Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Be n daha önce ne zaman yaptırdığımı hatırlamıyorum. Ama iki doz yapılacak. Geçmiş olsun bu arada.Selam herkese ben almaniyada yaşıyorum yayda terasmış difteri bogmca Dortlü sekilde bir asi oldum ama simdi ayagimi civi batdi deyilde kestilmis gibi oldu kanamadida Colonia falan yikadim und bilmiyom sizdedemi tek doz yapiyolar? Ben sordum tekdoz 10 yil yeterli dediler![]()
Çok teşekkür ederim canım inşallah hepimizin ki sağlıklı sıhhatli olurGözün aydın canım maşAllah❤
Ben de geçen hafta internetten sipariş verdim 2 - 3 parça, iş yerime gelmiş kargo ama bu hafta izindeyim daha inceleyemedim meraktayım :)Ben de oğluma almıştım bazılarını kıza ayırdım yine alıcam carrerstan ☺
Biz de bi bebek mağazasından topluca indirimle aldık pek çok şeyi, bebek arabasını pier cardin escape travel sistem aldık oto koltuğu ya da ana kucağı vs takıp cikarilabiliyor, 7 kg çok hafifti ve çok az yer kapliyordu fiyatı da indirimle 1500e geldi. Yatak olarak odası için 12 yaşına kadar kullanabileceği buyuyebilen besiklerden aldık, onun dışında biz de çok seyahat etmek zorunda kaldığımız için park yatak da aldık kanz marka. Şampuan krem vs için mustela nın merhaba bebek seti var mustela sadece bebekler için ürün geliştiren bir firma, ar-ge si hep bebek cildi üzerine, internetten uygun fiyata bulunabiliyor ama onu da mağazada indirimde yakalayınca aliverdik :) bunların dışında uyku seti pikesi hastane çıkışı vs de birer birer aldık aynı yerden . Şimdi ufak tefek kıyafet almaya başladım :) süt pompası olarak biraz tuzlu ama biberon emzik sterilizator vs hepsini birden Philips avent almayı düşündüğümden süt pompasini da ondan alıcam sanırım. Çünkü Philips aventin bütün ürünleri birbirine uyumlu kullanılabiliyor ve hangı ürününe dair yorumları incelediysem ekstra olumlu yorumlar gördüm . Biberonlari kolik sancisinı geçirmeye yönelik düzenlenmiş , pompası sagarken acıtmıyor ve sessiz, emzikleri anne memesine en yakın yapıda ve tum urunler sterilizatörde temizlenmeye uygun vs vs...bi sürü artiları var... şimdi ufak ufak onara yönelicem. Sonra da lohusalik ürünleri falan :)Arkadaşlar merhabalar yavaştan hazırlıklara başladık biz :)
Belki fikir alışverişi yaparsak eksikleri ihtiyaçları daha iyi listeleyebiliriz. Ben kendimce aldıklarım araştırdıklarımı paylaşayım.
-Bebek arabası olayını çok araştırdık arabamız hatchback olduğu için fazla yerimiz olmayacaktı ilk bir sene sürekli uzun yol dahil araba ve uçak seyahatimiz de olacaktı. İlk Baktığımız araba bir arkadaşımızın tavsiyesi ile Nuna pepp bebek arabası oldu fazla yer kaplamayacak kolay ve 4-5 yaşa kadar kullanılabilir bir araba oluğunu söylemişti arkadaşımız, bir de araba koltuğu maxi cosi almayı düşünüyorduk.Ama Doona marka da çok pratik gelmişti gözümüze hem bebek arabası hem araba koltuğu olabiliyor kolay taşınıyor uçakta kabine alınıyordu, tek handikapı 1 yaşa kadar kullanılması ve biraz fiyatının yüksek olmasıydı (3500-3600 civarı). Hepsiburadada 2500 e düşünce almaya karar verdik. 1 yaştan sonra 1 kabin tipi bebek arabası bir de araba koltuğu almak gerekse de ilk 1 sene pratik olacak 2. el piyasası da oldukça fazla ayrıca satma imkanımız da olur diye düşünerek aldık.
-Bebek yatağını da ilk bir sene anne yanı kullanmak istediğim için Chicco next to me ye baktık ama ebebekte hemen yanında baby plus marka anne yanı beşik vardı. Chicco 1300 iken Baby plus 600 olunca babyplus almaya karar verdik.
