- 23 Aralık 2019
- 1.010
- 1.959
- 133
Kesenin sağ tarafı ince çizgi şeklinde kaplı resmenBebege zarr vermedigi surece ins geciyor bi sikinti yaratmiyor. Tam olarak nerdeymis kanama alanlari
Aynen canım o testleri sağlıkla atlatalım da bi, cinsiyet hiç farketmez. Bizim ilk bebek olacak kız da olsa erkek de olsa baş üstüne Rabbim ne dilerse artık. Eşim normalde çok rüya görmez görse bile çok anlatmaz geçen görmüş. Oğlumuz olmuştu onu alıp kaleye götürmüştüm (Bizim ilçede bi kale var) rüyamda oynuyordum onla felan diye anlattı o kadar duygulandım ki. Ben hep bebeği emzirirken felan görüyorum cinsiyeti hatırlamıyorum küçük bi bebek sadeceBen de senin gibi tüm belirtilerim eşit bakalım kız mı erkek mi gelecekAma içime ne doğuyor dersen rüyalarımda erkek bebek görüyorum oğlum olmasını da istemişimdir çünkü adı hazır ama bazen ağzımdan kaç kere kızım diye sevdim resmen doğaçlama çıktı ana kız filan diyorum geçen eşime anlatırken Allah mı söyletiyor ne
Bakalım cidden şu ense kalınlığını filan daha çok düşünüyorum yoksa hepsi başımızın tacı
Şimdi 10. Haftadayız çok şükür sonrasında daha olmadı. Ilaçları düzenli kullanıyorum, kendimi yormuyorum, rapor aldım işe gitmiyorum. Evde yatış.Şuan ne kadarlıksın gectimi sıkıntın .
Canım hamilelikte rahim ağzı hassas oluyor damarlanma arttığı için o yüzden kanama olabiliyor panik yapma bir süre ara verin 12 hf dolana kadar doktor da demiş sorun yok diye içini rahat tut senMerhaba 9 haftalık hamileyim ilişki sonrası kanamam oldu hemen acile gittim bi sorun yok dedi doktor ama çok korkuyorum aynı durumu yaşayan varmı aramızda.
Yo aslında bu çok yanlış bir bilgi düşük tehliken olmadığı sürece ilişkinin bir zararı yok ki benim düşük öyküm olmasına rağmen yasak konmadı çok araştırdım sadece korunarak ve dikkat ederek ilişki olmalı içine kesinlikle boşalmamalı spermlerin uyarıcı etkisi olabilirmiş onun dışında dikkat ettiğiniz sürece sorun yok 3 ay herkese yasak diye çok yanlış bir bilgi var.
Ben de gidip gitmeme kararını vermedim yarın randevum. Bende de kalp atışı duyulmamıştı son gittiğimde duyuldu ama çok zayıftı. Ben de yaşıyor mu diye merak ediyorum. Bu salgın daha da yayılmadan yarın gidip bir daha da herhangi bir test için gitmeyi düşünmüyorum. Geçen gebeliğimde doktorum 15. Haftadan önce detaylı ultrason istemişti. Çok geç yapılıyor detaylı ultrason erken olmalı demişti. 20. Haftadan sonra bir sorun görsek de iş işten geçmiş oluyor falan demişti. Bence bu testler sadece insanı geriyor. Onca risk söyleniyor birşey çıkmıyor. %99-98 doğruluk oranı olan genetik test yaptırmadıktan sonra hepsi gerginlik.Merhaba arkadaşlar, ben okuyucuyum genelde, ilk defa yazıyorum. Kaygı düzeyim yükseldiği için son haftalarda yazılanları çok takip edemedim. İnşallah ben de Ekim ayında anne olacağım. Bu süreç içinde uçağa binmem tavsiye edilmemesine rağmen 3 kere uçağa binmek zorunda kaldım, 1 ay önce İspanya'daydım ve 9 gün orada kaldım (Oradaki durumları duydukça hala tüylerim ürperiyor, Allah yardımcıları olsun). Virüstü seyahatti derken oldukça stresliydim ama döndükten sonra bebeğimin kalp atışlarını duymak benim için muazzamdı. Son kontrolümde her şey normaldi çok şükür.
Normalde 21 martta randevum vardı. O gün hem asistan hem de doktorum bana ulaşarak bir şikayetim yoksa hastaneye gelmememi söylediler (İstanbul Anadolu yakasında bir özel hastaneye gidiyorum) ben 3 haftadır bu randevuyu iple çekiyordum.
