Kızlar, bu hafta detaylı ultrason ve ikili test için gideceğim (12. hafta).
Çok heyecanlıyım, daha önce düşük yaptığım için hep korku var zaten. imkan olsa her hafta gideceğim ultrasona, iyi mi diye
tecrübe edenler bir aydınlatsa detaylı ultrason nasıl yapılıyor? yani normalden farkı ne olacak?
rahim ağzı ölçümü yapılıyormuş can yakan bi şey mi?
bir de karından usg kaçıncı haftada başlayacak acaba?
çok sordum ama çok merakta ve gerginim
Artik bu haftadan sonra karindan bakiliyor ama bu defa son kez alttan bakacak muhtemelenKızlar, bu hafta detaylı ultrason ve ikili test için gideceğim (12. hafta).
Çok heyecanlıyım, daha önce düşük yaptığım için hep korku var zaten. imkan olsa her hafta gideceğim ultrasona, iyi mi diye
tecrübe edenler bir aydınlatsa detaylı ultrason nasıl yapılıyor? yani normalden farkı ne olacak?
rahim ağzı ölçümü yapılıyormuş can yakan bi şey mi?
bir de karından usg kaçıncı haftada başlayacak acaba?
çok sordum ama çok merakta ve gerginim
rahim ağzı ölçümü için çok erken o şimdi değil . Karından ultrason yapıyorlar . Gitmeden önce kahvaltı yap ,hatta yanına çikolata gofret tatlı birşeyler al muayeneden önce ye . Ölçüm daha rahat geçer
Tatlım bende bir kez düşük yaptığım. Sağlıksız gebelik demişlerdiben dediklerinden sadece ikili testi yaptırdım. Ikili testte kan da veriliyormuş. Hiç beklemiyordum şaşırdım
Benide hep alttan muayne ediyordu, ilk kez 12. Haftamda ultrasona baktı.Diğerlerini bana niye yapmadı istemedi acaba bende onu merak ettim şimdi
Hiiççç korkma sapasağlam olduğunu duyunca için rahatlayacak
Artik bu haftadan sonra karindan bakiliyor ama bu defa son kez alttan bakacak muhtemelen
Ben de hiç sevmiyorum alttan ya canım yanıyor hafif.inşallah, artık karından baksın, bebeğim büyüsün istiyorum, teşekkür ederim : )
Seninle son adet tarihlerimiz aynı ama haftalarımızda farklılıklar var sanırım ben şuan 13+2 yim.Bilmem ki canım 15. -16. haftaya denk düşüyor kontrolüm en son gittiğimde kıpırdıyordu ama ben hissetmedim tabi belki o zamana hissederim inşallah yanihayırlısı.
Seninle son adet tarihlerimiz aynı ama haftalarımızda farklılıklar var sanırım ben şuan 13+2 yim.
hissetmemiz 18. Haftalarda olur heralde ancak
Bunların hepsi aynı test zaten o yüzden içiniz rahat olsun hepsini yaptırmayacağım. Yaptırayım mı diye de sormadım. Bilgisi, tecrübesi olan varsa ona danışmak istedim.Hepsini siz bilirsiniz ama bunların tamamını daha yaptırsanız ne olacak? Evlat işte. Allah sağlıcakla nasip etsin. Sağlıklı deriz doğum da veya belki doğduktan sonra sağlığı bozulur. Sağlıksız derler Allah sağlık nasip eder. Bence bol bol dua edip Allah'tan istemek en güzeli.
İlk gebeliğimde her şeyden korkuyordum. Ama gördüm ki Allah 'ın en son dediği olacak her zaman.
.O yüzden bunda daha rahatım. Elimizde değil çünkü tüm süreç
Pamuk gibi oldugunu nasıl görmüş yaaa ben de benimki sarı mı esmer mi merak ediyorum o doktor bana da baksaoyy canm isallah seninde gonlune gore oluroglum sarişin yeşil gozlu doktor sari sacli yeşil mi olur mavi mi bilmem ama pamuk gibi bi kiza benziyo bu abisi gibi guzel olur isallah dedi nasil sevindim yuzde 70 de olsa bugun uerimde duramiyorum sonucta kac yillik doktor isallah yanilmaz
Bana en basından beri karından baktı hiç alttan bakmadı ikili test haftası cok güzel oluyor bebeği güzel güzel izliyorsunArtik bu haftadan sonra karindan bakiliyor ama bu defa son kez alttan bakacak muhtemelen
kizlar selam biz ciktik doktordan nasipse kizimiz geliyoooorrrhemen soyleyem necla erkek demisti ben hep kiz hissediyodum karbonat testi tuttu cin takvimi de tuttu ramzi tutmadi keseye gore erkek dsmişti bi arkadas yuzde 70 kiz diyebilirz dedi bacak arasini gosterdi pipi falan yok oglum erkek istyodu biraz bozuldu ama biz cok sevindik
Boğaz ağrısı değil de bende kronik orta kulak iltihabı var , o yüzden zaman zaman lenf şişmesi oluyor, biraz zorluyor birkaç gün sonra geçiyor. Ama son günlerde burun tıkanıklığı yaşıyorum, gebelikte olabilirmiş.Gunaydinlarrr..kizlar birsey sorucam bende..geniz akintisi olup surekli bogazi agriyan varmi acaba..inanin psikolojim bozuldu 1 ayi gecti bir gun geciyor bir hafta cekiyorum iki gun duzeliyor yine kaldigi yerden devam..bir turlu duzelemiyorum..su virusun oldugu gunlerde kendimde.surekli belirti ariyorum artik bogaz agrisindan kulak agrisindan mide bulantisindan biktim varmi caresi bildiginiz basina gelen..ilac kullanabilirmiyim bunla ilgili artik kafayi yemek uzereyim surekli bogazim agriyor oksuruyorum buna baglı olarak moralim alt üst
Videolar çok yol gösterici, hiç bilmeyenler için dahi anlatımlar var, doğru yanlış derken yaparsın benceCok sevimlibende su an bosken orguye baslasam diyorum ama hic yapmadim becerebilirmiyim hic bilmiyorum
Maşallah kız ben gündüz uyuyunca gece uyuyamıyorumBen gündüz illaki uyuyorum alışkanlık oldu bir an bir uykum geliyor sonra gece yine uyuyorum
arkadaşlar daha önce sormuştum ama iyice aklım karıştığı için bir kez daha sormak istiyorum; hangi nipt'i (fetal dna testi) yaptırdınız?
