Bende genoksda yaptirdim evde aldilar kani 8 gunde cikmisti en kapsamli onlarin testiydiBen de internetten baktım gerçekten de genoks'un yaptığı nifty testi en kapsamlısı gibi. Salgından dolayı kan almaya eve gelmek gibi bir hizmetleri var mi?
Bende ayni durumdayim hergun icemedim bu yuzden gun asiri aldim ama simdi vitamini kesti doktor demir takviyesi yazdi onuda korkudan icemiyorum kabizlik beni mahvetti demir daha kotu yapiyor ne yapsam bilemiyorumKızlar bu vitamin benim midemi cok fena bulandırıyor gün boyu hiç bsy yok aksam içiyorum bulanmaya başlıyor hatta tok karnına içmişsem ne var ne yok cıkarıyorum ama normalde mide bulantılarım bitti vitamin alınca oluyor sizde de aynı mı aç çok aç karnına mı içsem napsam
Cok sevimliBu yeleģi mesele ben yapmiştim cok kolay cokta tatliş taydin tavsiye ederim evde zaman örgü ile güzel gecer
ben de 10 yıldan sonra örgüye dönecektim terapi olarak. Tabi evde ne şiş var ne de ip. Sipariş ettim 1 hafta oldu gelmedi. Hevesim kursağımda kaldı ama onları da anlıyorum. Bence örgü örmek hem kolay hem de çok rahatlatıcı bir şey. Yalnız hiç örmediysen bir kez daha düz bir şey örebilirsin, atkı, lif, battaniye gibi.Cok sevimlibende su an bosken orguye baslasam diyorum ama hic yapmadim becerebilirmiyim hic bilmiyorum
Haklisin moralim bozulmasin kucuk biseyle baslayimben de 10 yıldan sonra örgüye dönecektim terapi olarak. Tabi evde ne şiş var ne de ip. Sipariş ettim 1 hafta oldu gelmedi. Hevesim kursağımda kaldı ama onları da anlıyorum. Bence örgü örmek hem kolay hem de çok rahatlatıcı bir şey. Yalnız hiç örmediysen bir kez daha düz bir şey örebilirsin, atkı, lif, battaniye gibi.
arkadaşlar daha önce sormuştum ama iyice aklım karıştığı için bir kez daha sormak istiyorum; hangi nipt'i (fetal dna testi) yaptırdınız?
harmony, panaroma ve nifty hakkında bilgi aldım. hepsi tabi kendisininkini övüyor. hepsinin fiyatı ve sonuç gelme süresi aynı.
harmony kanı isveç'e gönderiyormuş. salgın lojistik işlerini etkilememiş, o konuda sorun yokmuş. biz kromozomdan örneklem alıp bakmıyoruz, genomun hepsine bakıyoruz o yüzden bizimki daha iyi diyor.
panaroma da kanı abd'ye gönderiyormuş. kanı evde alıyorlar, diğerleri için laboratuvara gitmek gerek. biz anne ile bebeğin dna'sını biribirnden ayıran tek testiz o yüzden en yüksek doğruluk oranı bizde diyorlar.
nifty kanı türkiyede işliyor. 70 küsür kromozom bozukluğuna bakıyoruz diyorlar. bakmadıklarımıza dair emare görürsek onu da raporluyoruz, en geniş kapsam bizde diyorlar. yalnız harmony'nin temsilcisi tresomi 13, 18 ve 21 dışındaki bozukluklara ait testlerin onaylanmış olmadığını, bunlarda yanlış sonuç riskinin daha yüksek olduğunu söylüyor... panaroma da genomun hepsine bakılmasının aslında testin etkinliğini düşürdüğünü söylüyor... hepsi bir şey söylüyor...
Hahah benim mottom. Akışına bırak. Ben de öyle düşünüyorum aslında..Oymus buymuş valla zaman geçmez. Karnındaki saatlik bebek hareketini sayanları duyuyorum. Ben mi çok rahatım anlamıyorum. Doktor ikili test istedi yaptırdım, istemese onu bile yaptırmazdım sanırım.Hepsini siz bilirsiniz ama bunların tamamını daha yaptırsanız ne olacak? Evlat işte. Allah sağlıcakla nasip etsin. Sağlıklı deriz doğum da veya belki doğduktan sonra sağlığı bozulur. Sağlıksız derler Allah sağlık nasip eder. Bence bol bol dua edip Allah'tan istemek en güzeli.
İlk gebeliğimde her şeyden korkuyordum. Ama gördüm ki Allah 'ın en son dediği olacak her zaman.
.O yüzden bunda daha rahatım. Elimizde değil çünkü tüm süreç
Canım bende okudum da daha önce yazılanları, benim çok çok yakınlarım tüp bebek ile hamile kaldı ve gebelikleri çok sağlıklı geçti çok sağlıklı evlatları oldu. Hatta spermler ve yumurtalar daha kaliteli olduğu için daha bile sağlıklı oluyorlar. Tüp bebekle hamile olmak demek riskli gebelik değildir asla. Evet doktorlar genelde sezeryana yönlendiriyor ama bunun nedeni su, normal doğumda komplikasyon gelişme daha riskli daha yüksek bir doğum yani hepimiz için daha riskli. Sezeryana daha güvenli buluyor doktorlar. Bu nedenle kaç sene sonra belki 5, belki 10 sene sonra o kadar emekle elde edilmiş bir gebeliği doğumda riske atmak istemiyorlar, yoksa normal doğum herkes için bir risk ve sans. Bu şekilde, senin şuan normal bir geceden farkın yok sadece bebislerin çok değerli öyle düşün ve sağlıkla kucağına al inşallah. Sezeryan, normal hiçbirimiz için fark etmez yeterki sağlıkla kucağımiza alalim minikleri.Inanin her kontrole yuregim agzimda gidiyorum,bebekleri gorunce tamam artik dusunmeyecegim diyorum ama 1hafta sonra yone basliyorum acaba birsey mi oldu ,borsey olursa tekrar basa nasil donecegim diye.
