Nedenini bulamadık ama benm tahminim ya stresten yada tere karsı alerjen oldu cok terledim logusayken hasta olmayım diye de kalın giyindim biraz hala devam ediyor terlesipim an kasınıyorum ama ilk zamnalr göre cok cok iyiyim tabi şükür o kan çökmeşer filan olmadı ama bende kasıdıkca kabarıyordu minik minik ama com lanet bşy o kasıntı her tarafım yara oldu benm kasımaktanSenin neden olmuş peki canım ..ben kaşıntıya beraber ellerim ayaklarım yanıyor ısınıyor acıyor böyle kan çöküyor avuç içlerim kıpkırmızı oluyor beş dakika böyle sürüyor sonra rahatlıyor ..kaşınırken artık yok böyle bişi deliricem ama çok farklı yaa nasıl dayanıcam evden de cikamiyom yaptiricam yoksa tahlillerimi hemen
3 dozmu 2 doz demişlerdi sanki her Bi doz 300 tl var sanırım dimi6.haftadan itibaren ilk dozu vuranlar var.bizim doktor 3.ayda vuracak ilk doz.ikincisi 5 aylıkken üçüncü sü 7 aylıkken.doz arası 2 ay sanırım 3.aya kadar ilk dozu yaptırmassan sonra yapmıyolar.bazı aşılar 2 doz onlarda prosüdür nasıl bilmiyorum.
Hapsıruyor sürekli ama üşüdğünden mi yoksa normal mi bende merak ediyorum cok sarmalıyoruz ama evimiz asırı sıcak değil İnsan mı üşğyo diye düşünüyorum bendeHanımlar bebişleriniz gün içinde hapşırıyor mu üşüyor mu hasta mı oluyor yoksa normal mi
Normal canım günde belki 10 kere hapşırıyordur benimki dış dünyaya alışmaya çalışıyorlarHanımlar bebişleriniz gün içinde hapşırıyor mu üşüyor mu hasta mı oluyor yoksa normal mi
Bizim de öyle biraz doydumu uyuyor özellikle de geceleri öyle yani 3 sata memede kalıp ara ara uyanıp cekmek istiyor sanırım onada ben dayanamamAnlamiyor. Benimkinden biliyorum. Emzirip ustune 90 cc mama veriyorum iciyor sonra bayilip kaliyor. Ben 3 kez denedim ucunde de bayildi. Bebege gore davranin diyorlar ama su an bizi yonlendirecek durumda degiller bence. Doktor 90 teklif et o ne kadar icerse dedi ama ben 60tan fazla vermeyevegim. Isin kotusu benimki acligini da tam bilmiyor. Biraz doyunca sesi kesiliyor, uyukluyor. Arka sutu almiyor. O yuzden kilo alimi da az, emzirmeyle sutum de artmiyor.
Benim doktorun soyledigi 30 gunden sonra aktif emen bir bebegin bir memeyi 7 ila 12 dk da bosalttigi.
Benim de boyle dusunuyorum. Benimki cok sakin, tatminkar bir bebek. O yuzden biraz doysun mutlu mutlu etrafa bakmaya basliyor. Aglamamasina ragmen kilo alimi az. Yani aglayip aglamamasi tek kriter olamiyor ama deneyip gormek lazim.
Ben kullaniyorum ve kilo alimi az gercekten. Ama mamalarin kalorisi standart, 100 ml=66 kalori. Yani biri nasil kilo aldirirken digeri aldirmiyor bilmiyorum. Aptamil tok tutmuyor diyenler vardi. O zaman bebegin cok icip kilo almasi gerekirdi... kafam karisik.
Valla ben 1 kasık kimyonlu sütü verirken korkarak veriyorumYa kızlar özel sağlık sigortasından online pediatriste bebeğimin sürekli emme durumunu sordum
Bana söylediği kimyon çayı yapıp biberonla “sınırsız” emme aralarında verebilirsin diyor oyalamak için ve sürekli emdiği için gaz sorunu fazladır bunu da engeller ve mutlaka emziğe alıştırın bütün emzikleri deneyin diyor
Kimyon çayını ya siz yapın ya humana kimyon rezene çayı da olur dedi ona baktım
Kullanım kısmında şu yazıyor
Bebeklerde: 100 ml kaynamış ılımış suya tepeleme 1 tatlı kaşığı HUMANA kimyonlu rezene ilave edilerek hazırlanır. 100 ml hazırlanmış çayı günde birkaç defaya bölünerek bebeklere verilmesi tavsiye edilir.
