2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Ben 2 saate bir uyandırıyorum 10 günlüğüz.
Hem sütüm artsın diye hem kendi de uyanıyor bir de ben emzirirken meme değişemiyorum az besleniyordur diye sık sık emzirmeye çalışıyorum

Ben Doğumda aldırmadım bir kere alınsın diye Hastanede aldırmadığınA dair kağıt imzalattılar çocuk doktoru da 6.gün alalım dedi Doğru sonuç vermesi için anne sütü almadı lazım demişti 6. gün asmye gidip verdik
Bu arada kizlar bebeğe doğdu zaman aşi yaptilar devlette dogum yaptim sizede yaptilar mi merak ettim ne aşisi diyede sormayi unuttum ağridan sancidan
Hepatit B ve K vit yapılıyor Doğumdan sonra
Aynı sıkıntı bizde de var gece uyansın diye bezini değiştiriyorum 3 saat hadi en fazla 4 saat olsun dedi çocuk doktoru su an sinirden ölebilirim eşim salonda sızmış ben günlerin yorgunluğuyla odada sızmışım annem gelmiş yanıma 4 saat olmuş çocuk emeli baktım çocuğu pışpışlıyor yanımda sürekli kaldırıyoruz diye de söyleniyor uyuyan çocuk uyandırılır mı diye anlatamıyorum şekeri düştüğü için bu kadar uyuyor desem de boş işkence yapmak için uyandırıyorum sanki benim cok hoşuma gidiyor ve 4 saat emzirmeyince de Memelerim ağrı içinde uyanıyorum güya iyilik yapıyor beni uyutuyor çocuğu aç bırakarak ay sabah sabah kötü başladım güne canım kıyamasak da en azından 28 gün gece emme süreleri 3-4 saati geçmemeli ilk 1 hafta 2 saatte bir sonra 3 saat bire dönüştürdüm bu geceye kadar 2-3 saatte bir uyanmaya başlamıştı bugün de kalktı muhtemelen de ben duymadan kalktığını annem pişpişledi

Annelerin o tavrı standart galiba benim annemde bu çocuğu sürekli uyandırıyonuz diye bana çok kızıyordu hatta bebeği benim odamdan kendi odasına bile almıştı oğlum annemle yatıyordu neyse 1 haftadır herkes gitti eşim oğlumla yalnız kaldık ama şükür kendimize güzel bi düzen kurduk ben gece 12 gibi bebeği emzirip eşime veriyorum eşim onun altını değiştirip uyutuyor bebek 3 gibi uyanıyor eşim beni hiç uyandırmadan önceden sağıp dolaba koyduğum sütü ısıtıp içiriyor altını değiştirip geri uyutuyor sonra oğlum 3-4 saat sonra geri uyanıyor o uyanmasına ben kalkıp emziriyorum uyutuyorum geri yatıyorum 10 gibi tekrar kalkıyoruz filan derken şükür eşim sayesinde gece baya rahatım. Eşim ben uyanmayayım diye odanın kapısını filan kapatıyor ama ben göğüslerden dolayı mecbur kalkıp sağmam gerekiyor çok sertleşiyor çünkü

Kızlar bu arada siz göğüsleri sağarken kaç dk sağıyorsunuz ? Ben bi göğsü en fazla 5 dk filan sağabiliyorum çünkü artık sür gelmiyor makina boş göğsü çekiştiriyor. Bi yerde okudum birisi yazmış süt daha sonra da gelebiliyormuş I yüzden sağmaya devam edin diyor ama ben süt akmayan memeyi ne kadar sağabilirim bilmiyorum zaten sağarken göğsüm hemen ağrımaya başlıyor. Sizler kaç dk sağıyorsunuz ve sağarken süt akması bitikten sonra sağmaya bi süre daha devam ediyor musunuz ? Yorumları bekliyorum sevgili tatlı anneler

Benim hastane ikisini de almış birini sağşık bakanlığına yolllamış. Sağlık ocağındaki hemşire o zaman gerrk yok bi daha almays zaten Allah korusun sorun olursa veya eksiklik beni arayacak bakanlık dedi. Ben de daha vermedim.

Kızlar kilolar gidiyor mu 15 kilo aldım nasıl vercem Bu arada owli korse kullananlar ben çok memnun kaldım göbek baya gitti bedenide büyük almışım şuan en sona kadar cırtladım
Kac kiloydun kac beden aldin bende alcam ama 60la hamile kaldim şuan 82 kiloyum 3 hafta var doguma.dogumdan sonrada biraz gidiyor kilo.kac beden almalıyım bilemedim

Bu arada kizlar bebeğe doğdu zaman aşi yaptilar devlette dogum yaptim sizede yaptilar mi merak ettim ne aşisi diyede sormayi unuttum ağridan sancidan
Hepatit cnm o ilk dogdugunda yapılan 1. Ayın sonunda da yine ikinci dozu yapılıyor sanırım

Slm kızlar bu sabah 09.40 da spinal sezeryanla bende bebeğime kavuştum.Gaz için önerisi olan varmı aynı gün çıkarabildiniz mi.

