- 28 Temmuz 2016
- 4.044
- 6.759
- 158
Ay sen böyle yazınca ben bi heyecanlandım günümüz aynı yaKızlar şimdi kontrolden geldim çok tuhaf oldum. İlk kez çatı muayenesi olacaktım yapıldı çok zor bişey değildi bu sırada doktor bana senin 3 cm açıklığın var dedi şok oldumbu açıklık ne ara olduysa benim hiç sancım yok nst de de sancı çıkmadı zaten doktorum doğum 2 gün içinde de olabilir 1 hafta içinde de olabilir ama 40.haftayı beklemez bu bebek eğer açılma hızlanmazsa hafiften destekleriz dedi. Sanırım suni sancıyla açılmayı hızlandırmaktan bahsetti ben öyle yorumladım haftaya cuma günü 40.haftaya girecektim bugün 37+6 günlük olduk.
Tecrübeli anne ve anne adayları sizce 3 cm açıklık doğumun habercisi mi yoksa ben daha çok bekler miyim ? Hiç bi sancım akıntım lekelenmem vb belirti yok. Netten biraz araştırma yaptım 3 cm açıklık doğumun başlangıcı da olabilir veya haftalarca o açıklıkla bekleyedebilirmişim ama doktorum bu bebek beklemez dedi neden öyle dedi korktum şimdi
50 yi geçmedikçe sancıdan saymıyorlar.Ben bugün ilk kez nst'ye girdim. İki ayrı grafik var, biri bebeğin kalp atışı diğeri de sancı değil mi? Sancı olan uzun süre 10'u bile geçmedi, bebek sert hareketler yapınca en fazla 40 oldu. Bu sancım yok demek galiba?
4 kg için sezaryen mi uygun görüyorlar yoksa yine de normal mi???Doktorda öyle söyledi kolay bi doğum olacağa benziyor dedi ama herşey o son anda belli oluyor iştebebeğin kilosuda 3 kilo doktorum doğum için uygun bi kilo fazla kilolu olması doğumda seni zorlardı dedi
Risk var mı yok mu diye değerlendirmek için de bakarlar bence zaten doktor dedi ki bazı kadınlar muayeneye bile müsade etmiyor onları direk sezeryanla yönlendiriyoruzNeden zaten sezaryen istiyoruz belki uygun olur ne demek illa bakacaklar mıinş benimki bakmaz
İkinci gebelik olduğu için olabilir mi?Arkadaşlar sezaryen günümü aldım almasına da şimdi kafama takıldı 38+0 erken değil mi? Rahim ağzı kapalı. Erken doğum riskin yok dedi. İlkinde 39 dolmuştu öyle aldılar sanki.
Demekki alttan daha kesin sonuç alıyorUltrasonda anlaşılmıyor muydu rahim uzunluğu?Benim doktor bakmayacak bence öyle ümit ediyorum
Benim 3.sezaryenim 39+2 gibi ama sen yanlış hatırlamıyosam adadayım demiştin hastaneye vapurla geçiyodun yetişememe riskin var.Hem 38 de güzel bi hafta doktoruna güven bence.Arkadaşlar sezaryen günümü aldım almasına da şimdi kafama takıldı 38+0 erken değil mi? Rahim ağzı kapalı. Erken doğum riskin yok dedi. İlkinde 39 dolmuştu öyle aldılar sanki.
30 ve üstü sancı var demek benimki ara ara 30'a çıkmıştı hafif sancın var dedi..Ben bugün ilk kez nst'ye girdim. İki ayrı grafik var, biri bebeğin kalp atışı diğeri de sancı değil mi? Sancı olan uzun süre 10'u bile geçmedi, bebek sert hareketler yapınca en fazla 40 oldu. Bu sancım yok demek galiba?
benim de öyle dedi kabul etmedim ben.yarin bakalim kesinlesicek insallah yersey yolundadır 1 hafta daha beklemek istiyorum durursa..hangi hastaneydi senin bursadaydin degilmi yanlismi hatirliyorumArkadaşlar sezaryen günümü aldım almasına da şimdi kafama takıldı 38+0 erken değil mi? Rahim ağzı kapalı. Erken doğum riskin yok dedi. İlkinde 39 dolmuştu öyle aldılar sanki.
Bana da 37+5 e gün verdi. Benim de erken doğum riskim yok. Belki bebeğin gelişimine göre veriyor olabilirlerArkadaşlar sezaryen günümü aldım almasına da şimdi kafama takıldı 38+0 erken değil mi? Rahim ağzı kapalı. Erken doğum riskin yok dedi. İlkinde 39 dolmuştu öyle aldılar sanki.
Ediyorlar canım. Çünkü açıklık demek doğum olabilir demek. O yüzden ilerlemeye baslarsa doğuma alıyorlar hemen. Benim sancım vardı 3 gün önce 1 cm açıklık var dediler sancı biraz daha artsa doğuma gidecektim ama gecem iyi geçti şu an bişey yokKızlar sezaryen olacakları alttan muayene ediyorlar mı?Hen seferinde korkarak gidiyorum
Beni 39 da alacaklar ve bu ikinci sezeryanım. Oğlum 38 de kendi gelmek istedi ama ters geldiği için sezeryan oldum. Bence de 38 erken ama bebisin gelişimini dikkate alıyor olabilir doktorunArkadaşlar sezaryen günümü aldım almasına da şimdi kafama takıldı 38+0 erken değil mi? Rahim ağzı kapalı. Erken doğum riskin yok dedi. İlkinde 39 dolmuştu öyle aldılar sanki.
