2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Kendi adıma Konuşayım benim için hiç fark etmez diğer arkadaşlarda onaylarsa neden olmasın.
benim içinde farketmez çoğunluğa uyarım
Teşekkürler:) ben riskli olduğum için genelde tüm zamanımı yatarak geçiriyorum ve çok boş vaktim oluyor o yüzden olabilirim ama isteyen başka biri varsada olabilir tabi :)

Arkadaşlar merhabalar yavaştan hazırlıklara başladık biz :)
Belki fikir alışverişi yaparsak eksikleri ihtiyaçları daha iyi listeleyebiliriz. Ben kendimce aldıklarım araştırdıklarımı paylaşayım.
-Bebek arabası olayını çok araştırdık arabamız hatchback olduğu için fazla yerimiz olmayacaktı ilk bir sene sürekli uzun yol dahil araba ve uçak seyahatimiz de olacaktı. İlk Baktığımız araba bir arkadaşımızın tavsiyesi ile Nuna pepp bebek arabası oldu fazla yer kaplamayacak kolay ve 4-5 yaşa kadar kullanılabilir bir araba oluğunu söylemişti arkadaşımız, bir de araba koltuğu maxi cosi almayı düşünüyorduk.Ama Doona marka da çok pratik gelmişti gözümüze hem bebek arabası hem araba koltuğu olabiliyor kolay taşınıyor uçakta kabine alınıyordu, tek handikapı 1 yaşa kadar kullanılması ve biraz fiyatının yüksek olmasıydı (3500-3600 civarı). Hepsiburadada 2500 e düşünce almaya karar verdik. 1 yaştan sonra 1 kabin tipi bebek arabası bir de araba koltuğu almak gerekse de ilk 1 sene pratik olacak 2. el piyasası da oldukça fazla ayrıca satma imkanımız da olur diye düşünerek aldık.
-Bebek yatağını da ilk bir sene anne yanı kullanmak istediğim için Chicco next to me ye baktık ama ebebekte hemen yanında baby plus marka anne yanı beşik vardı. Chicco 1300 iken Baby plus 600 olunca babyplus almaya karar verdik.
-Ana kucağını ise 4moms almayı düşünüyorum ama fiyatı yüksek olduğundan ikinci el bulabilirsem alırım. Uygun fiyatlı olarak da fisher price markasının ana kucağını beğendik o da trendyolda 350 tl civarıydı ve yorumları iyiydi. Bebeklerin gaz problemine iyi geldiği yazıyordu.
-Süt sağma makinelerini de baya inceledim açıkçası kafam çok karışmıştı. Manuel mi elektrikli mi diye. Ancak Mochi diye bir marka var aslında vakumlanıyor ve siz evi süpürürken bile sütünüzü sağıyormuş. Memnuniyet oranı yüksek yorumlar iyiydi fiyatı da 90-100 tl civarı olunca Mochi alıp denemeye karar verdim. İş hayatınız olmasa da süt sağmak sütünüzü ciddi anlamda artırdığı için pompa kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Bir de göğüs kremi kullananlar sürekli bittiğinden fiyatından şikayetçiydi ben gümüş kapak aldım. Silvernurse markası.
-Bir de bebek bezi, şampuan ve deterjanı instagram mühendisinoğlu hesabını inceleyerek alacağım son aylarda..
-Son olarak, hastane oda süslemelerinde de makrome çok moda olduğundan kapı süsü ve hediyelik anahtarlık yaptırmaya karar verdim :)
Aklıma gelenler bunlar. Umarım memnun kalırım.

