- 24 Şubat 2020
- 725
- 1.052
- 28
Aynı korkular bende var, doğumdan çok oğlumu o kadar uzun süre bırakma travması yaşıyorumBenimde pazartesi sabah 10 da sezeyanım
Çok heyecanlıyım
İlkinde böyle değildim sanki
Bunda heyecan korku duygusallık daha çok
4 yaşındaki oğlumu düşünüyorum hep sanırım ondan çok duygusalım korkularım bu yüzden
Ay ben ikincide şuan acaba bağlatsam mı en temizi diyorum ama belki pişman olur muyum yapar mıyım üçü diye vazgeçtim şimdilik bakalımBir o eksikti sanırımama dediğim de çıkmış gece yürütürken ufak bir kalp krizi geçirmiş
onun için onu her gördüğümde sakın ha çocuk yapmayı aklından bile geçirme en son seni görünce piskolojim bozuldu bu sefer devlet hastanesi bile almaz seni diyorum
Deli tüplerini de bağlatmadı spiral takılı her adet gecikmesinde ömründen ömür gidiyor..
Yaa benim bebeğimi de sen bilmiştin valla@mertur canim yazmadin merak ettim valla seni
Şimdi eski mesajlara baktim ay nasil duygulandim mide bulantilari aşermeler cinsiyet tahminleri ne güzel zamanlarmiş ya acaba bundan sonra bitane daha mi yapsam
Evet dr dan önce necla söylemiştiBu arada cinsiyet tahmininde ne güzel koşuyorduk sana usg resimleriyle
Ben de süs falan götürmeyeceğim hiç dekoreyşın falan uğraşmak istemiyorum. Hatta terlikrlei falan eski götürüp atıp öyle çıkıcam hastaneden mümkün olduğunca az eşyam temas etsinepidural öncesi yine uyuşturuluyor minik bir iğneyle ama
Ben birşey demek istemedim kafanı karıştırmayalım diye ama madem acaba diyorsun bir kere daha düşün geneli ..en güzeli lokal
valla bende kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum kendime süsleyemiycem hiç odayı çünkü kimse gelmiycek..bide eve gelip onları dezenfekte etmeyle uğraşamıycam hiç..zaten aldiğımız herşeyi kırklıyoz bunlar da eksik kalsın evde temiz temiz kullanırım evde süslerim süslüceksemde
canım titreme kasılma her operasyon sonrası olabilicek bir komplikasyon..epiduralden olduğuna nasıl eminsin..bende hiç öyle şeyler olmamıştı şaşırdım..
Allah hayırlı doğumlar versin canım.güzel haberlerini bekliyoruzKaç gündür oku oku bitirip cevap yazamadım. Bugün dahi kosturmacam vardı. Doğum yarın sabah 8.30-9.30 arası olacak benim, evden çıkıp hastaneye gitmemize saatler kaldı. Merak ve heyecan dorukta. En nihayetinde genel anesteziye karar verildi. Covid testimiz negatif çıktı. Bavul hazır, biz de hazırız sanırımHepinizi çok seviyorum, Allah'a emanet olun, hakkınızı helal edin. Yarın güzel haberlerle buluşmak dileğiyle. Belki birkaç saat uyurum diye yatiyorum şimdi
Ayy ben de buldum ilk msj mı gruba attığım. Nostalji yaptımSelam kızlar. Ben de ikinci kez Ekim annesi olacağım inşallah. Çok heyecanlıyım :)
İkiside belden oluyor canim aynı yerden tek farkı spinalde iğne orda kalmıyor çıkarıyorlar..epiduralde katater takılı kalıyor..spinal omurilik zarıni geçerek icine enjekte ediliyor ilac epidural zar etrafında..epiduralin faydası bence katater orda kaldıgı icin ordan direkt ilac verilsiginde agri kesici etkisi hızlı oluyor..ikiside aynı şekilde uyuşturuyor belden aşagısisini ama.sonrasında epidural konforlu benceAynı korkular bende var, doğumdan çok oğlumu o kadar uzun süre bırakma travması yaşıyorumşu illet pandemi olmasaydı mutlaka götürecektim yanımda
Ay ben ikincide şuan acaba bağlatsam mı en temizi diyorum ama belki pişman olur muyum yapar mıyım üçü diye vazgeçtim şimdilik bakalım
Yaa benim bebeğimi de sen bilmiştin valla
Evet dr dan önce necla söylemişti
