• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
aa neden yasak canım çölyak mı var? Benim de gluten hassasiyetim var ama önnemli seviyede değil sadece şişiyorum.. Peki glutensiz unlarda karbonhidrat yok mu tam bilmiyorum da kusura bakma çok soruyorum :KK36: Çünkü sıfır karbonhidrat diyor bana, sadece salata ve et ve sebze diyor.. Ekmeği de protein ekmeği yiyebilirsin diyor. Bir de 2 saatte bir bişey yemek gerek diyor saat kurmam gerekiyormuş. Normalde ben de 2 öğün yerim ama şimdi öyle bişey yapamayacağım gibi gözüküyor :KK43:
"Bu nedenle glutensiz gıda tercih edilecekse, doğal gıdalar tercih edilmeli. Ancak glutensiz gıdaların tamamı da sağlıklı beslenme programında yer almıyor.

Bunların bir bölümü hızlı emilen karbonhidratlardan oluşuyor. Mısır ve bundan yapılan gıda ürünlerinde ve pirinç ürünlerinde gluten yok ama hızlı emilen karbonhidratlar olduğu için özellikle insülin direnci olan ya da diyabetli olan hastalara önerilmiyor."

şöyle bişey buldum mesela ona da dikkat etmek gerek anladığım kadarıyla :işsiz: Bu konuyu iyi araştırmalıyım diyetisyene de soriyim mutlaka yol gösterir diye düşünüyorum.. Çok sağol canım :dua::KK200:

Ben uzun zaman ketojenik beslenip 26 kilo verdim, son 4 aydır da doktor ve diyetisyen kontrolünde oto immün protokol diyeti yapıyorum. Hasimato var bende , otoimmun bir tiroid hastalığı , glüten ve şeker vücutta inflamasyonu arttırıp bağışıklığı bozduğu için yasak. Ben glutensiz adı altında satılan hiçbir un ve ürünü almıyorum. Aynen yazıldığı gibi Mısır ve pirinç kökenli olmalari nedeniyle glisemik indeksleri yüksek, karbonhidrat miktarları yüksek. Onun yerine tahin, badem unu, hindistancevizi unu, keten tohumu, susam unu gibi unları kullanarak ekmekler krepler kek poğaça kurabiye her şeyi yapabiliyorum. Son dönemde karabuğday unu eklendi listeme, bir de basmati pirinci.
2 saatte bir yemek insülin direncini arttıran ve asıl hipoglisemi ataklarını tetikleyen şey. Ani düşüş yasamadigin sürece ağzına birşey atmani tavsiye etmem. Çünkü ağzına attığın her lokma ile insülin salgilayacaksin, yedikçe acikacaksin. Maalesef bu hala bircok hekim ve diyetisyenin duzeltemedigi bir bakış açısı.

Ah kızlar yaa. Siz Bebişlerin kallp atışını durdum dedikçe o kadar mutlu oluyorum ki sizin adınıza. Allahım hayırlısıyla artık bana da nasip etsin inşaallah. 7 haftada ne bebek ne kalp atışı. Çok korkuyorum boş gebelik ve kürtaj ihtimalinden. Yine de Rabbim şu mübarek günlerden herkese en hayırlısını nasip etsin tabi :(

Ah kızlar yaa. Siz Bebişlerin kallp atışını durdum dedikçe o kadar mutlu oluyorum ki sizin adınıza. Allahım hayırlısıyla artık bana da nasip etsin inşaallah. 7 haftada ne bebek ne kalp atışı. Çok korkuyorum boş gebelik ve kürtaj ihtimalinden. Yine de Rabbim şu mübarek günlerden herkese en hayırlısını nasip etsin tabi :KK43:
Merhaba canım başka doktora gittin mi

Ben uzun zaman ketojenik beslenip 26 kilo verdim, son 4 aydır da doktor ve diyetisyen kontrolünde oto immün protokol diyeti yapıyorum. Hasimato var bende , otoimmun bir tiroid hastalığı , glüten ve şeker vücutta inflamasyonu arttırıp bağışıklığı bozduğu için yasak. Ben glutensiz adı altında satılan hiçbir un ve ürünü almıyorum. Aynen yazıldığı gibi Mısır ve pirinç kökenli olmalari nedeniyle glisemik indeksleri yüksek, karbonhidrat miktarları yüksek. Onun yerine tahin, badem unu, hindistancevizi unu, keten tohumu, susam unu gibi unları kullanarak ekmekler krepler kek poğaça kurabiye her şeyi yapabiliyorum. Son dönemde karabuğday unu eklendi listeme, bir de basmati pirinci.
2 saatte bir yemek insülin direncini arttıran ve asıl hipoglisemi ataklarını tetikleyen şey. Ani düşüş yasamadigin sürece ağzına birşey atmani tavsiye etmem. Çünkü ağzına attığın her lokma ile insülin salgilayacaksin, yedikçe acikacaksin. Maalesef bu hala bircok hekim ve diyetisyenin duzeltemedigi bir bakış açısı.
ya ne kadar bilinçlisin valla harikasın canım :KK200: Bana bu 2 saat olayını nefroloji doktoru söyledi zaten hipoglisemiyi tespit eden o, inşallah diyetisyenim de aynı kafada değildir bakalım göreceğiz c.tesi günü..söylediğin unların hepsini edineceğim ve deneyeceğim çok teşekkür ederim canım :KK36:

