Kızlar merhaba: sezeryandan korkan vardır belki diye yazıyorum. Korkmayın çünkü :) bende pazartrsi günü doğum yaptım. Salı eve geldik ve gece nöbetleri başladı. 38+5 de 2930 gram olarak doğdu. Pazar günü akşam en son 11 de yemek yiyip içtim sabah doğum var diye. Doğumum 17.15 de oldu. O kadar saat aç susuz kalmak havanın sıcaklığı derken sezeryana girip spinal yapınca tansiyonum düştü. Ama bu tamamen benim uzun saatlerce aç susuz kalmamdan dolayı. Sonda takılırken acı yok sadece rahatsız ediyor sizi ama can acıyacak bir durum değil. Spinal de pozisyonu verdiler durmam gereken şekli teknikerlerden birisi yanımda durdu. Sağ olsun omuzlarımdan ellerimden tutup yönlendirdi ben onun komutlarını dinlerken çoktan yapılmış GERÇEKTEN zerre hissetmedim. Tek hissettiğim popomdan başlayan bir sıcaklığın ayak ucuma gitmesi oldu. Sonra tansiyonum düştü yatarken ama 30 saniye falan kendimi kötü hissettim ki hemen serumu ikiye çıkardılar ve hep söylenilen şey biz sizin için buradayız korkmayın oldu. Önüme perde gerilince ve bedenimde uyuşunca şimdi ne olacak falan diye düşünmeye başladım o arada dua etmem gereken insanlar vardı sıkı sıkı tembihlenmiştim bu konuda :) onları sıralamaya sokup eksik kalmadı demi diye düşürken kızım ağladı. Bebek doğdu mu diye sordum çoktan doğmuş kızım doktorum gelmiş kızımı çıkarmış fakat hissetmek sıfır . Ayrıca serklaj dikişim de vardı onu da almışlar. 10 dakika da dikiş atma süresi derken gir doğur çık yarım saat sürmedi çok şükür. Giderken yanınıza kahve ve pipet muhakkak alın. Hayat kurtarır emin olun. Sormak istediğiniz olursa buradayım. Rabbim doğum yapmayan arkadaşlara da bebeğini bağışlasın