mommmNecla34
kasntilarm devam edio bu sabah ellerim ayaklarim sisti .(hatta siskinlikten elim kapanmiyor ) . bu da normalmi .. ay bebek olmasa hic takmicam da.bebek olunca.
Günaydın kızlar benim de 2 hafta önce çok kaşıntım oldu karaciğer değerlerime bakıldı normal çıktı araştırdığımda artan ptogeston hormonu nedeniyle de olabilir yazıyordu artık ona bağladım. Ama mutlaka değerlere baktırmak gerekiyor bence. Eşlik eden şişlik önemli mutlaka kontrol ettirilmeli. Cildimde kuruluk hafif kaşıntı hala devam ediyor. 2 gündür de çok şiddetli baş ağrım var ağrı kesici de almak istemiyorum ama dayanılacak gibi değil bugün tansiyon aleti almayı planlıyorum preeklampsi açısından kendimi hamilelik boyunca takip etmek istiyorum çünkü aşırı kilom var malesef. Yani kaşıntı basit de olabilir karaciğer enzimlerinden de baş ağrısı basit de olabilir bir probleme işaret de edebilir o yüzden evham yapmamakla birlikte kendimizi kontrol etmekte fayda var ❤
Evet canım bende söyliyccem doktoruma bu kaşıntıyı ve kuruluğu . Baş ağrısı dün başladı bugün yine devam ediyor sürekli oluyor kan basıncından mı hormondan mı nedense bilemiyorum.Allah’a emanetiz
Teşekkürler kızlar. Doktoru aradım büyük ihtimalle alerjidir dedi. Pazartesi gel dedi bi gel bakalım dedi hem bebeğine de bakarız dedi gidem bari içim rahat eder
Bu konuya cevap vermek istemiyorum artik ama cok iyi niyetli yazmissin mesajini .Benim demek istedigim tup bebek diye kesin sezeryan olacak diye birsey yok,zamani geldiginde hersey yokunda ise normal dogum olabilir.Her doktor sezeryan yapar dogru bir laf degil literaturde boyledir e katilmiyorum dedim.
Onemli olan bebeklerin annenin saglidir ve o an geldiginde durum neyi gosterirse odur.
Eger hicbir saglik sorunu yoksa keyfi sezeryani dogru bulmuyorum.Kendi fikrim
Gunaydinlarrr..kizlar birsey sorucam bende..geniz akintisi olup surekli bogazi agriyan varmi acaba..inanin psikolojim bozuldu 1 ayi gecti bir gun geciyor bir hafta cekiyorum iki gun duzeliyor yine kaldigi yerden devam..bir turlu duzelemiyorum..su virusun oldugu gunlerde kendimde.surekli belirti ariyorum artik bogaz agrisindan kulak agrisindan mide bulantisindan biktim varmi caresi bildiginiz basina gelen..ilac kullanabilirmiyim bunla ilgili artik kafayi yemek uzereyim surekli bogazim agriyor oksuruyorum buna baglı olarak moralim alt üst
bendede geniz akıntısı cok vardı bogaz agrısı yoktu ama evde kalmaya başlayınca azaldı büyük ihtimal sabahları işe giderken hafif soğuk hava soluyunca artıyoırdu ben zncefil cayı içiyordum biraz iyi geliyordu ama kalıcı bi çözümü yok buharda iyi geliyomus bide kafanı öne eğince daha rahat sökülüyor su an sabahları oluyo bende artık gece doluyo sanırım
bendede geniz akıntısı cok vardı bogaz agrısı yoktu ama evde kalmaya başlayınca azaldı büyük ihtimal sabahları işe giderken hafif soğuk hava soluyunca artıyoırdu ben zncefil cayı içiyordum biraz iyi geliyordu ama kalıcı bi çözümü yok buharda iyi geliyomus bide kafanı öne eğince daha rahat sökülüyor su an sabahları oluyo bende artık gece doluyo sanırım
Evet canım bende söyliyccem doktoruma bu kaşıntıyı ve kuruluğu . Baş ağrısı dün başladı bugün yine devam ediyor sürekli oluyor kan basıncından mı hormondan mı nedense bilemiyorum.Allah’a emanetiz ❤
Teşekkürler kızlar. Doktoru aradım büyük ihtimalle alerjidir dedi. Pazartesi gel dedi bi gel bakalım dedi hem bebeğine de bakarız dedi gidem bari içim rahat eder
Bilmem ki canım 15. -16. haftaya denk düşüyor kontrolüm en son gittiğimde kıpırdıyordu ama ben hissetmedim tabi belki o zamana hissederim inşallah yani hayırlısı.
Geniz akıntısı olan kızlar tuzlu su burnunuza çekin bol bol sümkürün iyi gelir bunu kbb doktorum önermişti, bendede et vardı bu saydığınız şikayetler bendede vardı ameliyatla geçti çok şükür... burun tikaninca baş ağrısı da yapar sürekli temizleme iz lazım..
Kızlar, bu hafta detaylı ultrason ve ikili test için gideceğim (12. hafta).
Çok heyecanlıyım, daha önce düşük yaptığım için hep korku var zaten. imkan olsa her hafta gideceğim ultrasona, iyi mi diye
tecrübe edenler bir aydınlatsa detaylı ultrason nasıl yapılıyor? yani normalden farkı ne olacak?
rahim ağzı ölçümü yapılıyormuş can yakan bi şey mi?
bir de karından usg kaçıncı haftada başlayacak acaba?
Çok heyecanlıyım, daha önce düşük yaptığım için hep korku var zaten. imkan olsa her hafta gideceğim ultrasona, iyi mi diye
tecrübe edenler bir aydınlatsa detaylı ultrason nasıl yapılıyor? yani normalden farkı ne olacak?
rahim ağzı ölçümü için çok erken o şimdi değil . Karından ultrason yapıyorlar . Gitmeden önce kahvaltı yap ,hatta yanına çikolata gofret tatlı birşeyler al muayeneden önce ye . Ölçüm daha rahat geçer