2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
orucu doktoruma daniştm biz doktorlar hic bi zaman tutmaniz taraftari degiliz dedi boyle diyecegini biliyodum da zaten hic duymadim tutabilirsn diyen doktor

Kızlar oruç konusunda konuşmalarınızı okudum da. Ben de çok istiyorum oruç tutmayı ama işte aması var yani kendimi ve kendi ibadetimi değil de bu süreçte bebeğimi ve sağlığımı daha çok düşünmem gerek diyorum. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeniyim ama oruç tutmayı düşünmüyorum bundan dolayı günah mı işlemiş olurum. Hayır. Bakın kızlar Rabbimiz oruç konusunda bazı insanlara ruhsat vermiş yani izin. Teker teker hepsini açıklamicam ama onlardan biri hamilelik. Riski var demekki Rabbimiz izin vermiş. Mesela yolcuya da izin var çünkü yolculuk da hakeza öyle zor. Yol tutan insanlar var kusan insanlar var insanın başı ağrır... Tutmayabiliriz bu kadar basit. Bu süreç de öyle tutan arkadaşlara saygı duyarım ama ben tutma taraftarı değilim. Zor bi süreç çünkü hamilelik ve Allah korusun kötü bişey olsa geri dönüşü yok

Kızlar merhaba hepinize arada soru sorup kaçıyo gibi görünsemde sizlerin yazılarını takip ediyorum
Bi soeum daha olacak istanbul Ümraniye civarında bir doktor tanıyıp tavsiyeniz var mı acaba
Merhaba erdem hastanesi Fatoş Özlem Yıldırım a gidiyordum ama virüsten dolayı oraya gitmiyorum artık özel bir klinik e devam ediyorum.

Kızlar oruç konusunda şunu eklemek istiyorum ilk trimestrde evet bebeklerimiz bizim yediklerimizden etkilenmiyordu o yüzden bulantı ve kusmaları tolere edebiliyorlardı.
Ama 2. Trimestrde artık bebeğin kordonu falan tam anlamı ile oluştu direkt yediklerimiz ile besleniyor bebişlerimiz
ZAten benim doktorum da diyetisyenim de ilk trimestrde ekstra kalori almana gerek yok derken 2. Trimestrden itibaren günlük 300-500 kalori fazla almamı söyledi özellikle bebek için
Ve tabi ki en en önemlisi günlük su tüketimi
Ben doktoları dinleyip hamilelikte de emzirirken de tutmayacağım
Benim görüşüm bu yönde

kesinlikle aynı fikirdeyim . İzin verildiyse vardır bir sebebi niye kendini zora sokmak istiyorsun ki . Birde emanet can taşıyorsun onun sorumluluğu var . Hamilelik olsun , yolculuk olsun ruhsat verilmiş durumlarda tutma bende kendini büyük görüyormuşsun algısına sebep oluyor . İnsan kendi acizliğini kabul etmeside bence bir erdemdir. Hele de acizliğimizi en derinden hissettiğimiz şu günlerde .
Kapının önünde araba binemiyorsun , olanakları olan sitedesin kapı dışına adım atamıyorsun , paran var harcayamıyorsun . Gözler görülmeyen bir virüs korkusuna her istediğimizi bile alamıyoruz . (Fırından taze ekmek en basiti ) .Oruç için herkes deneyeceğim , tutacağım yazdığında bende kendimi kötü hissedyordum . Denemeyi bile düşünmüyorum . Hamileliğimin başından beri aşırı halsizlik buna ilave üç haftadır yoğun bulantı , kusma .

