- 26 Ocak 2020
- 2.278
- 2.868
- 83
- 33
yıkanınca rahatlamıştır kuzu. bende göbek düşmesini beklemeyenlerdenim gelir gelmez yıkarız annemleKitapkurdu20 ve Mermaid1991 doğum hikâyeleriniz çok güzel ya. Eşin desteği ve bebeği ilk görüş ilk bakış o ilk ağlama sesi oralarda bittim. Ben de hâlâ o anlardayım ilk bana bakışına aşık olmuşum resmen şuan yazarken de ağlıyorum off off Rabbime binlerce kez şükür bize bu duyguları yaşattığı için R rnp06 Bence senin hikayen de fena değil ama uzun sürmesi ve sonrası bebeği görememen sana travma yaşatmış bi de tabi drun epidural kullanmaması
Ben çok sancı ve ağrı çekmedim çok kötü anım yok şükür toplasan bi saat sancı çekmişimdir ama bi an ömründen ömür gitti. Bebek sıkıntıya girince nst makinası öttü orda kaç tane hemşire ebe varsa hepsi başıma toplandı ve dr u aradı biri. Soruyorum noldu diye cevap vermiyolar en son biri bebeğin kalp atışları düştü dedi. Hayatımda yaşadığım en kötü andı diyebilirim. Ve suçluluk duygusu. Bebek dayanamayabilir dediler suni sancı almadan önce ya bişry olsaydı dedim o an yaşadığım pişmanlığı anlatamam kelimelerle.
Neyseki hepsi geçiyo ve şuan bebişlerimizleyiz. Bu herşeye değer
Kv ve annelerden dert yanmış bazı arkadaşlar cidden insan eşiyle çekirdek aile olarak vakit geçirmek de istiyor. Benim çok korktuğum gibi olmadı. Kv çok söylenecek diyordum ama tam tersi ameliyatlı olduğum için her şeyde aşırı yardımcı oldu. Sadece bikez çok sinirimi bozdu. Doğumdan çıkmışım daha gazım çıkmamış karnım şiş karnı ne kadar şiş doğum yapmamış gibi bişey söyledi. Hemşirenin yanında hemşire de gazı var ödemi var dedi. Herkesin öyle dedi. Ben de durmadım yapıştırdım valla cevabı yok yok illaki negatif enerjiyi yayacak söylenecek o dedim. Öyle diyince eline ne geçiyor anne noluyor yani mutlu oluyormusun diyip ters ters baktım. Öyle kaldı sustu. Daha da bişeyini görmedim Allah var. Annem yanımda olmadı diye üzülüyorum ama bi yandan da iyi oluyor eşim ilgileniyor benimle bebekle çok hoşuma gidiyor buKv lerin evi çok yakın gidip gelip yardımcı oluyolar görümcemle geri kalan zamanlarda da biz bizeyiz
İlk banyosunu yaptık 2 saat önce mışıl mışıl uyuyor şimdi. Birazdan emziricem ama meme uçları mahfolmuş içim gidiyor bebek emince. Hemşire kanalları açmak için enjektörle çekince mahfoldu uçlar kalkan krem kullanıyorum biraz iyi geliyor ama çok acıyor inşAllah yaralar artmaz. İnsanın içi gidiyor yahu
Valla benim ilk çocuğumdaki doktorun tavsiyelerini hala uyguluyorum.Kızlar kaç saat uyutuyosunuz geceleri sizinkileri..iki haftalik olduk biz doktor gecen hafta kontrolde artik 3 saat uyuyabilir dedi sarilik problemimizde yok ama bizim bidik hala uyanmayi sevmiyor gece zor uyandiriyorum beslemek icin..bi taraftanda uyandirip emmeye baslamasi zaten 4 -5 saati buluyor diyorum hic.uyandirmiim daha iyi iki saat ugrasiyorum meme tutturmaya uyandirmaya çünkü..bi taraftanda kıyamıyorum zaten hala kilo almadı diye kafaya takıyorum napim şaşırdim yaa..hiç iştahlı değil benim bu bıdık
Gözün aydın canım sağlıkla büyüt.Fındıklarım kendimi ancak topladım ya çatşambadan beri. Hala da tam toplayabilmiş değilim. Sezaryenden pek hoşlamadımbebişimde bende sağlıklıyız Çok şükür. Şu dikişlerden ve Hala bebek varmış gibi duran göbektrn nefret ettim. Bide memiklerim acıyo yaaa
Bir iki haftaya düzelir dediler. Sizde durumlar nedir?
