2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Yok canım malesef masa başı değil ağır bir işim var o zaman en iyisi yaptırmak 17 hafta çok erken olmaz heralde
Beni de 5 Mayıs'ta cagirmislardi ben gitmedim. Sonra doktoruma sordum ne zaman gitmeliyim ya da gitmeli miyim diye. 27 Mayıs'ta geldiğinde 20. Haftada söyleyeceğim onu dedi. Şimdi önce 27 Mayıs'ta kontrole gidicem doktorumun demesine göre de aşıyı yaptıracak miyim gerek yok mu ne zaman yaptiricam öğreneceğim. Sen de doktoruna sor bence. Kuzenim ve gelinimiz de hamile onlara da 20-21. Haftada yaptırdı doktorları. Gerekirse rapor alırsın , ise gidicem diye acele etme bence

Ay kızlar ben yarın olacağım neler oluyor ki? Çok mu acıtıyor?
Bir de sağlık ocağı senin izlemin var dedi bana yarın kan tahlilleri de yapıp bebek kalp atışını dinleyelim dediler.
bu çok acıtan ne? ben de haziran 12sinde detaylı ultrasona gireceğim. onun dısında yapmamız gereken başka birşery daha mı var?

Kızlar aşı için gittim ama yapmadılar önceden kanamam olduğu için en az 23-24 te bile yapabiliriz dediler ama iyiki de gitmişim kalp atışını baya uğraştık ama duyduk çok şükür bir de idrar kan tahlilleri verdim idrar da yüksek enfeksiyon çıktı yine Antibiyotik aldım bir de eser miktarda protein çıktı açıkçası o biraz korkuttu miktara normal dediler ama ben yine de her gidişimde tahlil isteyeceğim

bol su içmeye çalış geçmiş olsun

Geçmiş olsun canım, gittiğin iyi olmuş

bol su içmeye çalış geçmiş olsun

bu çok acıtan ne? ben de haziran 12sinde detaylı ultrasona gireceğim. onun dısında yapmamız gereken başka birşery daha mı var?

detaylı için birşey yapmana gerek yok . Detaylıdan sonra şeker yüklemesi testi var . Sonra rutin kontroller başlıyor

detaylı için birşey yapmana gerek yok . Detaylıdan sonra şeker yüklemesi testi var . Sonra rutin kontroller başlıyor
şeker yüklemesi tersti burada yapmıyorlar rutin hamilelik takibinde. İstege bağlı sanırım. Turkıyede değilim. rutin kontrollerin içinde detaylı ultrasından sonra bir sonraki kontrol 2 ay sonra agustos ortası gozukuyor bana verdikleri kagıtta. yalnız yazın turkıyeye geleceğim. gerekli mi acaba şeker yüklemesi sizce?

Sağolun kızlar evet zaten içiyordum ama artırmak gerekiyor demekki Daha önce idrarında protein çıkan var mı ? Aslında yüksek değil ama yine de çok dikkat etmem gerekiyor kilom çok fazla çünkü . Tansiyonum normal ödem vs. de yok ama sık takip edeceğim artık

Ben şeker yüklemesi yaptırmayacagim. Yıllar önce hicbirsey bilmezken bir kere yaptırdım ve çok kötü oldum. Şekeri anlamanın başka yolları da var. İnsülin salgilayamayan bebeği o kadar şekere maruz bırakmanın hiçbir anlamı yok. Şeker var mı anlamak için açlık ,tokluk, açlık insülin ve hba1c yani 3 aylık ortalam ölçülüp bakilir. Kimse günlük hayatında oturup bir tepsi baklava yemiyor , durduk yerde bunu test etmenin alemi de yok.

Ben de yaptırmak istemiyorum doktorum yapmamız lazım dedi bunun için de doktor değiştirmek istemiyorum

Ben gitmeyeceğim, gidiyorsun aç karınla kan veriyorsun sonra bir şişe içiyorsun bir saat geçiyor tekrar kan , iki saat sonra tekrar kan . O kadar vakit ayıramam ve şu salgın döneminde o kadar hastaneye git çık yapmak istemiyorum . Rutin kan tahlili yaptır , açlık şekerine fln baktır onda sıkıntı yoksa birşey yoktur inşallah

Geçmiş olsun canım. İnşAllah en kısa zamanda düzelir. Tetenozu mu yapmadılar ? Kanaman neden kaynaklıydı canım benimde kanama alanı vardı ya geçmişti ama o durumda da yapılmıyor mu ki idrarda protein neden oluyormuş

Beni de aile hekimliğinden arayıp tetanoz aşısını hatırlattılar ama şu gün gelin yapalım demediler önce doktorunuza bi danışın çünkü 13 haftalık bi düşüğünüz vardı bu gibi durumlarda doktorlar bu aşıyı 28.haftaya kadar bi zamanda vurulmasını isteyebiliyormuş yani doktor hangi hafta olacağını belirleyip bize haber verin vuralım dedi.

Bide biz aile hekimliğinden idrar tahlili filan yaptırabiliyor muyuz ? Ben sadece hastanede yaptırıyoruz diye düşünmüştüm.

Bende oglum da şeker yüklemesi yapmadım doktor tin min etti ama zamani geçince birsey yapamadı normal şekerime baktılar yeterli oldu..

Canım kanama alanı geçti dedim ama yinede böyle durumlarda biraz geç yapıyoruz dedi tetanoz aşısını. Ben de riske atmak istemedim zaten 17. Haftamdayım daha erken diye. İdrarda protein preeklempsi yanİ gebelik zehirlenmesinde oluyor ama ona tansiyon yüksekliği ve ödem eşlik etmesi lazım Allaha şükür öyle bir şeyim yok zaten eser miktar çıktı. Gebelikte böyle çıkabiliyormuş bazen ama tabi temkinli olmak lazım. Aşırı yüksekliği evet gebelik için büyük problem malesef. Tansiyonumu sık takip edeceğim her gittiğimde de idrar tahlili vereceğim artık ne yapalım inşAllah daha fazla yükselmez

Benimde 20.haftada tetenoz iğnem ikinci dozuda bir ay sonrasına yazmışlar kafam karıştı benimde şimdi.. Az miktardaysa geçer inşAllah canım kendiliğinden kayboluyormuymuş birşey yapmak gerekiyormuymuş ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…