2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Merhaba arkadaş lar. 20.haftadayim kilo alacağıma kilo veriyorum. Daha sadece 2 kilo almışım, aranızda benim gibi olan var mi korkmalı miyim
Canim bende 19.haftamdayim 2 kilo aldim ama doktorum hicte almasan olurdu bu aylarda dedi yani korkulacak bisey yok hatta sevinmelisin cok kilo almadigina

Selam hanımlar, çok fena kalça ağrısı çekiyorum. Oturduğum yerden kalkamıyorum resmen çok acıyor. Bi bilgisi olan var mıdır acaba
Canım onu bende çok çekiyorum ilk gebelikte 1 hafta yerden kalkamadim muz ve bedeme yuklendim çok iyi gelmişti şimdi 2. Gebeligim ve aynı bacakta yaşıyorum bu defa magnezyum yazdi

19+6haftalık erkek çocuga gebeyim bugün ilk defa bebegim sırtüstü dönüktü ultrason da doktor 15 güne detaylı ultrasona çagırdı sizce normal mi o pozisyonu

merhabalar kızlar..benim siteye giriş problemim devam ediyor hala anlamadım sebebini..saatlerce sayfa açmıyor..bugün kontroümüz vardı..bneim %70 lik kız %100 oğlana tamamladı..yani benim oğlan geliyorr çok şaşkınım açıkçası alışmıştım şazimente

Şeker yüklemesi : Önce açlık şekeri ölçülüyor sonra 50 ya da 75 Gr glikoz icirilip 2 saat beklenerek yeniden tokluk şekeri ölçülüyor.
Açlık kan şekeri: 12 saat açlık sonrasında sabah aç karnına ölçülen değer
Tokluk kan şekeri: açlık olculdukten sonra kahvaltı edip 2 saat sonra ölçülen değer. Biz hastaneye giderken yanınızda evde yediğimiz kahvaltıyı götürüyoruz, her gün ne yiyorsak o. Yoksa hastane kantininde ki tost, poğaça vs bizim günlük kahvaltımız olmadığı için asıl yaşantımıza uyan sonucu vermiyor, daha yüksek çıkıyor şeker
Açlık insülin: açlık insülin değeri 5 in altındaysa gayet sağlıklı bir değer. Ama açlık insülin de günlük yenenlerden etkilenebildigi için yüksek ise tek kriter değil.
Homair( insülin direnci) : bu değer de bir belirteçtir.
Hba1c ( 3 aylık şeker) : Hücre içine giren şeker ölçülür. Hemoglobin hücreleri 3 ayda bir yenilendiği için burada çıkan değer son 3 ayın şeker ortalamasini gosterir. Şeker metabolizmasiyla ilgili en anlamlı değer budur.

Açlık kan şekeri 70-100 arasında ise
Tokluk kan şekeri 140 in altında ise
Hba1c 4.8-5.4 arasında ise
Açlık insülin 5 ve altı ise herşey yolunda demektir

sağlıcakla gelsin annesi benim de cinsiyet hala tam belli değil dr kıza benziyor demişti ama net konuşamadı benimki de heran erkeğe tamamlanabilir

sağlıcakla gelsin annesi benim de cinsiyet hala tam belli değil dr kıza benziyor demişti ama net konuşamadı benimki de heran erkeğe tamamlanabilir☺
Amin canım cümlemiizn inşallah..valla tavsiyem %100 eminim demeden doktor kendini kaptırma bildiğin dumura uğruyosun ..ben hala şokun etkisinden çıkamadım yalan yok..2 aydır kız diye geziyom ortada üzüntü değil bu kesinlikle ama değişik bi his kaptırmışım kendimi doktor büyük ihtimal deyince.

Baya Detaylı anlatmışın peki bunları nerde yaptırıcaz? Aile hekimliğine gitsem şeker yükleme yaptırmıcam bana bunları yapın diyebiliyor muyuz

Kızlar yarın sabah 9 da Detaylı ultrasona giricem şimdi orada yapılan incelemelerden birisi de sanırım rahim boyu ona nasıl bakıyorlar karından mı alttan mı ?

Baya Detaylı anlatmışın peki bunları nerde yaptırıcaz? Aile hekimliğine gitsem şeker yükleme yaptırmıcam bana bunları yapın diyebiliyor muyuz
Aile hekimliginde sadece açlık kan şekeri ve hba1c olcuyorlar. Diğerlerini ya hastanede dahiliyeden ya da özel labaratuvarda yaptırabilirsiniz. Kadın dogumcu da hastanede isteyebilir herhalde bu tahlilleri. İstanbul , Ankara ,izmir synlab ve ahenk labaratuvarinda uygun fiyata yaptirabilir. Sağlıklı yaşıyoruz tahlilleri deyince 375 TL ye bu değerler ve tiroid, B12, demir, magnezyum, selenyum, çinko , d vitamini vs vs birçok değere bakılıyor bu paket ile. Ben 3-5 ayda bir yaptiriyorum. Ailemde şeker hastalığı ben de de daha önce insülin direnci olduğu için bu konulara baya kafa yordum. Kendim ketojenik beslenme ile 26 kilo verip insülin değerlerini düzelttim. Annem de 20 yıldır kullandığı şeker ilacindan kurtuldu

Kızlar yarın sabah 9 da Detaylı ultrasona giricem şimdi orada yapılan incelemelerden birisi de sanırım rahim boyu ona nasıl bakıyorlar karından mı alttan mı ?
Normal karından bakıp sölüyor normali 2.5 cm sanırım artık vajinal usg ye gerek yok diye biliyorum tabi gerekli oldugu durumlar oluyordur illaki ama karından bakınca görünüyo cnm

Normal karından bakıp sölüyor normali 2.5 cm sanırım artık vajinal usg ye gerek yok diye biliyorum tabi gerekli oldugu durumlar oluyordur illaki ama karından bakınca görünüyo cnm

karından bakılıyor ona da , sonlara doğru 37.,38. Haftalarda vajinal muayene başlayacak çatı kontrolü için sonra açılma var mi fln diye.. herkesin değişiyor rahim uzunluğu . Aynı dr a takipli olmak bu yüzden güzel şimdi senin rahim boyu ölçülecek , bir dahaki muayenede yine ölçecek ve bir önceki değer ile kıyaslayabilecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…