- 9 Şubat 2020
- 973
- 1.297
- 43
- 35
Tedavi görenler sevk ediliyor demek ki (fototerapi alan).. .Eki Görüntüle 2716740 Bizi hastane sarılık geçirip tedavi görmüşünüz testi geçmiş olsanız bile fakültede tekrar test olması gerekiyor diye sevk etti. Burda baya kişinin bebeği de sarılık geçirdi bizim gibi sevk edilen oldu mu ? Acaba her ilde fakülte hastanesi olmadığı için olan illerde mi böyle bi uygulama tavsiye ediliyor diye düşündüm
Canım tarama sistemine girmişlerdir başka hastanede gözükür 3 kez kaldıysa abr yaparlar o diğer teste göre daha iyi sonuç veriyoraa ciddi mi. ben kafaya çok taktım bu işi. başka hastanede para verip tekrarlayalım testi diyoruz bakalım
Aynen dediğiniz gibi yapıyorum. 120 yi 3 e bölüp 8 saat arayla veriyorum. Ama resmen memeyi itmeye başladı zorla ağzına sokuyorum o halde bile ağlaya ağlaya duruyoÖrneğin 120cc toplamda biberonla verecekseniz en fazla 3 parça olacak şekilde olabildiğince fazla miktarda sütü az sayıda beslenme ile geniş aralıklarla verin gün içinde ne kadar az biberonla olursa daha iyi
Emzirmeyi acıkıp sinirlenmeden siz memede başlatın hatta gün içinde durabildiği kadar memede dursun süt alsa da almasa da
Biberonda asla uykulu değil kiuykuluyken biberonu ağzından çekip göğsünü ver. birde göğsünün üzerinden biberondaki sütü akıt memeyi çekmesini sağla
Cnm panik atagin varsa hic girme o topa. Ben spinal oldum. Panik atagim olmadigi halde kalp aritmetigimde farklilik olustu tansiyonym 19lara ciktii. O gun kendime zor geldim. Pisman oldum genel olmadigima. He ama bebisi goruyosun hemen kucagina veriyolar o cok guzel bisey. Fakat kendini en iyi sen bilirsin iyi dusun. Korkun varsa eger genel ol derim. Hayirli dogumlarin olur insallah.Kuzu bende panik atak var ya
Ben yarin saate yakin emziriyorum. Ama yine de doymuyor yarim saat zor duruyor. Bazen sagdigim sut oluyo onu veriyorun bazeb mama veriyorum o zaman uyuyo biraz fazlaca.Kızlar siz bebeklerimizi ne kadar süre besliyorsunuz?
Benim bebeğim doymak nedir bilmiyor galiba ne kadar versem alıyor. 10 dk veriyorum ben normalde. Bu gece yarim saat vereyim dedim Çünkü hiç memeden çıkmak istemedi yine. Kusmaktan bi hal oldu yavrum ya
Ben doyduğunu nasıl anlicam kızlar ya da hep 10 dk mi emzirsem ya
Ben de aynı sekilde...Ben yarin saate yakin emziriyorum. Ama yine de doymuyor yarim saat zor duruyor. Bazen sagdigim sut oluyo onu veriyorun bazeb mama veriyorum o zaman uyuyo biraz fazlaca.
Evet kizlar yenidoganda burun temizliginde asiriya kacmamak lazim. Siringayla fiskirtarak temizleme kilcal damarlara zarar verebilir. Bu yontem 8aydan sonra yapilabilir. Aspiratorde ayni sekilde. Bu da 2aydan sonra denenmeli. En guzeli banyo yaptirmak sicak bir banyo odasi ve ilik su yeterli bence.Canım aspiratörü 3.aya kadar önermiyorlar
Kesinlikle yıkamamalı bebekler gobek bagi tamamen dusup kuruyana kadar..enfeksiyon kapma iltihaplanma riski cok fazla o bolgenin. Bizim göbek 9. Gün düştü biz 13. Gün Yikadik ona ragmen ilk banyo sonrasu göbeği kanadı ve cok korktum. Lutfen yikamayin dogrusu yikamamak.Kızlar merhaba. Bir konu aklıma takıldı danışmak istedim. Bebeği dogumdan sonra eve getirdiğinizde yıkadınız mii acaba? Bildigim kadariyla gobek düşene kadar yıkanmaz ama hastane ortaminin mikrobu virüsü vs de su süreçte gözümü korkutuyor. Siz nasil yaptiniz acaba
Kaç günlük oldunuz canım? Kaşık biberon veya enjeksiyon ile vermeyi dene bir süre, memeye tam alışınca biberon meme devam edersin..Kızlar doktor kilo alımını az bulduğu İçin, emzirdikten sonra kalan sütü sağ ver demişti. Bende anne memesine en yakın biberon medela calma aldım. 1 haftadır Onunla vermeye başladım. Kilo alımı da düzelmişti ama 2 gündür mememi almak istemiyorsanırım biberona alıştı. Meme ağzında tutmadan ağlıyor. Biberon ağzına değdiği an cork cork çekmeye başlıyor. Napıcam ben ? Var mı bu durumun çözümü?