Tup bebekte olsa gebelik olustujtan sonra normal gebelikten farki kalmiyor,ilk 3ay her hamilelikte risk oluyor ,tup diye ayrim yapilmamali.
Bende bu konuda cevap vermeyecegim artik gelen kirici yorumlar yanlis anlasildigimi gosteriyor.
Allah saglikli bir sekilde kucagimiza almayi nasip etsin ,guzel bir hamilelik gecirelim .
Ben ilk zamanlar yaşadım canım kızarıktı içleri sen genede doktora bi sor tansiyondan da olabilirKızlar gözlerde kızarıklık, yanma ve kanlanma yaşayan var mı?
Netten baktım gebelikte oluşabilir sonra kendiliğinden geçer diyo ama hipertansiyon da olabilir diyo korktum açıkçası. Yarın doktorumu arayıp sorcam ama bilgisi olan var mı. Normal mi yoksa korkmalı hastaneye gitmeli miyim
Akıntıdan kaynaklı canım benim de öyle bu sıralar sanki altıma yapmışım gibi hissediyorum bi bakıyorum akıntıKızlar size bişey sorucam iççamaşırımda hep bi nemlilik hissetiyorum devamlı değiştiriyorum ama tedirgin oldum
Bu konuya cevap vermek istemiyorum artik ama cok iyi niyetli yazmissin mesajini .Benim demek istedigim tup bebek diye kesin sezeryan olacak diye birsey yok,zamani geldiginde hersey yokunda ise normal dogum olabilir.Her doktor sezeryan yapar dogru bir laf degil literaturde boyledir e katilmiyorum dedim.Canım bende okudum da daha önce yazılanları, benim çok çok yakınlarım tüp bebek ile hamile kaldı ve gebelikleri çok sağlıklı geçti çok sağlıklı evlatları oldu. Hatta spermler ve yumurtalar daha kaliteli olduğu için daha bile sağlıklı oluyorlar. Tüp bebekle hamile olmak demek riskli gebelik değildir asla. Evet doktorlar genelde sezeryana yönlendiriyor ama bunun nedeni su, normal doğumda komplikasyon gelişme daha riskli daha yüksek bir doğum yani hepimiz için daha riskli. Sezeryana daha güvenli buluyor doktorlar. Bu nedenle kaç sene sonra belki 5, belki 10 sene sonra o kadar emekle elde edilmiş bir gebeliği doğumda riske atmak istemiyorlar, yoksa normal doğum herkes için bir risk ve sans. Bu şekilde, senin şuan normal bir geceden farkın yok sadece bebislerin çok değerli öyle düşün ve sağlıkla kucağına al inşallah. Sezeryan, normal hiçbirimiz için fark etmez yeterki sağlıkla kucağımiza alalim minikleri.
Bende iki hafta önce aynen senin gibiydim canım Boğaz ağrısı geniz akıntısı sol kulağıma vurdu ağrısı ve hastaneye virüsten dolayı gitmek istemedim dahada ilerledi geniz akıntısından sürekli kustum ilaç kullanamadığım içinde iyileşemedim tabi kadın doğum kont gidince doktoruma söyledim kan tahlili aldı ve boğazımdaki enfeksiyon kanımda çıktı iyileşemediğim için ilerledi anlayacağın sinüzit ilacı verdi 4 günde geçti ihmal etme bence geçmiyor çünküGunaydinlarrr..kizlar birsey sorucam bende..geniz akintisi olup surekli bogazi agriyan varmi acaba..inanin psikolojim bozuldu 1 ayi gecti bir gun geciyor bir hafta cekiyorum iki gun duzeliyor yine kaldigi yerden devam..bir turlu duzelemiyorum..su virusun oldugu gunlerde kendimde.surekli belirti ariyorum artik bogaz agrisindan kulak agrisindan mide bulantisindan biktim varmi caresi bildiginiz basina gelen..ilac kullanabilirmiyim bunla ilgili artik kafayi yemek uzereyim surekli bogazim agriyor oksuruyorum buna baglı olarak moralim alt üst
İnsan çok Korkuyor canım vallahi acaba bebeğin sıvısında problem mi var diye korktumAkıntıdan kaynaklı canım benim de öyle bu sıralar sanki altıma yapmışım gibi hissediyorum bi bakıyorum akıntı
Anladim canim tesekkur ederim hemen doktorumu ariycam ilac verir o da belki iyi oldu sordugum ilac kullanamam diye cekiyorum bu illeti uzun zamandirBende iki hafta önce aynen senin gibiydim canım Boğaz ağrısı geniz akıntısı sol kulağıma vurdu ağrısı ve hastaneye virüsten dolayı gitmek istemedim dahada ilerledi geniz akıntısından sürekli kustum ilaç kullanamadığım içinde iyileşemedim tabi kadın doğum kont gidince doktoruma söyledim kan tahlili aldı ve boğazımdaki enfeksiyon kanımda çıktı iyileşemediğim için ilerledi anlayacağın sinüzit ilacı verdi 4 günde geçti ihmal etme bence geçmiyor çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?