- 21 Şubat 2020
- 1.707
- 2.660
- 63
- 43
ooooo teste de güvenmiyorsan artık ne bilim hiçbişeyin garantisi yok ona kalırsa..sende dahil eşinde kendi ailende herkes gizli taşıyıcı olabilir hergun evde test yapıp yaşamıyoruz..kayinpederin lafına çıkıyor biraz hakkaten Allaha emanetiz netice de..ameliyathane ekibin doktorda dahil onlara güvenicez ama ?? test yaptır gel dersen kimse küsmez üzülmez...test yapmadan kabul etmeyebilirsin tabiki...ama ona ragmen gelme dersen ayıp etmiş olursun bencede ben de olsa.küserim daha da gelmem tedbir bizden gerisi. Allahtan....ne kadar dikkat.edenlerde.yakalandılar bu hastalıgaTestler ne kadar güvenilir ona tam emin olamıyorum. Bir de ne zaman test yapacak ne zaman gelecek. Gelmeden kaç gün önce yapması lazım. Yaptıktan sonra kaptıysa ne olacak bir sürü şey.
Çok gereksiz olmuş. Biz ilk 2-3 hafta hiiiiçç kimseyi kabul etmeyeceğiz. Buna evinde oturan emekli büyükler dahil. Kimse de itiraz etmedi. Görümcen sağlıkçı olduğu için çok bunalmış olabilir. Herkes onlardan köşe bucak kaçıyor. Ama onun moral bulma yeri yenidoğanın yanı değil. Şimdi biraz tantana olur sonra hepsi unutulur, boş ver.Arkadaşlar bir şey paylaşmak istedim çok canımı sıktı iki gündür. Görümcem hemşire pandemide çalışıyor. Nöbet ayarlayıp doğuma gelmek istiyor. Ben de gelmesin dedim. Kayınvalidem diyor küsmüş bir daha hiç gelmeyeceğim demiş. Kayınpeder de kızmışmış. Birşey olacaksa olurmuş Allah’a emanetmiş vs . Ben de en son kesen küssün dedim ne yapayım. Ben yemi doğum yapacağım küçücük bebek var. Büyük oğlum bağışıklık hastası. Ben nasıl gel derim. insan saymıyormuşuz da onu. Hasta olsaymış herkese bulaştırıp gezermiş. 6 aydır görmüyormuş benim büyük oğlanı özlemiş vs. Yine de kabul etmedim gelmesini. Annemde uçuk çıkmış diye anneme gelme dedim ben. Bir de ne kadar hassas olduğumu biliyorlar. Gelse bir şey olur olmaz bilmiyorum ama ben çok rahatsız olacağım 15 gün kafama takacağım ne zaman hata olacak biri diye sütüm gidecek vs biliyorum.
Doğru diyorsun ama zaten testler ne kadar doğru sonuç veriyor belli değil. Kardeşim yeğenini görmek çok istiyor, test yaptırıp geleyim dedi. Gelme, neme gerek, sonra görürsün dedim.Kolayı var hemen kendine test yapsin sağlıkçi madem özel labaratuvarda hemen çıkıyor yeğeni için degmezmi niye tedbirsiz gelmek istiyor..yaptirsin gelsin öyle de
Ben gerçekleri söylüyorum. Yoğun bakımda hayatını kaybeden bir tanıdığımın son iki testi negatifti. O testler doğru muydu? Yurtdışında bu testlerin doğruluk oranı %70, Türkiye'de %40'a kadar düşüyor. Bu oranları Cerrahpaşa açıkladı. Ben de isterdim bir testle her şey garanti altına alınsın. Burda bir fayda zarar hesabı yapmak gerekiyor. Kovid var diye doktorsuz evde doğuracak değiliz ama kimse de mutlu olacak diye 1 günlük bebeği görmeye gelmesin. İncileri dökülmez.ooooo teste de güvenmiyorsan artık ne bilim hiçbişeyin garantisi yok ona kalırsa..sende dahil eşinde kendi ailende herkes gizli taşıyıcı olabilir hergun evde test yapıp yaşamıyoruz..kayinpederin lafına çıkıyor biraz hakkaten Allaha emanetiz netice de..ameliyathane ekibin doktorda dahil onlara güvenicez ama ?? test yaptır gel dersen kimse küsmez üzülmez...test yapmadan kabul etmeyebilirsin tabiki...ama ona ragmen gelme dersen ayıp etmiş olursun bencede ben de olsa.küserim daha da gelmem tedbir bizden gerisi. Allahtan....ne kadar dikkat.edenlerde.yakalandılar bu hastalıga
Günaydın kızlarMerhaba hanımlar
Ben de 5 haftalık hamileyim. Sağlıklı ilerlerse inşAllah ekim annesi olacam. Bende kan pıhtılaşması var. İlk gebeliğim kuvvetle ihtimal onun yüzünden 7+4 te kürtajla sonlandırıldı. Heterozigot mutasyonu ciddiye alan bir doktor buldum. İlaçlara başladık. Belirtiler var takvim felan da yaptım pozitif düşünmeye çalışıyorum ama kalp atışını duymayana kadar korkum geçmicek galiba. Herkese sağlıklı bir gebelik diliyorum. Rabbim yardımcımız olsun
Tamam anladım şimdi tşk ettimİlk başta çenesi çabuk yorulur zaten 15-20 dk tek meme emmesi idealdir ama bebek ilk günler emme refkleksi yeni oluşuyordur az emer arkadaşın dediği gibi 5 dk emer uyuya kalır
Sarılık olmaması için bu emzirmeden sonra mama verilir
Mama miktarı ilk gün 5 cc ile başlanır şırınga ile başlar genelde hemşireler
Öğün öğün arttırılarak 10-15-20 cc olarak gider
Çünkü yenidoğan bebeğin midesi ilk kiraz büyüklüğündedir sonra ceviz büyüklüğüne geçer bir kaç günde
Bu yüzden ilk gün 30 cc mama vermemelisin
Zaten hastanede hemşireler yönlendirecek seni
Eve çıkınca da mantık şu önce bir meme 15 dk emzir sonra doymazsa ki onu çabuk uyanmasından aranmasından anlarsın
Emzirdikten sonra 30 cc mama ver
2 saat sonra diğer meme emzir duruma göre mama ver
Baktın uyuyor mamayı bitirmiyor azar azar kesersin mamayı bir verirsin bir vermezsin
Sütün artmış ve bebeğe yetiyor demektir.