Ben de süs falan götürmeyeceğim hiç dekoreyşın falan uğraşmak istemiyorum. Hatta terlikrlei falan eski götürüp atıp öyle çıkıcam hastaneden mümkün olduğunca az eşyam temas etsin
Epidural sırttan, spinal belden mi oluyo canım şimdi? Bana sırttan yaptılar ama hissetmemiştim öyle yapılırken bide ne baş ağrısı, ne başka bişey hiç yan etki yapmadı bende de. Ha çıkınca bi üşümüştüm titreme gelmişti odada ama geçiciydi. Beni suni sancı yormuştu sadece. ben sezeryanın ertesi günü ayaktaydım zaten oğlumun peşinden koşturuyodum sevk edildimiz hastanede dr larla falan görüşüyodum
Olabilir canim hersey ayni gidiyor bizim kontrol salı günü çatı muayenesi yapmadı normal dogurabilirmiyim diye sordum tipime bakip sende bu boy posla doğuramazsan dedi
Yok haftaya cuma benim randevum daha bir hafta varOlabilir canim hersey ayni gidiyor bizim kontrol salı günü çatı muayenesi yapmadı normal dogurabilirmiyim diye sordum tipime bakip sende bu boy posla doğuramazsan deditipime bakip karar verdi simdilik normal dogum 4 kilonun üstüne çıkarsa sezaryana alırım dedi en son 3400 dü daha insallah sende hayirli haberler al yarina doktorun ne diyecek
O zaman uygulama farkları var muhtemelen çünkü sırtımı eğik pozisyonda tutmuştum hiç kıpırdamamıştım öyle yapmıştı ama acımamıştı demekki dediğin gibi önce uyuşturuyolar. Sen yine epidural mi olacaksın?İkiside belden oluyor canim aynı yerden tek farkı spinalde iğne orda kalmıyor çıkarıyorlar..epiduralde katater takılı kalıyor..spinal omurilik zarıni geçerek icine enjekte ediliyor ilac epidural zar etrafında..epiduralin faydası bence katater orda kaldıgı icin ordan direkt ilac verilsiginde agri kesici etkisi hızlı oluyor..ikiside aynı şekilde uyuşturuyor belden aşagısisini ama.sonrasında epidural konforlu bence
Nasıl mesela?Daha açık yazabilir misin?Mamayı ne kadar vereceğiz.Memeyi 20 dk emdikten sonra 2 saat sonra mı 20 dk daha vereceğiz?Mamayı ne ara vermemiz lazım?Bi de ne kadar mama vereceğiz?40 dk uzun bir süre max 20 dk bir memeyi emmeli memeyi emzik gibi kullanmaya başlar
En önemlisi memede süt dolmaz ve yağlı süte ulaşmaz bebek
Bebeğe yarayan yağlı süttür
İlk başta süt şekerli süttür kısa emzirmelerde de çok şekerli süt alırsa bebek gaz problemi çok olur
İlk günler mama takviyeli gidip sonraları mamayı bırakabilirsin
Bizde seni çok seviyoruz hadi bebeğini sağlıcakla kucağına alıpta tekrar dön aramıza gelişmelerden haberdar et bizideKaç gündür oku oku bitirip cevap yazamadım. Bugün dahi kosturmacam vardı. Doğum yarın sabah 8.30-9.30 arası olacak benim, evden çıkıp hastaneye gitmemize saatler kaldı. Merak ve heyecan dorukta. En nihayetinde genel anesteziye karar verildi. Covid testimiz negatif çıktı. Bavul hazır, biz de hazırız sanırımHepinizi çok seviyorum, Allah'a emanet olun, hakkınızı helal edin. Yarın güzel haberlerle buluşmak dileğiyle. Belki birkaç saat uyurum diye yatiyorum şimdi
uygulama farki bu işte spinalin iğnesini çıkarıyorlar orda kalmıyor epiduralde katater orda bırakılıyor..spinalin iģnesi ayrıca daha kalin ve baş ağrisı kusma baş dönmesi yan etkileri daha sık görülüyor epiduralde daha azdır bu yan etki ..ben elli kere olsam epidural.isterim yine öyle olcak kısmetse tabi acil bi durum falan çıkmazsa inşallah..uygulama yapılırken acımamasının sebebide öncesinde vurdukları minik enjeksiyon o uyusturuyo sonra epidural islemine geçiyolarO zaman uygulama farkları var muhtemelen çünkü sırtımı eğik pozisyonda tutmuştum hiç kıpırdamamıştım öyle yapmıştı ama acımamıştı demekki dediğin gibi önce uyuşturuyolar. Sen yine epidural mi olacaksın?
