2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
hamileyken tatile gitmemizde sıkıntı olur mu? haziran da 6 aylık olmuş olacağım ve tatile gidelim dedik ama kararsız kaldım
Ben ilk hamileliğimde 9 şehir gezmiştim sanırım 7,5 aylıkken de tatile gitmiştim. Çok hareketli bir hamilelik geçirmiştim ama biraz erken doğurdum şimdi çoook hareketli bir oğlum var herkes anası onu gezerken doğurdu diyoronun dışında bir sorun olmadı. Siz yine de doktorunuza sorup tatili ayarlayın bence bir sakıncası olmaz

Kizlaarr kendimi uzaylı gibi hissettim bir an Muslin bez ne, ne işe yarıyor, ne kadar uzağım bu terminolojiye bunu farkettim

Havuz ve deniz sohbeti geçmiş ayrıca. Ben gittiğim hicbiryerde havuza girmiyorum. Miss gibi deniz varken o klorlu suya girilir mi Allah aşkına diyorum kendimce küveti çamaşır sulu su ile doldurup içine girmek gibi geliyor bana tabii ki tercihler kişiden kişiye değişir ama bence deniz

15 ekimde doğurmayı hayal ederken unut peşinden sürüklenirken kanamam başladı. Tiroid tsh 5.57 olmuş. Bebek gelişmemiş. Yarınmkürtaj olacağım en korktuğumla sınanıyorum. rabbim sizleri sağlıkla evlatlarınıza kavuştursun. Bulantılarınızı sevin bence. Rabbimin verdiği tek sıkıntı o olsun.

Allah yardımcın olsun inşallah tez vakitte sağlıklı gebelik yaşarsın

Canım çok üzüldüm Allah yardımcın olsun Ama TSH dan olduğuna emin misin? İlk HCG testi yapılırken adet gecikmesinden 8 gün sonra benim de 3 kusur olan TSH im 5 kusura çıkmıştı. Hemen ilacın dozunu yükselttik. 5 çok olağanüstü bir rakam değil TSH için. Şu an bunu düşünmek senin için ne kadar doğru ama TSH dışında da bir sebebi olabilir

Test yapılmadı varis var ve tedbir amaçlı dedi sadece. Farklı bir doktora gitmeyi düşünüyorum ben de. Bu defa o doktor vermez de bir şey olursa kendimi suçlarım kafam çok karışık
Canım ben de pıhtılaşma var ve genetik sebepli varis de var. Yani ablamda ve annemde de var. İlkin sonucumu gösterdiğimde doktora bacaklarımda varis de var dedim. Pıhtılaşmayla onun hiç bi alakası yok demişti. Pıhtılaşma var sen de ama varisle o çok farklı dedi

Benim çarpıntım yükseldi acile gittim EKG çekildi bebek iyi görünüyor dendi ve ilaç bıraktırıldı. Bu sürüm kafamı karıştırdı ama ilacı bırakınca çarpıntım geçti. Ayın üçünde geriden geliyor ama iyi durumda demişti doktor. Bugün dört boyutluda bakıldı. O gördüğümüz son durumundan ilerlememiş. Yaş faktörü ve tiroidin yükselmesi ilaç kulanmamak. Tabi birde Allah’ın takdir-i var. Nasipte yokmuş demekten başka bir şey diyemiyorum. Hamilelerde 2.5 üzerine çıkması risk yaratıyor daha önce ki gebeliğimde 28. Haftada 7 olmuştu ve gelişimi bir hafta geri kalmıştı. Neyseki çabuk farkedildi ilaç arttı. İki hafta sonra normal gününe geldi. Hiç tiroid bezi yokken ilaçı kesmek bilmiyorum.

Kusuruma bakmayın hatırladım şimdi, tiroid bezi tamamen alınmıştı sizde. Çarpıntı nedeniyle ilaç dozu azaltılabilir ama tamamen birakilmasini ilk defa duyup şaşırmıştım. Haklısınız nasipte olandan öteye gecemiyoruz Bebeğe asıl geçen T4 imiş, az da olsa çalışan tiroid bezinde T4 u ortaya çıkarmak için TSH bir miktar yükselebilir ama bebek alması gereken T4 u alırsa TSH yükselmesi derhal etkilemez onu düşünerek ilk cevabimda öyle yazmıştım. Ama hiç T4 yok ise o durum tabii ki tabloyu olumsuz yönde değiştirir Bebek 28. Haftaya kadar anneden alırmış, 28. Haftadan sonra kendi tiroid hormonları salgilanmaya başlarmis. Benim de 1 ay oldu olctureli, yarın tekrar olcturup ilaç dozunu değerlendireceğiz. Tekrar çok geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun

Benim.bebegimin kalp atisini neden begenmedi o zaman.