Evet cnm 3 aydan sonra erkek kıyafetlerine bakıyorum hep kız cicişlerine bakardım
Ay kızlar demeyin öyle bizde cicili giydircez
Ayyy kızlar kendini erkek kiyafeti bakarken kız kıyafetlerinde bulan oluyor mu? Ne olacak bu erkekler of of

Yaaa oğluşlara öyle demeyin . İki tane oğlum var cinsiyeti hala öğrenemedim . Ama oğlum olursa üzülmem . (Gerçi Necla kız yorumu yaptı gizli bir heyecanda var ama )
İlkinde 24. Haftada öğrenmiştim cinsiyeti kesin kız diye düşünüyordum göstermedi diye sürekli kız kıyafetleri bakıyordum , kız olsaydı şunu alır çıkardım diyordum ama sonra alıcı gözle bakınca çok güzel erkek kıyafetleride var .
yazın beyaz kanvas şort, sarı makosende giydirdim oğluşlarıma. Pembenin her tonu tişörtte babası ile birlikte çok cool erkek modelleride var . Ve doğsun azıcık büyüsün dillensinler o zaman anlarsınız erkek çocuk nasıl birşeymiş aşık ediyorlar kendilerine Beklenmedik anlarda öyle bir moral , motive veriyorlar ki iyi ki anneyim diyorsunuz

Bende din dersi ogretmeniyim hocamla ayni kanaatteyim rabbim kolaylastirmis bize lutuf etmis zorlamayi dusunmuyorum bir de zamani uzun 15 saat zorlar bence bebeği

Yazınızı görünce sevindim benim de bir oglum var hamileyim ikizler ve doktor bugün cinsiyetlerinin erkek olduğunu söyledi önce bir şok oldum ama şimdi ise çok sukur diyorum.evet oğlanlar anneye aşık oluyor.

Hayırlı uğurlu olsun oğuslariniz sağlıcakla kucağınıza alırsınız insallah darısı biz cinsiyeti ogrenmeyenlere olsun

Ben de arkadaşlarımın yorumlaırnı okudum şaşırdım benim de oğlum olcak Allah ın izni ike neler neler aldım hatta annem de şaşırdı neler yapmışlat diye
H&m de çok tatlı şeyler var oğluşlarımız için tavsiye ederim kızlar

Bende din dersi ogretmeniyim hocamla ayni kanaatteyim rabbim kolaylastirmis bize lutuf etmis zorlamayi dusunmuyorum bir de zamani uzun 15 saat zorlar bence bebeği
Bende denemeyi düşünüyordum acikcasi bebeğim küçük diye yapamam gibi görünüyor bi öğün atladığmda kotu oluyorum. eşimde denerim dediğim zaman kızıyor o da ayrı bi mesele tabi

Aşerdigimiz şeylerde bile bir sebeb varmış bunu yeni öğrendim ve şaşırdım tabi geçen gün buz gibi su içtim sonra midemi üşüttüm galiba sonra tabi bulantıdan heba oldum

Eklentiler

• 3E2837B9-6B8A-40C3-99C9-428254590A6D.webp
    51,7 KB · Görüntüleme: 39
Bizim gunumuz ayniymiss cinsiyeti öğrendin mi sen

Benimde daha geçmedi benimde 13+2 oldu ama hala azalmadı
Çok geçmiş olsun gün içinde çok azaldığı dönemler oluyor mı benim şimdi azaldı yok gibi bişey gece vardı sabah çubuk kraker falan yedim diğer günler ağzıma bişey sokmamıştım yememe dikkat edince mi azaldı acaba

Bugün sabah aç karna kahvaltı sonrası ne yesem çıkarıyorum ilaçları nasıl içecem bilmiom giden bulantılar geri geldi galiba

Aşerdigimiz şeylerde bile bir sebeb varmış bunu yeni öğrendim ve şaşırdım tabi geçen gün buz gibi su içtim sonra midemi üşüttüm galiba sonra tabi bulantıdan heba oldum

Ben hep zararlı şeyleri aşeriyorum nerde pis yenmeyecek şey var onları , yiyemiyorum tabiii aşerdiğimle kalıyorum. vücudun ihtiyaçlarından kaynaklandığını düşünmüyorum benimkilerin ama normalde çok mantıklı tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…