Canim ben 10 a dogru cikmisti sezeryandan 19.30da anca gaz cikarabildim ayaklarimin acilmasi zaten 2 saati buldu gecti sonra yuruyus falan yaptirdilar ama gec cikti genede benim bence

Biz tam 4.guju saglik ocagina gidip vermistik en az 24 saat anne sutu aldiktan sonra aliyoruz kan demislerdi

Bizim kiza kitapcik verdiler herseyi yaziyor orda hepatit ve k vitamini yaziyor asilarda

10dk içinde sütüm geliyor canım 8 dakikada 2göğsümdeki süt bitiyor en fazla 40cc çıkıyor.bende öyle duymustum 35dk sağdım sütüm hiç gelmedi artmıyorda

Kac kiloydun kac beden aldin bende alcam ama 60la hamile kaldim şuan 82 kiloyum 3 hafta var doguma.dogumdan sonrada biraz gidiyor kilo.kac beden almalıyım bilemedim
Benim doğumdan sonra 4 kilo gitti 76 kiloydum l bedeni kullanmaya başladım suan 71 oldum eskisi kadar sıkmıyor ama göbek baya gitti

10dk içinde sütüm geliyor canım 8 dakikada 2göğsümdeki süt bitiyor en fazla 40cc çıkıyor.bende öyle duymustum 35dk sağdım sütüm hiç gelmedi artmıyorda

Aynen benimde öyle toplasan o kadar geliyor 5 dk sonra boş çekiyor memeyi
Birde benimki hastane tipi makina
Ama makinayı kapatıp elle sağıyorum gayette yağlı süt geliyor ama makina boş çekiyor
Bence makina sadece kahverengi kısmı vakumluyor ya onunla alakalı bence
Bebek emince sönüveriyor memelerim rahatlıyorum ama sağım yapınca o dirilik kalıyor memede

Ben 2 saate bir uyandırıyorum 10 günlüğüz.
Hem sütüm artsın diye hem kendi de uyanıyor bir de ben emzirirken meme değişemiyorum az besleniyordur diye sık sık emzirmeye çalışıyorum
Masallah canim kendi uyaniyorsa cok sanslisin benim gobegim catliyor uyandirirken

Benim doğumdan sonra 4 kilo gitti 76 kiloydum l bedeni kullanmaya başladım suan 71 oldum eskisi kadar sıkmıyor ama göbek baya gitti

Kizlar bedensiz cirtli korseler var neden onlardan tercih etmiyorsunuz ben eczaneden aldim cokta memnunum gobek azalinca kendime gore ayar yapiyorum

Gece bu soruyu sorduktan sonra oğlum uyandı bende buraya o soruyu sorarken göğsümü sağıyordum neyse 5 dk içinde süt pompasına süt gelmemeye başladı o şekilde oğlum uyandığı için mecbur göğsümü emmesi için bebeğe verdim yazık boş memeyi emip durdu süt gelmediği için ağlamaya başladı. Yani sonuç olarak süt bitmişti boşu boşuna beklemeye gerek yokmuş

Gece gündüz şu emzirme danışmanlarını okuyorum işte bebeğin midesi şu kadar annede süt bitmez her annenin bebeğine sütü yeter işte sağdıkça emdikçe gelir süt vs vs ama yaşadıklarım hiç örtüşmüyor bunlarla nerede yanlış var anlamıyorum da

Masallah canim kendi uyaniyorsa cok sanslisin benim gobegim catliyor uyandirirken

Kizlar bedensiz cirtli korseler var neden onlardan tercih etmiyorsunuz ben eczaneden aldim cokta memnunum gobek azalinca kendime gore ayar yapiyorum
Bu da cırtlı canım ama bedenide var

Lohusalık psikolojisinden bahsedilmiş şükür ben o ruh haline girmemek için kendimi güçlü tutmaya çalışıyorum oğlumla aşk yaşıyoruz resmen beni en çok bunaltan şey 1 ay sonra işe başlayacak olmam 2 aylık bebeği nasıl bırakıp gidicem hemde hasta vakalarının bu kadar arttığı ve diğer solunum yolu hastalıklarının da artacağı bir dönemde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…