Yaw bin tsne Hurafe var kaynanam tam Hurafe teyze. Tırnak kesme. Yarı kırk yap. Yok bebeğin beziniakşamdan çöpe atma.Annem de öyle diyo sütüm yok de diyo da diyemem ben öyle yalan gibi. Şey çok komik kapıdan uğurlama diyolar bizi sütün kaçmasın, koca koca kadınlar sütünle kal diyip el sallıyolarçok komik gülesim geliyo. Ne kalmış şunun şurasında sağ salim gelcek artık merak etme o da sabırsızdır annesine gelmek için şimdi.
Normalmiş cnm dr hatta minik kırmızı noktalar da normal dediEki Görüntüle 2710199 Kızlar bu şekilde bütün vücut soyuluyor normal mi bu? İlk dersi atma gibi birşeyvar mı?
Eşimin görevi sırtını dönüp uyumak. Neden çünkü memesi yokmuş. Olsa dünyaları sarsacak çünkümmKızlar bebek bakımında eşinize hangi görevleri yüklediniz ? Ben bebeğin alt değiştirme olayını eşime bıraktım bide her gece 12 den sabah 6-7 ye kadar bebek bakımı doyurması ona ait. İşe gittiği günler bile bazen bebekle baş edemeyince öğle arasında eve çağırıyorumama buna rağmen hep bi kocama kızma modundayım sanki beni bu duruma o sokmuş gibi sürekli onunla kavga halindeyim bu adam daha ne yapsın diyorum ama işte bu dönemde ruh halimiz papiçülo olduğu için yaptıklarımızda mantık aramamak gerek
Azmettiricim sen olacan haHangimiz kalkarsa o bakıyor canım mama yediriyor genelde eşimi kaldırıyorm suan izinde sabah 9gibi kızım kalkıyo sonra oglum kalkıyo eşim uyuyo 11-12e kdr ben cocuklara bakıyprum.bende buaralar adamı boğsammı diye düşünüyorm ortada bişey yok aslında bazen batıyo nedense ama haklarını ödeyemeyiz arkasını dönüp horul horul uyuyabilirler oyle olsaydı kesin boğardım allah yukarda iyiki var iyiki yardımcım nankörlük yaparsak allah sorar cicim
Aynen benmkide öle elleri serbest seviyor yüzüne getirip öle uyuyor allahtan kendni uyandırmıyor ama ben ellerine corap geciriyorum eldivenler cıkıyor diyesevmiyor bizimkii kundaklamayi Ellerini agzinin ustune koyup uyumayi seviyor
Son mesajına bayıldımKızlar kaç saat uyutuyosunuz geceleri sizinkileri..iki haftalik olduk biz doktor gecen hafta kontrolde artik 3 saat uyuyabilir dedi sarilik problemimizde yok ama bizim bidik hala uyanmayi sevmiyor gece zor uyandiriyorum beslemek icin..bi taraftanda uyandirip emmeye baslamasi zaten 4 -5 saati buluyor diyorum hic.uyandirmiim daha iyi iki saat ugrasiyorum meme tutturmaya uyandirmaya çünkü..bi taraftanda kıyamıyorum zaten hala kilo almadı diye kafaya takıyorum napim şaşırdim yaa..hiç iştahlı değil benim bu bıdık
Canım biz ilk günden beri 3 saatte bir kaldırıyoruz doktor öyle dedi. Ama sarılık geçen hiç niyetim yok kaldırmaya. Senin durumun aynısı zorla kaldır, emzirmeye meme vermeye uğraş iki saat. Bir de 3-4 defa kussun üst baş değiş. 4 defa kaka al. 3 saat uyanık kal arada falan. Bak şu an 12 buçukta kaldırsınlar saat 2 yi 10 geçiyor uyuyamıyorum.
Onlar öyle görmüş annem de diyor ben bir kere bile kaldırmadım sizi bir yatardınız sabah kalkardınız diye. Böyle çocuğu uykusuzluğa alıştırıyorsun diye. İlk bebeğimden sonra hak vermiyor değilim. Bir gecede 20 defa kalktığımı biliyorum. 2 yıl uykusuzluktan zombi gibi gezdim.