Yani çok tuhaf bir öneri geldi bana çok ciddi bir rakam 100 ml hatta dediği alabildiği kadar verin oyalansın diyor kadın
Aynı bizim evde öyle bende anlayamıyorum hapşırdıkça neden olduğunu yaHapsıruyor sürekli ama üşüdğünden mi yoksa normal mi bende merak ediyorum cok sarmalıyoruz ama evimiz asırı sıcak değil İnsan mı üşğyo diye düşünüyorum bende
Öyle mi canım bizimkide aynı 10kere hapşırıyor valla havalarda iyice soğudu korktum vallaNormal canım günde belki 10 kere hapşırıyordur benimki dış dünyaya alışmaya çalışıyorlar
Sut olmasa aglar emmez ya. Vardir illakiBnde bıraksam 5 saat memede kalcak sütte yok öyle emzik yapıyor sadece
Dilini isir dilini. Bozma sihiriGun icinde 2-3 saat arayla yarim saat iki gogusten.
Gece 3 bucuk saat arayla iki alarm kuruyorum . Sonra tekrar gunduz modu.
Gece yada gun icinde ekstra emzirmelerim oluyor bebegin keyfine gore. Ama genel olarak bu sekilde beslenme duzenimiz.
Aynen ben de annem ikinci kaşığı verdiğinde söyleniyorum hemen duyduklarıma şaşırdım cesaret edemem o miktarları vermeyeValla ben 1 kasık kimyonlu sütü verirken korkarak veriyorum
Sen bakma onlata humanayı okuyunca bana da garip gelmişti ben vermedin normal kimyon çayı daha iyi geliyor onu da günde yarım çay kaşığı veriyorum hatta 1kere tek verdim işe yarıyor gerçekten.Ya kızlar özel sağlık sigortasından online pediatriste bebeğimin sürekli emme durumunu sordum
Bana söylediği kimyon çayı yapıp biberonla “sınırsız” emme aralarında verebilirsin diyor oyalamak için ve sürekli emdiği için gaz sorunu fazladır bunu da engeller ve mutlaka emziğe alıştırın bütün emzikleri deneyin diyor
Kimyon çayını ya siz yapın ya humana kimyon rezene çayı da olur dedi ona baktım
Kullanım kısmında şu yazıyor
Bebeklerde: 100 ml kaynamış ılımış suya tepeleme 1 tatlı kaşığı HUMANA kimyonlu rezene ilave edilerek hazırlanır. 100 ml hazırlanmış çayı günde birkaç defaya bölünerek bebeklere verilmesi tavsiye edilir.
Yani çok tuhaf bir öneri geldi bana çok ciddi bir rakam 100 ml hatta dediği alabildiği kadar verin oyalansın diyor kadın
Yaa vallahi kurban kesim var artık inan isyan etmek istemiyorum ama ne bilim fazla yoruldum artık herşey yoluna girsin lütfenGeçmiş olsun bi kurşun döktür bari düzelince.Pandemi hastanelerinede mi gidemiyosun 182 yi arayıp bilgi al istersen belki eve gelirler tahlil almaya.
Ay doğru diyorsun zaten bnm dediğim aptamil 1 prosyneo prematüre değil sezeryan doguranlar İcin öneriliyodu prematüre kalmıs aklımdaArtık prematüre mamasını geçtik 1 numara kullanmamız gerekiyor
Kilosuna göre günde alması gereken miktarı hesaplıyorum yarısını kesin mama veriyorum en azından su kadar yedi diyebilmek için bide emdikten sonra kalan 20 30u da arada biriktirip veriyorum300 cc mama veriyorsun o zmn bnde sütler bitince öle yapcam büyük ihtimal
Eğer kakası katı değilse normal canım benimkiler bazen 2 gün yapmıyorlar 2 günden sonra rahatsız olduklarını belli ediyorlar ıkın ıkın bihal oluyorlar..Kızlar bebeğim 13 saattir kaka yapmıyorpopişine zeytinyağı sürdük yine olmadı. Böyle olunca siz napıyorsunuz?
Sut yok diye dusunme olmasa kıyamet koparır uzun kalıyorsa 15dk da bir meme degis sutunde artarBnde bıraksam 5 saat memede kalcak sütte yok öyle emzik yapıyor sadece
Benımkı altını degıstırırken ve kıyafet degıstırirken hapsuruyo üşüyo herhaldeHanımlar bebişleriniz gün içinde hapşırıyor mu üşüyor mu hasta mı oluyor yoksa normal mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?