2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
İnşallah canım inşallah..napıyoruzz evrene pozitifleri yolluyoruz herşey yolunda gidicek inşallah

Ay inşallah doğum sancısı değildir
Sezeryanın da böyle bir sıkıntısı var ya normal doğum başlarsa diye hep bir diken üstündesin
Ayy heleki bennnn!!! hastanem tam 2 saat 45 dk uzaklıktaaz bi belim ağrısa ödüm kopuyo yarın gidip bi nst isticem burdaki devlet hast den bakıcam bide bebek yerleşmeye falan başlamışsa hbr ederim belki erken çağırır dr um yolu göz önüne alarak

Nasıl mesela?Daha açık yazabilir misin?Mamayı ne kadar vereceğiz.Memeyi 20 dk emdikten sonra 2 saat sonra mı 20 dk daha vereceğiz?Mamayı ne ara vermemiz lazım?Bi de ne kadar mama vereceğiz?

İlk başta çenesi çabuk yorulur zaten 15-20 dk tek meme emmesi idealdir ama bebek ilk günler emme refkleksi yeni oluşuyordur az emer arkadaşın dediği gibi 5 dk emer uyuya kalır
Sarılık olmaması için bu emzirmeden sonra mama verilir
Mama miktarı ilk gün 5 cc ile başlanır şırınga ile başlar genelde hemşireler
Öğün öğün arttırılarak 10-15-20 cc olarak gider
Çünkü yenidoğan bebeğin midesi ilk kiraz büyüklüğündedir sonra ceviz büyüklüğüne geçer bir kaç günde
Bu yüzden ilk gün 30 cc mama vermemelisin
Zaten hastanede hemşireler yönlendirecek seni
Eve çıkınca da mantık şu önce bir meme 15 dk emzir sonra doymazsa ki onu çabuk uyanmasından aranmasından anlarsın
Emzirdikten sonra 30 cc mama ver
2 saat sonra diğer meme emzir duruma göre mama ver
Baktın uyuyor mamayı bitirmiyor azar azar kesersin mamayı bir verirsin bir vermezsin
Sütün artmış ve bebeğe yetiyor demektir.

Ama 4,5 saat uyuyanı da çok azdır en canlı örneği benim paşa 2 en fazla 3 saat uyurdu hep açtı doymak bilmezdi hem mama hem süt geceleri illallah ettiriyordu bana
Şimdi de yemiyor diye isyanlardayız

Aman sen çok dikkat et benimki 10 dakika mesafede rahim ağzı kısalmış diye doktorum hemen gün verdi yoksa ben 38. Hafta bitsin öyle alalım diyordum..

Ay çok uzakmışsın hakkaten..sen sinyal alır almaz yola çıkıcaksın canım oyalanmaya gelmez bu saatten sonra..

Nasıl mesela?Daha açık yazabilir misin?Mamayı ne kadar vereceğiz.Memeyi 20 dk emdikten sonra 2 saat sonra mı 20 dk daha vereceğiz?Mamayı ne ara vermemiz lazım?Bi de ne kadar mama vereceğiz?

Süre kısa geliyor şimdi sana
Zaten ilk zamanlar öyle oluyor emzir mama ver gazını çıkar altını al 1 saat geçiyor zaten
Sana dinlenmeye 1 saat kalıyor
Ondada lohusa kafası uyuyan bebeği izliyorsun
Sonra yine emzir gaz çıkar altını al faslı
Bütün gün memeler fora oluyorsun yani
Yorucu ama çok güzel günler bizleri bekliyor İnşAllah

Ama 4,5 saat uyuyanı da çok azdır en canlı örneği benim paşa 2 en fazla 3 saat uyurdu hep açtı doymak bilmezdi hem mama hem süt geceleri illallah ettiriyordu bana
Şimdi de yemiyor diye isyanlardayız
Yani işte uyursa diye dedim o da çokta sevinmemek lazım tabi

Aman sen çok dikkat et benimki 10 dakika mesafede rahim ağzı kısalmış diye doktorum hemen gün verdi yoksa ben 38. Hafta bitsin öyle alalım diyordum..
Benim geçen hf herşey yolundaydı ama yarın yine bi teyit alıcam bakalım burdaki dr dan inş kısalma falan olmamıştır rahim ağzında

Ayy onu bende yaptım yaa
Sonra dedim ohh bee yavrumda rahat etti bende

Aboooo deme kız olurmu olurmuş amma gülerimm..ben bi gidiyomuşumm açıklık 8 cm hadi doğuma.diyomuş fazlamı uçtum
İstiyosan eminsen bak İnşallah diyelim Reengarenk le, senin olumlamanın üstüne iki hamiş duası birden. bide heleki rengarenk double hamile tutabilir duamız

Yaa kesinlikle bize de eziyetmiş çünkü

Birşey daha anlatim da gülün halime
Eve geldik annem gece sen yat ben bakarım.dedi yattım tabi 15 dk sonra gittim napiyo die bebek uyuyor annemde horul horul uyuyor
Bir kızdım sen nasıl uyursun hani bakacaktın falan kadına parladım tabi ben bakmayı 7/24 izlemek olarak algılıyorum
Sonra tam 5 gün gözümü kırpmadım inanın gçzlerimin altı mosmor zombi gibiyim
Sanki uyusam ona birşey olucak gibi deli düşünceler aklımda tam lohusa kafası anlican
Sonra doktora söylemişler
Doktor dedi sen uyicanki süt olsun enerjin olsun ona yetebilesin falan
Ben 6.gün bir uyudum ama ne uyku
Uyandım kolostrum geldi sonunda
Yani süt için gerekli olan su içmek uyku ve psikolojik olarak pozitif olmak

Kızlar saolun valla şuan iyiki varsinız korkumdan uyuyamıyorum ya
İstiyosan eminsen bak İnşallah diyelim Reengarenk le, senin olumlamanın üstüne iki hamiş duası birden. bide heleki rengarenk double hamile tutabilir duamız
Ay yok bilemedim şuan pek emin değilim o kadar pozotiflige gerek yok sanırım cıvkını çıkarmiyim ben en iyisi

Aynen yemek içmek hepsi bir yere kadar inanin ne zaman uyusam kalktığimda memelerimden önümü göremezdim hollanda ineği gibi oluyordum yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…