2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Canim nisanim geldi ama sancimi bekliyorum. (Var ama duzensiz arada geciyor ) Bu sabah yine ufak bi kan geldi. . İcimden bi ses kontrol icin gitsem dr birakmaz diyor
Canim.cok gec kalma yinede riske atma insallah bugun bebegine kavusursun sag salim

Canım benim de en son gittiğimde doktor 10 gün önce 48 cm dedi, 10 gün sonra gittim 47-48 cm dedi. Hocam nasıl oluyor 10 günde hiç mi uzamadı bu çocuk dedim hatta kısalmışultrason her zaman doğru sonuç vermiyor tahmini değerler bunlar dedi ben de takılmıyorum artık doğunca görücez

Canım, epidüral ağrı bloğu oluşturuyor bu nedenler sezeryandan sonrada ağrı hissettiğinde bir tuşla sırtında kalan kataterden ağrı kesici yollayıp bloğu uyarıyorsun bu sende uyuşukluk hissini devam ettiriyor. Spinal sinir hücrelerinin belirli bir saat için uyuşturulması. Spinal boşluğuna bir iğneyle girip anestezi veriyorlar. 6 saat ile 8 saat arası uyuşuk kalıyorsun sonra yavaş yavaş bacaklarını hissetmeye başlıyorsun. Ağrı kesici iğne ile destekliyorlar.

Buraya girip eski günler deki gibi yazmayı cok isterdim ama su an yapamıyorum sizlerinde üzmek isteyip demoralize etmek istemem ama merak da ediyorsunuz o yüzden yazmak istedim bebeğim oksijensiz kaldıgı için 3 günlük Bi hiposemi uygulanıyormus soguk uygulama dedikleri bsy 3 günün sonunda testleri filan yapılıp normal küveze alınacak eger Bi sıkıntı olmazsa sütüm gelsin diye ayakta durmaya çalsyrm yoksa cok bitik Bi durumdayım Allah kimseye yaşatmasın düşmanıma bile belki hersey iyi olcak ama bu psikolojiyle inanmak zor oluyor sanırım okuyamadım dogum yapan varsa da hayrlı olsun Allah hepinizin cocugunu kucagınıza almayı nasip etsin inş sizlerde benm için dua edin

Galiba direkt ikiniz konuşmamışsınız arada birileri olunca olay başka yere gelmiş gibi duruyor.
Ama üstelemeyin bundan küsecekse küssün öz ablanız kardeşiniz olsa da aynı şeyi söylerdiniz sonuçta
Kardeşim 2 aydın hiç evden çıkmadı ona da gelme dedim. Onun nedeni evde zaten bir sürü kalabalık olacak. Bir de gel-git yapılacak mesafe değil. Yeni doğum yapmış evde 10 kişi istemedim.
Ben burda zorunluluk ya da değil diye bakıyorum. 4,5 yaşında oğlum marttan beri bir çocuk yüzü görmedi, dışarı çıkardım ama köyde hep benimle oynadı. Tüm çocuklar sokakta oynarken izledi. Çocuğun psikolojisi bile bozuldu diyebilirim. Ama çıkarmak zorunda değildim onu korumak için çıkarmadım. Eşim dikkat ederek işe gidip geliyor. Ona yapacak bir durumum yok eve almayacak değilim mecburum. Onun kendine ne kadar dikkat ettiğini de kontrol edemem. Ama ben bu kadar dikkat ediyorken inşallah ediyordur demekten başka çare yok. Doktorlara hastaneye gelince onda da yapacak birşey yok mecburum. Doktorum 6. Katta hala asansöre bile binmiyorum. Merdivenlerden çıkıyorum. 2 kat maskeyle yaklaşmadan muayenemi oluyorum. Doğumda ne olacak bilmiyorum. Ama evde sezaryen olamayacağıma göre mecburum. Ama eve başkalarının gelmesi mecburiyet değil keyfiyet geliyor. Bu kadar dikkatin çabanın bir önemi kalmıyor. Kayınvalidem kayınpeder biz geleceğiz dediler diye kendi anneme babama siz gelmezsiniz dedim. Anneme sadece doğum günü gel 2 gün kalır dönersin dedim. Ama şimdi uçuk çıkmış dudağında geçmezse gelme dedim. Buna rağmen bu istekler bana şımarıklık geliyor.
Ben kendimi ve küçük bebeğimi de geçtim. Benim büyük oğlum sıkıntılı. Bağışıklık antikorları yok denecek kadar az. Herkesin 2 günde atlattığı basit soğuk algınlığını bir ayda zor atlatıyoruz. Hadi geldi bebeğe ya da bana yaklaşmadı. Büyük oğlan asla durmaz hep tepesinde olacak biliyorum.
En son ben de öyle dedim. Israr edince kayınvalidem küsen küssün bu durumda yapabileceğim birşey yok dedim ne diyeyim yani.
İnsan kendileri düşünsün istiyor ama olmuyor. Mecburen söylüyorsun. Eşim de aslında gelsin taraftarıydı. Çok samimi bir arkadaşına durumu anlatmış. Arkadaşı ben asla kabul etmezdim. Deli misin görmeyiversin ne kaybeder. Ya birşey olursa çok büyük risk asla kabul etmem demiş de neyse ben köyü kadın müzeyyen olmaktan kurtuldum. Yoksa eşimin gözünde de kötü olacaktı. Ama o arkadaşının sözünü pek bir önemser.
Ya bir de görümcemi çok severim aslında kardeşim gibi severim yani. Onun böyle yapması beni çok üzdü. Ben de anlıyorum özledi falan ama sağlıkçılar kendi çocuklarını görmeye korkuyorlar.
Öyle bir duruma imkanı yok. Zorla birkaç günlüğüne nöbet değiştirip gelecekti. Bütün corona acil servisinde çalışacak yarın doğuma gelecek gibi düşünün.
Lohusalık dönemi gerçekten sıkıntılı. Arkadaşımız Şubat ayında bebeği 6-8 günlükken yoğun bakıma yattı ağır grip teşhisiyle zatürre oldu. 36 gün yoğun bakım sonrası vefat etti. 5 yaşında bir çocuğu bir de 40 günlük bebeği kaldı. Daha bunun psikolojisinden kurtulamamışken covid çıktı.
Benim dediğim maskeli uzaktan 1-2 dk lık görüşme değil ama gelip birkaç gün kalmalı bir durum. Mecburen yakın temas olacak bir durum.

