Damla dan dolayı nasıl kötü olduki bende kullanıyorum şakır şakır alttan gidiyorKızlar bu gaz için ne yapıyorsunuz damla kullandım daha kötü oldu kestik ama devam ediyor düzgünce uykumuz yok
Bebegini emzirmeden önce sütünü biraz boşaltabilirsin ve iki parmağının ucuyla gögsünün başını tutup sütüm hızını azaltabilirsin aynı sorunu çok yaşadım ilkimdeKızlar bebeğim emerken sürekli tıkanıyor. Şimdiye kadar az az kaçırıyordu ters çevirip suratına vuruyordum ya da iki kaşının arasını çekiyordum düzeliyordu. Ama bu akşam bayağı kendine gelemedi morardı falan çok korktum. Ne yapılır bu durumda var mı bizim gibi olan. Sanırım süt birden fazla gidince yutamıyor.
Günde bir fincan içiyorum canım daha fazla mı içsemCanım bende daha önce doğum yaptım ve oğlumun aşırı gaz sancısı vardı. Ben sürekli rezene çayı içiyordum sütten ona geçsin diye. Faydasıda oluyordu.
Ne kadar sürüyor pekigazin tel dermani zaman.Damla falan da ole pek ise yaramiyor sanki
canım bizde çok sıkıntı olmamıştı kızımda ama bir kaç arkadaşım ve burda denk geldiğim konularda çekilmemiş kimyon demleyip 1-2çay kaşığı bebeğe veriyorlardı. iyi geldiği söyleniyordu. sen bir araştır istersenKızlar bu gaz için ne yapıyorsunuz damla kullandım daha kötü oldu kestik ama devam ediyor düzgünce uykumuz yok
Çok şükür artık kriz geçirmiyorlar ay 2 3 gün bittik biz..Reengarenk damlayı bırakınca nasıllar canım
Bazen geceleri cıkmıyor bende ayakta uyuyorum zaten o yuzden cıkarmıyorum napımzaten kıvranıyor bazen Bi alıyorum omzuma atıyotçrum gook diyor kusamazsada kıvranıyor yaninher türlü sinyal var ellerini sarmak için kundak yapmıyorsun sanırım uyurkenn
Ne kadar sürüyor peki
Ben sezaryen olmadım normal doğumda aldığım epidural daha sonra bende şiddetli bel ağrısı yaptı ağrı girdiği an kıvranıp kaldım yok öyle bi ağrıKızlar spinal sonrası bel agrısı yaşayan varmı. Dün doğum yaptım bugün belimin agrısından yürüyemiyorum.
Hangimiz kalkarsa o bakıyor canım mama yediriyor genelde eşimi kaldırıyorm suan izinde sabah 9gibi kızım kalkıyo sonra oglum kalkıyo eşim uyuyo 11-12e kdr ben cocuklara bakıyprum.bende buaralar adamı boğsammı diye düşünüyorm ortada bişey yok aslında bazen batıyo nedense ama haklarını ödeyemeyiz arkasını dönüp horul horul uyuyabilirler oyle olsaydı kesin boğardım allah yukarda iyiki var iyiki yardımcım nankörlük yaparsak allah sorar cicimKızlar bebek bakımında eşinize hangi görevleri yüklediniz ? Ben bebeğin alt değiştirme olayını eşime bıraktım bide her gece 12 den sabah 6-7 ye kadar bebek bakımı doyurması ona ait. İşe gittiği günler bile bazen bebekle baş edemeyince öğle arasında eve çağırıyorumama buna rağmen hep bi kocama kızma modundayım sanki beni bu duruma o sokmuş gibi sürekli onunla kavga halindeyim bu adam daha ne yapsın diyorum ama işte bu dönemde ruh halimiz papiçülo olduğu için yaptıklarımızda mantık aramamak gerek
yani evde tarttım inşallah evdeki tartıyla farklılıktan ötürü öyle gözükmüştür..doktorumuz 15 günlükken sağlık ocağına götür kilo alıp almadığına bak ona göre mama ilave et dedi..pazartesi götürüp bakıcam inşallah almıştır azda.olsa çok üzgünüm şuan daha önce hiç böyle bi durum yaşamamıştım büyük oğlandaCanim ayni dert bendede var ya benimkide kilo almadi 40 gr almis sadece 1 haftada 2 haftalik olduk bizde 3 gundur mamaya basladik sutumude sagip veriyorum sonrasinda da tutturabildigim kadar memede birakiyorum cok zor gercekten ama.biberon olunca uyanip yiyor bizimki senin kilo alimin nasil az mi hic mi almamis
Yok canım yaa bulamadim..tekrar götüreyim diyorum Ahmet Beye tuzlu muzlu ama şuan bize lazım bi doktor..zaten.gastreontoloji uzmanıda kendisi bi göstermek istiyorum benim oğlanın barsak hareketleri hiç normal değil çok fazla ..hemde nedense sürekli abisine yaptığım buna yapmadığım şeyler için suçluluk duyuyorum şimdiden herşeyde kıyaslama yapınca vicdan yapıyorum doktor olayında bile sanki haksızlık yapcakmisim gibi geldi ne alakaysa degisik bi ruh halindeyim normalmi bilmiyorum vallalivaneli1608 Canım çocuk doktoru buldun mu? Ben de arayış içindeyim.
