- 31 Ekim 2012
- 814
- 1.278
- 133
Alla alla cok ilginç orda iskendurun da olmaması bilmedikleri seyleri talep etmiyorlar heralde tüh ya kötü olmus üzüldüm valla özel hastanelere de sordun mu oradaki
Sümüklü kaka varsa süt alerjisi olabilir canım, pregomin yada neocate tarzı elementel mamalara geçmen gerekebilir ayrıca senin süt ve ürünleri diyeti yapman gerekebilir. Meme reddinin en büyük nedenlerinden biri anne sütünün alerjenlerden birini içermesi bebeğin bunu tanıyarak kabul etmemesi. Yeterli besin girmediği için vücuda ifrarda kristalleşme olabilir. Çocuk dr una sor istersen.Bizde meme reddi yaşıyoruz
Çişinde kristalleşme oldu kakası sümüksü
Doktor mama verin dedi
Biberonla verdik
Şimdi memeyi tutmuyor
Keşke şırınga kullanssaydım
Sütümde yetmiyor
40 dk oldu sağım yapıyorum iki meme 20 cc anca bylunduğum yerde hastane tipi pompa kiralama yokmuş
Canım hiç panik yapma. Ben oğlumu olmayan sütle büyüttüm. 3 aylıkken bile sağım yaptığımda 30 cc zor çıkardı. İlk ay 10-15 cc yü geçmedim. 2 ay mama takviyesi yaptım. Çocuk doktorunu değiştirince mama verme yeter sütün dedi. Dedim 30cc bile değil olsun yeter dedi. 6 aya kadar sadece anne sütü aldı. Gelişimi iyiydi. Bize yetmez gibi geliyor ama yetiyor. Benim kullanmadığım süt artırıcı kalmadı. Bira mayası tabletlerinden, maltlara, humana damla helva en dedilerse yaptım. Tek belirgin fark milkplus yaptı. Onu içtiğim zaman gerçekten doluyordu göğüslerim. Bir de dereotu sanki. Ama bu zamanda daha 15 gün 30 cc iyi. Doktorumun söylediği sen 30 cc sağıyorsan eğer bebek kendi çekerse en az iki 3 katı çekiyordur dedi. Yani o bir emmeye başlasa süt sende az değildir yeter. Önemli olan o inadı kırıp memeyi verebilmen. Sütüm az diye hiç kafanı takma. Ben 5-6. Ayda bile 50 cc süt sağmamışımdır ama maşallah gelişimi çok iyiydi.Biberon avent verdim
Evdeki elektrikli po pompada medelanın ama 20 cc çıktı iki memeden
Süt için galaktago diye birşey verdi doktor helva yiyorum falan sıcak duş 4 lt su yaptıklarım bunlar
Daha anne karnında laf dinletemiyoruz biz miniklere cıkınca ellerinde oynatacaklar kesin biziİlk öğrendiğimden beri mektuplar yazıyorum canım :)
Gel yoruldu anne diyorum ama pek dinlemiyor anasını
Kuzum benim de işte erken riskim vardı yani 36 da kapıyı zorluyor demişti doktor o yüzden hiç 40 a kalacağımı düşünmemiştim ondan da sabırsızım. E bir de kendi gelsin çok istiyordum ama bakalım 4 günü kaldı karar vermesi için
Ne gibi bir kromozom bozukluğu var? Benim de iki dusugum oldu ama biri kimyasal gebelik diğeri 8.hafta erken dusuk. Eşimde 2.kromozomda dengeli inversiyon çıktı kromozom testinde ama şu an sağlıklı gebelik geçiyorum tüp bebek de denemedik. Kromozom sorunlarında kesin konusamiyor doktorlar, sağlıklı gebelik de olabilirmiş erken düşük de. Fetal DNA testi, detaylı ultrason vs iyi çıktıysa sorun olmuyor diyorlar. Sağlıkla dogsunlar.2012 doğumlu bir kızım var ve ardından 4 aylık ve 5 aylık 2 tane karnımda ölen bebeğim olduDoktorlar sebebini araştırdığında bende kromozomal genetik bozukluk çıktı ve kızıma mucize dedi doktorlar. Sağlıklı bebeğimiz olması için genetik tüp bebek yapılması gerek dedi doktorlar ve geçen sene yaptırdık yine de tutmadı. Rabbim 1 yılın ardından kızım gibi bir mucize daha beklememizi nasip etti çok şükür bize 32.haftadan itibaren erken doğum riskimiz oldu ve hastanede yatıp yatıp çıktık.Hiç bişey yiyemeden, sürekli kusmayla, uyumadan geçti resmen hamileliğim.Ta ki 38+3 günlük oluncaya kadar.Gelelim doğumun olduğu güne
