2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Rabbim sağlikla kucağina almayi nasip etsindoktor bile erkeğe benziyor kız cıkti demiş bende yaniliyim dime

Kuzucum ya bizlere çok yardımcı oldun, cinsiyet meraklarımızı hafiflettin. Çok çok teşekkür ederim. Fekat inşallah bende de yanılmışsındır aşkısı ya

Gerçi yine sağlıklı olsun, hayırlı evlat ve iyi bir insan olsunda, işte içimizden geçen kız ❤

Inşallah diyeyim o zaman

Bu sadece bir risk, bir olasılık. Senin de dediğin gibi aslında yüksek bir risk değil. Nifty ve benzeri fetal dna testini deneyebilirsin öncelikle. Sadece bir tüp kan veriyorsun. Güvenirlik oranı %98 (yani %100 değil, tarama testi yine). Sadece ikili testte bakılan üç tresomiye değil başka genetik bozukluk (turner sendromu, triploidi vs.) olup olmadığına da bakılıyor. Tek kötü tarafı 2000-3000 tl arası ücreti var. Doktorum orta risk çıkarsa fetal dna testi, yüksek risk çıkarsa amniyosentez önereceğim demişti. Benim riskim 33200'de 1 gelmesine rağmen nift yaptırdım. Diğer tarama testlerine de gerek kalmamış oldu. Amniyosentezden önce nift denenebilir bence.

Yani tarama sonucu riski mi yüksek çıktı yoksa amniyosentez sonucunda mı down dediler? amniyosentez veya cvs yapmadan böyle kesin konuşamazlar, konuşmamaları gerekirdi.

Banada dediler kücük kizimda bizim bir akrabayada dediler işte yüksek cikmis oda bende cok üzüldük ama sonuc sağlikli cocuklar tabikide engellide olsaydi evlat evlattir sadece daha cok emek istiyor engeli olan cocuk rabbim hayirli sağlikli evlatlar nasip etsin

Amniyosentez yaptırdığını düşünmüyorum çünkü her ne olursa olsun doğuracağım demişti. Ama cidden böyle kesin konuştular hamileliğini zehir ettiler kıza.

Amin canım ama bazen anne adaylarını boşu boşuna strese üzüntüye sokuyorlar yani adı üstünde "risk" olabilirde olmayabilirde.

4lü tarama yaptıracak olan var mi aramızda ?
Öncelikle herkese merhaba ben de 4.5 aylık hamileyim.sat 24 Aralık.geçen hafta salı günü 4lü tarama için kan verdim ama daha sonucu çıkmadı maalesef yarın doktoru arayıp soracağım.
Bu arada geçen hafta doktora ve ondan üç hafta önce yine gittiğimde doktor yüzde yüz cinsiyet tespiti yapamadı.4 hafta önce gittiğimde genel olarak erkeğe benziyo dedi bacak arasında da iki kez çıkıntı gördüm dedi,geçen haftada benim yavrum enginlere sığamamış maşallah taşmış bacakları okadar uzun ki sığamamış ve bacaklarını katlamıştı.doktor beni öksürttü falan en son yine bi çıkıntı gördü ama yine yüzdeyüz bir şey diyemedi maalesef :/ bir sonraki kontrol de 29 Mayıs ayrıntılı ultrasonda bakılacak.sanırımben ozamana kadar meraktan çatlayacağım

Cıkıntı genelde erkek cikiyor canim bana 12.4 haftalikken cıkıntı var erkeğe benzettim kesin bişey diyemem dedi devletteki dokrorum sonra özele gittim 14 haftalik dedi bakti bacak arasini net gördü kesin erkek dedin %100 dedi bana pazartesi kontrolum vardi bebişin erkek olduğunu biliyorsunuz dime dedicanim bana cıkıntı var demişti başinda erkekti hakkaten ama bilemiyorum biraz daha sabret tahmin yapmiş en azindan

Herşeyden önce tabiki de hayırlı,sağlıklı bir evlat olması.ama tabiki yolun yarısına gelince de insan meraktan çatlıyor hepimizin hakkında hayırlısı olsun cevabın ğçin de çok teşekkür ederim canım

Amin canım ama bazen anne adaylarını boşu boşuna strese üzüntüye sokuyorlar yani adı üstünde "risk" olabilirde olmayabilirde.
Ben halada soyluyorum ben kimseye ķın tutmam huyum oyledir ama hakkimi bu doktora helal etmiyorum 8 aylikken dedi bana 8 aylik hamile kadina demir mi hemde doguma günler kalmiş o kadar emindiki sizi anlatamam oyle bir inandirdi beni anlatamam nasil oluyorda kesinleşmeden boyle soyluyorlarakrabama da ikili testte dowm sendromu yuksek demişlerdi kadin akli git doguma kadar ben teselli ettim sonuç ikiside sağlikli bebişler cok şukur

Rica ederim tabikide sağlik cok onemli anne içinde bebek içinde

Daha önceden doğum yapmış annişler ilk hamileliğinizden önce vücudunuzda bacak , kalça , bel vs. çatlağı olupta karnı çatlayan var mı ? Yada olupta çatlamayan ? Benim kalçamda ergenlikten var göbektede olur mu bu sebepten diye size sorayım dedim

Bugün ki kontrolde Dr rahimde kasılma var dedi. Dinleniyormusun diye sordu. Baya bebeği sıkıştırıyor ama ben hiç hissetmedim. Aranızda ultrasonda kasılma görülen varmı. Herhangi bir ilaç vs. verdimi Dr unuz

Benimde bacaklarımda kilo alıp vermekten dolayı çatlakları vardı ama ilk hamileliğinde hiç çatlagım olmadı cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…