Anladım canım şuan 3-4 saat uyuması normal o zaman..ama işte benimki gece gündüz ayırmadan sürekli bu aralıkla uyuyor o yüzden beslenme aralığı da uzuyor..bide her uyanıştsn sonra bi saat.meme tutturmaca ve meme kavgasıyla geçiyor napıcamı şaşırdım..benim büyük oğlan uykuda kapardı memeyi..her çocuk bi değişik büyürmüş bunda anladım valla çocuğu çözümlemeye çalışıyorum..sütümde oglumdaki gibi degil nazar ettim kendime resmenValla benim ilk çocuğumdaki doktorun tavsiyelerini hala uyguluyorum.
Eğer sarılığı yoksa 10 günden sonra geceleri uyandırma 4 saate kadar uyusun demişti.büyüme hormonu uyurken salgılanıyor yani uyku süt kadar önemli.1 aydan sonra 5 saat 3 .ayında 7 saat uyusun demişti
Kızımda gece uyurdu buda uyuyor.
Ama büyük oğlumda o dengeyi tutturamadım çünkü gece beslenmesine alışmıştı uzamış anne sütü sarılığı vardı.emzik almadı beni emzik yapmıştı.gece uykuları haramdı o yüzden buna emzik verdim onunda emesi varmış cokcok hemen aldı.
Ben gündüzleri bazen 1 saatte bazen 2 saatte bir besliyorum öyle kapatıyoruz arayı tek şu gece uykusuna alışsın.
Aynen bizimkide böyle canim ayaklarında var daha çok ölü derisini atıyor normalmiş yağlıyorum altını açtıkçaEki Görüntüle 2710199 Kızlar bu şekilde bütün vücut soyuluyor normal mi bu? İlk dersi atma gibi birşeyvar mı?
Onlar öyle görmüş annem de diyor ben bir kere bile kaldırmadım sizi bir yatardınız sabah kalkardınız diye. Böyle çocuğu uykusuzluğa alıştırıyorsun diye. İlk bebeğimden sonra hak vermiyor değilim. Bir gecede 20 defa kalktığımı biliyorum. 2 yıl uykusuzluktan zombi gibi gezdim.Annelerin o tavrı standart galibabenim annemde bu çocuğu sürekli uyandırıyonuz diye bana çok kızıyordu hatta bebeği benim odamdan kendi odasına bile almıştı oğlum annemle yatıyordu neyse 1 haftadır herkes gitti eşim oğlumla yalnız kaldık ama şükür kendimize güzel bi düzen kurduk ben gece 12 gibi bebeği emzirip eşime veriyorum eşim onun altını değiştirip uyutuyor bebek 3 gibi uyanıyor eşim beni hiç uyandırmadan önceden sağıp dolaba koyduğum sütü ısıtıp içiriyor altını değiştirip geri uyutuyor sonra oğlum 3-4 saat sonra geri uyanıyor o uyanmasına ben kalkıp emziriyorum uyutuyorum geri yatıyorum 10 gibi tekrar kalkıyoruz filan derken şükür eşim sayesinde gece baya rahatım. Eşim ben uyanmayayım diye odanın kapısını filan kapatıyor ama ben göğüslerden dolayı mecbur kalkıp sağmam gerekiyor çok sertleşiyor çünkü
Canım 5 dk da boşalıyor. Ondan sonra vakum modundan çıkıp alıştırma moduna giriyorum orda 3-5 kalınca süt yeniden gelmeye başlıyor. Bebekler de öyle yapar ya bir güçlü çeker iki geveler. Bence o gevelemeler de süt getirmek için.Kızlar bu arada siz göğüsleri sağarken kaç dk sağıyorsunuz ? Ben bi göğsü en fazla 5 dk filan sağabiliyorum çünkü artık sür gelmiyor makina boş göğsü çekiştiriyor. Bi yerde okudum birisi yazmış süt daha sonra da gelebiliyormuş I yüzden sağmaya devam edin diyor ama ben süt akmayan memeyi ne kadar sağabilirim bilmiyorum zaten sağarken göğsüm hemen ağrımaya başlıyor. Sizler kaç dk sağıyorsunuz ve sağarken süt akması bitikten sonra sağmaya bi süre daha devam ediyor musunuz ? Yorumları bekliyorum sevgili tatlı anneler
