2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
A

Evet anne sutu.
Ama cogcugun yapisiyla alakali sanirim biraz kilo alimlari.
Kizimda sut+ mama olarak gidiyorduk. Asi defterine bakiyorum aylik kilo alimlari asagi yukari ayni. Hatta kiziminki daha az oglana gore mama yedigi halde.
Benimki de 2500 dogdu.3aylık kontrolde 4500 çıktı tabi az almiş dedi doktor.günde 1 kez mana veriyordum.şimdi sütü artırmaya yönelik bir hafta denicez ona göre mama miktarı artacak ya da anne sütü ile devam edecek. Kızım da yavaş alıyordu. Baba tarafında öyle kilo alımı . zayıflar. Bakalım hayırlısı.

Zayif olmasina takilma . Saglikli olsunlar onemli olan o. Ama tabi cocuk doymuyormu yoksa yavasmi kilo aliyor onu ayirt etmek onemli.
Dedigim gibi bazi bebekler minyon olur az kilo alabilir.

Sut arttirmak icin en iyi sey su ve dinlenmek bence. Nezaman suyu azaltsam sutumde azaliyor benim. Ayrica duzenli sagmakta cok ise yariyor.

Fakat illa anne sutu alsin diye kendini stresede sokma. Mama ihtiyaci varsa verilmeli.

Anne sutu alinca bunye kuvvetli oluyor diyorlar ama yok oyle birsey. Kizim mama ile buyudu ama bunyesi oldukca kuvvetli masallah. Ben grip oluyorum en az bir hafta iyilesemiyorum o sadece 2 gunde toparliyor masallah.
Ben kizimda sut olsun diye kendimi parcaliyordum. Surekli aklim memelerimdeydi acaba doldumu slmdl emicek yine diye ama doymuyordu devaminda mamada veriyordum. Simdi dusunuyorumda bosuna kendimi sıkıntıya sokmusum.

Cok uzattim ama dedigim gibi arttirmayi tabiki dene ama olmuyorsada uzme kendini. Cok sukur bu mamalar var.

Canım bizim 3 ay bitti 5 kilo cokmu az ya
Kaç doğdu ki aylık 500 600 en az almalı 3 ayına kadar benim bildiğim oyle ve her çocuk ayrıdır benle doğum yapan arkadaşım ayda 1500 alıyor benimki 900 alıyor ve ikimizde sadece anne sütü yani değişir sorun oldu mu sağlık ocağında ki ebede doktorda söyler

Kızlar bebeğim iki gündür memeye koyunca ağlıyor ememk istemiyor aklımda deli sorular gün icinde hep öyle yapmıyor arada yapıyor ve uyuyor modundaysa çok rahat emer. aç değil desem 2 saat geçiyor uyanık sonuçta acikmistir diyorum sonra uykusu var gibi acaba ondan mı huysuzlanip emmiyor yada dış mi cikarcak var mı bir fikriniz ağzına baktım pamukçuk yok burnu tıkalı değil ve süt ye göğsümde var

Benimkinin cok uykusu geldiyse ac olsa dahi almiyor memeyi kendini ittirip agliyor. Eger ac olduguna eminsem derin uykuya dalmadan hafif uyutur gibi yapiyorum uyku moduna gecince doyuruyorum.

Agzina vermeden once hafif gogsunu sık sut gelsin ozaman hemen kapıyor benimki. Biraz dene bakalim belki o yuzdendir

0ayni benim

Aynı benim kız baş bas bağırıyor ama emmiyo sonra kafaya geliyo emiyo filan anlamadım

Kızlar bebeğimin saçları açık kahve gibi kumralımsı ama gün geçtikçe açılıyor gibi saç diblerindede bir sarılık var sanki benmi öyle yoruyorum acaba böyle olupta rengi sornadan sarı olan varrrrmı tecrübeli anneler bu srsda ben sarışınım eşimde açık tenli hep beklentim sarı bi bebekti galiba

Benim eşimde sapsarı sarı bi oğlum olsun diye çok dua ettim simsiyah doğdu ama şimdi baya sarardı kumral bi bebek oldu yenidoğan fotilerine baktıkça inanamıyorum dipleri de sarı bende kestirdikçe sararcağını umut ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…