2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
ikizler dünyaya bende ikizlere adapte olmaya çalışıyorum
şimdi herşey toz pembe ablam kardeşim yanımda bana çok iyi bakıyorlar onlar gidince göreceğim kendimi

Günaydın herkese ,
Bugün doğumu olanlara kolaylık diliyorum. Sağlıkla kavuşun bebeklerinize
Canım arkadaşım cileklilimonata da suni sancı alacak Bugün. Dualarınızı eksik etmeyin
CAnım sen nasılsın doğum başlamazsa suniyi ne zaman verecek doktorun benimki 41 de veririm dedi
cileklilimonata allah yardımcın olsun sağlıcakla al minik yavrunu güzel haberlerini bekliyoruz dualarımız seninle

ikizler dünyaya bende ikizlere adapte olmaya çalışıyorum
şimdi herşey toz pembe ablam kardeşim yanımda bana çok iyi bakıyorlar onlar gidince göreceğim kendimi
Sen o zamanda aynı güzellikte bakarsın Üstüne büyük oğlunla anne oğul aktivite zamanınız BİLe olur

Günaydın Kızlar
Doğurdum sizi unuttum sanmayın. Bizim fıstık memeden ayrıldığı an basıyor çığlığı, tekrar almazsam katıla katıla ağlıyor bütün geceyi uykusuz geçiriyordum ki bu gece şu tulum kundaklardan denedim. Size tavsiyem mutlaka bir tane bulundurun. Yavrum meğerse kendi elinden kolundan korkuyormuş sürekli. Tulum kundak almazsanız da müslin örtüyü yarım kundak yapıp kullanabilirsiniz. Vallahi o kadar kitap yazı makale okudum, ne kadar okursan oku uykusuzluk ve bebeğin susmadığı an o çaresizlikle insan bildiğini de unutuyor. Bildiğim halde aklıma gelmedi. Sizin aklınızda olsun

Sen o zamanda aynı güzellikte bakarsın Üstüne büyük oğlunla anne oğul aktivite zamanınız BİLe olur
benim kendimden hiç umudum yok
Sevimlilikleri de double dir amaa parmakla veriyorum siringayi dun dr gosterdi kolay aliyor oyle ama sizde zor olabilir belki dr u inatla biberon verme diyo
Yok canım anca biberon kadar uğraştırıyor dr dinle emmeyi bırakmamaları lazım..

S
Sagmanin sutu arttirdigini dusunmuyorum canm. Onceki dogumumda oglum bi hafta yogun bakimda kalmisti. Sutumu sagip veriyordim. Normaldi. Emdikten sonra oyle bir sut dolmustuki sasirmistim. Sutm yok deme bol bol emzir
Canım bizde 2 gün önce hastanede yattık o gece hemşireler sürekli göğsümü sapmamı sütü o şekilde vermemi söylemişti o gece ve ertesi gün göğsümden kendiliğinden süt akmaya başladı eve gelince sağmayı bıraktım sadece emzirdim kendiliğinden akma bitti ve göğsüm sağarken kadar ki kadar sert değil o yüzden kafam karıştı

Sevimlilikleri de double dir amaa parmakla veriyorum siringayi dun dr gosterdi kolay aliyor oyle ama sizde zor olabilir belki dr u inatla biberon verme diyo
Şırıngayı parmakla nasıl veriyorsun canım anlamadım. Bizim dr de kesinlikle şırınga kullan diyo bende gündüz şırınga gece biberon veriyorum şırıngayla daha uzun sürüyor

sütü bebek emdikten sonra sağmak süt üretimini arttırıyor. memede kalan sütü boşaltınca tekrar üretime geçiliyor. yani arz talep meselesi. mesela benim kızım ilk 1 ay göğsümü hiç emmedi. ben sürekli sağım yapıp verdim. ne kadar sık sağarsam o kadar fazla çıkıyordu. stok bile yapmaya başlamıştım.

Günaydın kızlar ben gebelik başından beri hem kan sulandırıcı iğne hem coraspin kullanıyordum. İğne 2 hafta önce kesildi. Bugün de coraspini kestik. Sezaryen 1 hafta sonra. Doğumdan sonra iğnelere bir süre daha devam edecekmişiz. Klasik doktora sormaya unuttum yine. Herkesde mi böyle olacak kullananlar siz de devam edecek misin doğum sonrası.