Çok korkutucu ya emzirmeye korkar oldumBizde öyleyiz canım nerdeyse her emmede aynı problemi yaşıyoruz yavrum tıkanıp nefessiz kalıyor can havliyle memeyi bırakıp nefes almaya çalışıyor alamıyor kıpkırmızı oluyor sonra güç bela ilk nefesi alınca bi güzel ağlıyor
Banyo yaptırırken su döküyorKızlar bebek bakımında eşinize hangi görevleri yüklediniz ? Ben bebeğin alt değiştirme olayını eşime bıraktım bide her gece 12 den sabah 6-7 ye kadar bebek bakımı doyurması ona ait. İşe gittiği günler bile bazen bebekle baş edemeyince öğle arasında eve çağırıyorumama buna rağmen hep bi kocama kızma modundayım sanki beni bu duruma o sokmuş gibi sürekli onunla kavga halindeyim bu adam daha ne yapsın diyorum ama işte bu dönemde ruh halimiz papiçülo olduğu için yaptıklarımızda mantık aramamak gerek
Kızlar kaç saat uyutuyosunuz geceleri sizinkileri..iki haftalik olduk biz doktor gecen hafta kontrolde artik 3 saat uyuyabilir dedi sarilik problemimizde yok ama bizim bidik hala uyanmayi sevmiyor gece zor uyandiriyorum beslemek icin..bi taraftanda uyandirip emmeye baslamasi zaten 4 -5 saati buluyor diyorum hic.uyandirmiim daha iyi iki saat ugrasiyorum meme tutturmaya uyandirmaya çünkü..bi taraftanda kıyamıyorum zaten hala kilo almadı diye kafaya takıyorum napim şaşırdim yaa..hiç iştahlı değil benim bu bıdık
Canım biz ilk günden beri 3 saatte bir kaldırıyoruz doktor öyle dedi. Ama sarılık geçen hiç niyetim yok kaldırmaya. Senin durumun aynısı zorla kaldır, emzirmeye meme vermeye uğraş iki saat. Bir de 3-4 defa kussun üst baş değiş. 4 defa kaka al. 3 saat uyanık kal arada falan. Bak şu an 12 buçukta kaldırsınlar saat 2 yi 10 geçiyor uyuyamıyorum.
Onlar öyle görmüş annem de diyor ben bir kere bile kaldırmadım sizi bir yatardınız sabah kalkardınız diye. Böyle çocuğu uykusuzluğa alıştırıyorsun diye. İlk bebeğimden sonra hak vermiyor değilim. Bir gecede 20 defa kalktığımı biliyorum. 2 yıl uykusuzluktan zombi gibi gezdim.
Canım 5 dk da boşalıyor. Ondan sonra vakum modundan çıkıp alıştırma moduna giriyorum orda 3-5 kalınca süt yeniden gelmeye başlıyor. Bebekler de öyle yapar ya bir güçlü çeker iki geveler. Bence o gevelemeler de süt getirmek için.
Çok korkutucu ya emzirmeye korkar oldum
Banyo yaptırırken su döküyor. Seninki gibi bir eş bulsam 5 tane yaparım herhalde. Bizimkisi uykusundan feragat edemiyor. Hatta büyük oğlan bazen baba su diye bağırıyor. Benimkisi sen uyanıksındır verirsin diye kalkmadım diyor.
Evet banyodan sonra mışıl mışıl uyuduyıkanınca rahatlamıştır kuzu. bende göbek düşmesini beklemeyenlerdenim gelir gelmez yıkarız annemle
Sonunda kavuştun ya yavruna o önemli canım o streslerin hepsi geçiyor.Bnmde Bi ara nst de ses gelmedi bende korktum noldu dedim bsy olmadı Bi an alamadık dediler sonra aldılar ama zayıf geldi büyük ihtimal bana bsy demediler ama o esnada oksijensiz kaldı büyük ihtimal bu olayı yaşamasam bu kdr travmatik olmazdı bncede en azından 4 5 saatte dogurdum cıktım derdim işte.. Meme ucları yara olup düzeliyor sonra rahatlıyorsun ama bi kere yara oluyo muahakk ben sağmamağa ragmen yara oldu kabuğunu attı sonra düzeldi smdi sıkıntı yok şükür memeler iyileşince rahatlarsın cnm sende
Teşekkür ederim canım❤ evet binlerce kez şükür sonunda kavuştukGözün aydın canım,çok şükür kavuştunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?