- 21 Şubat 2020
- 1.707
- 2.660
- 63
- 43
Benimkide sagolsun kizim 2 yasina gelince takisini takti yeni dogdu zannetti heralde maddi durumlarida iyi sebebine gelince eltimin oglu bi hafta sonra sunnet olacaktiNe güzel Allah mutluluğunuzu daim etsin
Benim kv de taki taktı))) hastaneye geldi şöyle çevreyi bir süzdü esimin ona verdiği paralar ile yaptığı çeyreği göstere göstere taktı havasını atarakhimmmm oğlum gelip beni niye almıyor diye saydirarak tabi sanki oğlunu ben bırakmamışim başka derdim yok sakin anneni getirme demişim gibi davrandı
Artık bu durumlara gülüyorum okadar kendimi yırtmaya değmezmiş diyorum aklı selim bir insan olsaydı daha yeni sezeryan dan çıkan birine bunları söylemezdi diye düşünüyorum..
Canım benim ne kadar üzücü olduğunu tahmin edebiliyorum maalesef de değişmiyorlar aynı model hem annemde hem rahmetlik babaannemde vardi. Babaannemle kimse uğraşmadığı için çözülemedi sadece evlatlarını kendinden uzaklaştırdı kendinin de istediği materyalist şeyleri verdiler evlatları inan hasta oldu kızı bakmak istemedi babam da çok vicdanlı olduğu için o da söylenen söylene bakıyordu yazık bu duruma dusurmeleri kendilerini. Ben annnemle konuşmuyorum şuan ama bayramda uğraşmayı istiyorum onu biraz gerçeklerle yüzleştirmem gerek oldu oldu olmadı irtibatı keseceğim.. Benimki de can benim de evaldima hakkım var diye bu hakla her zulmü yapacak değilim normal değil yani. Umarım düzelirler..İki uc sayfayi okuyorum her gelisimde.. Dolayisiyla az biraz geriden geliyorum :)) Annelerden bahsedilmis.. Bende bahsetmek istedim ..İkinci gebeligimi yasiyorum. Hicbir zaman manevi bir destek gormedim.. Annem de oyle kayinvalidem de...Annem boyleyken kayinvalidemi elestiremiyorum bile.. Ve cevremde annesiyle iliskisi iyi olanlara , annesinin her konuda yaninda olanlari gorunce imrenmiyor degilim.. :/ Bazen kendimi de elestiriyorum. Bende mi acaba sorun diye.. yok ama degil.. annemin yuzune de soyluyorum.. buna ragmen boyle. Umursuzlar.. Detaya girebilecegim o kadar yasanmislik var ki.. iki gebeligimde de ozellikle ilk uc ayi cok zor gecirdim.. Gebeligini guzel gecirenlere de imreniyorum :) ilk gebeligimi yasarken bi daha hamile kalmak mi asla diyordum destek de goremeyince.. :)
Ay böyle hikayeleri duyunca imreniyorum. Ayrı ev tutmak ne güzel bir düşünce. bizimkiler de kına gecemin olduğu gece hazırladığım susledigim gelin yatağında yattilar hic sikilmadan. Zaten bursadan düğüne gelme paralarını eşim ödedi. Burada gelin almaya benim arabamla geleceklerdi daha yıllar önce para biriktirip aldığım arabamla. Kızdım eşime yuh dedim lütfen gelin alma için araba kiralayın. Ah ah bak aklıma geldi şimdi o günler.Allah a şükür kayınvalide ve kayınpeder konusunda çok şanslıyımadamlar doğumda sırf ben rahat edeyim diye başka ilden gelip burdan 1 aylığına ev tutmayı düşünüyorlar sizi rahatsız etmeyelim diyorlar kayınvalidem şimdiden gidip bana doğum hediyesi olarak altın bilezik almış bide bebek eşyaları için size para göndericez istediğinizi alın diyorlar. Allah a şükür ekonomik durumumuz gayet iyi bebeğimize herşeyi alabilecek olmamıza rağmen onların bu kadar ince düşünmesi beni çok mutlu ediyor
Ya bu insalar hiç geleceği düşünmüyorlar dünya düğün gününden ibaret değil ki gelecek olan geline iyi davran bi tane daha kız evladın olur kârdasın ne var yani. yaptın kötülüğü ne geçti eline mutlu musun yani vicdanın sızlamayacak mi bu tipler sıra kız vermeye gelince de aslan kesiliyorlar istemedikleri şey kalmiyor.Ay böyle hikayeleri duyunca imreniyorum. Ayrı ev tutmak ne güzel bir düşünce. bizimkiler de kına gecemin olduğu gece hazırladığım susledigim gelin yatağında yattilar hic sikilmadan. Zaten bursadan düğüne gelme paralarını eşim ödedi. Burada gelin almaya benim arabamla geleceklerdi daha yıllar önce para biriktirip aldığım arabamla. Kızdım eşime yuh dedim lütfen gelin alma için araba kiralayın. Ah ah bak aklıma geldi şimdi o günler.
