Yara kalmadı ve aciyor muHamileyken dogumdan değilde emzirmekten korkuyorum derdim önceden basıma gelecekleri biliyordum ama ilk 12 gün emziremedim bile sağmak tan yada oldu benmkide su an yara filan kalmadı ama hala her emdiğinde acıyor
Canim benimkinde de de oluyordu ara ara kanama eger rengi yeşil değil ve kokmuyirsa sıkıntı olmaz dedi doktor bir gün hatta ağlayacaktım neden hala iyilesmedi diye sabah bir baktım kapanmisArkadaşlar banyo sularını kaynatıyor musunuz hala? Çok zor oluyor kaynat soğut 23 günlük olduk. Ama göbekte ara ara hafif bir kanama oluyor ondan korkuyorum.
Bir de biberonları her kullanım sonrası sterilize ediyor musunuz?
Kolay geliyor tabi biberonla beslenmek emmek daha yorucu onlar için kolayını bulunca hemen alışıyorlarYa o biberona nasıl o kadar çabuk alışıyorlar ben de anlamıyorum. İşk çocuğumda süt yok diye 2 aya kadar biberonla gittik. Tüm emzirme boyunca hep sorun yaşadım. Memeyi red sorunu hep oldu. Israrla zorla verdim. Ama iki çekip bırakıyordu. 20 ay her emme sonrası sağdım mecburen ve biberonla verdim. Bunda çocuk aç uyumuyor biberon vermek istemiyorum. 20 ay sağmak tam bir işkence. Arkadaşım sütü bardakla veriyor. Memeyi de reddetmedi. Ama ben arada biberonla veriyorum hala. O an bardakla uğraşmak zor geliyor. İnşallah alışmaz biberona ödüm de patlamıyor değil.
Benimkiler ikiz olduğu için daha yeni, yeni doğmuş bebek kıvamına geldilerKızlar bebeklerinizin boyu kaç cm bizimki uzun olacak heralde kusup duruyor kıyafet bulamadım 3/6 ay giydirdim kilodan doldurmasada boydan oldu
Ben hiç banyo suyunu kaynatmadımArkadaşlar banyo sularını kaynatıyor musunuz hala? Çok zor oluyor kaynat soğut 23 günlük olduk. Ama göbekte ara ara hafif bir kanama oluyor ondan korkuyorum.
Ben çocuk doktoruna gittim aylık kontrol için o yönlendirdi, radyoloji çekiyor kalça ultrasonunu..Kızlar kalça usg si için hangi bölümden randevu alıyoruz
Kızımda da var. Ikınmaktan olduArkadaşlar benim de oglumun gobeginde fıtık çıktı daha once hic karşılaşmadım doktor gecer dedi ama cok tedirginim
Bizde gittik 40dan sonra randevu alın kalca usgsini cektşrşn bakalım dedi de orda sormak aklıma gelmedi nerden alalım nasıl yapalım diyeBen çocuk doktoruna gittim aylık kontrol için o yönlendirdi, radyoloji çekiyor kalça ultrasonunu..
Ben sagdigim sutu ve mamayi eds (emzirme destek sondasi) ile memeden veriyorum. Gunde bir kez biberon aliyor, memeden sogumadi. Memeye tekrar nasil doner bilmiyorum ama biberona alternatif bir yontem olarak deneyebilirsin.Kızlar doktor kilo alımını az bulduğu İçin, emzirdikten sonra kalan sütü sağ ver demişti. Bende anne memesine en yakın biberon medela calma aldım. 1 haftadır Onunla vermeye başladım. Kilo alımı da düzelmişti ama 2 gündür mememi almak istemiyorsanırım biberona alıştı. Meme ağzında tutmadan ağlıyor. Biberon ağzına değdiği an cork cork çekmeye başlıyor. Napıcam ben ? Var mı bu durumun çözümü?