Emzirme süresi hiç belli olmuyor canım bana 2 en fazla 3 saatte bir 20 dakika emzir dediler ama mümkün değil bebeğim 5 dakika emip uyuyordu uyuyunca emmeyi de bırakıyordu..Nasıl mesela?Daha açık yazabilir misin?Mamayı ne kadar vereceğiz.Memeyi 20 dk emdikten sonra 2 saat sonra mı 20 dk daha vereceğiz?Mamayı ne ara vermemiz lazım?Bi de ne kadar mama vereceğiz?
Brnimki de ara ara baskı yapıyor ve bende fena tırsıyorum bu günlerde gelecekler diyeBen umudumu kaybetmeye başladım iki gündür..resmen yürüyemiyorum iki büklüm oldum alttan öyle bir baskı varki anlatamam..çocuk sanki çıktı çıkacak dışarı..sancılanıyorum ara ara..ne kadar tutabilirim daha içerde bilemiyorumyarin kontrolüm var bakalım herşey yolundamı nst falan sancı çıkar ters bi durum olursa diretmiycem hiç
İnşallah canım.. yarını iple çekiyorum bu geceyide kazasız belasız atlatmayı umuyorum şuan...zira belime karnıma belime karnıma çalışıyor meret sancı ..sanki cok yogun regl ağrısı gibi.. ufaktan tırsmaya başlamadımda değilBrnimki de ara ara baskı yapıyor ve bende fena tırsıyorum bu günlerde gelecekler diye
Hakkında hayırlısı olsun canım inşallah herşey yolundadır..
İlk başlarda bebiş sarılık olmasın diye iki saate bir uyandırılıp emzirilecek demişti dr bana,ama ne zamana kadar söylememişti. Ben sandım ki hep öyle gidecek bu emzirme işi boyunca. Sonra ben bebek 6 aylık olana kadar geceleri de iki saate bir alarm kurup, çocuğu zorla kaldırıp emziriyodum kızlar uyarmıştı beni artık gerek yok napıyosun diye çok sevinmiştimEmzirme süresi hiç belli olmuyor canım bana 2 en fazla 3 saatte bir 20 dakika emzir dediler ama mümkün değil bebeğim 5 dakika emip uyuyordu uyuyunca emmeyi de bırakıyordu..
Her bebeğin beslenmesi farklı oluyor yani..
Bizim emzirme aralığımız 1, 1 buçuk saatti en fazla..
Ay inşallah doğum sancısı değildirİnşallah canım.. yarını iple çekiyorum bu geceyide kazasız belasız atlatmayı umuyorum şuan...zira belime karnıma belime karnıma çalışıyor meret sancı ..sanki cok yogun regl ağrısı gibi.. ufaktan tırsmaya başlamadımda değil
Yaa ama ilk çocukta herkes tecrübesiz oluyorİlk başlarda bebiş sarılık olmasın diye iki saate bir uyandırılıp emzirilecek demişti dr bana,ama ne zamana kadar söylememişti. Ben sandım ki hep öyle gidecek bu emzirme işi boyunca. Sonra ben bebek 6 aylık olana kadar geceleri de iki saate bir alarm kurup, çocuğu zorla kaldırıp emziriyodum kızlar uyarmıştı beni artık gerek yok napıyosun diye çok sevinmiştimsen her bebeğin beslenmesi farklı oluyor yazınca o aklıma geldi şimdi
Anladım canım tşk ederimuygulama farki bu işte spinalin iğnesini çıkarıyorlar orda kalmıyor epiduralde katater orda bırakılıyor..spinalin iģnesi ayrıca daha kalin ve baş ağrisı kusma baş dönmesi yan etkileri daha sık görülüyor epiduralde daha azdır bu yan etki ..ben elli kere olsam epidural.isterim yine öyle olcak kısmetse tabi acil bi durum falan çıkmazsa inşallah..uygulama yapılırken acımamasının sebebide öncesinde vurdukları minik enjeksiyon o uyusturuyo sonra epidural islemine geçiyolar
İlk başlarda bebiş sarılık olmasın diye iki saate bir uyandırılıp emzirilecek demişti dr bana,ama ne zamana kadar söylememişti. Ben sandım ki hep öyle gidecek bu emzirme işi boyunca. Sonra ben bebek 6 aylık olana kadar geceleri de iki saate bir alarm kurup, çocuğu zorla kaldırıp emziriyodum kızlar uyarmıştı beni artık gerek yok napıyosun diye çok sevinmiştimsen her bebeğin beslenmesi farklı oluyor yazınca o aklıma geldi şimdi
Aynen yaaa.. valla ilkinde böyle telaşım yoktu ne olursa olur modundaydım da şimdi aklımda 40 tilki dolanıyorAy inşallah doğum sancısı değildir
Sezeryanın da böyle bir sıkıntısı var ya normal doğum başlarsa diye hep bir diken üstündesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?