2 3 tane bilezik takın dedik set filan hikaye hayal onlar zaten. Bize dediler ki siz altın için kredi çekin ama biraz fazla çekin ödememiz gereken borçlar var bize verirsiniz kalanını. Yine kızdım tabi. Borçları da düğün borcu değil he düğünü eşimle yaptık tamamen evde hala perde yok yani yavaş yavaş yapıyoruz. Borçları ben eşimle tanışmadan önce olanlar. Ben nasıl seveyim şimdi?
Valla aynen öyle doğru diyorsun ilk başlarda ayirmiyordum hiç kendi ailemden ama şimdi yok ya.Ya bu insalar hiç geleceği düşünmüyorlar dünya düğün gününden ibaret değil ki gelecek olan geline iyi davran bi tane daha kız evladın olur kârdasın ne var yani. yaptın kötülüğü ne geçti eline mutlu musun yani vicdanın sızlamayacak mi bu tipler sıra kız vermeye gelince de aslan kesiliyorlar istemedikleri şey kalmiyor.
HasbamSelam hanımlar, 5. tüp bebek denememde hamile kaldım o kadar çok operasyon iğne ilaç acı yaşadım ki bir ben bilirim bir Allah. Görümcem aradı geçen gün bana sipariş veriyor 2. çocuğu da 2 sene sonra yapacakmışım sonra tamammış bu iş. Çocuk olmadan hamilelik neymiş ki asıl çocuk varken hamile kalında anlarmışım zorluğunu. Sinirlerim o kadar bozuldu ki anlatamam. İnsanlar nasıl bu kadar kötü nasıl bu kadar başkalarının hayatına müdahale hakkını kendinde buluyor anlamıyorum.
O kadar kızıyorum ki, çocuk yap baskılarına bitti sandım şimdi de 2. çocuk için yapacaklar sanırım. Allah herkese temiz kalp versin, vicdan versin,
Yaa ne degisik insanlar var gerçekten herkes kendi hayatına baksin biraz. Ne zaman ogrencekler acaba bunu. Okudum sinir oldum. Hamile bi insani ariyorsan bebegi sor nasilsin de bunlar ne alaka acaba.Selam hanımlar, 5. tüp bebek denememde hamile kaldım o kadar çok operasyon iğne ilaç acı yaşadım ki bir ben bilirim bir Allah. Görümcem aradı geçen gün bana sipariş veriyor 2. çocuğu da 2 sene sonra yapacakmışım sonra tamammış bu iş. Çocuk olmadan hamilelik neymiş ki asıl çocuk varken hamile kalında anlarmışım zorluğunu. Sinirlerim o kadar bozuldu ki anlatamam. İnsanlar nasıl bu kadar kötü nasıl bu kadar başkalarının hayatına müdahale hakkını kendinde buluyor anlamıyorum.
O kadar kızıyorum ki, çocuk yap baskılarına bitti sandım şimdi de 2. çocuk için yapacaklar sanırım. Allah herkese temiz kalp versin, vicdan versin,
HasbamKendi hayati yok mu sana diyor kendi yapsin. Tup bebel kolay mi ya insanlar nasil yipraniyor cok degil ya az biraz empati
Yaa ne degisik insanlar var gerçekten herkes kendi hayatına baksin biraz. Ne zaman ogrencekler acaba bunu. Okudum sinir oldum. Hamile bi insani ariyorsan bebegi sor nasilsin de bunlar ne alaka acaba.sen hic takma hamileligin tadi cikar cevap bile vermeye degmiyorlar
Lütfen hiç takma kendisi ssenin ailenden bir parça değil. Siz şimdi 2,5 kişilik bir ailesiniz, kendisi dışarıda istediği kadar konuşsun ama sesi size gelmesin. Ağzı olan konuşuyor. Ne kadar zor bir koşul altında hamile kalmışsın ve çok şükür yolu yarılamışsın, aslında bu o kadar zor bir süreç ki ve sen bunun altından kalkmışsın. Belli ki kendisi bunu böyle düşünmek istemiyor ve düşüncelerini çarpıtıyor. Ama esas sonuç bu, sen güçlü bir anne adayısın her şeye rağmen. Kendisi ne başarmış acaba.Çok üzüldüm bilmiyorum normalde de hep yapardı takmamayı öğrenmiştim ama hamilelik daha hassas bir dönem daha çok etkilendim sanırım. 2 tüpüm de kapalı benim, eşim defalarca çocuk yapmayalım dedi ben üsteledim. mutluluğumu yaşayacağıma maruz kaldığım şeylere şaşırıyorum. herkes onun kadar şanslı olamıyor istediği zaman hamile kalabilsin, Allah hepimizi kalbi temiz insanlarla karşılaştırsın
Umarsizlik canım ben şimdi eşine daha çok üzüldüm yazık nasıl zor durumda kalıyordur bir yandan ailesini de kötülemek istemez insan. Gereksiz ego ve bencillik eninde sonunda döner insana. Aslında herkes kendine yapıyor kendi defterini dolduruyor.Valla aynen öyle doğru diyorsun ilk başlarda ayirmiyordum hiç kendi ailemden ama şimdi yok ya.