harmony, panaroma ve nifty hakkında bilgi aldım. hepsi tabi kendisininkini övüyor. hepsinin fiyatı ve sonuç gelme süresi aynı.
harmony kanı isveç'e gönderiyormuş. salgın lojistik işlerini etkilememiş, o konuda sorun yokmuş. biz kromozomdan örneklem alıp bakmıyoruz, genomun hepsine bakıyoruz o yüzden bizimki daha iyi diyor.
panaroma da kanı abd'ye gönderiyormuş. kanı evde alıyorlar, diğerleri için laboratuvara gitmek gerek. biz anne ile bebeğin dna'sını biribirnden ayıran tek testiz o yüzden en yüksek doğruluk oranı bizde diyorlar.
nifty kanı türkiyede işliyor. 70 küsür kromozom bozukluğuna bakıyoruz diyorlar. bakmadıklarımıza dair emare görürsek onu da raporluyoruz, en geniş kapsam bizde diyorlar. yalnız harmony'nin temsilcisi tresomi 13, 18 ve 21 dışındaki bozukluklara ait testlerin onaylanmış olmadığını, bunlarda yanlış sonuç riskinin daha yüksek olduğunu söylüyor... panaroma da genomun hepsine bakılmasının aslında testin etkinliğini düşürdüğünü söylüyor... hepsi bir şey söylüyor...
Merhaba Canım Bende aynı senin dediğin gibi belirtiler yaşıyorum doktoru aradım normal dedi .bazen bulantıdan olabiliyor bazende gögüs kafesi genişliyor yavaş yavaş ondan olabiliyor dedi .bende geçmeyen öksürük var hafif.gecen gün ılık suya bal limon Ve az zencefil attım çok iyi geldi.arada içiyorum çok rahatlatıyor CanımGunaydinlarrr..kizlar birsey sorucam bende..geniz akintisi olup surekli bogazi agriyan varmi acaba..inanin psikolojim bozuldu 1 ayi gecti bir gun geciyor bir hafta cekiyorum iki gun duzeliyor yine kaldigi yerden devam..bir turlu duzelemiyorum..su virusun oldugu gunlerde kendimde.surekli belirti ariyorum artik bogaz agrisindan kulak agrisindan mide bulantisindan biktim varmi caresi bildiginiz basina gelen..ilac kullanabilirmiyim bunla ilgili artik kafayi yemek uzereyim surekli bogazim agriyor oksuruyorum buna baglı olarak moralim alt üst
O hiç belli olmaz ki zamanla belki de yakalamıştır bile kuzum miniğinBenim minik 2 gün geride şuan bende 13+2yim normalde ama nedense doğum tarihi 21 ekim olarak belirledibiraz geç döllenmiş.
Canım ben çok çektim boğaz ağrısı ve geniz akintisindan KBB uzmanı antibiyotik ve boğaz spreyi verdi. Tuzlu suyla da gargara yapmamı ve burnuma çekmemi önerdi. İlaç kullanmadan asla geçmiyor bizzat yaşadım.Gunaydinlarrr..kizlar birsey sorucam bende..geniz akintisi olup surekli bogazi agriyan varmi acaba..inanin psikolojim bozuldu 1 ayi gecti bir gun geciyor bir hafta cekiyorum iki gun duzeliyor yine kaldigi yerden devam..bir turlu duzelemiyorum..su virusun oldugu gunlerde kendimde.surekli belirti ariyorum artik bogaz agrisindan kulak agrisindan mide bulantisindan biktim varmi caresi bildiginiz basina gelen..ilac kullanabilirmiyim bunla ilgili artik kafayi yemek uzereyim surekli bogazim agriyor oksuruyorum buna baglı olarak moralim alt üst
Hayırlı olsun canım inşallah sağlicakla kucağına alırsın bebişini ❤Merhaba kizlar kismet olursa bende ekim annesi olacagim1 kaybim var onun icin çok endişeleniyorum umarım aynı şeyleri yaşamam bir daha
Teşekkür ederim canım cümlemizin insallahHayırlı olsun canım inşallah sağlicakla kucağına alırsın bebişini ❤
Merhaba, hoşgeldin. Kaçıncı haftadasin?Merhaba kizlar kismet olursa bende ekim annesi olacagim1 kaybim var onun icin çok endişeleniyorum umarım aynı şeyleri yaşamam bir daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?