-Ana kucağını ise 4moms almayı düşünüyorum ama fiyatı yüksek olduğundan ikinci el bulabilirsem alırım. Uygun fiyatlı olarak da fisher price markasının ana kucağını beğendik o da trendyolda 350 tl civarıydı ve yorumları iyiydi. Bebeklerin gaz problemine iyi geldiği yazıyordu.
-Süt sağma makinelerini de baya inceledim açıkçası kafam çok karışmıştı. Manuel mi elektrikli mi diye. Ancak Mochi diye bir marka var aslında vakumlanıyor ve siz evi süpürürken bile sütünüzü sağıyormuş. Memnuniyet oranı yüksek yorumlar iyiydi fiyatı da 90-100 tl civarı olunca Mochi alıp denemeye karar verdim. İş hayatınız olmasa da süt sağmak sütünüzü ciddi anlamda artırdığı için pompa kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Bir de göğüs kremi kullananlar sürekli bittiğinden fiyatından şikayetçiydi ben gümüş kapak aldım. Silvernurse markası.
-Bir de bebek bezi, şampuan ve deterjanı instagram mühendisinoğlu hesabını inceleyerek alacağım son aylarda..
-Son olarak, hastane oda süslemelerinde de makrome çok moda olduğundan kapı süsü ve hediyelik anahtarlık yaptırmaya karar verdim :)
Aklıma gelenler bunlar. Umarım memnun kalırım.
Benimde iki dusugum var canım bende çok iyi anlarım her Dr kapısına vardığımda o kalp atışını görene kadar elim ayağım titrer .iğne corasprin bende kullanıyorum ve üstelik bebeğimde çift taraflı kist var ama genetik testlerin temiz gelmiş artık çok umutluyum inşallah ayrıntılı ultrason da temiz gelecek ve kistler de kendiliğinden geçecek Allah büyüktür derdi verdiyse şifayı da veriri elhamdülillahAhh seni en iyi ben anlarım benim de 4 kaybım var.Sabah akşam kan sulandırıcı iğneler coraspinler vs kullanıyorum.inşallah sonu iyi olur sağlıcakla alırız bebişleri kucağımıza.
Bence harika isimler, ben de bunları çok düşündüm ama bizim isim belli sayılırdı zaten, bir isim benden bir isim babadan geldi ama en sevdiğim isimlerden düşünmüşsün sen de:)Kızlar isim düşündünüz mü :) ben üç isim arasında kararsızdım. Türkçe kökenli bir isim olsun istiyordum seçenekler Umay, Işık ve Defne. Işık son kararımız gibi. Bu arada beğendiğim hastane foto çekimi takımları ve yaptıracağım makromeler de bunlar.
10 yıl koruyuculuk için 5 doz oluyor ben 5 doz yaptırdım bu gebeligimde vurulmicamTetanus yazcakdim
Amin rabbim şifa versin inşallah.ben de daha girmedim ayrıntılıya.inşallah temiz gelir canım.ben her randevumda aynı korkuyu yaşıyorum doktora tek sorduğum soru yaşıyor mu oluyor.Allah herkesin evladını kendine bağışlasın.Benimde iki dusugum var canım bende çok iyi anlarım her Dr kapısına vardığımda o kalp atışını görene kadar elim ayağım titrer .iğne corasprin bende kullanıyorum ve üstelik bebeğimde çift taraflı kist var ama genetik testlerin temiz gelmiş artık çok umutluyum inşallah ayrıntılı ultrason da temiz gelecek ve kistler de kendiliğinden geçecek Allah büyüktür derdi verdiyse şifayı da veriri elhamdülillah![]()
Düşük yapanların hele de kalbi durup da düşük yapanların en büyük korkusu kalp atışıAmin rabbim şifa versin inşallah.ben de daha girmedim ayrıntılıya.inşallah temiz gelir canım.ben her randevumda aynı korkuyu yaşıyorum doktora tek sorduğum soru yaşıyor mu oluyor.Allah herkesin evladını kendine bağışlasın.