Canım 5 dk da boşalıyor. Ondan sonra vakum modundan çıkıp alıştırma moduna giriyorum orda 3-5 kalınca süt yeniden gelmeye başlıyor. Bebekler de öyle yapar ya bir güçlü çeker iki geveler. Bence o gevelemeler de süt getirmek için.
Çok korkutucu ya emzirmeye korkar oldum
Banyo yaptırırken su döküyor. Seninki gibi bir eş bulsam 5 tane yaparım herhalde. Bizimkisi uykusundan feragat edemiyor. Hatta büyük oğlan bazen baba su diye bağırıyor. Benimkisi sen uyanıksındır verirsin diye kalkmadım diyor.
Bizimkilerde böyleEki Görüntüle 2710199 Kızlar bu şekilde bütün vücut soyuluyor normal mi bu? İlk dersi atma gibi birşeyvar mı?
Maşallah Allah analı babalı büyütsünSevgili ekim anneleri ben de doğum yaptım çok şükür. Sezaryen sonrası normal doğumla. Burda(İsveç) doktor girmiyor ebe vardı 3 tane. Çok moral verdiler doğum öncesi ve sırasında.10 gün sancı çektim hastanenin otelinde kaldım morfin aldım 2 kere, en son sezaryen diye yalvarmaya geldim hastaneye 5 cm olmuş açıklık. Hep ikna ettiler normale. İyi ki de etmişler. 4 kasılmada doğdu şükürler olsun. Allah bekleyenlere çook kolay doğumlar nasip etsin.
Gaz zamanı gelince önce omuzuma alıyorum sırtına vurarak biraz çıkarıyorum sonra altlarına battaniye serip onları yere uzatıyorum rahatlayana kadar masaj yapıyorum böylece 4, 5 saat süren nöbetler 1,2 saat sürüyor..Kızlar bu gaz için ne yapıyorsunuz damla kullandım daha kötü oldu kestik ama devam ediyor düzgünce uykumuz yok
Oh maşallah bence sen kocana kızma öpüp başına koy benimki gazlarını almaktan aciz bir sürü bahane sıralıyor sigara kokuyorum, büyük oğlum kıskanır bilmem ne bilmem neKızlar bebek bakımında eşinize hangi görevleri yüklediniz ? Ben bebeğin alt değiştirme olayını eşime bıraktım bide her gece 12 den sabah 6-7 ye kadar bebek bakımı doyurması ona ait. İşe gittiği günler bile bazen bebekle baş edemeyince öğle arasında eve çağırıyorumama buna rağmen hep bi kocama kızma modundayım sanki beni bu duruma o sokmuş gibi sürekli onunla kavga halindeyim bu adam daha ne yapsın diyorum ama işte bu dönemde ruh halimiz papiçülo olduğu için yaptıklarımızda mantık aramamak gerek
Bizde çareyi çorap ta buldukAynen benmkide öle elleri serbest seviyor yüzüne getirip öle uyuyor allahtan kendni uyandırmıyor ama ben ellerine corap geciriyorum eldivenler cıkıyor diye
yani kiyamiyorz ama kusunca daha da kotu oluyor hem oda rahat uyuyamiyor.Bnimkinin simdi eldiveni kaymis yuzunu cizmis
Korse takan anneler sezeryan yerinide kapatıyormusunuz?
Kızlar bebek bakımında eşinize hangi görevleri yüklediniz ? Ben bebeğin alt değiştirme olayını eşime bıraktım bide her gece 12 den sabah 6-7 ye kadar bebek bakımı doyurması ona ait. İşe gittiği günler bile bazen bebekle baş edemeyince öğle arasında eve çağırıyorumama buna rağmen hep bi kocama kızma modundayım sanki beni bu duruma o sokmuş gibi sürekli onunla kavga halindeyim bu adam daha ne yapsın diyorum ama işte bu dönemde ruh halimiz papiçülo olduğu için yaptıklarımızda mantık aramamak gerek
yani evde tarttım inşallah evdeki tartıyla farklılıktan ötürü öyle gözükmüştür..doktorumuz 15 günlükken sağlık ocağına götür kilo alıp almadığına bak ona göre mama ilave et dedi..pazartesi götürüp bakıcam inşallah almıştır azda.olsa çok üzgünüm şuan daha önce hiç böyle bi durum yaşamamıştım büyük oğlanda
valla yapıcam da daha karar vermedim napsam. fındık götürücem ama bizim fındıklığımız olduğunu biliyorKızlar kadın doğum doktorunuza hediye aldınız mı? Ya çiçek çikolata tarzı bir şey?
