• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
öncelikle çok geçmiş olsun ben de kızımda(5 yasında) bu sekilde kanamalarla acile hastaneye gittim bizim sorunumuz plesanta bebeğin eşinin asağıda olmasından kaynaklıydı bebek plesantaya baskı yaptıkça kanama oluşuyordu dedğin gibi birden boşalıyordu çok zor günlerdi... hiçbişey yapmıycaksın yatacaksın progestan hap veya iğne verdilermi? ben doğuma kadar kullanmıştım şuandada hamileyim bundada oyle olmaz insallah diye 5dua ediyorum bir doktora bağımlı kalma farklı doktorlarla da görüş mutlaka belkide dikiş gerekebilir rahim ağzına ertelememeni öneririm
İğne ve ilaç verdi. Açıklığı da ölçtü. 0.5 cm dedi. Bu durumda dikiş gerekmez dedi. Başka doktora gideceğim ama ayağa kalkınca bugüne kadar kanamam oldu. Bugün lekelenme oldu sadece.

renni duo şurup kullanıyorum yoksaa o yanmalar mahvediyo doktorum verdi hamilelik süresinse hiç bi sıkıntı olmaz kızımdada kullanmıştım mide yanması çekenler boşuna çekmeyin surup rahatlatıyo
Bana rennie duo içilmior hamilelikte demişlerdi zaten gaviscon bana daha iyi geliyor gaviscon direk mideyle alakalı oraya daha etkili bence ama iyi geliyorsa ona devam et ama bir araştır yinede..

İğne ve ilaç verdi. Açıklığı da ölçtü. 0.5 cm dedi. Bu durumda dikiş gerekmez dedi. Başka doktora gideceğim ama ayağa kalkınca bugüne kadar kanamam oldu. Bugün lekelenme oldu sadece.
ilaçlarını sakın erteleme saati satine kullan suan bende progestana devam ediyorum gecen hafta bırakmıştım sancılanmalar lekelenmeler basladı tekrar basladım mecbur en güzeli dinlenmek strese girmemek riskli bi hamilelik olunca tedirgin oluyorsun tabiki tedbiri bırakmamak gerek doktora gitmek için mecbur kalkman gerekecek önemli olan otobus minibüs binme taksiyle git sarsacak seylerden uzak dur bide ilişki yasak oluyor sanırım benim riskim geçti gibi yani lekenmelerim çok şükür azaldı yine de hala yasaşmıyorum eşime bu gidişle doğuma kadar yanaştırmayacam :)

Bana rennie duo içilmior hamilelikte demişlerdi zaten gaviscon bana daha iyi geliyor gaviscon direk mideyle alakalı oraya daha etkili bence ama iyi geliyorsa ona devam et ama bir araştır yinede..
5 yıl önce kızımdada sürekli kullanmıştım hiç bi sıkıntı olmadı, prospektüs de hamilelikte kullanımda bir sakıncası yoktur yazıyor her doktor farklı şeyler soyluyor gaviscon da aynı görevi üstleniyor ıkısı de aynı amaç için üretilmiş prospektüsüne baktım şu yazıyor;
4.6. Gebelik ve laktasyonda kullanımı Genel tavsiye
Gebelik kategorisi B'dir.

Rennie Duo Süspansiyon Kısa Ürün Bilgisi - İlaç Prospektüsü
RENNIE DUO, önerildiği şekilde alınması koşulu ile gebelikte kullanılabilir

5 yıl önce kızımdada sürekli kullanmıştım hiç bi sıkıntı olmadı, prospektüs de hamilelikte kullanımda bir sakıncası yoktur yazıyor her doktor farklı şeyler soyluyor gaviscon da aynı görevi üstleniyor ıkısı de aynı amaç için üretilmiş prospektüsüne baktım şu yazıyor;
4.6. Gebelik ve laktasyonda kullanımı Genel tavsiye
Gebelik kategorisi B'dir.