Dün gece ayağıyla kavga ettik biz. Dayadı kaburgama elimi koyuyorum, kaşıyorum orayı ittiriyorum, oraya ayak konmaz diye ikna yolunu bile denedim 10 saniye çekiyor sonra yine dayıyorDaha anne karnında laf dinletemiyoruz biz miniklere cıkınca ellerinde oynatacaklar kesin bizi
Ah o ayaklar benim de hep kaburgada doğsun ısıracağım ben de sürekli ayakla pazarlık yapıyorum ama boşa arkadaşım geçenlerde söyle demişti ayağını dayıyordu resmen elimle içeri itiyordum ama sonunda dayadığı yer çatladı tek çatlağım orası dedi kız gitsem de ayağımın yerine anı bırakıyorum demiş resmenDün gece ayağıyla kavga ettik biz. Dayadı kaburgama elimi koyuyorum, kaşıyorum orayı ittiriyorum, oraya ayak konmaz diye ikna yolunu bile denedim 10 saniye çekiyor sonra yine dayıyorişimiz iş
Benim kızımda 41. Hafta normal doğumla dünyaya mekonyumlu yani kakalı olarak dünyaya geldi. Ama Enfeksiyon gibi bir durum yaşamadık. için içini yemesin tesadüf değildir benimki kimbilir ne kadar kaldı içerde öyle. Başka bir açıklaması vardır muhtemelen onunGünaydın güzel anneler, yazmıştım buraya da Pazartesi sabah 9 saat sancı sonrası açılma olmadığı için sezeryanla oğlumu kucağıma aldım.Ama oğlum içerde kakasını yaptığı için enfeksiyon kapmış ve yoğun bakımda şu anDaha doğru düzgün kucağıma bile alamadım. Benim anlayamadığım şu, 9-10 saat doktor gözetimi altındaydım. Bebeğin kaka yaptığı anlaşılamaz mıydı? Ben sezeryan istediğim için açtılar baktılar ki kaka yapmış. Normal diye diretseydim ne olacaktı? Doktor diyor suyunun gelmesi gerekiyordu bizim anlamamız için. Atıyorum bi 10 saat sonra gelseydi su o çocuk ne olacaktı içerde? Yani tamamen şans meselesi mi bu kaka olayı anlayamadım.Çok fazla düşünmemeye çalışıyorum sütümün azalmaması için. Düşündükçe içim içimi yiyor çünkü.
Deri çatlasa neyse öyle acıyor ki kemiği çatlatacak diye korkuyorum artık.Ah o ayaklar benim de hep kaburgada doğsun ısıracağım ben de sürekli ayakla pazarlık yapıyorum ama boşa arkadaşım geçenlerde söyle demişti ayağını dayıyordu resmen elimle içeri itiyordum ama sonunda dayadığı yer çatladı tek çatlağım orası dedi kız gitsem de ayağımın yerine anı bırakıyorum demiş resmenben de takip ediyorum tırstım çatlayacak diye o bölgeyi daha çok kremliyorum
Bir doktordan duyduğum bebek kakasını yapsa bile bu normal doğumu hemen kesmeye sebep değil, bir kere yaptıktan sonra zaten enfeksiyona neden olan şeyler doğum anında oluyor. Kimi doktorlar rutin kontrolde bağırsaklar dolmaya başlamış, artık doğurtalım diyor ama bi belirti yoksa ve zaten doğum başlamışsa bunlar hep başa gelebilecek şeyler. O yüzden geç mi kaldık, ya geç kalınsaydı vs. diye düşünme. Yakında kavuşursunuz inşallah.Günaydın güzel anneler, yazmıştım buraya da Pazartesi sabah 9 saat sancı sonrası açılma olmadığı için sezeryanla oğlumu kucağıma aldım.Ama oğlum içerde kakasını yaptığı için enfeksiyon kapmış ve yoğun bakımda şu anDaha doğru düzgün kucağıma bile alamadım. Benim anlayamadığım şu, 9-10 saat doktor gözetimi altındaydım. Bebeğin kaka yaptığı anlaşılamaz mıydı? Ben sezeryan istediğim için açtılar baktılar ki kaka yapmış. Normal diye diretseydim ne olacaktı? Doktor diyor suyunun gelmesi gerekiyordu bizim anlamamız için. Atıyorum bi 10 saat sonra gelseydi su o çocuk ne olacaktı içerde? Yani tamamen şans meselesi mi bu kaka olayı anlayamadım.Çok fazla düşünmemeye çalışıyorum sütümün azalmaması için. Düşündükçe içim içimi yiyor çünkü.
