2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Normal doğum için en iyi bebek pozisyonunun ensenin sizin karnınıza doğru yüzünün ise içeriye dönük olması olduğunu söylemişti doktorum belki tam pozisyon almadığından öyle söylemiştir

spinal oldum ben fena değildi odaya gelir gelmez kahveye yüklendim sekiz bardak içmiş olabilirim spinal sonrası kahve sayesinde rahat geçtiğini düşünüyorum sadece ayağa kalkmada hemen kalkamadım

[/QUOTE]
İnşallah canımSen sağlıkçıydın değil mi hatırladığım kadarıyla, 20 çok mu yüksek, oğlumda da olmuştu onu 17 ile hastaneye yatırmıştık acaba geç mi kaldık diye düşünüyorum, acaba bi sıkıntı olur mu

Ayaklarini cekiyorsa gazi vardir annesi karninin kenarlarina bide beline hafif masaj yap gobek bagi dustuyse kiraz cekirdegi iyi geliyor isitip koyunca

Bizim de aynı canım, ben 0 kızım B grubu, sizin bize göre değeriniz düşük, aslında beslenmede çok sıkıntı yok çünkü 3380 gr doğmuştu dün yani 5. gününde 3300 gr çıktı doğum kilosunu yakalamış ama sarılık değeri 20 maalesef

Normal doğum için en iyi bebek pozisyonunun ensenin sizin karnınıza doğru yüzünün ise içeriye dönük olması olduğunu söylemişti doktorum belki tam pozisyon almadığından öyle söylemiştir
AA öyle mi herşeyi duy öğren ondan demiştir o zman teşekkür ederim

spinal oldum ben fena değildi odaya gelir gelmez kahveye yüklendim sekiz bardak içmiş olabilirim spinal sonrası kahve sayesinde rahat geçtiğini düşünüyorum sadece ayağa kalkmada hemen kalkamadım
Kahveyi çok öneren duydum ama benim migrenim var 1 den fazlası zombi gibi yapiyor zerre uyuyamiyorum sonra da migren belası sıkıntı olur mu acaba

Peki sarılığı nasıl düşürücez evde
Beslenme ile biliyordum
Çişli bez sayısı arttıkça sarılık düşer demişti doktor

İnşallah canımSen sağlıkçıydın değil mi hatırladığım kadarıyla, 20 çok mu yüksek, oğlumda da olmuştu onu 17 ile hastaneye yatırmıştık acaba geç mi kaldık diye düşünüyorum, acaba bi sıkıntı olur mu
[/QUOTE]

Ablamıb kızıda 20 değeri gördü sarılıkta
Ama onu yatırnadı doktoru
2 gün süre verdi beslenmeyi arttır 2 güne düşmezse yatırıcam dedi
Ablamda artırdı falan gerek kalmadı yatışa düştü değeri
Sizinde belki önlem amaçlıdır
Şuan olabilecek en iyi yerde 2 güne düşer Allah ın izniyle

Peki sarılığı nasıl düşürücez evde
Beslenme ile biliyordum
Çişli bez sayısı arttıkça sarılık düşer demişti doktor
Çişle değil kakayla atılıyor sarılık beslenmeyle düşüyor ne kadar çok beslenirse o kadar kaka sayısı artar , sarılığı atar

Ablamıb kızıda 20 değeri gördü sarılıkta
Ama onu yatırnadı doktoru
2 gün süre verdi beslenmeyi arttır 2 güne düşmezse yatırıcam dedi
Ablamda artırdı falan gerek kalmadı yatışa düştü değeri
Sizinde belki önlem amaçlıdır
Şuan olabilecek en iyi yerde 2 güne düşer Allah ın izniyle
[/QUOTE]

Sarılık değerinin düşük veya yüksek oluşu bebeğin durumuna göre değişiyor . AB0 uyuşmazlığı daha kolay atlatılıyor. Postnatal yaş / bilirubin eğrisi var , mesela benim bebeğim erken hafta doğdu ve rh uyuşmazlığı var küvezde kalmamış olsa bir tık daha yüksek riski az olacaktı ama küvezde de yattığı için yüksek risk grubunda oluyor. Diğer çocuklarım ileri haftalarda doğmuştu daha yüksek bilirubinlerde yatış yapılmamıştı çünkü küvezde kalmamışlardı ... yani her bebeğe göre değerlendirmesi Farklı oluyor

kan, demir, hormon, vitamin, şeker kolestrol, idrar bakıldı. tam 2 ay önce baktırmıştım. şimdi sağlık ocağı yapacakto ben hastanede yaptırmış oldım. sezeryan öncesi anestezi de belli başlı kan değerleri için tahliş istiyor.
Hangi degerlere baktiriyorsun cnm? Benden istenmedi ,doguma da az kaldi idrar falan baktirsam mi ke ndim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…