2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Gecmis olsun cnmsaglicakka buyutun bebeginizi insALLAH.benim ameliyatimda yarin ama anestezi seklim hala belli degil.sana sedasyon uygulamislar anladigim kadariyla bende tam onu soracaktim arkadaslara.tansiyon oynamasi veya nabizda fazlaca heyecan artis takip ettilerse monitorde ondan uyutmuslardir canim.benim merak ettigim nasil bir uyuma??? tamamen genel anestezideki gibi bilincsiz derin mi uyudun?yoksa bilincin vardida evdeki gibi ruyali bir uykumu?ama uyanmak isteyipte uyanamamak yani genel anesteziden uyanis gibi zor birseyse ben spinal olamak istemem bir panik atsk hastasi olarak .musait oldugunda ayrintili cevaplarsan cok sevinirim.sezeryanda bu sütün hemen gelmemesi olayi oluyor maalesef.sutunu pompa ile sagmayi denedinmi?Birde bol su icmeni tavsiye edebilirim.Tv de dinledigim drlar hep anne sutunu arttirmanin en guzel yolu bol su icmek diyorlar.

Hayırlı olsun doğumdan sonra dikiş yerinizin ağrı durumu Nasıl ? Spinal için iğne vurulurken o bölgeniz uyuşturuldu mu da hiç hissetmediniz acaba ? Normal doğum olursa ben direk epidural istiyorum ama aklıma o iğnenin vurulması geliyor korkutuyor beni gerçi doğumun her aşaması korkutuyor sonda takılmasını istemiyorum hem görüntü hem acı yönünden hiç rahat edemicem gibi. Allah ım hamilelik bi şekilde bitiyorda bu doğum beni korkudan öldürecek

RABBIM anali babali saglicakla buyutmeni nasip etsin cnmdogum saatin cok gec olasina ragmen cok erken cikarmislar ?benim yarin saat 3 :30 da ameliyatim saati degismez sabaha alinmazsa.en son saat kacta yemek yiyeyim kan sulandiriciyi kacta vurayim diye hesaplamaya calisiyorum.Ne olur olmaz genel olurum belki diye yemegi 8 degilde en az 12 -13saat oncesi birakayim diye dusunuyordum ama susuz kalmak dusunduruyor bide dedigin gibi tansiyon.Pipit ve kahve almamistim soyledigin iyi oldu cnm.Hastene cantam iyice tasti artik:)
Kizlar hepinize sorayim genel anestezi olma ihtimaline karsi saat kaca kadar yemek yiyeyim?birde kan sulandiriciyi ne zaman biraktiniz drum bir gun oncesi dedi ama ameliyat saatinden geriye tam 24 saatmi saymaliyim?
ameliyatta giydiginiz varis corabi parmak ucu acikmiydi?

Gümüş kapaklar faydalı canım tüm gün kullan önce, her emzirmeden sonra mutlaka tak 2-3 gün içinde iyileşmeye başlarsın diye umuyorum. Düzeldikten sonra da günde 2-3 saat kullanmalısın
Ya benn almadim gumus kapak simdiden gogus uclarimdan koyu renk kucuk kabuklar dokuldu.Yara olmus hassaslasmis farkinda degilim.iki gundur lanisosh suruyorum.Silikon gogus ucu almastim ama gumus kapakta alsammi acaba ?

Aynı korkular ben de de var senin yine zamanın çokmuş ben haftaya salıya kadar ölebilirim korkudan

Gözün aydın ALLAH analı babalı büyütsün canım

ben gebeliğimde kan sulandırıcı vs kullanmadım. hastaneye yatışım yapıldığı an çorap giydirdiler. taburcu olurken de çıkardılar sık sık hareket etmemi söylediler ve 10 günlük kan sulandırıcı yazdılar.

ay bekara karı boşamak kolay derler ya bana da öyle geliyor şu an

sondayla alakalı tek diyeceğim varlığını hissetmiyosunuz bile. ilk takılacağı an asla kendini sıkma saniyelik bi işlem resmen.

spinal iğnesinin girişini de hissetmedim ben. doktorum çok iyiydi uyuşunca anladım iğne olduğumu

en az 8 saat aç olmak lazım sezaryen öncesi. varis çorabımın ucu açıktı benim.

Yok cnm giydirmediler öyle bir şey de teklif etmediler

Doğumdan 12 saat sonra ilk yürümemi yaptım evet ağrılarım oldu ama dikiş değilmiş üzerine pansuman yapılınca takılan bantlar geriyormuş. Sonrasında sprey sokup açık bıraktılar tabiki acıyor geriliyor ama dayanılmaz değil benim okuduğum yerlerde dikişler çok acır kalkamazsın oturamazsın yazdılar ama ben çok şükür normal işlerime devam ettim eve gelince. Spinal de de gerçekten hissetmedim uyuşturma olmadı. Duruş şeklini söyledi önümde de bayan bir tekniker vardı o sarılır gibi omuzlarımdan çekti ellerimi tuttu vallahi hissetmedim o arada sıcaklık olunca sıcaklık hissediyorum normal mi dedim iğneyi o zaman öğrendim

maşallah, tebrikler canım.

Niye o kadar erken biraktin???ben dun aksam 21 :00 gibi vurundum.Bugun vurmamaliyim ki acaba?
Açlık konusunda gece 12 den sonra bir şey yeme içme genel ya da lokal anestezi olduğuna doğum öncesi karar veririz dedi doktor. İğne konusunda da doğumdan bir gün önce bırakacaksın dedi . Yani önceki bir günü boş bırakacağız dedi. Siz gönlünüzü ferah tutun. İğneden bırakmadan kaynaklı bir şey olacaksa Allah korusun her an olabilir iğne bahanesi olur. Rabbim ömür verdiyse eğer bu bebeğin alacak nefesi varsa hiç bir şey engel olmaz.

Ben de öyleyim.4gozle bugünleri beklerken şimdi de korku .
En yakin zaman ameliyat ikimiz gorunuyoruz sanirim canim .senin saat kacta yarin?o korkuyu olayi atlatmadan tamamen atmak zor.RABBIMIZE siginacagiz tevekkkul edecegiz Bide bugun bol bol dua et canim.Kismetse ben bugun HÜCÜRAT suresinide okuyacagim.

Canım bendede oldu çok fenaydı hatta emzirirken kendini gerersen süttede azalma oluyor die derin nefes alıp vere vere emziriyordum e bebekten gümüş kapağı aldım topuk kanı verdiğimiz gün iki gün içinde toparladı ama süt içine birikince boşalt ben onu biraz geç akıl ettim sürekli ped dolup üstüm batıyordu bir haftaya yakındırda kapak kullanmıyorum arada krem sürüyorum haff kuruma yapıyor göğüslerim ama kapak baya ii geldi bana

Gözün aydın canım sağlıkla büyüt
Sütün tam gelmediyse canım mama iste hemşirelerden sarılık olmasın yada kan şekeri düşmesin kucak istemeside güvendeydi senin karnında senin sıcaklığını istiyordur ondndır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…