2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Merhaba kızlar bugün benim gibi kontrole gidecek olanlara hayırlı haberler almayı diliyorum. Ben çok heyecanlıyım inşallah herşey yolundadır ve minik tırtılım büyümüştür .

Merhaba canım, hayırlı haberlerle gel inşallah. Bize de haber vermeyi unutma.

Merhaba,
kayıt yaptırmamız gerekiyor çünküüüüüü sağlık ocağında yapılacak bir takım aşılarımız var ve gebeliğimizi takip ediyorlar ordanda. aşı zamanımızda biz unutsakda onlar hatırlatıyor vs. yani önemli tatlım

Benim doktorum da çok sevinmişti hamile olduğumu duyunca
Evet tetanos var başka aşı var mı bilmiyorum

Onlar da düzenli gebe takibi yapıyor canım 20 ve 24. Haftada tetanoz aşımız var mesela bir de doğum sonrası bebeğin takibini ve aşısını da onlar yapıyor gebelikte bazı kan testlerini de asmlerden yaptırabilirsin

Evet aşi cok onemli tabi yaptirmayanlarda var ama dogum sirasinda özellikle normal dogumda herhangi bir enfeksiyondan bebek ve anne ciddi şekilde hastalanabilir bebeklerde göz ve kulak sorunlarina kadar gider enfeksiyon kaparsa yaptirmanizda fayda var arkadaşlar

Gobeginde kahverengi cizgi cikan var mi kizlar. Oglumda 3 aydan sonra hafiften cikmisti. Ama simdi dikkat ettimde yine hafiften cizgi cikmis cok erken degil mi

Ben 1 hafta sonra göreceğim en son 8 haftalıktken görmüştüm çok büyümüştür sıpa

Hemde ne büyüme canımm benimkine baksana boyu 3e katlanmış 2 haftada hatta hareket ediyor dedi doktor maşallah koca kafama

Eklentiler

• IMG_20200312_123311.webp
    128 KB · Görüntüleme: 83
Aşı olacaksınız.
Gitmezseniz bildiğiniz azar yiyorsunuz çünkü dokturunuz hamile kalan her hastasından devlet tarafından prim alıyor :) o yüzden çok ısrarcılar bu konuda
Dr un prim alması değil sisteme girişi yapılmayıp takibi yapılmazsa cezası var . Gebenin ederi 1 lira . Dr un da sevmediği hasta rutin kontrolleri zamanında girmezse hemen ceza geliyor . Dr a bildirmenin şu avantajı var ; gebelikteki kontrolle onlar hatırlatıyor bebek doğduğunda aşılarının takibi yapılıyor , topuk kanı vs bunlar özellerde çok yüksek ücretli ama devlette ücretsiz

Merhaba arkadaşlar bende hamile oldugumu yeni ogrendim 5 haftalik. Sanirim ekimde dogum olcak. Sorum su folik asit ne kullandiniz.
merhaba sizin dogum kasım ayının ilk haftasına gelmesi gerekmşyormu su an 5 haftalıksa folik asiti bende hamileliğimi öğrendiğimde basladım 5 haftalıktı o zmn öncesnde başlanılmasında yarar var diyorlar ama ben bilmiyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…