Günaydın güzel anneler, yazmıştım buraya da Pazartesi sabah 9 saat sancı sonrası açılma olmadığı için sezeryanla oğlumu kucağıma aldım.Ama oğlum içerde kakasını yaptığı için enfeksiyon kapmış ve yoğun bakımda şu an Daha doğru düzgün kucağıma bile alamadım. Benim anlayamadığım şu, 9-10 saat doktor gözetimi altındaydım. Bebeğin kaka yaptığı anlaşılamaz mıydı? Ben sezeryan istediğim için açtılar baktılar ki kaka yapmış. Normal diye diretseydim ne olacaktı? Doktor diyor suyunun gelmesi gerekiyordu bizim anlamamız için. Atıyorum bi 10 saat sonra gelseydi su o çocuk ne olacaktı içerde? Yani tamamen şans meselesi mi bu kaka olayı anlayamadım.Çok fazla düşünmemeye çalışıyorum sütümün azalmaması için. Düşündükçe içim içimi yiyor çünkü.

Biraz da bebekle ilgili bu oğlum hiç çekmezdi iki üç çeker bırakırdı eğer sağmasaydım 20 aya süt falan kalmazdı. Ama kimi bebek sona kadar emiyor zaten. Ayrıyetten sağma anneye de çok büyük zorluk onun stresi yerine ciddi emen bebekte sağmak yerine dinlensin anne kendine vakit ayırsın daha iyi. Ben 6. Aya kadar olmayan sütle büyüttüm bebeğimi. 2. Ayda mama verme dedi doktor. O kadar sağımla 30 ml süt ancak çıkıyordu İki memeden doktor yeter dedi. Büyüdü, gelişim geriliği olmadı. Ama bence midesi küçük kaldı. Hala çok yemek yiyemez en sevdiği şeyi bile iki lokma yer. Şimdi 4,5 yaşında ama bu işlerde vazgeçmemek çok önemli 20 ay boyunca her emme sonrası sağdım. Bir zaman sonra bıkkınlık geliyor insana. 20. Ayda memeyi bıraktırdım. İlk hastalığı 20. Aydan sonra oldu. 20. Aya kadar hiç hasta olmamıştı. Sonra hastalıkların önünü alamadık testler vs yapıldı. Bağışıklık yetmezliği var dendi. Genetik dendi. Sütün nasıl koruyucu etki yaptığını o zaman anlamış oldum. Doktor şaşırdı bu çocuk bu değerlerle birkaç zatürre falan geçirmesi gerekirdi dedi. O yüzden imkanı olan vazgeçmesin.
Tabi hiç anne sütü alamayan bebeler de var. Bizim durumumuz daha farklı bir durum. Ama varken kullanmak büyük nimet. Bebek yeterince emmiyorsa boşaltın o memeleri bir şekilde.

Şırıngayı parmakla nasıl veriyorsun canım anlamadım. Bizim dr de kesinlikle şırınga kullan diyo bende gündüz şırınga gece biberon veriyorum şırıngayla daha uzun sürüyor
Ah sorma aglayasim geliyo valla geceleri once serce parmagini emdiriyon bebeye o emmeye baslayinca agzinin kenarindan siringayi sikiyon hem daha kolay iciyo hem de memeden aliyomus hissi veriyo ona cok cok cekiyo daha kisa suruyor daha ne kadar dayanirim buna bilmiyorum ama

Stres altında bebekler yapabiliyormuş. Ultrasonla dikkatle anlaşılır diye düşünüyorum ama normal doğum yapanlar süreci daha iyi bilir. O süreç uzadıkça ultrasonla bakıyorlar mı yoksa hiç bakılmıyor mu?
Ama bu biraz şans işi galiba. Arkadaşım 37. Haftasında gece ağrısı başlayınca sabah doktora gitti. Açılma vs yok ama sancı yüksek çıktı. Riske atmayalım sezaryene alalım sesler zaten sezaryen olacaktı. O gün de hiç ağrısı yoktu. Ordan doğum yapacağı hastaneye gidip sezaryene alınması öğlen 3 ü buldu. Sezaryende son anda kakasını yaptı bebeğe birşey olmadı bulanmadı ama son an yaptı. Demek ki sancı uzun sürünce ki arkadaşım gün içinde hiç sancı yaşamadı böyle şeyler olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…