İnşallah eczaneden süt arttırıcı bitki çayları alıcam bugündur bakalım hemen pes etme. sağım yap memeyi uyar sürekli. dereotu, tahin helvası. bol su ve uyku. zamanla artacak bak gör
Evet şuan yanımda uyuyor ya mucizem allah isteyen herkese tattırsın bu duyguyuMaşallah canım. Sağlıkla büyüt bebeğini
Sütün için de üzülme stres oldukça geri kaçacak öyle düşün sürekli emzir bebeğini artacaktır
Sağlıkla kavuştun bak daha da önemli bir şey yok
Desteğin için teşekkür ederim canım benim , inşallah gelir sütüm ebeler ve doktorum bunun normal olduğunu 2-3 güne anca geleceğini söylemişti onu umut ederek duruyorum rabbim senide kurtarsın inşallah sağlıkla sıhatle evladını alırsın kucağınaAhhh canım benim ağladım okurken çok duygulandım o anları okurken şuan sana kocaman sarılmak geldi içimden
Pazartesi bende sezeryana giricem iyice duygusalım bu aralar
Süt konusuna gelince hiç üzülme çünkü bu normal sadece sen bu durumda değilsin kendini yetemiyorum yavruma gibi düşünme
Benimde 5.gün gelmişti sütüm en fazla 10 cc çıkıyordu doymuyordu oğlum
15 dk bir memeyi emzir bebeğe sonra 30 cc mama ver baktın doymadı çabuk uyanıyor
2 saat sonra diğer memeyi 15 dk emzir 60 cc mama ver
Böyle böyle meme uyarılır sütün artar Allah ın izniyle
Korkma gelmesede anneliğin buna bağlı değil evladın yanında sağlıklı öyle düşün
Lohusa psikolojisi bu çok iyi anlıyorum seni
Devamlı kendine ben iyi bir anneyim herkez yaşıyor bunları falan de telkin et
Unutma yavrun için en iyi anne sensin ki seni seçti anneliğe
Bu muhteşem bir duygu
Sağlıkla büyüt inş
Doğru söylüyorsun kuzum ama insan işte yetemediğini düşünüyor yavrusuna bide kakasını yaparken çok zorlanıyordu yavrum çözümü zeytinyağıyla bulduk mama sayesinde biraz daha rahat yapıyor şükürCanım doğum hikayemiz çok benziyor benimki de su gelişi ve 0 kasılma sancı ile başladı, süt konusunda hiç canını sıkma ben kendimi helak ettim boşyere, kimseye de deme mamaya başladık diye. Ben çözümü öyle buldum yoksa herkes onu ye bunu ye su içmiyosun ondan filan diye söyleyip duruyor. Bugünlerin tadını çıkaralım, mama ya da süt bebişlerimiz aç kalmasın yeter
Bende açıklık olmayınca sezeryan istedim doktor yemek ye akşama kadar bekle falan dedi zorlamanın alemi yok dedim, doktor benden sonra eşimi ikna etmiş eşimde bekle diyor bir tersledim çabuk imzayı at canı yanan sen değilsin dedimSez. tarihlerimiz aynıymış
Kendi içine sinmediyse bilmiyorum ama çocuğunla ilgili aldığın kararlara kimsenin burun sokmasına izin verme bence. Nasıl başlarsa öyle gidiyor çünkü.Zamanla en basitinden besleme tarzına, uyutma saatine şekline vs herşeye müdahale edecekler. Çek resti eğer sen gerçekten sevdiysen ismi
Anaa doğum hikayemiz aynı ben de 1.5 gün kaldım suni sancıda, 2 cm i geçmedi açıklık takılı kaldımsonra sezeryana girdim epidural. şimdiki aklım olsaydı hakkaten 1.5 gün beklemezdim suni sancıda falan belli ki açılmıyo yani niye ısrar ettiysem o kadar
Amin canım şimdi bebişin yanındadır büyük ihtimalle sağlıcakla büyüt kuzumGünaydın diyeyim şimdidentabi gün daha aymadı ama ben hiç uyumadım yaklaşık 9 aydır kaygılarımızı, mutluluklarımızı, günlük yaşantımızdan kesitleri konuşup birbirimizle paylaştık süreç artık kavuşmaya geldi... @mertur arkadaşımızında dediği gibi bu süreçte hiçbir şeye takılmadan keyifle yürümek lazım çünkü sayılı zaman çok hızlı bitiyor. Allah’ın izniyle Ben 2 saat sonra sezeryana giriyorum, inşallah Rabbim sağlıkla sıhhatle mutluluk ve huzurla bebeğime kavuşmayı/ hepimizin kavuşmasını nasip eder Bebeklerimize kavuştuktan sonra inşallah yaşadıklarımızı da, gelişimsel süreçlerini de keyifle konuşmayı Rabbim nasip etsin. Bol bol dualarınızı bekliyorum
Canım ben doğumdan sonra memnun kalırsam doktoruma çikolata yaptırmayı düşünüyorum. İnşallah kalırım da yaptırırımArkadaşlar doktor ya da doğum ekibi için bir şey yaptırdınız mi? Tatlı mı, su böreği mi çikolata mı ne yaptırılsa güzel olur acaba? Doğumdan önce mi sonra mi yollanıyor ekibe? Bir de korona zamanı kabul ederler mi tabi o var?