Şu an 11 hafta 5 günlük hamileyim ve en son kontrole 7 hafta 5 günlük iken gitmiştim. Ultrasonda göremediğim için o kadar merak ediyorum ki... Her şey normal mi, kalp atışları iyi mi, hala benimle mi gibi paranoyalarım var. Doktorum ikili testi kaçıracağım için genetik test yaptırmamı öneriyor. Eve gelip kan alma şansı olduğu için. Ultrasonda ön bir muayene olmadan, her şeyin yolunda olduğunu görmeden çok mantıksız geliyor genetik test için yurt dışına kan göndermek.
Uzun yazdım biraz ama aynı süreçte olan arkadaşlarımla konuşmaya çok ihtiyacım var.
Bence önlem alıp buna gidin ve sonrasında bir sıkıntı hissetmedikçe bir yere gitmeyin. Cinsiyet erkekse belli olabilir ama kızsa geç oluyor diyorlar.benim ilk gebeliğimde 11. Haftada erkek diye söylemişti doktorumKızlar çok kararsizim... ://
İlk kontrolume 7 nci haftamda gittim.(Ultrason fotografi yok :// )
Pazartesi 12 nci haftam doluyor ve ikili test randevum var..
Hem bebegimi henuz dogru duzgun gormus degilim. Hem saglik durumunu 5 haftadir bilmiyorum. Sizce pazartesi randevuma gitsem mi..gitmesem mi...
(Bi yandan cinsiyetini de cok merak ediyorum. İkili testte gorunur mu ki acaba .. Ayy kafamda deli sorular.. Siz olsaydiniz gider miydiniz..)
Canım herkesin farklı bir fikri var ama bence doktor gel diyorsa gitmelisin ben de öyle yapacağım ilerleyen zamanların daha iyi olacağını hiç sanmıyorum ki riskin yüksek olduğu hastaneler gelmeyin diyor zaten psikolojik boyutu da vs görmedikçe panikliyoru çift maske tak yanında dezenfektan ya da kolonya olsun hastaneye girerken de eldiven tak elini yüzüne götürme dönüşte direkt duş kıyafetler de direkt makinaya alabileceğimiz önlemler bu yönde olur sanırımMerhaba arkadaşlar yorumları okuyorum da birkaç sayfadır herkes benim gibi gitmekten korkuyor sanırım doktora. Benim de yarın kontrolüm var 8+4 olacak. 2 hafta geriden geliyordu en son 2 hafta önce gitmiştim ve sonunda kalp atışını duymuştuk. Duyulmuyordu da geç döllenmedenmiş anladık. Kan sulandırıcı iğne ve hap kullanıyorum. Yarın gitmeye çok korkuyorum. Doktoru aradım yarın gel aradan çıksın birkaç haftaya ortalık daha da kötü olacak dedi. Ama içim hiç rahat değil. Nasıl önlemler alsam bilmiyorum. Bir de doktorun ultrason odası çok havasız ne bir cam var ne de havalandırma. Normal zamanda bile insana sıkıntı gelir. Ne yapsam çift maske mi taksam. Ne yapsam hiç bilemedim
Erkek gibide geldi sanki banaBana kız gibi geliyor ama siz ne düşünüyorsunuz
Bnde cıktı doktoru bekliyorum ebe sorun yok dedi ama doktorla da görüş 1 saat sonra dediKızlar benim ikili test kan sonucum çıktı. Anlayan var mı buraya atsam ? Doktorum henüz cevap vermedi mesajıma
Ya öyle miErkek gibide geldi sanki bana
Valla bende bakınca içime doganı söledim tutmayadabilir tabiYa öyle miTüm belirtiler kızı gösteriyor ama onların tutmadıgını biliyoruz artık Hayırlısı neyse o olsun
ölede insan korkuyo ilkide düşük olmuştu o yüzden cok tedirginim.Canım hamilelikte rahim ağzı hassas oluyor damarlanma arttığı için o yüzden kanama olabiliyor panik yapma bir süre ara verin 12 hf dolana kadar doktor da demiş sorun yok diye içini rahat tut sen
Merhaba arkadaşlar, ben okuyucuyum genelde, ilk defa yazıyorum. Kaygı düzeyim yükseldiği için son haftalarda yazılanları çok takip edemedim. İnşallah ben de Ekim ayında anne olacağım. Bu süreç içinde uçağa binmem tavsiye edilmemesine rağmen 3 kere uçağa binmek zorunda kaldım, 1 ay önce İspanya'daydım ve 9 gün orada kaldım (Oradaki durumları duydukça hala tüylerim ürperiyor, Allah yardımcıları olsun). Virüstü seyahatti derken oldukça stresliydim ama döndükten sonra bebeğimin kalp atışlarını duymak benim için muazzamdı. Son kontrolümde her şey normaldi çok şükür.