Benimkide aynı o kadar çok kusuyor ki bu ara önlük fayda etmiyor o kadar midesi var mı diyorum ama ben 10 dakikadan sonra çekersem memeyi huysuzlanıyor uyumuyor ağzı açık geziyoKızlar siz bebeklerimizi ne kadar süre besliyorsunuz?
Benim bebeğim doymak nedir bilmiyor galiba ne kadar versem alıyor. 10 dk veriyorum ben normalde. Bu gece yarim saat vereyim dedim Çünkü hiç memeden çıkmak istemedi yine. Kusmaktan bi hal oldu yavrum ya
Ben doyduğunu nasıl anlicam kızlar ya da hep 10 dk mi emzirsem ya
Al benden de o kadar..iki gundur resmen itekliyo memeyi agliyo agzina alincaAynen dediğiniz gibi yapıyorum. 120 yi 3 e bölüp 8 saat arayla veriyorum. Ama resmen memeyi itmeye başladı zorla ağzına sokuyorum o halde bile ağlaya ağlaya duruyoNasıl bu kadar çabuk alıştı hayret ediyorum. Direk yapışırdı göğsüme hiç sıkıntı yaşamamıştık.
Canım 6. Ay çok geç eğer işitme ile ilgili bir problem varsa. Ben olduğunu düşünmüyorum ama işinizi sağlama alın mutlaka. Bir yıl işitme engellilerde öğretmenlik yaptım o yüzden çok hassasım bu konuda. Tak tuk seslerinde irkilme normal ara sesleri işittiği anlamına gelmiyor. Mutlaka o testten geçmeli. Hatta o testten geçse bile ben müzik sesleriyle ya da konuştuğunda sakinleşmesi dinlemesiyle kendi kendime test ediyorum. Arkadaşım oğlunun işitmediğini 1,5 aylıkken falan anladı. 2 aylık olmadan işitme cihazı, bir yıl sonra biyonik kulağa geçtiler. Şu an yaşıtlarıyla gelişim olarak aynı sayılır. Ama bu işler 4-5 aya kalsa yaşıtlarını yakalaması çok zor oluyor. Sakın üniversitenin 6 ay olayını beklemeyin. Hiçbirşey yoktur büyük ihtimal ama bir sıkıntı varsa işitme olaylarında ne kadar erken o kadar iyi.aa ciddi mi. ben kafaya çok taktım bu işi. başka hastanede para verip tekrarlayalım testi diyoruz bakalım
Ben de oyle biliyorum. Tesekkur ederim bilgi verdiğiniz içinKesinlikle yıkamamalı bebekler gobek bagi tamamen dusup kuruyana kadar..enfeksiyon kapma iltihaplanma riski cok fazla o bolgenin. Bizim göbek 9. Gün düştü biz 13. Gün Yikadik ona ragmen ilk banyo sonrasu göbeği kanadı ve cok korktum. Lutfen yikamayin dogrusu yikamamak.
Ya o biberona nasıl o kadar çabuk alışıyorlar ben de anlamıyorum. İşk çocuğumda süt yok diye 2 aya kadar biberonla gittik. Tüm emzirme boyunca hep sorun yaşadım. Memeyi red sorunu hep oldu. Israrla zorla verdim. Ama iki çekip bırakıyordu. 20 ay her emme sonrası sağdım mecburen ve biberonla verdim. Bunda çocuk aç uyumuyor biberon vermek istemiyorum. 20 ay sağmak tam bir işkence. Arkadaşım sütü bardakla veriyor. Memeyi de reddetmedi. Ama ben arada biberonla veriyorum hala. O an bardakla uğraşmak zor geliyor. İnşallah alışmaz biberona ödüm de patlamıyor değil.Al benden de o kadar..iki gundur resmen itekliyo memeyi agliyo agzina alinca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?