Ben de sormuştum bu soruyu geçenlerde şöyle biseye karar verdim odada bol çikolata gelene ikram etmek için doktora gömlek bebeği getirene harçlık yeterli diye dusundum doğum ekibine tatlı düşünüyordum ama bu pandemi de götürülür mi götürünce yerler mi bilemedimArkadaşlar doktor ya da doğum ekibi için bir şey yaptırdınız mi? Tatlı mı, su böreği mi çikolata mı ne yaptırılsa güzel olur acaba? Doğumdan önce mi sonra mi yollanıyor ekibe? Bir de korona zamanı kabul ederler mi tabi o var?
Doktora gömlek beden vs ayarlamak zor olmayacak mi? Harçlık ne kadar verilir ki? Alırlar mı bir de harçlığı? Ben de pandemide gelen şeyleri isterler mi emin olamadım. Ama bence onlar bizden daha rahatlar. Görümcem de hemşire sürekli birşeyler geliyor yiyorlar ama.Ben de sormuştum bu soruyu geçenlerde şöyle biseye karar verdim odada bol çikolata gelene ikram etmek için doktora gömlek bebeği getirene harçlık yeterli diye dusundum doğum ekibine tatlı düşünüyordum ama bu pandemi de götürülür mi götürünce yerler mi bilemedim
Haklısın ben de ağla ağla kendimi harap ettim, doktor bana emzirdikten sonra sütünü sağ 30 ml gelirse mamayı bırak dedi benim artık geliyor senin de zamanla daha çok gelir, gelmezse de dünyanın sonu değil mama iyi etti bizim kızı sarılığı öyle geçti, sağlıklı olsunlar da herşey yoluna girerDoğru söylüyorsun kuzum ama insan işte yetemediğini düşünüyor yavrusuna bide kakasını yaparken çok zorlanıyordu yavrum çözümü zeytinyağıyla bulduk mama sayesinde biraz daha rahat yapıyor şükür
Ayy cok gıcık Bi durum aslında insanlarda üzüldüğü için yardımcı olmaya çalısıyor ama insan sinir oluyor su hastalık sürecimde onu yap bunu ye diyen o kdr cok oldu ki cok iyi anlıyorum sizi ama onlarda bsy diyemiyorsun işte dediğim gibi herkese emiyo de gitsinCanım doğum hikayemiz çok benziyor benimki de su gelişi ve 0 kasılma sancı ile başladı, süt konusunda hiç canını sıkma ben kendimi helak ettim boşyere, kimseye de deme mamaya başladık diye. Ben çözümü öyle buldum yoksa herkes onu ye bunu ye su içmiyosun ondan filan diye söyleyip duruyor. Bugünlerin tadını çıkaralım, mama ya da süt bebişlerimiz aç kalmasın yeter
Bizimki hastane olduğu için daha uygun özel kilinikler pahalı oluyor genelde bugün konuştum muhasebe ile doğum+herşey dahil 4900 sona yalaştıkMuayene ücretide iyiymiş sizin 250₺ muayene ücreti aynen sormadan söylemiyor doktorlar insan ona göre ne olur ne olmaz parasını ayarlıyor daha hastanenin para çıkaracağı belli olmuyor görümcem geçen sene doğum yaptı otoparkta iki gün araba bekledi diye ayrı para almışlar