Peki Ankara veya İstanbul'dan kiralanamıyor mu? Kargoyla gönderseler?Sordum cnm en yakın merkezi yer iskenderun ordaki tüm medikalcilere sordurdum onlarda bildiğimiz bu şehirde yok diyorlar
Dedim bu sektör aslında stanbulda ankarada
Arz talep meselesi dedi
Güldüm demekki buradakiler maşşallah şakır şakır süt veriyor bebelere ihtiyaç duymuyorlar
Walla cok garip ya hastane nerden temin ediyo acaba Baska yerden getirtmiştir valla ben 140 TL ye aylık kiraladım keske burdan getirebilen olsada sanada getirse acaba burdakiler kargo yapar mı kiralama için Bi sorsan onuda yada daha yakın illerde medikalcilere kargoyla gönderebilirdi belkiSordum zaten iki tane hastane var
Hastane diyorki eve kiralama yapmıyoruz burada kullanabilirsiniz
ozaman benim orda yatmam lazım
Sanki günde bir kere yapılan birşey
yarını neden beklediler? bugün verselerdi keşke.Kızlar bebeğimin suyu çok çok azalmış
Yarın suni sancı ile doğumu başlatacaklar
Dua edin lütfen
Be o konuyu doktoruma sordumda yok öyle bişi neden dolu olsun dediEvet 10.10.20 hep planlı sezeryanlar var doktor da lütfen o zaman gelmesin sezeryanım çok hastanede yoğun olur dedi yapılma var hep sanırım
Sümüklü kaka varsa süt alerjisi olabilir canım, pregomin yada neocate tarzı elementel mamalara geçmen gerekebilir ayrıca senin süt ve ürünleri diyeti yapman gerekebilir. Meme reddinin en büyük nedenlerinden biri anne sütünün alerjenlerden birini içermesi bebeğin bunu tanıyarak kabul etmemesi. Yeterli besin girmediği için vücuda ifrarda kristalleşme olabilir. Çocuk dr una sor istersen.
Ve soğann..her akşam tavada soteleyip hafif baharatla ufff amma yemiştim oğlumda her aksammmm hemde nasil süt yapıyor anlatamam..ve buğday normal olarak boza o yüzden işe yarıyor.her gün ayran çorbası içtim buğdaylı hemideArtırıyor canım içebilirsin.
Doğal yoldan da bende sütlaç işe yaramıştı. Daha doğrusu içinde pirinç olan her şey ama özellikle sütlaç ve pilav. Bir de fermante olan şeyler şalgam çok iyi artırmıştı mesela bir de boza. Ev yapımı tarhana çorbası mesela o da mayalı. Bana bunlar iyi gelmişti canım aklıma geldikçe yine yazarım. Bol sütlerin olsun inşallah
Walla cok garip ya hastane nerden temin ediyo acaba Baska yerden getirtmiştir valla ben 140 TL ye aylık kiraladım keske burdan getirebilen olsada sanada getirse acaba burdakiler kargo yapar mı kiralama için Bi sorsan onuda yada daha yakın illerde medikalcilere kargoyla gönderebilirdi belki
İnşallah kolay doğumun olurKızlar bebeğimin suyu çok çok azalmış
Yarın suni sancı ile doğumu başlatacaklar
Dua edin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?