2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Valla canım bu kan sulandırıcı işini ben çözemedim ger doktor farklı birşey söylüyor tüp bebekte kullandırıyorlar ilk 3ay ama senin ki normal gebelik galiba dimi
[/QUOTE]
Evet canım normal oldu benim yaşım da büyük değil bir de ilk gebelik olunca kullanma dedi. Kanamaların nedeni o mudur tam olarak bilmiyorum ama bakalım zaten sağlıklıysa Allah ın izniyle doğacaktır

Allah şifasını versin bacım. Bu corona tüm dünyayı mahvetti, bizim tatlı tatlı geçireceğimiz hamileliğimizi de mahvetti. Evde tıkılıp kaldık. Tek başına bi hamileliğimizi geçiricez nasıl bi psikoloji olacak bilemiyorum. kendime moral vermeye çalışıyorum ama zor oluyor. Siz Bu süreci nasıl geçiriyorsunuz kızlar? Sıkıntı stres üzüntü oldu bende.

Allah ım şifa versin bi an önce iyileşsinler inşAllah

Hiç sorma o stres bende tavan yaptı acaba bizim zamana herşey daha mı kötü olacak sağlık sistemi çökecek evde doğum yapmak zorunda kalırsak nasıl ve kim yaptırır neler neler düşünüyorum dün gece bunları düşünerek uyudum aklımdan çıkaramıyorum bi türlü

Kızlar son bi kaç gündür kasıklarım inceden inceden sürekli adet olacakmışım gibi ağrıyor çok şiddetli değil ama çok düzenli bir şekilde sürekli ağrıyor bel ağrısı olmadığı için düşüğe yormuyorum acaba burda bi kaç yorum okumuştum rahim büyüdüğü için ağrının olabileceği söylenmişti daha önce tecrübesi olan anneler bi akıl versin bu ağrılar normal mi ? Hastaneye de gitmediğim için bebeğimin ne durumda olduğunu da bilmeyince daha çok endişe ediyor insan

Sağol canım içimi rahatlattın, böyle tereyağ gibi geri gelince ben mi çok ittiremiyorum acaba diye endişelendim

Ben de kullaniyorum rahim emiyor geri kalanini atiyor normal bende de aynisi oluyor
Sağol canım ben ilk defa kullanıyorum ondan kendim mi yanlış birşey yaptım diye endişelendim

Sorma senelerdir hamile kalabilmeyi hayal ediyordum ama bu süreçlere denk geldi, her gün şükrediyorum ama bir yandan da annemi çok özledim, ona en ihtiyacım olan dönemdeyim ama yanında olamıyorum.

Bende de kontrolden önceki hafta oldu canım, sürekli devam ediyordu, büyüme ağrısı dedi doktor kontrolde de bir sorun çıkmadı endişelenme

Valla canım bu kan sulandırıcı işini ben çözemedim ger doktor farklı birşey söylüyor tüp bebekte kullandırıyorlar ilk 3ay ama senin ki normal gebelik galiba dimi
[/QUOTE]

Canım kan sulandırıcı konusunda uzman oldum ben artık :) Tüp bebekte kullanılan crinone jel ve progesteron takviyeleri pıhtılaşma ihtimalini arttırdığı için önlem olarak veriyorlar ama bunu da genetik bir test yaptırıp onun sonucuna göre veriyorlar, her hastaya değil yani.

Ben test yaptırdım heterozigot faktör 5 çıktı, o yüzden hem coraspin hem kan sulandırıcı verdiler tüp bebek sürecinde ama hamile kalınca bir hematolog ile görüşüp coraspin, kan sulandırıcı iğne ya da ikisi birden kararını hematolog kişiye göre veriyor. Ta ki 32. haftaya kadar, eğer pıhtılaşma sorunu varsa 32. haftadan itibaren coraspin kesilip kan sulandırıcı iğne veriliyor bu hastadan hastaya değişmiyormuş. Çünkü pıhtılaşma riski 32. haftadan sonra artıyormuş.

Evet canım normal oldu benim yaşım da büyük değil bir de ilk gebelik olunca kullanma dedi. Kanamaların nedeni o mudur tam olarak bilmiyorum ama bakalım zaten sağlıklıysa Allah ın izniyle doğacaktır
[/QUOTE]
Evet canım normalde ondan demiştir kullanma diye benimki tüp bebek olduğu için kullanıyorum bende şimdilik bakalım napcaz. Sıkma canını bu günleri atlatıcaz inşAllah alacak nefesi varsa bu dünyada herşeye rağmen doğacaktır

Tüp bebekte çok oluyor kanama alanı canım. Doktorunla güzelce bi konuş bakalım ne diyecek ağrı batma bendede oluyor arada doktora sordum normal 16.haftaya kadar batma olur dedi
Bana sa 16. haftaya kadar eğer kanama alanınyoksa bu şekilde ara kanamalar olabiliyor dedi. Normal değil tabi ama nedensiz de olabiliyormuş. Doktorlar artık sırayla çalışmaya başlamışlar sanırım ülke genelinde. O yüzden doktoruma bu hafta içinde rastlamam sanırım zor olacak bakalım hayırlısı
[/QUOTE]
Hadi ya canın onu bilmiyordum iyice zorlaştı bu iş ben kliniğe gittiğim için sıkıntı olmuyor şükür

Canım kan sulandırıcı konusunda uzman oldum ben artık :) Tüp bebekte kullanılan crinone jel ve progesteron takviyeleri pıhtılaşma ihtimalini arttırdığı için önlem olarak veriyorlar ama bunu da genetik bir test yaptırıp onun sonucuna göre veriyorlar, her hastaya değil yani.

