Sanki geçenlerde birisi daha boyle demisti canim onada aynisi olmustu yan etkisi sanırım niye ciger gelistirici oldunki sancin mi ciktiKızlar ciğer geliştirici iğne yapan varmı? Bana ağırlık yaptı nefes alamıyorumnormal mi acaba
İstediğin kadar alabiliyorsun sadece max 2 yıla kadar canım2 yıl şartmı peki onun 3 5 ayını kullanamıyormusunuz
Gözün aydin canim hayırlı olsun bebisin sarılık geciyor sanirik sıkk sık emzirmen yada mama vermen lazim insallah düzelir en kisa zamandaSelamlar kızlar size de yazayım dedim22 eylül bebegimin tahmini doğum tarihiydi öyle de oldu sabah randevum vardı gittim dr artık beklemeyelim suni sanci verelim dedi sabahtan akşama kadar suni sanci yedim ama hiç açılmam olmadı bebeğin kalp atımı çok yavaşlayınca acil sezeryana aldılar ve ben minigimi kucagima aldım çok şükür şuan sarilikla ugrasiyoruz duruma göre yoğun bakıma alınacak tabi alınmaz inşallah ben kavuştum bebeğime darısı sizlere olsun inşallah
Bizim ilk 3 ay yasaktı son 3 ay da yasakladı doktor kanamam olunca.Eşim çalışıyor korona kapma olasılığı olduğu için yatakları da ayırdıkBurda şimdi kimsenin cinsel hayatı kalmadı mı merak ediyorum açıkçası. 36. Haftamdayım e bunun bir de lohusalığı var düşününce uzun geliyor.. Tmm hayat ondan ibaret değil ama reddedilmek gururumu incitti.
Bir keresinde benim de eşim eli karnıma gelince kızımdan utandım demiştiBen de seninle aynıyım canım ama benim de ilk bebek bilmiyorum lohusalık dönemi de nasıl geçecek. Galiba adamlar cidden tedirgin oluyorlar bir de bize annelik misyonu yüklendi sanırım bakış acıları değişmiş de olabilir o kaygılandırıyor bizi. Takmamaya çalış az kaldı. Benim eşim kızımızla konusuyor annen terbiyesiz olmuş diyor dedim aferin sana sanki evli adam ayartıyorum terbiyesizlik ne alaka helâlim değil misin
Canım ne yapsın adam öyle düşünme.Onların rahatlamaya ihtiyacı var biz gibi değillerEllerim neden nasır tuttu diyor ki düşündüğüm şey miBu konuda ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama evlendikten sonra bi erkeğin o isteğini eşi hariç başka şekillerde kendi başına gidermesine karşıyım ben
Benim ayağım 36 idi hala 36 en ufak bir büyüme yok.Keşke biraz büyüseydi de babet ayakkabı giydiğimde zorlanmasaydım artıkMecbur alacaksın canım o zaman zaten kış geliyor bir numara büyük spor alsan kalın çorap giyersin olur zaten hemen küçülmeyecektir ayaklar geçen bir yazı okudum bilmiyorum ne kadar doğru gebelikte ayaklar yarım bir numara arası büyürmüş sonra çok da geri küçülmüyormuş ablama sordum küçüldü mü diye küçülmemiş onun da yarım numara büyümüşben de düz taban kışlık bot çizme tarzı alacağım bu kışa evdekiler hep topukluymuş ben kim çocukla topuklu ayakkabı giymek kim yere yapışırım direkt
Ben de yayımGrupta ne kadar çok yay var ben de yay @mertur da
Ay içim gitti yaBenim doktorda pozisyon değiştirsin diye ultrason aletinin ucuyla sallıyor eşimde kızıyor her seferinde dövüyor resmen diye
Bana yapılmıştı nefes darlıgı olmadı ama bebeğimin hareketleri 2 gün azalmıştı ama çarpıntı yapıyormuş galba öyle okumuştumKızlar ciğer geliştirici iğne yapan varmı? Bana ağırlık yaptı nefes alamıyorumnormal mi acaba
Hayırlı olsun canım amin inşallahSelamlar kızlar size de yazayım dedim22 eylül bebegimin tahmini doğum tarihiydi öyle de oldu sabah randevum vardı gittim dr artık beklemeyelim suni sanci verelim dedi sabahtan akşama kadar suni sanci yedim ama hiç açılmam olmadı bebeğin kalp atımı çok yavaşlayınca acil sezeryana aldılar ve ben minigimi kucagima aldım çok şükür şuan sarilikla ugrasiyoruz duruma göre yoğun bakıma alınacak tabi alınmaz inşallah ben kavuştum bebeğime darısı sizlere olsun inşallah
Son kontrolde herşey yolundaydı dogumla.ilgili bi gelisme yoktu hic..rahim uzunlugu iyi dedi alttan muayene de yaptı acilma falan yok kapalı rahim agzı..nst henuz hic girmedim yarin giricem ilk defa..bebegin kilosu gecen hafta 3 kilo 100 gramdı..yarin ki kontrolde tekrar hersey yolunda giderse bende beklemek istiyorum en azindan bu da 39 u gorsun istiyorum..oglumu 39+6 da aldı sanki buna haksizlik oluyomus gibi hissediyorum ..senin gibi uzaklik sorunumda yok yani ne kadar surede ulasicamki hastaneye 25 -30 dakika maksimum..bi taraftanda artik cok zorlaniyorum bugun nefes darligim hat safhada..esim diyor nasil bekliyceksin boyle 2 hafta kafam karisik anlıycağinSancın falan nasıl NST de çıkıyo mu, serviks uzunluğu nasıl bebek kanala yönelmiş mi nabzı nasıl kilo alımı nasıl hiç doğum esamesi var mı? Neye göre karar veriyolar bilmiyorum ama yaklaşımları farklı dr ların. Benimki bunlara toplu bakıyo sanıırm ama bir anda tablo değişebilir tabi, il dışından gittiğim için en fazla 39 u göze aldı yakın olsam aynı şehirde hemen gidebilcek olsam belki daha bekleyebilirdi bile fazla sık gidip gelemiyorum üç saat sürüyor sadece gidiş ara kontrollere devlet hast gidiyorum onun yönlendirmesiyle, sürekli buraya gelip yorulma diyor.