Normalde 21 martta randevum vardı. O gün hem asistan hem de doktorum bana ulaşarak bir şikayetim yoksa hastaneye gelmememi söylediler (İstanbul Anadolu yakasında bir özel hastaneye gidiyorum) ben 3 haftadır bu randevuyu iple çekiyordum.
Şu an 11 hafta 5 günlük hamileyim ve en son kontrole 7 hafta 5 günlük iken gitmiştim. Ultrasonda göremediğim için o kadar merak ediyorum ki... Her şey normal mi, kalp atışları iyi mi, hala benimle mi gibi paranoyalarım var. Doktorum ikili testi kaçıracağım için genetik test yaptırmamı öneriyor. Eve gelip kan alma şansı olduğu için. Ultrasonda ön bir muayene olmadan, her şeyin yolunda olduğunu görmeden çok mantıksız geliyor genetik test için yurt dışına kan göndermek.
Uzun yazdım biraz ama aynı süreçte olan arkadaşlarımla konuşmaya çok ihtiyacım var.
Çok şükür hiç bişey evlatlarımızdan önemli değil allahım hepimize sağlıklı hayırlı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallahŞimdi 10. Haftadayız çok şükür sonrasında daha olmadı. Ilaçları düzenli kullanıyorum, kendimi yormuyorum, rapor aldım işe gitmiyorum. Evde yatış.
Senle ayni durumdayiz. Ben carsamba gidecegim. Insallah risk cikmazsa iki ay doktora gitmeyi dusunmuyorum.Kızlar çok kararsizim... ://
İlk kontrolume 7 nci haftamda gittim.(Ultrason fotografi yok :// )
Pazartesi 12 nci haftam doluyor ve ikili test randevum var..
Hem bebegimi henuz dogru duzgun gormus degilim. Hem saglik durumunu 5 haftadir bilmiyorum. Sizce pazartesi randevuma gitsem mi..gitmesem mi...
(Bi yandan cinsiyetini de cok merak ediyorum. İkili testte gorunur mu ki acaba .. Ayy kafamda deli sorular.. Siz olsaydiniz gider miydiniz..)
Benim doktorum her muayenede ben sormadan iliski serbest diyor. 5. haftada bile dedi bunu. Boyle genel bir yasak yok yani.Canım ilk üç ay bitene kadar ilişki önermiyor doktorlar. Riske atmayın bence
Merhaba, ben kan vermeden önce muayene olmuştum sonra genetik test için kan vermiştim. Büyük ihtimal bir sorun yoktur olsa farkederdin ama ben de muayene olmak taraftarıyım ki geçen hafta maskeleri taktık gittik.
Academic hospital Ertan Özen bomboştu dün ben tahlil yazdırmaya gittim, girişte de ateşi kontrol ediyorlar. Risk çok az en azından bir ona görünebilirsin.
Bu kadar dert edince doktoruma yazdım üzüldü galiba halime :) 1 hafta sonra maske takıp gelmemi istedi, 3 Nisan için randevu aldım. Umarım sorun olmadığını gözlerimle görebilirim. Ben biraz fazla kuruyorum ve negatif hikayeleri fazla içselleştiriyorum. Bu ara bunu aşmak için aklıma geldikçe bebeğimle konuşmaya çalışıyorum sanırım bu beni biraz daha havaya sokuyor :) yoksa çok negatif oluyorum. Keşke evde bebişlerimizi görebilmemizi sağlayan bir teknoloji gelişseydi de her gün görseydik diye çılgınca istekler geçiyor hep kalbimden
Çok sevindim çünkü için rahat etmeyecekti görene kadar kendimden biliyorum.
Eşim de öyle diyor sürekli merak ettiğim için, bir alet olsa evde bakabilmen için alıcam sana diye :) Ben çok bekledim çok uğraştım, bir de annemi görememenin bir üzüntüsü var daha ben hamile olduğumu bile söyleyemedim yüzyüze söylemek istediğim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?