Kızlar midem bulanmıyor diye sevinirken akşamdan beri çok kötüyüm su bile içemiyorum sabah bile iki tane kraker yiyebildim bebek için problem olur mu

ya ne kadar bilinçlisin valla harikasın canım :KK200: Bana bu 2 saat olayını nefroloji doktoru söyledi zaten hipoglisemiyi tespit eden o, inşallah diyetisyenim de aynı kafada değildir bakalım göreceğiz c.tesi günü..söylediğin unların hepsini edineceğim ve deneyeceğim çok teşekkür ederim canım :KK36:
Diyetisyen sana 1 dilim tam buğday ekmeği kibrit kutusu falan diyorsa arkana bakmadan kaç ordan😁😁 Karatay ya da ümit aktas kitaplarından birini al, düşük karbonhidrat diyetinin en türk usulü halleri, ordan basla😉

Adet olcakmisim gibi agrilarim basladi yine boyle olunca korkuyorum ya hemen uzandim ama beni bekleyen bi suru is var :KK43:
Banada doktor yat kalkma dedi nasil olcak bilmiyorum ailemde başka şehirde allah yardimcimiz olsun bütün musluman ailemini kandili mubarek olsun 🤲

ama döllenme süreci bilinmiyor işte önemli olan artısın düzgün olması takip ediyormusunuz su anda onu

Kızlar bende de hipoglisemi çıktı ya (tip2 şeker) :( C.tesi diyetisyene gidicem, her türlü hamur işi ve şeker yasak olucakmış nasıl olucaksa hamilelikte zaten zayıfım :( Biraz canım sıkıldı.. Bu aşırı uyku halim ve bitkinliğim ondanmış :işsiz:
Yanlis mi hatirliyorum bilmiyorum sanki gece terleme kabus gorme falan diye bahsetmistik seker dusmesine bagli oluyor diye konusmustuk siz miydinz? Bende de var hipoglisemi bir zarari var midir bebege acaba dikkat etmeye calisiyorum yediklerime ama yemekten 3 saat sonra dusuyor seker. Ara ögün yapiyorum.

Kesinlikle katiliyorum youtube da bir doktordan ogrenmistim 8 saat yemek yiyip 16 saat aclikla hipoglisemi yenenler var sayesinde. Hatta bu yeme duzenini denedim 15 gun kilo da verdim ama hamile kalinca yapamiyorum tabiki. Ara öğün tam bir kisir döngüye girmemize sebep oluyor. Ben de sadece sekerim dustugunde ekstradan atistiriyorum. Ozellikle kahve ve cikolata birlikte tukettigimde 2 saat sonra bayilcak gibi oluyorum salata ve beyaz et-kirmizi et tuketiyorum ekmeksiz, sabah da yumurta süt peynir yesillik 1 dilim tam bugday ekmek.

Kızlar midem bulanmıyor diye sevinirken akşamdan beri çok kötüyüm su bile içemiyorum sabah bile iki tane kraker yiyebildim bebek için problem olur mu
bunu yasayan cok hamile kadın var doktorlar sıkıntı etmiyor ilk 3 ayda depolardan kullanıyor plesanta devreye girene kdr tedirgin olcak bsy oldugunu sanmıyorum arastırmalarım sonucunda bi kaç makle ve video izlemiştim bununla ilgili stres yaptıkca mide daha kötü olur

[KizQUOTE="Necla34, post: 62930029, member: 967619"]
Banada doktor yat kalkma dedi nasil olcak bilmiyorum ailemde başka şehirde allah yardimcimiz olsun bütün musluman ailemini kandili mubarek olsun 🤲
[/QUOTE]
Kizlar burdburda gebelik takvimi varya o bende neden 1 gün geriden geliyor anlamadim 😒

Back
X