Günaydın kızlar
İki saate yakındır maziye daldımİlk mesajımı da buldum. Ne günlerdi ya. Kese, kalp atışı, tatlı telâşlarımız, evi süpürmüştüm belim ağrımıştı buraya bişe olmuş mudur diye sormuştum en eğlencelisi de cinsiyet tahminlerimiz Necla34 az emeğin geçmedi bize. Bende tutturamadın gerçi ama gayet başarılı tahminler yaptın. Karbonat testi yaptığıma hâlâ inanamıyorum. Aşağıdaki mesaja da çok güldüm fotoğrafını çektim. İlahi Aneksenamunnn Mermaid1991 le prilam dr.tutkumuz Karışık bi şekilde sayfaları kurcaladım. Neler paylaşmışız burda. Ne kadar da güzel geçmiş sizinle bu süreç. Rabbim hayırla tamamlasın. Sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi
Böyle düşüncesiz davrananların başına hep bişey geliyor bu surecte buna çok şahit oldum. bazen kendi ailelerimiz bile yapıyor bu düşüncesizligi bizimkiler de covid E yakalandılar şuan iyiler ama dedim açık açık siz kendinize dikkat etmiyorsunuz gezecekseniz gelmeyin buraya beni tehlikeye atmaya hakkınız yok. Bu sağlık alınmaca gucenmece olmaz daha görümcenin kendinin duusnmesi lazım gitmemeliyim diye ben anlamıyorum insanlar bahane mi arıyor küsmeye bu daha bağışıklığı oluşmamış minnacık el kadar yavru insan hastanede bile ne yapacağını düşünüyor doğum sürecinde bi de buna risk eklemenin alemi yok kiArkadaşlar bir şey paylaşmak istedim çok canımı sıktı iki gündür. Görümcem hemşire pandemide çalışıyor. Nöbet ayarlayıp doğuma gelmek istiyor. Ben de gelmesin dedim. Kayınvalidem diyor küsmüş bir daha hiç gelmeyeceğim demiş. Kayınpeder de kızmışmış. Birşey olacaksa olurmuş Allah’a emanetmiş vs . Ben de en son kesen küssün dedim ne yapayım. Ben yemi doğum yapacağım küçücük bebek var. Büyük oğlum bağışıklık hastası. Ben nasıl gel derim. insan saymıyormuşuz da onu. Hasta olsaymış herkese bulaştırıp gezermiş. 6 aydır görmüyormuş benim büyük oğlanı özlemiş vs. Yine de kabul etmedim gelmesini. Annemde uçuk çıkmış diye anneme gelme dedim ben. Bir de ne kadar hassas olduğumu biliyorlar. Gelse bir şey olur olmaz bilmiyorum ama ben çok rahatsız olacağım 15 gün kafama takacağım ne zaman hata olacak biri diye sütüm gidecek vs biliyorum.