Bende geceleri uyandırmıyorum artık gündüz zaten arayı kapatıyoruz.. Bence de uyumak ta beslenmek kadar önemli..Valla benim ilk çocuğumdaki doktorun tavsiyelerini hala uyguluyorum.
Eğer sarılığı yoksa 10 günden sonra geceleri uyandırma 4 saate kadar uyusun demişti.büyüme hormonu uyurken salgılanıyor yani uyku süt kadar önemli.1 aydan sonra 5 saat 3 .ayında 7 saat uyusun demişti
Kızımda gece uyurdu buda uyuyor.
Ama büyük oğlumda o dengeyi tutturamadım çünkü gece beslenmesine alışmıştı uzamış anne sütü sarılığı vardı.emzik almadı beni emzik yapmıştı.gece uykuları haramdı o yüzden buna emzik verdim onunda emesi varmış cokcok hemen aldı.
Ben gündüzleri bazen 1 saatte bazen 2 saatte bir besliyorum öyle kapatıyoruz arayı tek şu gece uykusuna alışsın.
Oh iyi yapmışsın darısı başıma yakındır benimde patlamamBu seferkinde lohusa depresyonuna girmedim diyordum bugün itibari ile bende girdim geçmiş olsun
Aman 4.5 yaşındaki oğlum etkilenmesin kardeş kıskançlığı yaşamasın diye uğraş
Yok koca yorgun dişini çektirdi dişi ağrıyor aman o dinlensin ona bulaşmayalım
Yok anacım saolsun yemek yapıyor gerisini ben yaparım diye diye tüm yükü üzerime almışım meğerse
Taviz verdikçe ah oram ağrıyor ahh buram demedikçe rahatlamış herkez olan bana olmuş
Evin içinde koşturmaktan iyileşen yaram ağrımaya başladı bugün
Lohusa yatağımda ben yatamadım kocam kapanıyor odaya açıyor klimayı ohhh keyfe bak gece beşik sallıyor sanki
Ağladım açıldım herkezi payladım yetemiyorum artık dedim
Ohhh söyledim rahatladım
Her emzirme sonrası gazını çıkartmak için uğraşıyorum ama çıkaramıyorum bide oğlum emerken uyuya kalıyor o yüzden bende artık bari uykusu bölünmesin diye direk yatağına yatırıyorum.
Bnmde Bi ara nst de ses gelmedi bende korktum noldu dedim bsy olmadı Bi an alamadık dediler sonra aldılar ama zayıf geldi büyük ihtimal bana bsy demediler ama o esnada oksijensiz kaldı büyük ihtimal bu olayı yaşamasam bu kdr travmatik olmazdı bncede en azından 4 5 saatte dogurdum cıktım derdim işte.. Meme ucları yara olup düzeliyor sonra rahatlıyorsun ama bi kere yara oluyo muahakk ben sağmamağa ragmen yara oldu kabuğunu attı sonra düzeldi smdi sıkıntı yok şükür memeler iyileşince rahatlarsın cnm sendeKitapkurdu20 ve Mermaid1991 doğum hikâyeleriniz çok güzel ya. Eşin desteği ve bebeği ilk görüş ilk bakış o ilk ağlama sesi oralarda bittim. Ben de hâlâ o anlardayım ilk bana bakışına aşık olmuşum resmen şuan yazarken de ağlıyorum off off Rabbime binlerce kez şükür bize bu duyguları yaşattığı için R rnp06 Bence senin hikayen de fena değil ama uzun sürmesi ve sonrası bebeği görememen sana travma yaşatmış bi de tabi drun epidural kullanmaması
Ben çok sancı ve ağrı çekmedim çok kötü anım yok şükür toplasan bi saat sancı çekmişimdir ama bi an ömründen ömür gitti. Bebek sıkıntıya girince nst makinası öttü orda kaç tane hemşire ebe varsa hepsi başıma toplandı ve dr u aradı biri. Soruyorum noldu diye cevap vermiyolar en son biri bebeğin kalp atışları düştü dedi. Hayatımda yaşadığım en kötü andı diyebilirim. Ve suçluluk duygusu. Bebek dayanamayabilir dediler suni sancı almadan önce ya bişry olsaydı dedim o an yaşadığım pişmanlığı anlatamam kelimelerle.