Ben bir şey yapmak istiyorum ya çok uğraştı benim için. Benim kadar mızmız bir hasta ile uğraştı.
Ben almadım. Süreci çok güzel yönetti ama sonrasında garip bi şekilde hiç ilgilenmedi. Aslında niyetim vardı orkide yaptıracaktımKızlar kadın doğum doktorunuza hediye aldınız mı? Ya çiçek çikolata tarzı bir şey?
Ben bir şey yapmak istiyorum ya çok uğraştı benim için. Benim kadar mızmız bir hasta ile uğraştı.
Kuzu Allah gün verdiyse yaşayacak. Panik yok tadını çıkar. Yarın yokmuşuz gibi kokla sev bebişini. Bugünü kaçırma endişeden.Bir de eş muhabbeti dönüyor. Benim eşim de sağ olsun evdeyken çoğu bebek bakim işini kendi üstleniyor. Çünkü ben dikişlerden dolayı pek hareket edemedikce eşim ilgilenmişti hep ilk zamanlar. Benden daha tecrübeli oldu. Ben de artık yeni yeni devraldım. Ama yarın ise gidecek ve ben oğlumla tek kalıcam. Çok korkuyorum kızlar ya. Emzirirken boğulacak diye uyurken bayılacak diye panikliyorum Allah korusun. Ağlarken özellikle bir şey mi oldu yanlış mi tuttum bir yerine bir şey mi yaptım diye çok panikliyorum. O kadar panikle nasıl bakacağım ya tek başıma
Yok canım deniyorum ama sakinlemiyor bile ben bakamıyorum diyeceğim evde kayınvalidem var onda hiç durmuyor ya emecek ya da kundak yapıp ayağımda sallıyorum yoksa morarana kadar ağlıyor ıkınıyorBizimkilerde böyle
Maşallah Allah analı babalı büyütsün
Gaz zamanı gelince önce omuzuma alıyorum sırtına vurarak biraz çıkarıyorum sonra altlarına battaniye serip onları yere uzatıyorum rahatlayana kadar masaj yapıyorum böylece 4, 5 saat süren nöbetler 1,2 saat sürüyor..
Oh maşallah bence sen kocana kızma öpüp başına koy benimki gazlarını almaktan aciz bir sürü bahane sıralıyor sigara kokuyorum, büyük oğlum kıskanır bilmem ne bilmem ne
Bana doktorum sezaryen ertesi günü hemen takdırdı. Basenlere kadar indir dedi. Ama dikişlerimi acıttı takamadım. Dün bugün dikiş acısı geçti takacağım artık.Korse takan anneler sezeryan yerinide kapatıyormusunuz?
Canım evdeki tartıya güvenme. Ben bebek tartısı aldım ona rağmen bezi dolu boş bile fark ediyor. Dün ile bugün arasında 10 gr fark var mesela kilo vermiş görünüyor. Bundan önceki günlerde günde 30 gr civarı alıyordu. Ama öyle ki dün sütüm yoktu çocuk emdi emdi doymadı. Almayacağını hissetmiştim.Yok canım yaa bulamadim..tekrar götüreyim diyorum Ahmet Beye tuzlu muzlu ama şuan bize lazım bi doktor..zaten.gastreontoloji uzmanıda kendisi bi göstermek istiyorum benim oğlanın barsak hareketleri hiç normal değil çok fazla ..hemde nedense sürekli abisine yaptığım buna yapmadığım şeyler için suçluluk duyuyorum şimdiden herşeyde kıyaslama yapınca vicdan yapıyorum doktor olayında bile sanki haksızlık yapcakmisim gibi geldi ne alakaysa degisik bi ruh halindeyim normalmi bilmiyorum valla
