- 21 Şubat 2020
- 1.707
- 2.660
- 63
- 43
İki günde.böyle oldu biraz.mamayı fazla verdim diye alıştı hemen sürekli savaşıyor şimdi valla yoruldum artık yaaa bazen diyorum ne istiyosa.ver gitsin canina yazık ama.kıyamıyom işte anayız yaaYa o biberona nasıl o kadar çabuk alışıyorlar ben de anlamıyorum. İşk çocuğumda süt yok diye 2 aya kadar biberonla gittik. Tüm emzirme boyunca hep sorun yaşadım. Memeyi red sorunu hep oldu. Israrla zorla verdim. Ama iki çekip bırakıyordu. 20 ay her emme sonrası sağdım mecburen ve biberonla verdim. Bunda çocuk aç uyumuyor biberon vermek istemiyorum. 20 ay sağmak tam bir işkence. Arkadaşım sütü bardakla veriyor. Memeyi de reddetmedi. Ama ben arada biberonla veriyorum hala. O an bardakla uğraşmak zor geliyor. İnşallah alışmaz biberona ödüm de patlamıyor değil.
Benimki de öyle ben 1 saate yakın emziriyorum kafayı yicem az kaldı biran önce emzirme süresinin kısalmasını istiyorum. Kısa sürede emzirenlerin sütleri bol galiba benim ki az olduğundan oğlum karnını doyurmak için 1 saat uğraşmak zorunda kalıyor hayatla şimdiden mücadele etmeyi öğreniyorBenimkide aynı o kadar çok kusuyor ki bu ara önlük fayda etmiyor o kadar midesi var mı diyorum ama ben 10 dakikadan sonra çekersem memeyi huysuzlanıyor uyumuyor ağzı açık geziyo
Al benden de o kadar cocuk doyana kadar Bi yandan sindirmeye baslıyor zatenBenimki de öyle ben 1 saate yakın emziriyorum kafayı yicem az kaldı biran önce emzirme süresinin kısalmasını istiyorum. Kısa sürede emzirenlerin sütleri bol galiba benim ki az olduğundan oğlum karnını doyurmak için 1 saat uğraşmak zorunda kalıyor hayatla şimdiden mücadele etmeyi öğreniyor
Benim ufaklık o kadar saat emince kusuyor ya. Midesi mi küçük anlamadım ki hayır bir de iri bir bebek küçük bir şey olsa doydu diyecemBen yarin saate yakin emziriyorum. Ama yine de doymuyor yarim saat zor duruyor. Bazen sagdigim sut oluyo onu veriyorun bazeb mama veriyorum o zaman uyuyo biraz fazlaca.
Evet sanki çıkardığı hepsi gibi oluyor ne kadar emmiş olabilir ki zaten diyorum. Doktora da her gittiğimde soruyorum o da her seferinde fazlasını kusuyor sütun yetiyor daha verme diyor.Benimkide aynı o kadar çok kusuyor ki bu ara önlük fayda etmiyor o kadar midesi var mı diyorum ama ben 10 dakikadan sonra çekersem memeyi huysuzlanıyor uyumuyor ağzı açık geziyo
Doktor da bana kusunca tekrar verme dedi, benim de hep emziresim geliyor. Çok huzurlu oluyor memede.Ben hiç saat tutmadım ne kadar isterse o kadar emiyor sonra dediğin gibi kusuyor, sonra durmayınca tekrar meme veriyorum öyle gidiyor, ikinci çocuk olmasına rağmen doyup doymadığını anlayamıyorum herhalde hiç anlayamayacağım:)
6 ayı ben söyledim onuda bana randevu alacağım yer söyledi. Bizim durum biraz farklı olduğu içinde söylemiş olabilir çünkü benim oğlan işitme testini geçti ama sarılıktan kaynaklı kulakta bi hasar oluşmuş mudur diye zorunlu olarak sevk ettiler. Bu arada biz testi fototerapi aldıktan sonra geçmiştik ona rağmen sevk ettilerCanım 6. Ay çok geç eğer işitme ile ilgili bir problem varsa. Ben olduğunu düşünmüyorum ama işinizi sağlama alın mutlaka. Bir yıl işitme engellilerde öğretmenlik yaptım o yüzden çok hassasım bu konuda. Tak tuk seslerinde irkilme normal ara sesleri işittiği anlamına gelmiyor. Mutlaka o testten geçmeli. Hatta o testten geçse bile ben müzik sesleriyle ya da konuştuğunda sakinleşmesi dinlemesiyle kendi kendime test ediyorum. Arkadaşım oğlunun işitmediğini 1,5 aylıkken falan anladı. 2 aylık olmadan işitme cihazı, bir yıl sonra biyonik kulağa geçtiler. Şu an yaşıtlarıyla gelişim olarak aynı sayılır. Ama bu işler 4-5 aya kalsa yaşıtlarını yakalaması çok zor oluyor. Sakın üniversitenin 6 ay olayını beklemeyin. Hiçbirşey yoktur büyük ihtimal ama bir sıkıntı varsa işitme olaylarında ne kadar erken o kadar iyi.
Bende 3 -6 aya geçtim.Kızlar bebeklerinizin boyu kaç cm bizimki uzun olacak heralde kusup duruyor kıyafet bulamadım 3/6 ay giydirdim kilodan doldurmasada boydan oldu
Sizin bebisler kaç kilo kızlarBen
Bende 3 -6 aya geçtim.