Belki fikir alışverişi yaparsak eksikleri ihtiyaçları daha iyi listeleyebiliriz. Ben kendimce aldıklarım araştırdıklarımı paylaşayım.
-Bebek arabası olayını çok araştırdık arabamız hatchback olduğu için fazla yerimiz olmayacaktı ilk bir sene sürekli uzun yol dahil araba ve uçak seyahatimiz de olacaktı. İlk Baktığımız araba bir arkadaşımızın tavsiyesi ile Nuna pepp bebek arabası oldu fazla yer kaplamayacak kolay ve 4-5 yaşa kadar kullanılabilir bir araba oluğunu söylemişti arkadaşımız, bir de araba koltuğu maxi cosi almayı düşünüyorduk.Ama Doona marka da çok pratik gelmişti gözümüze hem bebek arabası hem araba koltuğu olabiliyor kolay taşınıyor uçakta kabine alınıyordu, tek handikapı 1 yaşa kadar kullanılması ve biraz fiyatının yüksek olmasıydı (3500-3600 civarı). Hepsiburadada 2500 e düşünce almaya karar verdik. 1 yaştan sonra 1 kabin tipi bebek arabası bir de araba koltuğu almak gerekse de ilk 1 sene pratik olacak 2. el piyasası da oldukça fazla ayrıca satma imkanımız da olur diye düşünerek aldık.
-Bebek yatağını da ilk bir sene anne yanı kullanmak istediğim için Chicco next to me ye baktık ama ebebekte hemen yanında baby plus marka anne yanı beşik vardı. Chicco 1300 iken Baby plus 600 olunca babyplus almaya karar verdik.
-Ana kucağını ise 4moms almayı düşünüyorum ama fiyatı yüksek olduğundan ikinci el bulabilirsem alırım. Uygun fiyatlı olarak da fisher price markasının ana kucağını beğendik o da trendyolda 350 tl civarıydı ve yorumları iyiydi. Bebeklerin gaz problemine iyi geldiği yazıyordu.
-Süt sağma makinelerini de baya inceledim açıkçası kafam çok karışmıştı. Manuel mi elektrikli mi diye. Ancak Mochi diye bir marka var aslında vakumlanıyor ve siz evi süpürürken bile sütünüzü sağıyormuş. Memnuniyet oranı yüksek yorumlar iyiydi fiyatı da 90-100 tl civarı olunca Mochi alıp denemeye karar verdim. İş hayatınız olmasa da süt sağmak sütünüzü ciddi anlamda artırdığı için pompa kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Bir de göğüs kremi kullananlar sürekli bittiğinden fiyatından şikayetçiydi ben gümüş kapak aldım. Silvernurse markası.
-Bir de bebek bezi, şampuan ve deterjanı instagram mühendisinoğlu hesabını inceleyerek alacağım son aylarda..
-Son olarak, hastane oda süslemelerinde de makrome çok moda olduğundan kapı süsü ve hediyelik anahtarlık yaptırmaya karar verdim :)
Maşallah baya kabataslak halletmişsin. Daha hıc bırseye baslamadım. İnşallah arka arkaya gerceklestırırım kış çıkışı martı atlatayım ıstıyorum inşallah ☺️

Ben yapabilirdim ama istemeyecek olanlar olabilir diye düşündüm, bazı arkadaşlar saolsun karalayıp gittiler :)
Gecmişi dünü boşverin yapabılecek kim varsa güzel bır sekılde kaldığı yerden devam etsin. Durumu şartları musaıt olan ben yaparım dıyebılen her kım olursa buyursun.

Ben de süs ve hediyelik için aynı şeyi düşünüyorum

Bebek alışverişi adına hicbir şey almadim😀 detayliyi bekliyorum ondan sonra da ilk alacağım şey doğunca ilk giyecekleri sizler yaptıracak mısınız kıyafet? Igde bi sayfada begendim ben ama magazalari da gezip bi fikir edineyim diyorum

Şunları begendim

Eklentiler

• Screenshot_20200130-152346_Instagram.webp
    Screenshot_20200130-152346_Instagram.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 52
Bebek alışverişi adına hicbir şey almadim😀 detayliyi bekliyorum ondan sonra da ilk alacağım şey doğunca ilk giyecekleri sizler yaptıracak mısınız kıyafet? Igde bi sayfada begendim ben ama magazalari da gezip bi fikir edineyim diyorum
Ayy ben arkası isim yazılı bir tulum takımı bir de tavsan kuyruklu bi takım yaptıracağım 70 er tl dedi ig de bi sayfa. Carters indirimde 5li body 100 tl. Bir de lcw online çok güzel takımlar var.

Arkadaslar bu arada bemım aradığım beşik tarzı tekerleklı olsun ıstıyorum eger duyan goren olursa fıkır sahıbı edersenız sevınırım. Cunku ben ıstedıgım zorlandıgım zaman olursa bebegımı odama tasımak ıstıyorum ayriyeten de anne yanı almak ıstemıyorum. Cunku belırlı yasa kadar kullanacak sonrasında genc odası olsun ıstıyorum. Odasını sade düşünuyorum şifonyer beşik halı perde tarzı kafi.