Neyseki hepsi geçiyo ve şuan bebişlerimizleyiz. Bu herşeye değer
Kv ve annelerden dert yanmış bazı arkadaşlar cidden insan eşiyle çekirdek aile olarak vakit geçirmek de istiyor. Benim çok korktuğum gibi olmadı. Kv çok söylenecek diyordum ama tam tersi ameliyatlı olduğum için her şeyde aşırı yardımcı oldu. Sadece bikez çok sinirimi bozdu. Doğumdan çıkmışım daha gazım çıkmamış karnım şiş karnı ne kadar şiş doğum yapmamış gibi bişey söyledi. Hemşirenin yanında hemşire de gazı var ödemi var dedi. Herkesin öyle dedi. Ben de durmadım yapıştırdım valla cevabı yok yok illaki negatif enerjiyi yayacak söylenecek o dedim. Öyle diyince eline ne geçiyor anne noluyor yani mutlu oluyormusun diyip ters ters baktım. Öyle kaldı sustu. Daha da bişeyini görmedim Allah var. Annem yanımda olmadı diye üzülüyorum ama bi yandan da iyi oluyor eşim ilgileniyor benimle bebekle çok hoşuma gidiyor buKv lerin evi çok yakın gidip gelip yardımcı oluyolar görümcemle geri kalan zamanlarda da biz bizeyiz
İlk banyosunu yaptık 2 saat önce mışıl mışıl uyuyor şimdi. Birazdan emziricem ama meme uçları mahfolmuş içim gidiyor bebek emince. Hemşire kanalları açmak için enjektörle çekince mahfoldu uçlar kalkan krem kullanıyorum biraz iyi geliyor ama çok acıyor inşAllah yaralar artmaz. İnsanın içi gidiyor yahu
Evet ya ben de hareketli bir gün geçirince hemen geçen dikiş ağrılarım geri geliyor. Sanırım bu loğusa döneminde dikkat etmemiz lazım, tam olarak iyileşmek 40 günü bulacak.Bu seferkinde lohusa depresyonuna girmedim diyordum bugün itibari ile bende girdim geçmiş olsun
Aman 4.5 yaşındaki oğlum etkilenmesin kardeş kıskançlığı yaşamasın diye uğraş
Yok koca yorgun dişini çektirdi dişi ağrıyor aman o dinlensin ona bulaşmayalım
Yok anacım saolsun yemek yapıyor gerisini ben yaparım diye diye tüm yükü üzerime almışım meğerse
Taviz verdikçe ah oram ağrıyor ahh buram demedikçe rahatlamış herkez olan bana olmuş
Evin içinde koşturmaktan iyileşen yaram ağrımaya başladı bugün
Lohusa yatağımda ben yatamadım kocam kapanıyor odaya açıyor klimayı ohhh keyfe bak gece beşik sallıyor sanki
Ağladım açıldım herkezi payladım yetemiyorum artık dedim
Ohhh söyledim rahatladım
Hazır su kullanıyorum ben, kettle da su kaynatıp onu hazır suyla seyreltiyorum. Soğumasını bekleyene kadar ohooay yok yaaa öle banyo işi işkenceye döner tabi. ben kaynatıp soğutan olduğunu sanmıyorum çok fazla. bence kasma o kadar
Hazır su kullanıyorum ben, kettle da su kaynatıp onu hazır suyla seyreltiyorum. Soğumasını bekleyene kadar ohoo
ben o kadar dikkat etmiyorum valla.normal suyla yıkıyorum bir sıkıntında olmadıHazır su kullanıyorum ben, kettle da su kaynatıp onu hazır suyla seyreltiyorum. Soğumasını bekleyene kadar ohoo
Ne kadar uyuyorduben kızımı sarılık riski kalkınca hiç uyandırmadım. 10gün sonra falan bırakıyordum uyuyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?