geçmişti hatırlamıyorum, sahi doğumdan ne kadar zaman sonra geçiyor bu çatı ağrısı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…