Evet kesinlikle katılıyorum çok teşekkür ederimcanim burdaki yorumlardan kendi gebeligini strese sokma derim turkiyede dogal dogumu destekleyen cok iyi doktorlar proflar var ve sadece 3 kez ultrason oneriyorlar bebegin bos yere zararli isin almasini istemiyorlar .benim 2 gebeligim ilk gebeligimde de ozel doktora gidiyordum simdide ozel iyi bir doktora gidiyorum malesef ki burda saglik sektoru ,doktor ne kadar ilac yazarsa vitamin takviyesi yazarsa en uzun ultrasonsa bakarsa ilgili doktor, iyi doktor olarak goruldugu icin istemeselerde doktorlarda o yönde egilim gostermek zorunda kaliyorlar. gebelik boyunca kan hapi vermeyen doktorlar var ben simdiye kadar kan degeri yuksek gebe gormedim diye daha gebelik olusur olusmaz kan hapi vitamin takviye ne varsa veren doktorlarda var tetenoz asisini burda devlet saglik ocaklarina zorunlu kildigi icin mecbur herkes vurunuyor bende ilk gebeligimde oldum .doktorum bana cok gereksiz bir uygulama evde dogum yapmayacaksan hastane ortaminda tetanoz kapman imkansiz keske olmadan sorsaydin dedi ,oyuzden burdaki sistemle kendi icinde bulundugun sistemi hic karsilastirip kendini strese sokma derim . malesef gunumuzde turkiyede gebelik hastalik gibi gorunmeye basladi aman is yapma aman sundan uzak dur aman bundan sakin ister istemez gebelere kendini kotu hissettirilir oldu oyuzden geben sen endise ettiginde sende sorun oldugunu dusunuyor olabilir
Doona markasını bende çok araştırdım gerçekten kullanışlı ama 1 yasına kadar olması isleri bozdu.Arkadaşlar merhabalar yavaştan hazırlıklara başladık biz :)
Belki fikir alışverişi yaparsak eksikleri ihtiyaçları daha iyi listeleyebiliriz. Ben kendimce aldıklarım araştırdıklarımı paylaşayım.
-Bebek arabası olayını çok araştırdık arabamız hatchback olduğu için fazla yerimiz olmayacaktı ilk bir sene sürekli uzun yol dahil araba ve uçak seyahatimiz de olacaktı. İlk Baktığımız araba bir arkadaşımızın tavsiyesi ile Nuna pepp bebek arabası oldu fazla yer kaplamayacak kolay ve 4-5 yaşa kadar kullanılabilir bir araba oluğunu söylemişti arkadaşımız, bir de araba koltuğu maxi cosi almayı düşünüyorduk.Ama Doona marka da çok pratik gelmişti gözümüze hem bebek arabası hem araba koltuğu olabiliyor kolay taşınıyor uçakta kabine alınıyordu, tek handikapı 1 yaşa kadar kullanılması ve biraz fiyatının yüksek olmasıydı (3500-3600 civarı). Hepsiburadada 2500 e düşünce almaya karar verdik. 1 yaştan sonra 1 kabin tipi bebek arabası bir de araba koltuğu almak gerekse de ilk 1 sene pratik olacak 2. el piyasası da oldukça fazla ayrıca satma imkanımız da olur diye düşünerek aldık.
-Bebek yatağını da ilk bir sene anne yanı kullanmak istediğim için Chicco next to me ye baktık ama ebebekte hemen yanında baby plus marka anne yanı beşik vardı. Chicco 1300 iken Baby plus 600 olunca babyplus almaya karar verdik.
-Ana kucağını ise 4moms almayı düşünüyorum ama fiyatı yüksek olduğundan ikinci el bulabilirsem alırım. Uygun fiyatlı olarak da fisher price markasının ana kucağını beğendik o da trendyolda 350 tl civarıydı ve yorumları iyiydi. Bebeklerin gaz problemine iyi geldiği yazıyordu.
-Süt sağma makinelerini de baya inceledim açıkçası kafam çok karışmıştı. Manuel mi elektrikli mi diye. Ancak Mochi diye bir marka var aslında vakumlanıyor ve siz evi süpürürken bile sütünüzü sağıyormuş. Memnuniyet oranı yüksek yorumlar iyiydi fiyatı da 90-100 tl civarı olunca Mochi alıp denemeye karar verdim. İş hayatınız olmasa da süt sağmak sütünüzü ciddi anlamda artırdığı için pompa kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Bir de göğüs kremi kullananlar sürekli bittiğinden fiyatından şikayetçiydi ben gümüş kapak aldım. Silvernurse markası.
-Bir de bebek bezi, şampuan ve deterjanı instagram mühendisinoğlu hesabını inceleyerek alacağım son aylarda..
-Son olarak, hastane oda süslemelerinde de makrome çok moda olduğundan kapı süsü ve hediyelik anahtarlık yaptırmaya karar verdim :)
Aklıma gelenler bunlar. Umarım memnun kalırım.
Teşekkür ederimBe n daha önce ne zaman yaptırdığımı hatırlamıyorum. Ama iki doz yapılacak. Geçmiş olsun bu arada.