Normalde doktorum ilk hamileligimde sonuna kadar bekletti asla erken alma taraftari degildi..bende hatta burda bi arkadas diyince bile garibime gitmisti benim doktorum almaz erken bence diye ama sasirtti beni ne bileyim suan banada cok erken geliyor..37+6 oluyor 38+0 bile degil yani ona bile taktim suan 1 güne..Baska bir doktor da bu saatten sonra asla.dusunmem istememde zaten genel olarak cok memnunum ben doktorumdan aslinda o da zorlamiyor beni sen karar ver istiyorsan ben beklerim diyor.ama.oyle.diyip topu bana atmasi bile beni kararsizliga itti şuan2si biraz erken değil mi kuzum ya15 gün önceden niye gerek gördü ki? 1 gün bile kar anne karnında. Başka bir doktordan görüş alma şansın var mı?
Ne güzel işte 40ınbrklesin istemiyordun dediğin gibi o acıklık la 2 hafta bekleyen de var beklemeyen de en hayrlı zamanda gelsin inşKızlar şimdi kontrolden geldim çok tuhaf oldum. İlk kez çatı muayenesi olacaktım yapıldı çok zor bişey değildi bu sırada doktor bana senin 3 cm açıklığın var dedi şok oldumbu açıklık ne ara olduysa benim hiç sancım yok nst de de sancı çıkmadı zaten doktorum doğum 2 gün içinde de olabilir 1 hafta içinde de olabilir ama 40.haftayı beklemez bu bebek eğer açılma hızlanmazsa hafiften destekleriz dedi. Sanırım suni sancıyla açılmayı hızlandırmaktan bahsetti ben öyle yorumladım haftaya cuma günü 40.haftaya girecektim bugün 37+6 günlük olduk.
Tecrübeli anne ve anne adayları sizce 3 cm açıklık doğumun habercisi mi yoksa ben daha çok bekler miyim ? Hiç bi sancım akıntım lekelenmem vb belirti yok. Netten biraz araştırma yaptım 3 cm açıklık doğumun başlangıcı da olabilir veya haftalarca o açıklıkla bekleyedebilirmişim ama doktorum bu bebek beklemez dedi neden öyle dedi korktum şimdi
Bilmiyorum kiBaba olmamıştı şeker yapıyor o yüzden mi oldu acaba
Hafif sancım vardı son kontrolde.. Doktorum her ihtimale karşı iğneyi yaptırmamı istedi son haftalar ne olacağı belli olmaz.Sanki geçenlerde birisi daha boyle demisti canim onada aynisi olmustu yan etkisi sanırım niye ciger gelistirici oldunki sancin mi cikti
Yine Esentepe hastanesinde mi yapacaksın ve hangi gün doğum canım39 hf lık oluyor, ilki de sezeryandi evet Esentepe hast yapmıştım. Sen karar verdin mi hastanene?
