- 12 Temmuz 2006
- 3.036
- 3.085
- 698
aa neden yasak canım çölyak mı var? Benim de gluten hassasiyetim var ama önnemli seviyede değil sadece şişiyorum.. Peki glutensiz unlarda karbonhidrat yok mu tam bilmiyorum da kusura bakma çok soruyorumÇünkü sıfır karbonhidrat diyor bana, sadece salata ve et ve sebze diyor.. Ekmeği de protein ekmeği yiyebilirsin diyor. Bir de 2 saatte bir bişey yemek gerek diyor saat kurmam gerekiyormuş. Normalde ben de 2 öğün yerim ama şimdi öyle bişey yapamayacağım gibi gözüküyor
![]()
"Bu nedenle glutensiz gıda tercih edilecekse, doğal gıdalar tercih edilmeli. Ancak glutensiz gıdaların tamamı da sağlıklı beslenme programında yer almıyor.
Bunların bir bölümü hızlı emilen karbonhidratlardan oluşuyor. Mısır ve bundan yapılan gıda ürünlerinde ve pirinç ürünlerinde gluten yok ama hızlı emilen karbonhidratlar olduğu için özellikle insülin direnci olan ya da diyabetli olan hastalara önerilmiyor."
şöyle bişey buldum mesela ona da dikkat etmek gerek anladığım kadarıylaBu konuyu iyi araştırmalıyım diyetisyene de soriyim mutlaka yol gösterir diye düşünüyorum.. Çok sağol canım
![]()
Ben uzun zaman ketojenik beslenip 26 kilo verdim, son 4 aydır da doktor ve diyetisyen kontrolünde oto immün protokol diyeti yapıyorum. Hasimato var bende , otoimmun bir tiroid hastalığı , glüten ve şeker vücutta inflamasyonu arttırıp bağışıklığı bozduğu için yasak. Ben glutensiz adı altında satılan hiçbir un ve ürünü almıyorum. Aynen yazıldığı gibi Mısır ve pirinç kökenli olmalari nedeniyle glisemik indeksleri yüksek, karbonhidrat miktarları yüksek. Onun yerine tahin, badem unu, hindistancevizi unu, keten tohumu, susam unu gibi unları kullanarak ekmekler krepler kek poğaça kurabiye her şeyi yapabiliyorum. Son dönemde karabuğday unu eklendi listeme, bir de basmati pirinci.
2 saatte bir yemek insülin direncini arttıran ve asıl hipoglisemi ataklarını tetikleyen şey. Ani düşüş yasamadigin sürece ağzına birşey atmani tavsiye etmem. Çünkü ağzına attığın her lokma ile insülin salgilayacaksin, yedikçe acikacaksin. Maalesef bu hala bircok hekim ve diyetisyenin duzeltemedigi bir bakış açısı.
Bu konuyu iyi araştırmalıyım diyetisyene de soriyim mutlaka yol gösterir diye düşünüyorum.. Çok sağol canım