Mesela eşim istedi ki gebelik haberini yüz yüze verelim tamam dedim ama çok fena bulantı kusma sorunu yaşıyorum. Yemek yapamıyorum ve sık sık yemem lazım o aralar. Kendi annem ilk 3 ay bana bakti sağ olsun hep yatıyordum.
Neyse işte dedim tamam ilaç filan alırım katlanırım. Gittik haberi vermeye bursaya. Eve 5 saat sonra geldiler. Yemek yok evde eşim bana yumurta pişirdi. Hiç o kadar yolu gitmeye de gerek yokmuş yani. Ben zaten hem yol hem aclik bulanti kusma tavan yapmis. Pek sevinmediler de oyle bekledigimiz tepkiyi alamadik. Ama eşim mutlu olsun yeter.
Çok yazık vicdansizlik bu ayy bi de sanki kendileri bakacak kendileri karşılayacak herşeyi. Ben de iki olumsuz tüp bebek tedavisi gördüm o arada bilen bilmeyen herkes baskı ben de her söyleyene niye sen mi bakacaksın bu kadar çok istiyorsun diyordum2Selam hanımlar, 5. tüp bebek denememde hamile kaldım o kadar çok operasyon iğne ilaç acı yaşadım ki bir ben bilirim bir Allah. Görümcem aradı geçen gün bana sipariş veriyor 2. çocuğu da 2 sene sonra yapacakmışım sonra tamammış bu iş. Çocuk olmadan hamilelik neymiş ki asıl çocuk varken hamile kalında anlarmışım zorluğunu. Sinirlerim o kadar bozuldu ki anlatamam. İnsanlar nasıl bu kadar kötü nasıl bu kadar başkalarının hayatına müdahale hakkını kendinde buluyor anlamıyorum.
Evet ya eşim çok zorlandı o ara, bana sarılıp gözleri dolduğunu biliyorum. Senin arkanda ailen var ama benim arkamda tek sen varsın lütfen bu konularda bana kızma demişti düğün zamanı. Ya ona hiç kızar mıyım o benim canım. Sürekli diyorum zaten ona da benim için önemli olan şey sensin, diğerleri ilgilendirmez beni diye. Ne kendi ailem ne onunki benim ailem o, sadece ikimiz çok mutluyuz. Gerisi çok boş.Umarsizlik canım ben şimdi eşine daha çok üzüldüm yazık nasıl zor durumda kalıyordur bir yandan ailesini de kötülemek istemez insan. Gereksiz ego ve bencillik eninde sonunda döner insana. Aslında herkes kendine yapıyor kendi defterini dolduruyor.
Benim de ailem öyle bunu itiraf etmek çok zor ama artık çekinmiyorum öyle ne yapayımEvet ya eşim çok zorlandı o ara, bana sarılıp gözleri dolduğunu biliyorum. Senin arkanda ailen var ama benim arkamda tek sen varsın lütfen bu konularda bana kızma demişti düğün zamanı. Ya ona hiç kızar mıyım o benim canım. Sürekli diyorum zaten ona da benim için önemli olan şey sensin, diğerleri ilgilendirmez beni diye. Ne kendi ailem ne onunki benim ailem o, sadece ikimiz çok mutluyuz. Gerisi çok boş.
Tabi bazen annemi arar mısın filan diyor çekinerek yine bir heyheylenip sonra kıyamayıp arıyorum yine
Ego ve bencillik mi bilmyiroum ama eşim ailesinde şey var, başkaları üzerinden geçinme olayı. Kayınpeder muhtar mesela bağ bahçesi var ama hala borç istiyor sürekli araba alcam şunu alcam bunu alcam diye. Eşimin amcasıgiller, teyzesigiller de farkında hep olayın artık ama napsınlar.
Ay ne konuştum ya bugün şişirdim kafanı senin de
Benim kardeşim hem geç hemde kendinden büyük biriyle evlendi gelinimizle aynı yaştayım.3 yıldır tüp bebek için uğraşıyorlar Rabbim nasip etmedi.hamile olduğumu öğrendiğimde sabahlara kadar uyuyamadım ben nasıl söyleyeceğim üzmeden diye en son 3 aylık olunca kızkardeşime söylettim artık.velhasıl bu insanlıkla ilgili bişiy ya kadınlıkla görümcelikle gelinlikle ilgili olduğunu sanmıyorum.Selam hanımlar, 5. tüp bebek denememde hamile kaldım o kadar çok operasyon iğne ilaç acı yaşadım ki bir ben bilirim bir Allah. Görümcem aradı geçen gün bana sipariş veriyor 2. çocuğu da 2 sene sonra yapacakmışım sonra tamammış bu iş. Çocuk olmadan hamilelik neymiş ki asıl çocuk varken hamile kalında anlarmışım zorluğunu. Sinirlerim o kadar bozuldu ki anlatamam. İnsanlar nasıl bu kadar kötü nasıl bu kadar başkalarının hayatına müdahale hakkını kendinde buluyor anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?