Sen doğrusunu yapmışsın canım bana da kimse gelmeyecek eş ailesinden falan.Annem zaten yanımızdaydı hamileliğimin son zamanlarından beri.Alınan alınsın çok da tınn sağlığınızdan önemli mi?Gelecek kucağına alacak falan...Hem lohusayken korona olsan zaten zayıf düşeceksin Allah korusun..Bana da aile yakınımız bir ablamız gelmek istedi reddettim.Yani suratı düştü ama ne yapabilirim alınacak diye bebeğimi tehlikeye atamam.O yüzden sıkma canını anlamıyorlarsa anlamasınlarArkadaşlar bir şey paylaşmak istedim çok canımı sıktı iki gündür. Görümcem hemşire pandemide çalışıyor. Nöbet ayarlayıp doğuma gelmek istiyor. Ben de gelmesin dedim. Kayınvalidem diyor küsmüş bir daha hiç gelmeyeceğim demiş. Kayınpeder de kızmışmış. Birşey olacaksa olurmuş Allah’a emanetmiş vs . Ben de en son kesen küssün dedim ne yapayım. Ben yemi doğum yapacağım küçücük bebek var. Büyük oğlum bağışıklık hastası. Ben nasıl gel derim. insan saymıyormuşuz da onu. Hasta olsaymış herkese bulaştırıp gezermiş. 6 aydır görmüyormuş benim büyük oğlanı özlemiş vs. Yine de kabul etmedim gelmesini. Annemde uçuk çıkmış diye anneme gelme dedim ben. Bir de ne kadar hassas olduğumu biliyorlar. Gelse bir şey olur olmaz bilmiyorum ama ben çok rahatsız olacağım 15 gün kafama takacağım ne zaman hata olacak biri diye sütüm gidecek vs biliyorum.
Ama haklı bence semptom yokken testler zaten negatif cıkıyor genelde.Belki geleceği an kaptı 3 gün sonra belirtiler başlıyor.14 gün kendini karantinaya alırsa daha mantıklı onu da yapabilir mi çalışıyor sonuctaooooo teste de güvenmiyorsan artık ne bilim hiçbişeyin garantisi yok ona kalırsa..sende dahil eşinde kendi ailende herkes gizli taşıyıcı olabilir hergun evde test yapıp yaşamıyoruz..kayinpederin lafına çıkıyor biraz hakkaten Allaha emanetiz netice de..ameliyathane ekibin doktorda dahil onlara güvenicez ama ?? test yaptır gel dersen kimse küsmez üzülmez...test yapmadan kabul etmeyebilirsin tabiki...ama ona ragmen gelme dersen ayıp etmiş olursun bencede ben de olsa.küserim daha da gelmem tedbir bizden gerisi. Allahtan....ne kadar dikkat.edenlerde.yakalandılar bu hastalıga
Canim nisanim geldi ama sancimi bekliyorum. (Var ama duzensiz arada geciyor ) Bu sabah yine ufak bi kan geldi. . İcimden bi ses kontrol icin gitsem dr birakmaz diyor
Bence de kimse gelmesin gelip ne yapacaklar anne de bebek de zaten bağışıklık olarak zayıf hele bu korona zamanı işi şansa bırakmamak lazım.Ben kıyamam valla bebeğime kim kıyabilir ki?Benim eş ailesi Allahtan gelmeyeceğiz dediler kendileri.Çünkü kp ve kv çalışıyor zaten.Kendi babam da gelmem tehlikeye atmam dedi.Annem yanımızdaydı zatenBen gerçekleri söylüyorum. Yoğun bakımda hayatını kaybeden bir tanıdığımın son iki testi negatifti. O testler doğru muydu? Yurtdışında bu testlerin doğruluk oranı %70, Türkiye'de %40'a kadar düşüyor. Bu oranları Cerrahpaşa açıkladı. Ben de isterdim bir testle her şey garanti altına alınsın. Burda bir fayda zarar hesabı yapmak gerekiyor. Kovid var diye doktorsuz evde doğuracak değiliz ama kimse de mutlu olacak diye 1 günlük bebeği görmeye gelmesin. İncileri dökülmez.
Canım az daha sabret bakalımDün gece 4 saat boyunca 7-8 dk aralıklarla kasılmalarım vardı ama şu an hiçbir şey yokmuş gibi
Geçen hafta nişanım geldi 3 cm açıklığım var
Sürekli kendimi dinlemekten yoruldum artık bir an önce sağlıkla kavuşsak keşke
Hadi hayırlısıCanim nisanim geldi ama sancimi bekliyorum. (Var ama duzensiz arada geciyor ) Bu sabah yine ufak bi kan geldi. . İcimden bi ses kontrol icin gitsem dr birakmaz diyor
cok şükürSelam kizlar, sabaha karsi nisanim geldi ama henuz sancim yok beklemedeyim
Iyi masallah canim büyümüş bebisin haftaya kadar dahada büyür ultrason her zaman dogru ölçmeye biliyor dogum yapan arkadaslar daha iyi biliyor seninde az kalmis saglikla kucagina al insallahHayırlı sabahlar arkadaşlar bizde kontrolden çıktık çok şükür bir sorun yok bebiş 3300 olmuş Ve 48cm ama boyu iki haftadır hiç değişmemiş resmenneyse hayırlısı inşallah.haftaya cuma anestezi icin gelecem diğeri Salı günü sezeryan günü inşallah dedi sabahtan alacakmiş.
Benim ilk cocuk sezeryan bu 2.ci olduğu için zAten direk sezeryan gün verdi Canım
Artik benimde öyle dönerken karnim aciyor yirtiliyor gibi artik gerilmektenBenim yatarken karnım çok acıyor geceleri.Sağdan sola dönerken kasıklarım acıdan kopuyor sanki.Sizin de öyle oluyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?