Aynı durumdayız bende mama yerine ekstra süt veriyorum buzlukta ki onunda tadını sevmiyor mecbur içiyorAksamları süt azalıyor ister istemez gündüz bnmde hep memedeydi beslenme saatine gelene kdr dolmasına izin vermiyordu uyuyup dolmasına izin versin diye mama verdim bnm ikisinden 60 70 cıkıyo ama yetmiyor valla obur bnmki
Rota aşısı ne zmn yapılıyor kaç aylıkkenBende yarin doktora danisicam bakalim bende istiyorum yaptirmayi
Offf keske sevseydi sevdiği bişey bulmak Bi şekilde hayat kurtarıoBebek arabasından nefret ediyor
600 700 cc yemesi lazım yarısını mama olusturuyo gecen gün hic vermedim gene durdu cocuk vermesem de duruyo ama emdiğinin üstüne yediriyorum kilo alsın diye zayıf hareketli Bi cocukAynı durumdayız bende mama yerine ekstra süt veriyorum buzlukta ki onunda tadını sevmiyor mecbur içiyorne kdr mama veriyorsun günlük toplamda
Bnimki ne versem bitiriyor anlamıyor mu doydugunu bilmiyorum
Anlamiyor. Benimkinden biliyorum. Emzirip ustune 90 cc mama veriyorum iciyor sonra bayilip kaliyor. Ben 3 kez denedim ucunde de bayildi. Bebege gore davranin diyorlar ama su an bizi yonlendirecek durumda degiller bence. Doktor 90 teklif et o ne kadar icerse dedi ama ben 60tan fazla vermeyevegim. Isin kotusu benimki acligini da tam bilmiyor. Biraz doyunca sesi kesiliyor, uyukluyor. Arka sutu almiyor. O yuzden kilo alimi da az, emzirmeyle sutum de artmiyor.Kilosuna göre hesaplayınca 75 ml anne sütü yetiyo bebişe sagınca 60 70 cıkıyo sütüm yani emince yetmesi lazım ama 120 cc mama veriyorum onu da yiyo ben anlamıyorum bu işi ya
Benim doktorun soyledigi 30 gunden sonra aktif emen bir bebegin bir memeyi 7 ila 12 dk da bosalttigi.Kizlar emzirme sureniz nedir?biz yapisik ikiz gibi dolasiyoruz resmen. 5dk ayri kalinca cok agliyo.
Benim de boyle dusunuyorum. Benimki cok sakin, tatminkar bir bebek. O yuzden biraz doysun mutlu mutlu etrafa bakmaya basliyor. Aglamamasina ragmen kilo alimi az. Yani aglayip aglamamasi tek kriter olamiyor ama deneyip gormek lazim.Kizlar uzun sure goguste kalan bebekler keyfinizi kacirmak gibi olmasin genelde tatmin olacagi kadar doymadigi icin goguste kaliyorlar..
İlk bebegimi 2 saat gogsumde tutardim.sonra kendim ayirirdim gogusten... Huzursuzdu..Aglamakliydi..Dr umla paylasmistim..Mamaya baslatti..bebekte rahatlamisti bende... (Asiri rahatladik. uykusuzluktu yorgunluktu bitkinlikti sinir stres ...nefes aldik.)
Malesef tavsiyem anne sutunu mamayla abartmadan desteklemeniz olacak..
Ben kullaniyorum ve kilo alimi az gercekten. Ama mamalarin kalorisi standart, 100 ml=66 kalori. Yani biri nasil kilo aldirirken digeri aldirmiyor bilmiyorum. Aptamil tok tutmuyor diyenler vardi. O zaman bebegin cok icip kilo almasi gerekirdi... kafam karisik.Aptamil kullanan anneler aylık kilo alımınız nasıl bi kaç yerde az aldırdığını okudum sizde nasıl durumlar ?
Hadi ya doktora sordum bütün mamalar aynı dedi bebeğe hangisi iyi gelirse o dedi ama aptamil evet tok tutmuyor bu hafta değişince mama çocuk sürekli aç gibi tuhaf bişey oldu çok çabuk acıkıyor bebelac prematüre mamasında 2,5 3 saati buluyordu acıkması prematüre mamalarında protein çok oluyor dedi doktor aptamil de sanki su içiyor çocuk anlamadım bakalım biraz deneyip karar vericem daha açılmadık koca kutu mama varAnlamiyor. Benimkinden biliyorum. Emzirip ustune 90 cc mama veriyorum iciyor sonra bayilip kaliyor. Ben 3 kez denedim ucunde de bayildi. Bebege gore davranin diyorlar ama su an bizi yonlendirecek durumda degiller bence. Doktor 90 teklif et o ne kadar icerse dedi ama ben 60tan fazla vermeyevegim. Isin kotusu benimki acligini da tam bilmiyor. Biraz doyunca sesi kesiliyor, uyukluyor. Arka sutu almiyor. O yuzden kilo alimi da az, emzirmeyle sutum de artmiyor.
Benim doktorun soyledigi 30 gunden sonra aktif emen bir bebegin bir memeyi 7 ila 12 dk da bosalttigi.