Eklentiler

• Screenshot_20200130_152818.webp
    Screenshot_20200130_152818.webp
    39 KB · Görüntüleme: 47
  • Screenshot_20200130_152805.webp
    Screenshot_20200130_152805.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 40
Ben yapabilirdim ama istemeyecek olanlar olabilir diye düşündüm, bazı arkadaşlar saolsun karalayıp gittiler :)
Benim de şahsi fikrim şöyle; konu sahibi arkadaşımız başta olmak üzere giden 3 arkadaşımız durduk yere gitmediler. Tatsız bir tartışma yaşandı ve bu tartışmanın karşı tarafında siz ve diğer arkadaşımız vardı. Zaten iki tarafta bir süre siteden banlandı. Her iki tarafta da üslup ve saygı bozukluğu vardı tartışma esnasında. Yaşananların tek taraflı olduğunu ve yalnızca bir tarafın haksız olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.
Burada kaç kadın toplandık, herkesin karakteri, hassasiyetleri bambaşka. İki kardeş bile birbiriyle farklıyken bunun böyle olması çok normal. Dolayısıyla gelecekte yine fikir ayrılıkları olacaktır. Önemli olan bu tartışmaları güzelce ve tarafızca toparlayabilmek. Ancak tavrınız geçen seferki gibi olacaksa bence daha soğukkanlı bir arkadaşımızın konu sahibi olması, bir daha bu olayların yaşanmaması adına daha sağlıklı olacaktır. Çünkü bazı olayların ve konuların defalarca grupta ve özel olarak uyarılıp tartışılmasına, insanların rahatsızlığını belli etmesine rağmen temcit pilavı gibi insanların önüne gelmesi bazı arkadaşlarımız için sinir bozucu ve yıpratıcı oldu. Sonu da maalesef tatsız bitti.
Sonuçta herkesin doğrusu farklı ancak herkes kafasının dikine giderse ve ben istediğimi yaparım mantığında olursa grubu toplarlamak imkansız olur :) Biraz hassasiyetlerini dile getiren insanları da dinlemek lazım ki bu bahsettiğim kişiler grupta en aktif kişiler diyebilirim. Bu konu önemli, şu konu önemsiz ayrımlarına gidilmemeli, bir takım insani hassasiyetler polyanacılık oynamakla karıştırılmamalı, bir şey yazarken gruptakilerin hamile olduğu ve tecrübesiz olduğu unutulmamalı bence.
Ama bu olaylardan ders çıkarıldıysa ve orta yol bulunacaksa, şimdiden hayırlı olsun diyorum :) Zaten başka istiyen yok sanırım.

Screenshot_20200109_230905.webp
Screenshot_20200109_231056.webp

Bunlar gıbı sade oda dolap vs ıstemıyorum. Ama aysk kısmı cok onemlı benım ıcın ilk attıgım resımlerdekı gıbı tekerlek olsun yada tahtası ayakları ılk modeldekı gıbı olsun ıstıyorum tekerleklı olsa harıka olur. Cok bulunmuyor sanırım bakıyorum ama rastlamadım yada bulamadım beceremedım.

Arkadaslar bu arada bemım aradığım beşik tarzı tekerleklı olsun ıstıyorum eger duyan goren olursa fıkır sahıbı edersenız sevınırım. Cunku ben ıstedıgım zorlandıgım zaman olursa bebegımı odama tasımak ıstıyorum ayriyeten de anne yanı almak ıstemıyorum. Cunku belırlı yasa kadar kullanacak sonrasında genc odası olsun ıstıyorum. Odasını sade düşünuyorum şifonyer beşik halı perde tarzı kafi.
Ben ilk zamanlar sadece yatak alacağım, çocuk odası yapmıyorum. Baya araştırdım, yorum okudum, çevremdekilere sordum ve sonunda fotosunu attığım park yatağı buldum. Hem çok hafifmiş (8 kilo kadar) yani odadan odaya rahat itiliyormuş. Hem de küçük olduğundan kapılardan, koridorlardan rahat geçiyormuş. 4 yaşına kadar da kullanılıyor. Bebekken ara katında, büyüyünce ara katını çıkarıp aşağıda yatırabiliyorsunuz. ya da oyun parkı olarak da kullanabilirsiniz ilerde. Anne yanı da oluyor yan tarafı açılarak.

Back
X