Rennie Duo Süspansiyon Kısa Ürün Bilgisi - İlaç Prospektüsü
RENNIE DUO, önerildiği şekilde alınması koşulu ile gebelikte kullanılabilir
Evet her dr farklı söylüyor..Valla bu şuruplar olmasa halimiz harap yemeklerden sonra içiyorum mecbur yoksa berbatım

solgar folik asit kullanıyorum neden kullanılmamamlı dıyor bu doktor? sağlık bakanlığı onayı olmadığı için mi acaba kızımdada bunu kullanmıştım düşüğün bununla ilgisi olacagını sanmıyorum böyle bir durum olsa pıyasadan kaldırırlardı
Tabi düşüğün sebebini bilmiyoruz bundan kaynaklı değil mi bilemem ama bildiğim solgarin yurtdışı ilaçları ile turkiyedeki ilaçları aynı kalitede değilmiş, o zaman bunu bilmiyordum sonradan öğrendim ve direk çöpe attım. Yanı herkes istediğini kullanabilir tabi ben sadece kendi okuduğum ogrendigim ve kullandığımı paylaşıyorum. Birde birkaç doktorda folbiol önerince ona karar kıldım.

solgar folik asit kullanıyorum neden kullanılmamamlı dıyor bu doktor? sağlık bakanlığı onayı olmadığı için mi acaba kızımdada bunu kullanmıştım düşüğün bununla ilgisi olacagını sanmıyorum böyle bir durum olsa pıyasadan kaldırırlardı
Birde bu doktorun kullanmayın demesinin sebebi sadece bu marka için değil aynı dozdaki tüm folikasitler için. 400 mcg di galiba yanlış hatırlamıyorsam ve bunun düşük bir doz olup yetmediğini yeni bilimsel araştırmaların yapıldığını söylüyor, 5 mg kullanmak gerek diyor o da folbiol mesela.

Tabi düşüğün sebebini bilmiyoruz bundan kaynaklı değil mi bilemem ama bildiğim solgarin yurtdışı ilaçları ile turkiyedeki ilaçları aynı kalitede değilmiş, o zaman bunu bilmiyordum sonradan öğrendim ve direk çöpe attım. Yanı herkes istediğini kullanabilir tabi ben sadece kendi okuduğum ogrendigim ve kullandığımı paylaşıyorum. Birde birkaç doktorda folbiol önerince ona karar kıldım.
devlette karşılamıyo ücretli alıyorsun fiyatı bence pahalı 1 şişe almıştım daha yarısını bitiremedim bile benim mide biraz sıkıntılı her ilacı kullanamıyorum baska bi vitamin vermişti dr decavit mide fesatı geçirdim valla :) bıraktım buna başladım

devlette karşılamıyo ücretli alıyorsun fiyatı bence pahalı 1 şişe almıştım daha yarısını bitiremedim bile benim mide biraz sıkıntılı her ilacı kullanamıyorum baska bi vitamin vermişti dr decavit mide fesatı geçirdim valla :) bıraktım buna başladım
Herkesin hassasiyeti farklı malesef, ben geçen sene hep decavit kullandım beni hiç etkilemedi. Gün-de 2 3 kere progestanda kullanıyordum o da beni başkaları kadar etkilemiyordu, bende bi sorun var herhalde :) hatta kan ilaçları başkalarına kabızlık filan yapıyormuş bende yine tik yok. Herkes kendine en uygun olanı bulmadı.

aynen iyki var ben bazen gece uykudan uyanıyorum mide yanmasıyla içip yatıyorum anında rahatlatıyor ilk bebeğin mi? yoksa kaçıncı :)
Benim ilk daha haziranda evlendim haziranda dogurcam ınsallah 🤣allahın izniyle kucağımiza almak nasip olur ama annemin kıymetini anlıyorum dahada anne olmak zor😊

Tamamdır bende merak ediyorum umarım memnun kalırım düzenli bir dr takip olmuş olurum hem inşallah da cinsiyet söyler 😊🤭
Inşallah ama 13 haftadan önce biraz zor oluyor tahminlerin tutmadığı oluyor:) geçen sene bi doktor 12.hafta erkek e benziyor demişti, diğer doktor 13.haftada kiza benziyor dedi. Sonra erkek cıktı:) kizim üzülmüştü, bakalım bu sefer ne olucak bizde meraktayız

Back
X