Ay ben o kadar kurcalayamam. Sadece uzun olanlari kestim. Ete yapisik tirnak kalsa olmaz mi?Bebislerin tirnagini kestiniz mi? Benim bebisim el tirnaklari geriye donuk alttaki ete yapisik. Nasil acicam o kisimlari bilmiyorum. Zaten ilk keserken farketmedim oyle oldugunu etini kesmisim azcik nasil bagirdi yavrum icim cekildi
Banyo suyunu hic kaynatmadim, hatta siselenmis su bile kullanmadim. Benimkinin de gobeginde yara kabugu var ama hic aklima gelmedi. Beslenmesinde ne kullaniyorsam hepsini her kullanimdan sonra kaynatiyorum.Arkadaşlar banyo sularını kaynatıyor musunuz hala? Çok zor oluyor kaynat soğut 23 günlük olduk. Ama göbekte ara ara hafif bir kanama oluyor ondan korkuyorum.
hiç kaynatmadım. normal su ile yıkıyorum ben kızımı da öyle yaptım.Arkadaşlar banyo sularını kaynatıyor musunuz hala? Çok zor oluyor kaynat soğut 23 günlük olduk. Ama göbekte ara ara hafif bir kanama oluyor ondan korkuyorum.
Benimkiler ikiz olduğu için daha yeni, yeni doğmuş bebek kıvamına geldilerama Oğluma hep 1, 2 beden büyük giydiriyordum boyumuzun maşallahı var geçen aşı kartına baktım kilo 1500 ün üstündeydi boyu da 53 müş benim aklımda 52 kalmış
120 cc vermen gerektiğini nasıl hesapladın sürekli huy depiştiriolar pes etme bırakmaz memeni sakin ver ona verirken stresini hissetmesinAynen dediğiniz gibi yapıyorum. 120 yi 3 e bölüp 8 saat arayla veriyorum. Ama resmen memeyi itmeye başladı zorla ağzına sokuyorum o halde bile ağlaya ağlaya duruyoNasıl bu kadar çabuk alıştı hayret ediyorum. Direk yapışırdı göğsüme hiç sıkıntı yaşamamıştık.
Canım sıvı alımın nasıl sanki susuz kalmışsın sen bende de birkaç gün önce benzer oldu çok Uyku hali de vardım meğer o gün sadece bir Bardak su içmişim lohusa kafası unutuyorum hepArkadaşlar dünden beri sırtım bacaklarım başım ağrıyor. Bugün daha da arttı sanki. Bir de içime üşütme geliyor. Yitiriyorum. Ateşim yok baktım. Ne yapsam test galan yaptırsam mı? Hastaneler çok aşırı doluymuş burda saatlerce sıra bekleniyor diyor. Bebeği ne yapacağım bilmiyorum. Emzirenlere ilaç vs başlanıyor mu açan?
Benim bebeğimde sarılık nedeniyle yoğun bakımda kaldı, hastaneden çıkmadan işitme testini yapmışlar tekrar sevk ile ilgili birşey demediler bu arada İstanbul Şehir Hastanesinde yatmıştı, bundan sonra yapılacak işlemleri epikriz raporunda tek tek sıralamışlar özellikle sözlü olarak da tekrarladılar yapılacakları. Hiç işitme testiyle alakalı birşey demediler bizeEki Görüntüle 2716740 Bizi hastane sarılık geçirip tedavi görmüşünüz testi geçmiş olsanız bile fakültede tekrar test olması gerekiyor diye sevk etti. Burda baya kişinin bebeği de sarılık geçirdi bizim gibi sevk edilen oldu mu ? Acaba her ilde fakülte hastanesi olmadığı için olan illerde mi böyle bi uygulama tavsiye ediliyor diye düşündüm
Yok canım çok su içiyorum. Mide bulantısı da başladı hafiften. Birden mi çıkıyor bütün belirtiler acaba. Ateşim de 36 lardaydı. 38. 3 ölçtüm az önceCanım sıvı alımın nasıl sanki susuz kalmışsın sen bende de birkaç gün önce benzer oldu çok Uyku hali de vardım meğer o gün sadece bir Bardak su içmişim lohusa kafası unutuyorum hepbir de memeleri boşaltıyorsun dimi mastit de de titreme sırt ağrısı oluyor
Ben hiç saat tutmadım ne kadar isterse o kadar emiyor sonra dediğin gibi kusuyor, sonra durmayınca tekrar meme veriyorum öyle gidiyor, ikinci çocuk olmasına rağmen doyup doymadığını anlayamıyorum herhalde hiç anlayamayacağım:)Kızlar siz bebeklerimizi ne kadar süre besliyorsunuz?
Benim bebeğim doymak nedir bilmiyor galiba ne kadar versem alıyor. 10 dk veriyorum ben normalde. Bu gece yarim saat vereyim dedim Çünkü hiç memeden çıkmak istemedi yine. Kusmaktan bi hal oldu yavrum ya
Ben doyduğunu nasıl anlicam kızlar ya da hep 10 dk mi emzirsem ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?