Ben test yaptırdım heterozigot faktör 5 çıktı, o yüzden hem coraspin hem kan sulandırıcı verdiler tüp bebek sürecinde ama hamile kalınca bir hematolog ile görüşüp coraspin, kan sulandırıcı iğne ya da ikisi birden kararını hematolog kişiye göre veriyor. Ta ki 32. haftaya kadar, eğer pıhtılaşma sorunu varsa 32. haftadan itibaren coraspin kesilip kan sulandırıcı iğne veriliyor bu hastadan hastaya değişmiyormuş. Çünkü pıhtılaşma riski 32. haftadan sonra artıyormuş.
[/QUOTE]
Onların arttırdığını bilmiyordum canım benimki tüp bebek ama ilk denemede de verdiler olmayınca doktora söyledim pıhtı da yaptıralımmı diye gerek yok pahalı testler çıksada çıkmasada vericem bu iğneyi dedi ikinci denemem de oldu çok şükür şimdi gittiğim doktor yapacak galiba testi ona göre kesecek iğneyi. Ama çıkmadı diyelim kestik 32.haftada kullanmadığımız için pıhtı artarmıki

Slm kizlar
Vakti geldiginde ikili testi yaptiracak misiniz? Ortalik fena ya napicami bilmiyorum?? Siz ne dusunuyosunuz?

Slm kizlar
Vakti geldiginde ikili testi yaptiracak misiniz? Ortalik fena ya napicami bilmiyorum?? Siz ne dusunuyosunuz?
Yaptırmıcam ben dr nisanın 2.haftasında gidicem doktorum ense kalınlığına burnuna ayrıntılı bakarız kan vermezsin dedi.özel hastaneler zaten temkinli bizim burda girişde ateşini ölçüp bi kaç soru sorup alıyorlar

Slm kizlar
merhaba canm bende yaptirmayacağim nisanin 11 ne randevu aldm mecbur gidicem icim rahat etmiyo 6 haftalikken kalp atişlarini duyduk bi daha gitmedim cok merak ediyorum hem vitaminler falanda degişicek ense kalingina baktiricam sadece bu suphe korkuyla ne kadar gitmeyecegiz ki gün gectikce sayi artiyo önümüz karanlik

Ben de en son 7+6 da gitmiştim şu an 9+2 yiz. 9 nisana randevu aldım o zamana kadar gitmeyeceğim 11+2 de gideceğim ense kalınlığı ikili test vs. Doktorum onay verirse o zaman yaptıracağım. Şu an risk çok var o yüzden gitmek istemiyorum

Onların arttırdığını bilmiyordum canım benimki tüp bebek ama ilk denemede de verdiler olmayınca doktora söyledim pıhtı da yaptıralımmı diye gerek yok pahalı testler çıksada çıkmasada vericem bu iğneyi dedi ikinci denemem de oldu çok şükür şimdi gittiğim doktor yapacak galiba testi ona göre kesecek iğneyi. Ama çıkmadı diyelim kestik 32.haftada kullanmadığımız için pıhtı artarmıki
[/QUOTE]

Yok olur mu öyle şey pıhtı riski testinde sorun olanlar için var. Senin değerlerin normal çıkarsa vermezler. Herkes 32. haftadan itibaren iğneyi yapmalı değil demek istediğim, riski olanlar için İçin rahat olsun.

Evde 6 günüm sadece markete gidiyorum mecbur oda bide annemlere gidiyorum arka sokakta yegenlerim filan olmasa patlarsım heralde aslında korkuyorum onlarla göeüşmeyede ama sürekli evde olup strese gitmekten de korkuyorum bakalım bu nereye kdr gidecek en kötü Bi tarla dağ filan cıkar otururuz heralde eşimle

Ben de 1 nisan'a randevu aldim az once. Doktoruma erteleyeyim mi diye sordum cevap vermedi ikili testi bir hafta ertelesem ne olacak ki, durum iyiye mi gidecek diye dusundum. Insallah risk dusuk cikarsa 1,5 - 2 ay bir daha doktora gitmem. Doktoru 2li testi erteleyen oldu mu?

Kızlar herkese tünaydın,
Bir süredir aktif olamadım burada. Öncelikle herkesi tebrik ediyorum çünkü ilk trimesterı bitirdik ve bitirmek üzereyiz. Diğer taraftan düşük tehlikesi olan haftalar da bitmiş oldu. Bebeklerimiz bu zamana kadar oldukça yırtık oldular ve hayatta kaldılar ve istikrarla devam ediyorlar çünkü onlar yaramazlar Biz de onları çok seviyoruz İnşallah bundan sonrası daha çok daha sağlıklı ve güvenli bir süreç bekliyor.
Başlkta konular konuları açmış. Sohbetiniz bol olsun.
Slm kizlar
Ben yarın ikili test için hastaneye gideceğim. Özellikle doktoru aradım ve hastanenin en güvenli hastanelerden olduğunu söyledi. Ben de güvendim ve gideceğim yarın. Gitmemeyi de düşünmüştüm ama bebeğimi bayağıdır görmedim (2 hafta ) görmek istiyorum. Hem belki cinsiyetini gösterir diye de düşünüyorum hiç sanmasam da

Birileri sormuştu tam hatırlayamıyorum ama, kasık ağrıları çok hafif olacak şekilde bende de oluyor. Doktor normal demişti. Odaklanmasam hissetmiyorum bile.

Yok olur mu öyle şey pıhtı riski testinde sorun olanlar için var. Senin değerlerin normal çıkarsa vermezler. Herkes 32. haftadan itibaren iğneyi yapmalı değil demek istediğim, riski olanlar için İçin rahat olsun.
[/QUOTE]
Oh iyi ozaman canım çooook sağol

Aynı durum bende de var çok fazla ağrımıyor ara ara yokluyor hafiften kaçinci haftadasiniz siz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…