2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Doğru anladın arkadaşım doktorum plt değerine bakmadan kan sulandirici iğne verdi tedbir amaçlı dedi. ama benim plt değerim kendimi bildim bileli ya sınırda ya sınırın altında çıkar. Kullanmadım iğneleri İnşallah bebeğime bir şey olmaz

Canım o doktordan başkasına gitmedin mi?

Meraba canım ben de gebelikte plt sorunu yaşayanlardanım benim de ilk gebeliğimde kademeli olarak çok düşmüştü ama periferik yayma yapacaklar sana bazen kandaki plt ler gebelik nedeniyle birbirine yapışıp tek plt sayıldığı için makine az miktarda sayabiliyo. Yalancı trombositopeni ya da psödotrombositopeni deniyor. İlk hamileliğim de bu şekilde bna dr lar yardımcı olmadığı hastalığın adını tam söylemedikleri için ben çok korkup çok sıkıntı yaşamıştım. Bu gebeliğimde bu sorunu anlatınca doğum dr um hemen tanıyı koydu ve ismini yazıp verdi böylece ben de çeşitli makalelere bilgilere ulaşabildim. Benim de senin gibi gebelik öncesi rutinde plt düşük değil ama tabana yakındı. Gebelikle beraber düşüyor sonra emzirme döneminde falan da devam etti tam topladım üç buçul senede şimdi yine düşmeye başladı. Önemli olan periferik yayma. Muhtemelen ona bakacaklar

Aslında direkt plt değerine göre mi başlanıyor onu da anlamadım pltsi normal olup genetik testlerde pıhtılaşma sorunu tanısı alan da var aslında genetik testler sanırım daha açık belli ederdi durumunu bilemedim ben de doktor neyi düşündü şimdi çok etkili değil dense de kanamaya sebep olabilir sonuçta hatta birisi vardı burada kanamam var kullanmak istemiyorum diye sen miydin tam hatırlayamadım başka bir doktordan da görüş mü alsan acaba

Yettim geldim hemen aydinlatayim seni arkadaşım.287 olan şey ultrasonun ölçeklendirmesi. Yani yakınlaştırma diyeyim daha basit bı açıklama olur. Bebeğin boyu ile alakası olan bişey değil. Crl yazması gerekiyor onun için canım. Senin gerilik normal canım bebeğin duruşu ultrason cihazı bı haftaya yakın artı yada ekşi gün verebiliyor. Önemli değil. Bı dahaki gittiğinde de ileride görünebilir . Çok şükür bak bebeğin sağlıklı ve kalbi güp güp atıyor.
Kizlar hepimizin rabbim yardimcisi olsun bu vurus nasil geldiyse oylede gitcek inaniyorum inşallah
İnşallah. Açıklama yapılmıştı iki ay dikkatli olunması gerekiyormuş daha sonra havaların ısınmasıyla virüs etkisini kaybedecekmiş. O zamana kadar tavsiye edilen korunma yöntemleri yapalım.

Kızlar nasılsınız ben hiç iyi değilim belim çok ağrıyor günlerdir bugün adım bile atamicak duruma geldim sol kalçamın hemen üstü aşırı ağrıyor adım atarken kitleniyor devam edemiyorum.sanki kalçamı kırmışlar o derece benim gibi olan var mı acaba

Bu her zaman gittiğin doktor mu peki bazı cihazlar bi hafta geriden gösteriyor çünkü

geçmiş olsun canm...maşallah herşey yoluncaymış sevinindim darısı bizim başımıza inşallah...
doğuma kdr başka bş sorun olmaz inşallah yerleşim yeri..sağlıkla doğsun inşallah
Açıkçası hiç sorun olarak düşünmedim çünkü doktor sürekli maşallah her şey yolunda dedi eşime danıştım sezaryen sebebi sadece dedi ben de pozitif kalmaya çalışıyorum Hamile kaldığımı öğrenince sürekli bebeğim doğum şekline kendi karar versin ben seçmek zorunda kalmayayım diyordum çok mu dua etmişim öyle ne

Canım bana da tedbir amaçlı dedi doktorum ve sonrasında kanamalarım başladı Doktorumu değiştirdim nasıl olurda tedbir amaçlı böyle bir ilaç kullanılır diye neredeyse kavga edecekti. Ama şöyle ki gerekli de olabiliyor yani benim ilk gebeliğim yaşım küçük ve spontan oldu bilinen pıhtılaşma rahatsızlığı da olmadığı için tedbir amaçlı kullanılmıyormuş. Bebeğime bir şey olacak kullansam mı diye düşünürken bu doktorun söyledikleri açıkçası içimi rahatlattı. Bir de bu plt değerinin düşük olduğunu biliyor mu doktorun. Eğer kanama olursa plt düşük olanlarda daha zor duruyor. Ama tabiki her gebeye ayrıdır bunlar o yüzden mutlaka başka güvendiğin bir doktora danış derim

Canım bana da cuma günü 18-19 mm olması gereken keseye 15 mm ve 7. Haftaya girecek bebeğime de 5+5 dediler şok oldum çünkü aynı senin gibi bir öncekinde günü ve kese boyutu tutuyordu. Dün doktoruma gittiğimde 22 mm ve 7+1 dedi cihazdan değişebiliyor yani içini ferah tut ben de korkmuştum bir dahaki ölçümünde muhakkak arayı kapatacaktır inşAllah

Canım o doktordan başkasına gitmedin mi?
Yok canım önce şu kan testlerini tekrar yapıp dahiliyeye göstereceğim
Bu nasıl anlaşılacak dahiliye yönlendiriyor sanırım. Ben kendimi bildim bileli plt ya sınırda ya sınırın altında, gebelikte olmadı yani. Siz de iğne kullandınız mı?
Yok çok şükür kanama vs olmadı hiç. Genetik testleri birkaç düştükten sonra yapıyorlarmış haftaya randevu aldım şansımı deniycem İnşallah en azından o zamana kadar bebeğime bir sey olmaz

Günaydin hamis arkadaslar, bugün nasilsiniz? migde bulantilariniz ne durumda? cok sükür benimkisinde bir azalma var...
hepimize mutlu bir gün diliyorum.

Günaydınn benim bugün kontrolüm var biraz heyecanlıyım. Bulantılar haftalar geçtikçe azalacak sanırım, benim bulantım yok ama dünden beri rahmimde bir ağrı var umarım büyüme ağrısıdır.

Hayır plt nin düşük olduğunu bilmiyor bu sonradan benim aklıma geldi. Nette araştırdım. Benim de bir yıl üzerine zor oldu bir aşılama oldum tutmadı ikincisinde yumurta erken çatladı aşılama iptal oldu o ay kendiliğinden nasip etmiş meğer Rabbim
Diğer doktor ne dedi peki? Ben de arafta kaldım bir şey olsa kendimi suçlarım

Şuan nasılsın kanaman kesildi mi bebeğin iyi mi?

Günaydin hamis arkadaslar, bugün nasilsiniz? migde bulantilariniz ne durumda? cok sükür benimkisinde bir azalma var...
hepimize mutlu bir gün diliyorum.
Bende de biz azalma vardı ama ara ara bazı günler ilk gün ki gibi oluyor. Anlamıyorum tam azalma mi var yok mu? Bem de prilam kullanıyorum aksi takdirde yataktan kalkamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…