Kötü niyetle yaptığınızı düşünmüyorum. Hiçbir zaman da düşünmedim. Kimse kimse için hadi şu gruptakileri bir üzeyim diye bir şey yazmaz zaten. Kesinlikle herkes istediği her şeyi de sorabilir buna karar vermek benim ya da kimsenin haddine değil zaten. Ancak gerçek hayatta hamile birinin yüzüne bakıp anlatamayacağınız şeyler bazen burada da hamilelerin olduğu unutulup istediğimi yazarım mantığıyla düşüncesizce yazılıyor. Sözüm sadece size değil asla. Neler yazıldı bu grupta. Herkes ağzından çıkana dikkat ederek, kalp kırmayarak yazarsa, orta nokta bulunursa daha huzurlu bir grup olabiliriz :) Sonuçta sizin doğrunuz başkasını etkiliyorsa her zaman ortak nokta bulunmalı diye düşünüyorum. Aynısı benim doğrularım için de geçerli.
Doktor konusundan en çok ben çekiyorum emin olun. Fransa'dayım, ultason toplam 4 kere var. Doktorumla daha tanışmadım, doğuma 1 ay kala tanışılıyor, süreç ebemle ilerliyor, ebeme bir soru sorduğumda 'sana stresle ilgili terapi ayarlayayım böyle şeyleri mi takıyorsun' diye azarlıyor. Hepiniz tetenoz aşısı oldunuz mesela, benden istenmedi. Dolayısıyla ben de merak ediyorum türkiye de doktor sizden neler istiyor, neler yapıyorsunuz vs. Ama yeri geliyor çöp diyebileceğimiz bilgiler paylaşılıyor. Bu kişilere de 'arkadaşım olur mu hiç böyle şey?' denmeli ki tecrübesiz bir anne sırf yanlış bir bilgiden acaba mı? demesin, korkmasın. Neyden kastettiğimi anlamışsınızdır. Annelerin tecrübesiz olduğu, etikendiği unutulmamalı bazen. Özellikle defalarca rica edildiyse.
Dediğim gibi en güzeli orta yolu bulmak. Ve tekrar diyorum, gerekli dersler alındıysa yaşananlardan, hayırlı uğurlu olsun :)