Ben yaptirmicam canm ogluma hamileykende yaptırmadım.
Ben oğlumda yaptirmiştim ama ne bileyim doktorum ne derse uyguluyordum o zaman aksini dusunmemistim hiç..suan dusunuyorumda yani Allah korusun birsey dese ben bu kararı verip sonuçta hamileliğimi bitirmem kendimle ilgili hayati bir mesele olmadığı sürece..oyüzden yaptirmak istemiyorum..bir taraftanda pisman olacagim bir durum olmasından korkuyorum cok kararsizim her turlu..

İyi akşamlar herkese kızlar..ikili test yaptirmak istemiyorum ben ama kafamda cok karisik doktorumla konusmadim henuz bu konuyu..benim gibi yaptirmak istemeyen varmi kararsiz olan
Açıkçası ben çıkacak test sonucuna göre risk olması halinde gebeliği sonlandirmayi düşünmeyen birinin yaptırmasını çok mantıklı bulmuyorum. Ben de hiçbirini yaptirmayacagim diyordum ama doktorum genetik test yapılsın dedi. Bir sonraki gidişimde bunu detaylı konuşmak istiyorum. Sadece riskler üzerinde duracaksak, onu da reddecegim. Ama bebek doğar dogmaz müdahale edilmesi gereken birşeyler hakkında bilgi verecekse , bebeğin sağlığı için yaptırabilirim. Ben kağıt üzerinde risk %100 de olsa gebeliği sonlandirmayi düşünmüyorum en azından bu konuda fikrim çok net. Tabii ki çok zor bir karar ama 9 yıl sonra rabbimin bana emanet edecegi özel bir çocuk olacaksa başımın ustunde yeri var, dünyaya gelecek ve özel bir çocuk olarak yasayacaksa benim onun yaşam hakkını elimden almak gibi bir lüksüm yok ( bu benim şahsi fikrim)

Benim.bebegimin kalp atisini neden begenmedi o zaman.
Canım sen hala ordamı takıli kaldın sen bence kesinlikle doktorunu degistir.. seni simdiden bu kadar gereksiz vesveseye sokup bosa endiselendiren bi insanla bu sureci tamamlayamazsin..seni boş yere korkutuyo hicbir problem yok bence

Bende kesinlikle boyle dusunuyorum..tek merakim acaba gercekten mudahale edilebilecek bir durumu ogrenebilirmiyiz kısmında takıli kaldim dediğin gibi..yoksa fikrim net kesinlikle kendimin hayati bir durumu söz konusu olmadigi surece asla gebeligi sonlandirmam..kendimi dusunmemin sebebide yine oglum tabiki

Bende bisey olsa hamileliğimi sonlandirmicami bildiğim icin yaptirmamistim. Hemde hic bir testi yaptırmadım. Ama allah korusun aksi bi durum olursa doguma kadr buna hazirlikli olmaliyim diyorsaniz o da tabi sizin bilceginiz bsey. Ne gelirse allahtan. onu bana verende o derdini verende o diyorum. O yuzden kendimi strese sokmak istemiyorm

Bak sen böyle dedikten sonra.kendi usg kagıdıma dikkat ettim goruyomusun benimkisi bile 104 gozukuyo crl bile burda bahsedilen degerlerden daha kucuk ..ama doktorum hersey mukemmel cok guzel dedi benim icin bitti..sonsuz guvenirim kendisine gozum kapali ne dese yaparim ..sana guven veren seni hic yaniltmayan hasta ruhundan anlayan hassas bir doktor bul..benimkisi gibi en azindan ..Allah milyon kere razi olsun canim doktorcumdan ne kadar evhamlı oldugumi bildiginden suphelendigi seylere bile bana bahsetmeden bakar sonra soyler

Eklentiler

• 20200310_000140.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Allah korusun Rabbim hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin insallah ama birsey varsa da bende dedigin gibi ogrenip bosu bosuna stres yapmam o kadar zaman kendime..Ama doktorumla da konusucam bu konuyu henuz soylemedim bakalim o ne diycek mantikli bir sebep soylerse faydamıza olacak yaptirabilirim tabi..ama Allah nasip etmesin asla asla demek istemiyorum yine de cunku buyuk konustugumuzla sinaniriz Allah korusun sonlandirmam yani gebeligimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…