2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Oynatmaya az kaldı doktorum nerdeee bu kilolar yüzünden çıldîracağım

Eklentiler

• 20201106_125449.webp
    37,5 KB · Görüntüleme: 43
Kizlar genel anestezi olan varmi acaba ben belden asagi cook korkuyorum yapamam ama doktor riskli dio böyle bir durum varmı
Genel oldum canım cokta rahattım sonucta genel spinal aynı yer kesiliyo agrıda aynı oluyo bence ben 3saat sonra ayaga kalktım yürüdüm agrım vardı ama ilaçlarla geciyo bünyeyle alakalı bide neden riskliymiş

Enjektör değil de otri bebenin setini almıştım ben bir kere tıkandı burnu hatta o zaman da serum fizyolojik kullanmadım banyodan dolayı yumuşamıştı içerisi otribebeyle çektim enjektörle de olur da sadece bazen enjektörlün pistonunu ayarlayamıyorsun hızlı gidiyor o yüzden Yenidoğanda çok önermiyor bazı doktorlar yoksa verilen şey aynı kesinlikle burunun açık olması önemli dikkat etmek lazım

En son 26 sında tarttırdım işte bugün 11 gü geçmiş 300 gram almış ama neticede aylık olduk halen doğum kilomuzu yakalayamadık ben ona takılıyorum
Gayet iyi almış canım doğum kilosunu unut aldığı kiloya bak sen..
Birde hasta oldu kuzun yoksa daha çok alırdı..
Birde doktorunu arayamıyormusun? Bir ara fikir al için rahatlar..

Çok sert çekmediğiniz sürece aspiratör kullanmanızda bir sakınca yok kızlar, aksine burun tıkalı olunca hem beslenmesinde sıkıntı oluyor hemde uyumasında.. Bizim doktorumuz temizlememizi söyledi aynı şekilde büyük oğlumda da temizliyordum çok şükür hiç bir sıkımtı yaşamadık..

Biz 2,3 gün kullandık canım hemen bıraktık..

En son 26 sında tarttırdım işte bugün 11 gü geçmiş 300 gram almış ama neticede aylık olduk halen doğum kilomuzu yakalayamadık ben ona takılıyorum
Canım o sırada covid geçirdi ama bebeğin aldığı besini onunla savaşırken kullandı öyle düşünüp biraz rahatla Artık hamileyken R rnp06 yi hatırla covid olduğunda bebek karnında kilo almamıştı çünkü besini virüsle savaşmak için kullanıyorlar ve doktora gittiğinde de hep covid olduğunu söyle onlar da o zaman yetersiz beslenme demeyeceklerdir üzme kendini takılma kiloya da kilolu bebekler fazla kilo veriyor başta zaten ilk doğduğu fotolara bakıyorum benim kızın nasıl şiş yüzü gözü tamamen ödem bir de sezeryanda sen serum çok almışsındır garip ama o serumlar bebekte çok ödem yapıyormuş geçen bir makalede okudum sonra 10 günde nasıl kilosunu yakalasın benim kız da yakalamadı 400 gr verdi neredeyse doğumdan sonra ilk haftada sütü düşün midesini düşün mama versem de 10 günde alamadı tabi kiloyu ortalama 250 gr diyorlar haftada ama her bebeğin gelişimi farklı benimki saat başı emzirmeye rağmen 170 gr aldı mama başlamadık haftaya kontrol var bakalım kaç almış kilodan çok boya gidiyor gibi geliyor bana bizim kız hepsinin mizacı farklı sana biraz da ilk bebeğin tombik olunca anormal gibi geliyor ablamında ilk bebeği 2500 ikinci 3500 kg doğdu ikisi de miadındaydı biri anne tarafı biri baba küçük olan 5 aylık abisinin 1 yaş kıyafetlerini giyiyor bildiğin pofuduk ikisi aynı anneden çıkmamış sanki her bebek farklı kardeş olsalar bile

Arkadaslar kanaması birden artan var mı?
13.günümdeyim sabah kalktım ped dolmuş taşmış esofmanım batmış, katı bir şey gelmiş büyük adet döneminde gelir ya hani öyle. Normal dedi ebe ve doktor arkadaş. Ben de hastaneye gitmedim. Ama bayan panik olarak yine pır pır içim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…