Pes etmeden sağ ve emzir canım emzirdikçe geliyor.. Hiç stres yapma kendine süt+ mama devam et benim de ilk başlarda 2,3 damla geliyordu 3. Günden sonra azar azar çoğaldı tam olarak yetmedi bebeğime ama emzirdim azda olsa anne sütünden faydalandı bebeğimKızlar sanırım herkeste farklılık gösteriyor Doğum sancısı vs ben suyum mu çişim mi anlamamıştım biliyorsunuzBuraya yazdıktan sonra 3-4 defa daha geldi suyum en son zaten foş dedi mutfaktaydım mutfağın halısına doğru gitti altımda şort olduğu için rahatlıkla görebildim Beyaz beyaz bişrylerde beraberinde düştü , gayet rahattım eşimde dışardaydı tıraş olmaya gitmişti aradım panik yapma ama suyum geldi dedim emin misin çiş mi su mu tamam kapat geliyorum dedi daha vereceğim cevabı beklemeden o ara duşa girdim okuduklarım kadarıyla Doğumun hemen başlamıcağını biliyordum kahve bile yaptım o ara kendime eşim geldi elimde kahve sen napıosun doğurmuyormusun suyun gelmedi mi hadisene diye bi panik halinde hastaneye gittik ne sancım ne ağrım hiç birşeyim yok sadece çatı muayenesinde yine öldüm öldüm dirildim , 0 açıklık 0 sancı çatı zaten dar normal Doğum imkansız dedi ebe hanım doktorum gelene kadar yatış işlemlerini hallettik malesef o korktuğun sonda olayı başıma geldi genel anestezi olacağı için bayılmadan önce takıldı ve o ara 10 dk arayla makattan belime vuran ağrı hissettim 20-30 sanıyelik sanırım Doğum sancısı dedikleri oydu doktorum geldi hazır mısın başlıcaz dedi beni ameliyathaneye aldılar biraz soğuktu üşüdüm beni yatırdılar kollarımı ayaklarımı bağladılar aşırı tırstım yalan yok ben normalde spinal istiyordum ama ona cesaret edemez mişim onu gördüm , bana narkozlu verirken derin derin nefes al ver dedi ordaki narkozu veren alıp verirken nefesimin kesildiğini hissettim ve bunu dile getirdim ve o an tek düşündüğüm şey cennet kokulumu göremeden ölmek oldu sonrasını hatırlamıyorum zaten uyandığımda çok ağrım vardı herkes başımdayfı ama kızım yoktu kızım nerde iyi mi dedim yine gitmişim kızımı getirdiklerinde ağlayarak eşine bu bizim mi şimdi bizim kızımız mı demişim herkes ağlamış uzun oldu hakkınızı helal edin hamileyken uykusuzluk falan öf diyoruz ya doğumdan sonra onun ıh sesine fırlıyorsunuz , sütüm 1-2 damla anca çıkıyor Buda kızıma yetmiyor mama takviyesine başladık dün gece umarım sütüm gelir çocuğuma yetemedğimi düşünüp ağlamaya başlıyorum
Sağlıcakla kucağına alırsın inşallahKızlar kontrole diye geldim doğuma gidicemsancım var biraz. Zaten sezeryan olduğu için hazırlıkları yapıyorlar. Çıkınca yazarım İnsAllah
Önce emziriyorsun canım süt gelmezse sonra mama veriyorlar, ama hep öncelik emzirmeye veriliyor süt gelmese bile emzirmek gerekiyor..Arkadaslar bebek dogduktan odaya geldikten sonra hemen mama vermeye yada emzirmeye basliyoruz dimi? Sut gelmediyse hemen mama ile doyuracak miyiz?
Gömlek için değişim kartı da ekleyeceğim içine. harçlık alıyorlarmış geneli öyle duydum ben de yabancıyım bu konularaDoktora gömlek beden vs ayarlamak zor olmayacak mi? Harçlık ne kadar verilir ki? Alırlar mı bir de harçlığı? Ben de pandemide gelen şeyleri isterler mi emin olamadım. Ama bence onlar bizden daha rahatlar. Görümcem de hemşire sürekli birşeyler geliyor yiyorlar ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?