Sezaryen mi olacaksın canım?Ediyorlar canım. Çünkü açıklık demek doğum olabilir demek. O yüzden ilerlemeye baslarsa doğuma alıyorlar hemen. Benim sancım vardı 3 gün önce 1 cm açıklık var dediler sancı biraz daha artsa doğuma gidecektim ama gecem iyi geçti şu an bişey yok
Bu arada belki hatırlarsınız geçen gün buraya doktorumu değiştireceğimi yeni bi doktora gideceğimi söylemiştim ya bugün gittiğim yeni doktorum eki doktorumun eşi çıktıhiç uzağa gidememişim
Hiç bilmiyorum ikinci gebelikte erken mi gelmek istiyorlar ondan mı risk almak istemedi bilmiyorum.İkinci gebelik olduğu için olabilir mi?
Döndüm artık evimdeyim onunla ilgisi yoktur. Ben çok sıkıldım bu gebelik sanki birkaç yıl sürdü falan dedim ama onunla mi ilgili.Benim 3.sezaryenim 39+2 gibi ama sen yanlış hatırlamıyosam adadayım demiştin hastaneye vapurla geçiyodun yetişememe riskin var.Hem 38 de güzel bi hafta doktoruna güven bence.
Bursadayım Jimer de olacak doğumum. Ben hiç sorgulamadım o an doktoruma çok güveniyorum diye. Şimdi düşününce erken geldi sanki.benim de öyle dedi kabul etmedim ben.yarin bakalim kesinlesicek insallah yersey yolundadır 1 hafta daha beklemek istiyorum durursa..hangi hastaneydi senin bursadaydin degilmi yanlismi hatirliyorum
Benim bebek hep küçük gidiyor zar zor haftalarını yakalıyordu. Şu an da haftasıyla uyumlu dedi. Tam 35. Haftada 2300.Bana da 37+5 e gün verdi. Benim de erken doğum riskim yok. Belki bebeğin gelişimine göre veriyor olabilirler
2 hafta sonra kontrolüm var soracağım. Gerçi beklemek de istemiyorum hiç. 22 sinden önce olsun istiyordum zaten. Ama ben 20 si gibi falan düşünmüştüm.Beni 39 da alacaklar ve bu ikinci sezeryanım. Oğlum 38 de kendi gelmek istedi ama ters geldiği için sezeryan oldum. Bence de 38 erken ama bebisin gelişimini dikkate alıyor olabilir doktorun
Bende guveniyorum doktoruma aslında..hicbir konuda simdiye kadar yanıldıgını gormedim cok tecrubeli gercekten mukemmel bir doktordur kararlarini hic sorgulamam ne derse sonsuz guvenirim...ama iste biraz. bu konuda kararı bana bırakması beni geriyo korkuyorum yanlış yaparmıyım bekleyerek diye..bu arada benimde jimerde olcak dogum karar verdik artık insallah guzel olur hakkimizda hayirlisiHiç bilmiyorum ikinci gebelikte erken mi gelmek istiyorlar ondan mı risk almak istemedi bilmiyorum.
Döndüm artık evimdeyim onunla ilgisi yoktur. Ben çok sıkıldım bu gebelik sanki birkaç yıl sürdü falan dedim ama onunla mi ilgili.
Bursadayım Jimer de olacak doğumum. Ben hiç sorgulamadım o an doktoruma çok güveniyorum diye. Şimdi düşününce erken geldi sanki.
Benim bebek hep küçük gidiyor zar zor haftalarını yakalıyordu. Şu an da haftasıyla uyumlu dedi. Tam 35. Haftada 2300.
2 hafta sonra kontrolüm var soracağım. Gerçi beklemek de istemiyorum hiç. 22 sinden önce olsun istiyordum zaten. Ama ben 20 si gibi falan düşünmüştüm.
Ben de çok araştırmıştım doktoru gitmeden önce hem ordan güveniyorum hem de benim ilk gebelikte yüksek tansiyon vardı onun için bunda da risk var diye erken önlemler alındı sıkıntısız şimdiye kadar geldik. İlk gebelikteki yüksek tansiyon nedeni de muhtemelen belirlendi vs. Yani şimdiye kadar iyi geldik. Şimdi de güvenmek istiyorum. Bu gidişimde iğneler kesildi. Son hafta da coraspin kesilecek. Belki sürekli kan sulandırıcıyla buraya kadar geldik. Riske girmek istemiyordur. Bence kararı bize bırakmamalılar. Arkadaşım 39. Haftada preeklampsi yaşadı. Karar onun olsaydı eğer beklediği için çok yanardı.Bende guveniyorum doktoruma aslında..hicbir konuda simdiye kadar yanıldıgını gormedim cok tecrubeli gercekten mukemmel bir doktordur kararlarini hic sorgulamam ne derse sonsuz guvenirim...ama iste biraz. bu konuda kararı bana bırakması beni geriyo korkuyorum yanlış yaparmıyım bekleyerek diye..bu arada benimde jimerde olcak dogum karar verdik artık insallah guzel olur hakkimizda hayirlisi
Bence kararı doktora bırakın siz de. 5-6 gün erken ya da geç çok bir sorun olmaz herhaldeBende guveniyorum doktoruma aslında..hicbir konuda simdiye kadar yanıldıgını gormedim cok tecrubeli gercekten mukemmel bir doktordur kararlarini hic sorgulamam ne derse sonsuz guvenirim...ama iste biraz. bu konuda kararı bana bırakması beni geriyo korkuyorum yanlış yaparmıyım bekleyerek diye..bu arada benimde jimerde olcak dogum karar verdik artık insallah guzel olur hakkimizda hayirlisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?