En yakın zamanda sağlıkla birbirinize kavusursuznu inşallah canım moralini bozma 3 gün bişey degil aylarca bekleyen var hiç canını sıkma gelir gecer bugünler ilerde belki gülerek anlatırsınız. Allah acil şifalar versin

Hadi hayırlısıvakit yaklaştı artık kendimizi dinlemekten bi hal olduk yahuhayırlısıyla gelsin miniklerimiz

Aynen oyle hepimizin eli kulaginda artik. Hayirlisiyla ...

Canim.cok gec kalma yinede riske atma insallah bugun bebegine kavusursun sag salim

Sabah gelmisti. biraz once tekrar nisan geldi. Aksama kadar beklicem evde . Hastanede gecsin zamanim istemiyorum. Ama sanci gelmezse de aksam gidicem kontrole. Dedigin gibi sancimi bekliorum diye bebegi de riske atmiyim..

Dualarımız sizinle canım. Allah’ın izniyle çabucak atlatacaksınız. Kendini güçlü tut. Koşa sürede küvezden çıkıp yanına gelecek inşallah.

Epiduralli kombine olursak uyusuk mu kalıyoruz,yürüyebilecek miyiz? Ay kafam iyice karıstı spinal mı kombine mi

Şimdi üzülme mi diyeyim kim olsa üzülür ama ben her şeyin yoluna gireceğine inanıyorum. Birkaç ay önce burada doğum sırasında oksijensiz kalan bir bebeğin aynı şekilde soğutma tedavisine alındığını vs. okumuştum. O anne de böyle üzgündü ama bebeğinde hiçbir sorun çıkmamıştı sonradan. Sizin de üç günün yarısı geçti bile. bebeğin şimdi olabileceği en iyi yerde.

Rabbim şifa versin canim kaldi yarin cikcak bebeğin normal kuveze gircek üzülme ben neler gördüm siirtte yaşiyorum akrabalariimin coğu köyde burda her dogum yapan bana gelir beraber gideriz daha tecrubeliyim diye ben ne bebişler gordum aynisi gecen yengemde oldu bebiş cikti evde iyi oksijensiz kalmişti oda onun gibi bir cok bebekte gordum şukur hepsi cikti evindeler iyiler iyi duşun iyi olsun normal dogumlarda nefes sıkıntısı oluyor canim ki ben sezeryanla dogumda bile gördum gunlerce kuvezde kalani ileşcek annesi sabir ve duğa ile

Bizde dün eşimle böyle bir konuşma yaptık gelip görmek isteyen maske ile iki dakika görebilir ben gelenlerin yanında dahi oturmayacağım onlar gidene kadar odamda kalacağım..
Ozaman da kimse bana kırılmasın iki bebeği ve kendimi korumak zorundayım inşallah gelenler de anlayışlı davranırlar..

Şartlarını tabiki en doğrusunu sen bilirsin canım...ben kendime göre yorumumu yaptim bu benim fikrim.. sende yazdiklarinda sonuna kadar haklısin o kadar tedbirli davranıyorsan en başindan beri kimse için bu kurallarını çiğnemek zorunda degilsin en iyisini sen bilirsin kimseyi düşünme tabiki o vakit..ona başka buna başka davranmamışsın bunu da görüyolardır heralde..ben maskeli şekilde bir kac dakika.uzaktan görücek sandım kalcaksa.yanında bişi diyemem

Yani gelenler derken bende akraba falan herkesi kabul etmiycem..her zamanki kadar yani bu süreçte.devamlı görüştüğüm insanlar tedbirli bi şekilde cok kısa süreli görcekler..yoksa arkasıni alamayız yaaa

Canım çok geçmiş olsun burada bu kadar hamile var dua ediyoruz hep inşallah en kısa zamanda kavuşcaksınız yavrunzla

Canım lütfen üzme kendini. Bebeğin çok iyi olacak hiç merak etme. Sen böyle kendini düşürme ama topla psikolojini de sütünü de bebeğine hazırla annesi onun şifa bulması için annesine ihtiyacı var :)

Hımm anladım o zaman dediginiz gibi tahmini boy tahmini .neyse saglıklı olsun da inşallah bir şey olmaz Ne yapalım

Miniklerimiz bu dünyaya adapte olmakta zorlanabiliyor annesi azıcık bekletip gelecek sadece
Bebeğin çok güçlü ve yanına hemen gelmek için çabalıyor inşallah hiçbir sıkıntı olmayacak sen de güçlü ol
Bugünlerin telafisi olacak hiç bitmeyecek gibi gelse de az daha sabır dualarım seninle ve miniğinle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…