2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Acaba ne yonden sıkıntı oldu ben spinal ve epidural spinal arasında kararsız kaldım

Merhabalar kızlar ben de kontrolden geldim ufaklık iyi ama ben şok doğum pozisyonunu almış rahim ağzı yumuşamış ben 40 ı görürüz diyordum sanırım göremeyeceğim baskı falan hissetmiyorum ama ben o yüzden şaşırdım indiyse de dün gece indi diyorum sürekli şiddetli bel ağrım vardı saat 2-5 arası pilates topunda rahatlatmaya çalıştım o da benimle oynadı durdu dün inmiştir aşağıda hafif hareketler hissetmiştim
Çatı muayenesi oldum gayet rahattım herhangi ağrı acı olmadı lütfen rahat gidin sizde çatım normal doğuma uygunmuş 4 kg bile doğurur bu çatı sadece en öndeki çıkıntı biraz dar o da doğumda açılır bebek de hareketlerini güzel yaparsa kesiğe gerek kalmaz gerek kalırsa da küçük olur dedi Çatı muayenesi doğumu öne çekmez pembe akıntın olabilir nişanda sümüksü yapı ayırt edersin dedi
3-4 gün daha beklesin lütfen ya pazar eğitim var ona da gireyim dün annem geldi ona anlattırdım kendi doğumumu normal Kontrole gittiğinde suyu gelmiş 1 saatte doğmuşum ben şok 1 saatte doğum mu olur dedim gerçi ben 2 numarayım ama ablam da uzun sürmemiş sadece sancıları olmamış Suni almış ablamın da ilk evreleri çok uzun sürmemişti inş benim de öyle olur
Anneanne geldi eğitim de geçsin öyle gelsin inş
bu arada benim derdim hep ishal olursam falandı ya daha önce yazmıştım lavman yapıyorsunuz değil mi dedim hayır dedi müdahalesiz olacak şekilde başlıyorum çok gerek olursa belki ama doğumlarımda yapmıyorum altına yapsan da sorun değil biz seviniyoruz bebek doğru yolda bebek geliyor bağırsaklara baskı yapıyor demekki diye ishal olursan en güzeli kendi kendine boşalır diyor ama tabi ben tatmin olmadım yapmayayım diye kasmam inşallah baktım kasıyorum isterim artık ne yapayım o kadar da doğal doğum olmayıversin

Belden yaptılar canım ama doğumun en büyük hatasını oldu
epidiral spinal ikisi bir arada neden.zor oldu ki sana normalde daha konforlu olması lazim kombin oldugu için
Hayır hiç konforlu gelmedi canım, istersen özelden yazayım sana burada ki yapacak olan arkadaşlarımız kaygılanmasın

Acaba ne yonden sıkıntı oldu ben spinal ve epidural spinal arasında kararsız kaldım
Spinal daha rahattı, kombin Doğumda bazı sıkıntılar yaşadım. Ama yazıp kaygılandırmak istemem. En doğrusunu anestezi hekiminle paylaştığında verdiğin karar olacaktır

Spinal daha rahattı, kombin Doğumda bazı sıkıntılar yaşadım. Ama yazıp kaygılandırmak istemem. En doğrusunu anestezi hekiminle paylaştığında verdiğin karar olacaktır
Anestezi doktoru tamamen bana bıraktı canım ama kombini tavsiye ediyor heö kadın dogum hen anestezi doktoru

Belden yaptılar canım ama doğumun en büyük hatasını oldu

Hayır hiç konforlu gelmedi canım, istersen özelden yazayım sana burada ki yapacak olan arkadaşlarımız kaygılanmasın
benim damaryoluma bağlandığı için sanırım bir sıkıntı olmadı

Bu lavman konusunu ben de sordum doktorum aynı cevabı verdi ama rahat hissetmezsen kendini sana yaparız dedi
Dedim ki yapın ister istemez ıkınırken kendimi kasarım çünkü ben çekinirim

O ıkınma hissi ile bence hiç tuvalet düşünecek halde olmayacağız
Bende lavmandan çok korkuyorum ama kendim isteyeceğim çünkü düzenli bir tuvalet alışkanlığım yok
Sürpriz olmasın
Çatı benimde çok rahat geçmişti hatta çok şaşırdım nasıl acı duyuyorlar diye
Artık beklemesi kaldı bakalım

Bende kontrolden geldim 2500 dü gecen cuma bugun 2800 olmus bademe ve kabak çekirdeğine bağlıyorum özellikle cekirdeğe sancım fazla cıkmadı belim cok agrıyor dedim ozmn yavas yavas baslıyor sancılar dedi serum verip rahatlatabilirim dedi dedim gidip yatıcamdogum için kan verdim pazartesi ekg anesteziyle görüşücem 9na kadar doğurcam ins

Göğüs ucu çıkmayan arkadaşlara tavsiyemdir
Eczaneden büyük boy şırınga alıyorsunuz ucunu resimdeki gibi bıçakla kesiyorsunuz
Kestiğiniz yeri ters çevirip şırıngaya takıyorsunuz
Meme ucunu bu şekilde çekip çıkarabilirsiniz emzirmeden önce
Banada ilk doğumumda hastanede hemşireler yapmıştı ilk günler çok işime yaradı
Şimdi doğum çantama kendim yapıp koydum

Eklentiler

• 20201001_133618.webp
    67,6 KB · Görüntüleme: 13
  • 20201001_133626.webp
    59,2 KB · Görüntüleme: 16
Mesela Baska yerde olsa bize siz götürün hastaneye derlerdi soncta devlet hastanesi ama hersryi kendileri ayarladı valla sağolsun lar
Evet canım aynen, bize öyle demişlerdi mesela oğlumun yoğun bakıma sevkinde, kendimiz özel ambulans ayarlamıştık o korku ve panik anında asla unutmam o ...liklerini

Ağrım var biraz, bebiş uyum sağlamaya çalışıyor canım toparlanamadım daha tam
Geçecek inşallah canım..
Sezeryan olanlar genelde 2. sezeryan ilkine göre daha ağrılı olduğunu söylüyorlar ağrı ondan oluyor olmasın
Bende sanki bu sefer ağrılı geçireceğimi hissediyorum hem ikiz hem ikinci sezeryan İnşallah hislerim beni yanıltır..

Evet canım aynen, bize öyle demişlerdi mesela oğlumun yoğun bakıma sevkinde, kendimiz özel ambulans ayarlamıştık o korku ve panik anında asla unutmam o ...liklerini
Neden başka hastaneye sevk ettiler?
Ben sırf bu sorunu yaşamayalım diye hastanemi değiştirdim özel üniversite hastanesine gidiyorum şu anda, ordan da başka yere göndermezler dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…