Benim de boyle dusunuyorum. Benimki cok sakin, tatminkar bir bebek. O yuzden biraz doysun mutlu mutlu etrafa bakmaya basliyor. Aglamamasina ragmen kilo alimi az. Yani aglayip aglamamasi tek kriter olamiyor ama deneyip gormek lazim.
Ben kullaniyorum ve kilo alimi az gercekten. Ama mamalarin kalorisi standart, 100 ml=66 kalori. Yani biri nasil kilo aldirirken digeri aldirmiyor bilmiyorum. Aptamil tok tutmuyor diyenler vardi. O zaman bebegin cok icip kilo almasi gerekirdi... kafam karisik.
Ee o zaman nasıl 2 yıla kadar emzirebilicez ki ? Bu işte bi tutarsızlık varYok rezervin var işte yemene içmene göre artar ama en min. Noktası rezervine kadar azalır... 6. Aydan sonra artık hormonlar eski düzenine döndüğü için süt ve besin değeri azalıyor canımben hem böyle okudum, hemde hekim arkadaşlarım böyle ifade etti.
Aptamilin prematüre mamasını deneyin benceHadi ya doktora sordum bütün mamalar aynı dedi bebeğe hangisi iyi gelirse o dedi ama aptamil evet tok tutmuyor bu hafta değişince mama çocuk sürekli aç gibi tuhaf bişey oldu çok çabuk acıkıyor bebelac prematüre mamasında 2,5 3 saati buluyordu acıkması prematüre mamalarında protein çok oluyor dedi doktor aptamil de sanki su içiyor çocuk anlamadım bakalım biraz deneyip karar vericem daha açılmadık koca kutu mama var
Artık prematüre mamasını geçtik 1 numara kullanmamız gerekiyorAptamilin prematüre mamasını deneyin bence
Benim teyzemde emzirdi 3 yaşına kadar, kişiden kişiye değişiyor ilk 15 günde oluşan bir çanak var en minimal o kadar oluyormuş ama onun üstüne uyarıma devam ettiği kadar gelir heralde süt... Allah o bolluğu bize de nasip etsinEe o zaman nasıl 2 yıla kadar emzirebilicez ki ? Bu işte bi tutarsızlık varbenim bi tanıdığım 2 yaşına kadar çocuğunu emzirmiş hatta sütüm o kadar çoktu ki çiçeklerin dibine döküyordum diyor
Ayy keşke ev tipi anakucağına alıştırmaya çalışıyorum inşallah alışır, rahatlarımOfff keske sevseydi sevdiği bişey bulmak Bi şekilde hayat kurtarıo
1kilo aldık canım bizAptamil kullanan anneler aylık kilo alımınız nasıl bi kaç yerde az aldırdığını okudum sizde nasıl durumlar ?
Senin neden olmuş peki canım ..ben kaşıntıya beraber ellerim ayaklarım yanıyor ısınıyor acıyor böyle kan çöküyor avuç içlerim kıpkırmızı oluyor beş dakika böyle sürüyor sonra rahatlıyor ..kaşınırken artık yok böyle bişi deliricem ama çok farklı yaa nasıl dayanıcam evden de cikamiyom yaptiricam yoksa tahlillerimi hemenlivaneli1608 yazını smdi okudum aynı durum olmus bende karaciğerden filan şüphelenmek hem cildiyeye gittim hem sağlık ocağında kan verdim ilaç filan vermiyorlar sende kanına baktı emin olmak için en fazla yapabileceğin sey soguk tutmak bide losyon vermişti ama ben bepantolun kasıntı kremi iyi gelmişti biraz cok kötü Bi durum o ya kasınmayan yerim yoktu
İnşallah öyledir canım yaa ama hiç farklı anormal bişi yemedimkiCnim farkli birsey yedin mi bu donemde.Noodle cesnili soslu birseyler.. Veya mayali seyler.. yediklerini aklina getir. Dokunmus olabilir. Oyleyse bir hafta kadar cekersin sonra buyuk ihtimal gecer.
300 cc mama veriyorsun o zmn bnde sütler bitince öle yapcam büyük ihtimal600 700 cc yemesi lazım yarısını mama olusturuyo gecen gün hic vermedim gene durdu cocuk vermesem de duruyo ama emdiğinin üstüne yediriyorum kilo alsın diye zayıf hareketli Bi cocuk
İyimiş canım öyleyse ya1kilo aldık canım biz
6.haftadan itibaren ilk dozu vuranlar var.bizim doktor 3.ayda vuracak ilk doz.ikincisi 5 aylıkken üçüncü sü 7 aylıkken.doz arası 2 ay sanırım 3.aya kadar ilk dozu yaptırmassan sonra yapmıyolar.bazı aşılar 2 doz onlarda prosüdür nasıl bilmiyorum.Rota aşısı ne zmn yapılıyor kaç aylıkken
Geçmiş olsun bi kurşun döktür bari düzelince.Pandemi hastanelerinede mi gidemiyosun 182 yi arayıp bilgi al istersen belki eve gelirler tahlil almaya.İnşallah öyledir canım yaa ama hiç farklı anormal bişi yemedimkiaklıma kötü kötü şeyler geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?