Hayırlı olsun gözün aydın kavuşmuşsunuz sonunda :) bol bol emzirmen lazim sutun azsa mama takviyesi yap sarilik olmasindan muhim değil mama.yemesi inan..ve güneşlenmesine dikkat et muhakkak yastık üstünde pencere önünde güneşlendiriridim ben oğlumuSelamlar kızlar size de yazayım dedim22 eylül bebegimin tahmini doğum tarihiydi öyle de oldu sabah randevum vardı gittim dr artık beklemeyelim suni sanci verelim dedi sabahtan akşama kadar suni sanci yedim ama hiç açılmam olmadı bebeğin kalp atımı çok yavaşlayınca acil sezeryana aldılar ve ben minigimi kucagima aldım çok şükür şuan sarilikla ugrasiyoruz duruma göre yoğun bakıma alınacak tabi alınmaz inşallah ben kavuştum bebeğime darısı sizlere olsun inşallah
Hayırlı olsun canımSelamlar kızlar size de yazayım dedim22 eylül bebegimin tahmini doğum tarihiydi öyle de oldu sabah randevum vardı gittim dr artık beklemeyelim suni sanci verelim dedi sabahtan akşama kadar suni sanci yedim ama hiç açılmam olmadı bebeğin kalp atımı çok yavaşlayınca acil sezeryana aldılar ve ben minigimi kucagima aldım çok şükür şuan sarilikla ugrasiyoruz duruma göre yoğun bakıma alınacak tabi alınmaz inşallah ben kavuştum bebeğime darısı sizlere olsun inşallah
Niye korktunki iste ne guzel hicbir belirtim yok diyordun ufaktan sana ceee demeye başlamış bebeğin..haftalarca sürmesine imkan yok senin o kadar vaktin yok zaten o onceki aylarda acikligi olanlar icin gecerli..bu saatten sonra her an hersey olabilir..3 cm açıklıkla 1 hafta da gezebilirsin 2 günede dogurabilirsin bekleyip görceksinKızlar şimdi kontrolden geldim çok tuhaf oldum. İlk kez çatı muayenesi olacaktım yapıldı çok zor bişey değildi bu sırada doktor bana senin 3 cm açıklığın var dedi şok oldumbu açıklık ne ara olduysa benim hiç sancım yok nst de de sancı çıkmadı zaten doktorum doğum 2 gün içinde de olabilir 1 hafta içinde de olabilir ama 40.haftayı beklemez bu bebek eğer açılma hızlanmazsa hafiften destekleriz dedi. Sanırım suni sancıyla açılmayı hızlandırmaktan bahsetti ben öyle yorumladım haftaya cuma günü 40.haftaya girecektim bugün 37+6 günlük olduk.
Tecrübeli anne ve anne adayları sizce 3 cm açıklık doğumun habercisi mi yoksa ben daha çok bekler miyim ? Hiç bi sancım akıntım lekelenmem vb belirti yok. Netten biraz araştırma yaptım 3 cm açıklık doğumun başlangıcı da olabilir veya haftalarca o açıklıkla bekleyedebilirmişim ama doktorum bu bebek beklemez dedi neden öyle dedi korktum şimdi
Canım annen gelmeli bence tek başına çok zor, insan sudan çıkmış balığa dönüyorKızlar benimde durumlar karışık annemden başka gelebilecek biri yok ama babannem annemgilde kalıyor ve tek başına işlerini halledebilecek gibi değil yaşlı baya sürekli bana babannen ne olacak diyor ee diğer çocuklarına söyle diyorum yok kovar gibi olur diyor iki, üç gün gelirim gelemem hesabını yapıyor gelinimiz doğum yaptığında 40 gün kaldı kızıyım ya böyle günde gelemeyecekte ne zaman gelecek şimdiden stres oldum
Benim kız kardeşim 2 ay önce doğum yapmıştı hastaneye gittiğinde 7 cm açıklık varmış ve ağrısı yoktu Annemde bizleri çok kolay doğurmuşNe güzel işte 40ınbrklesin istemiyordun dediğin gibi o acıklık la 2 hafta bekleyen de var beklemeyen de en hayrlı zamanda gelsin inş
Hayırlı olsun canım gözün aydın, sarılık benimkinde de var herkeste oluyor sıkma canınıSelamlar kızlar size de yazayım dedim22 eylül bebegimin tahmini doğum tarihiydi öyle de oldu sabah randevum vardı gittim dr artık beklemeyelim suni sanci verelim dedi sabahtan akşama kadar suni sanci yedim ama hiç açılmam olmadı bebeğin kalp atımı çok yavaşlayınca acil sezeryana aldılar ve ben minigimi kucagima aldım çok şükür şuan sarilikla ugrasiyoruz duruma göre yoğun bakıma alınacak tabi alınmaz inşallah ben kavuştum bebeğime darısı sizlere olsun inşallah
Aynen doktorda aynısını söyledi. Ben çok fazla beklemek istemiyorum ama bi yandan da bebeğimden ayrılıcam diye de tuhaf hissetmeye başladım çok karışık duygular yaniNiye korktunki iste ne guzel hicbir belirtim yok diyordun ufaktan sana ceee demeye başlamış bebeğin..haftalarca sürmesine imkan yok senin o kadar vaktin yok zaten o onceki aylarda acikligi olanlar icin gecerli..bu saatten sonra her an hersey olabilir..3 cm açıklıkla 1 hafta da gezebilirsin 2 günede dogurabilirsin bekleyip görceksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?