Biz Bursa’da özel bi hastanede sarılık için IŞIK tedavisi aldık aynı hastanede işitme testi yapıldı ve sevk ettilerBenim bebeğimde sarılık nedeniyle yoğun bakımda kaldı, hastaneden çıkmadan işitme testini yapmışlar tekrar sevk ile ilgili birşey demediler bu arada İstanbul Şehir Hastanesinde yatmıştı, bundan sonra yapılacak işlemleri epikriz raporunda tek tek sıralamışlar özellikle sözlü olarak da tekrarladılar yapılacakları. Hiç işitme testiyle alakalı birşey demediler bize
İnan bende emzirirken o kadar uzun sürdüğü için çocuğun karnından hazmetme seslerini duyuyorum sonra gazını çıkartmak için kaldırıyorum hazmettiğini alttan çıkarıyor 30 dk uyuyor sonra süreç tekrar başlıyorAl benden de o kadar cocuk doyana kadar Bi yandan sindirmeye baslıyor zaten
2 kere kestim ben. parmağın altından aşağı çek deriyi öyle kes.Bebislerin tirnagini kestiniz mi? Benim bebisim el tirnaklari geriye donuk alttaki ete yapisik. Nasil acicam o kisimlari bilmiyorum. Zaten ilk keserken farketmedim oyle oldugunu etini kesmisim azcik nasil bagirdi yavrum icim cekildi
eds falan deneyebilirsin belki. bir bak istersen nettenBiberonda asla uykulu değil kicin gibi oluyor gözler, o kadar heyecanla içiyor ki saniyeler içinde bitiriyor sütü çok sinir bozucu. Sütü akıtsam işe yarar mı bilemedim zaten kendi göğsümde verimli emmediği için akıp duruyo ama almıyor. Sanırım aç bırakmak pahasına biberonu kesicem
Sizin bebisler kaç kilo kızlar
1. Bebek 2860 gr 49 cm doğdu 33 günlük 4400 gr 55 cm olmuş..Kac kilo dogmuslardi kac gunluksunuz ve suan ne kadarlar canim ayy ne cok soru sordumbenimkide 1 aylik olcak daha boyu kilosu yenidogan kadar anca oldu
Maşallah SubhanAllahbiz bu ay biraz fazla aldık hep memedydi .5 kg oldu
Maşallahbiz bu ay biraz fazla aldık hep memedydi .5 kg oldu
Geçmiş olsun canım Özel hastanede ücretli yapılıyor bir soruştur istersen..Arkadaşlar dünden beri sırtım bacaklarım başım ağrıyor. Bugün daha da arttı sanki. Bir de içime üşütme geliyor. Yitiriyorum. Ateşim yok baktım. Ne yapsam test galan yaptırsam mı? Hastaneler çok aşırı doluymuş burda saatlerce sıra bekleniyor diyor. Bebeği ne yapacağım bilmiyorum. Emzirenlere ilaç vs başlanıyor mu açan?
Ben kaynatmıyorum ama gobegine baktır gumus nitrat la yakıyolar benimkine, 2kez tekrarlattık enfeksiyon olmasın dikkat et biberonlarla ugrasmak zor geldi bugun aldım buharlı sterilizatorArkadaşlar banyo sularını kaynatıyor musunuz hala? Çok zor oluyor kaynat soğut 23 günlük olduk. Ama göbekte ara ara hafif bir kanama oluyor ondan korkuyorum.
Bir de biberonları her kullanım sonrası sterilize ediyor musunuz?
Bazen 1 saat bazen yarım saat o ne zaman bırakırsa.Gece uyandırmıyorum ama.bol bol kusuyo benimkide doktor kilo aldığı sürece sorun yok kussun dedi.MaşallahHemen hemen aynı bizim bebisler. Ne kadar süre emziriyorsun peki, doyduğunu nasıl anlıyorsun? Kusuyor mu? Çıldıracam bi çözemedim şu işi. Memedeyken sert sert bana bakıyor bazen diyor herhalde bi beceremedi bu hatun beni düzgün beslemeyi işimiz var
tşkler cnm. ben de sorun olduğunu düşünmüyorum bu hafta arayacağız randevu içinCanım 6. Ay çok geç eğer işitme ile ilgili bir problem varsa. Ben olduğunu düşünmüyorum ama işinizi sağlama alın mutlaka. Bir yıl işitme engellilerde öğretmenlik yaptım o yüzden çok hassasım bu konuda. Tak tuk seslerinde irkilme normal ara sesleri işittiği anlamına gelmiyor. Mutlaka o testten geçmeli. Hatta o testten geçse bile ben müzik sesleriyle ya da konuştuğunda sakinleşmesi dinlemesiyle kendi kendime test ediyorum. Arkadaşım oğlunun işitmediğini 1,5 aylıkken falan anladı. 2 aylık olmadan işitme cihazı, bir yıl sonra biyonik kulağa geçtiler. Şu an yaşıtlarıyla gelişim olarak aynı sayılır. Ama bu işler 4-5 aya kalsa yaşıtlarını yakalaması çok zor oluyor. Sakın üniversitenin 6 ay olayını beklemeyin. Hiçbirşey yoktur büyük ihtimal ama bir sıkıntı varsa işitme olaylarında ne kadar erken o kadar iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?