Eşim gün içiminde evde olduğunda yardım ediyor ama gece yok adam uyumayınca olmuyor uykusuzluğa dayanamıyor. O yüzden gece hep bende çocuk. O da gündüz uyuyup uyuyup gece uyanık hep. Ben artık kabullendim 2 sene bu böyle çok takmıyorum. Gündüz büyük oğlan izin verirse 1-2 saat uyusam harika oluyor ama onu da şimdiye kadar 2 defa yapabildim. Bebek uyuyunca diğeri ilgi bekliyor. İşk bebekte ne rahatmış tadını çıkarın gündüz uyutun siz de uyuyun falan. 2. Olunca iş çok daha zor. Bebeği uyutuyorum büyük olan ben senle uyuyacağım diye tutturuyor. Babası gel beraber yatalım vs yok.bebeği zar zor uyutup gidip büyüğe masal falan okuyup uyutuyorum. O yüzden ilk bebek keyfini çıkarın.Son mesajına bayıldımne 5 i kız ben 1 de bu kocaya karşı böyle olduysam daha 3.de adamı öldürürüm ben bebeği emzirirken o yanımda telefona bakıyor diye bile kavga etmişliğim var benim cevap hazır o efsanevi cümleyi söylüyorum “bu çocuğu babamın evinden getirmedim” deneyin çok işe yarıyor
Ben almak istiyorum çok memnun kaldım. Hem bütün gebelik boyundaki yaklaşımı hem sezaryenden memnun kalmam. Bu doktoru artık bırakmam. Diğer kadın hastalıkları vs sorunlarında da ona giderim diye düşünüyorum.Kızlar kadın doğum doktorunuza hediye aldınız mı? Ya çiçek çikolata tarzı bir şey?
İnşallah tartı yanılmasıdır öyle umuyorum ..sana diyodum ama benimde tartı alasım var şuanCanım evdeki tartıya güvenme. Ben bebek tartısı aldım ona rağmen bezi dolu boş bile fark ediyor. Dün ile bugün arasında 10 gr fark var mesela kilo vermiş görünüyor. Bundan önceki günlerde günde 30 gr civarı alıyordu. Ama öyle ki dün sütüm yoktu çocuk emdi emdi doymadı. Almayacağını hissetmiştim.
Ben de oğlumu Mustafa hacımustafaoğluna götürüyordum büyük olanı ama geçen yıl 500 küsürdü muayenesi. Bir de genelde hep çözümsüz vakalar gittiği için adama her şeyin en kötü tarafından bakıyor adam. Oğlum bağışıklık sıkıntılı öyle bir korkuttu ki bizi ama sonra birkaç hastalığında ilgilendi. Değerleri çok kötü ama hastalıkları normal bir çocuktan farklı atlatmıyor hastalıklarında normal çocuklara davrandığımız gibi düşünebiliriz dedi en son. Ama kaç ay o kadar üzüldük ki. Gerçi hala diyor bu böyle gitmeyebilir bilin bunun üsten başka hastalıklar alerjiler vs eklenecektir diye ama ben ekleneceğini düşünmüyorum. O yüzden ona görmemek de istemiyorum. Morali bozuluyor insanın.
Orhan curayı netten takip ediyorum. Birkaç kez de birşeyler danıştım mesaj attım adam geri döndü o da var aklımda . Bir akrabamız da Hakan Gerçek diye bir doktordan çok memnundu. Ona da bakabilirim. Şu an bebek doktorumuz Selda yılmazdı hastanede o kadar çok ilgilendi ki son gittiğimizde. Hatta emzirirken bebeği nasıl tuttuğumu falan inceledi. Nasıl yapılacağını gösterdi. Çok ilgili bir doktor. Her şeyi uzun uzun anlattı. Tabi hastalık durumlarındaki tecrübesini bilemeyeceğim. Ama oldukça ilgili be tatlı bir bayan. Kendisini sevdim ama hiçbir yorum yok hakkında emin olamadım.İnşallah tartı yanılmasıdır öyle umuyorum ..sana diyodum ama benimde tartı alasım var şuan
O doktoru da hiç duymadım ama dediğin gibiyse gerek yok bence de..Ben bide buyuk oglumu bi kere Orhan Curaya goturmustum o da cok ilgili bi doktordu memnun kalmıştim bak simdi aklima geldi onuda bi arastir istersen
Normal canım bizimki de soyulmaya başladıEki Görüntüle 2710199 Kızlar bu şekilde bütün vücut soyuluyor normal mi bu? İlk dersi atma gibi birşeyvar mı?
Çikolata yaptırdık canım bizKızlar kadın doğum doktorunuza hediye aldınız mı? Ya çiçek çikolata tarzı bir şey?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?