Kızlar isim düşündünüz mü :) ben üç isim arasında kararsızdım. Türkçe kökenli bir isim olsun istiyordum seçenekler Umay, Işık ve Defne. Işık son kararımız gibi. Bu arada beğendiğim hastane foto çekimi takımları ve yaptıracağım makromeler de bunlar.
herseyin fazlasi zarar oldugu gibi asiri ustune dusmek surekli dusunmekte farkinda olmadan zarar veriyor kendimize . biz oyle degilsek bile cevre faktöründen acabalar yüzünden şüpheci stresli bireyler haline geliyoruz. riskli gebeliklerde tabiki egilmek bile zararli olabilirken oyle bir hale geldik ki aman eğilme aman sık duş alma aman ilişkiye girmeleri herkesten duyar olduk. sonunda herseyden ay bunuda yapmak zararlimi diye dusunurken buluyoruz kendimizi .temmuz ayinda benimde 8 haftalik bebek kaybim oldu üzüldüm dogal olarak cevremden cokmu kendini yordun, temizlikmi yaptin, bak diyet yapiyordun gebelikten once oyüzden durmadi bebek diye bir suru sey duydum . doktorumla konusup test sonuclari geldiginde endiselenecek birsey olmadigini yuksek ihtimal bir kromozom bozuklugu oldugu icin vucudumun bebegi kendi yok etmeye calistigini insan vucudunun muhtesem bir programla yaratildigini bebekte buyuk sorunlar varsa onu dusurmek icin cabaladigini söyledi. ama malesef herkes doktorlardan iyi bildigi icin doktorun soyledigini kabul etmeyip yok ya sundan olmustur diye teşhis koyanlar bile oldu. en son arastirmalara göre fazla folik asit aliminin bile bebegin zekasinda bircok zarari oldugu ispatlandi ama bir doktor vitamin yada takviye yazmazsa herkese yazdilar onlarin doktoru iyi diye kendi kendine gidip eczaneden alip icenler oluyor . veya doktor antibiyotik yaziyor sonucta hamile oldugunu bilerek yaziliyor o ilaclar icim rahat etmedi bebegime birsey yapar diye icmeyenler oluyor gercekten hayret ediyorum bendeEvet kesinlikle katılıyorum çok teşekkür ederimmaalesef türkiye deki süreci görünce ben mi bir şey atlıyorum diye düşünüyor insan. Burada hamilelik süreci o kadar olağan görülüyor ki... kadın vücudu için regl ne kadar normalse hamilelik süreci de o kadar normal görülüyor. sonra buradan bir şey okuyup ebeme sorduğumda bu takılacak bir şey değil, stres terapisi yapalım seninle diyor :) kaldı ki pimpirikli biri de değilim. Bir de öyle olsam neler olacak kim bilir... ultrason konusunda da, aşı konusunda da, ilaç konusunda da çok katı ve keskin fikirliler. Hamilelerin sürekli hastaneye gidip gelmesini de istemiyorlar mikroptan dolayı. Ayda bir laboratuvarda kan ve idrar örneği alınıyor toksoplazma ve enfeksiyona bakmak için, ebeye gönderiliyor o kadar. Bir de buradaki yorumları görünce sanki ben çocuğu ihmal ediyormuşum gibi geliyor bazen ama haklısınız hiç takılmamak lazım. En dikkat edeni de, sürekli yatanı da kaybedecekse kaybediyor bebeği. Ebe bana bebek kayıpları %90 genetik bozukluk nedeniyle olur, eğildi, yürüdü, yoruldu, öksürdü vs diye bebek kaybı olmaz sen rahat ol dedi. Ama hamilelikteki stresle çocuk hiperaktivitesinin bağlantılı olduğu bilimsel olarak kanıtlandı, kafanı takıp stres olma dedi. Hakikaten avrupa daki çocuklarla türkiye deki çocukları karşılaştırınca hiperakitivite, dikkat bozukluğu çok fazla bizim türk çocuklarda. Ben de stressiz bir hamilelik geçirmeye, kafamı boşaltmaya çalışıyorum :)
Gerçekten çok doğru. Riskli hamileliklerle normal hamilelikleri çok fazla karıştırıp olayları genelliyoruz. Kanaması olan birinin yatması, sık doktor kontrolünde olması çok normalken, bir sorunu olmayan hamile gayet çalışır, duşunu alır, alışverişini yapar. Ama biz kendimize riskli hamilelikleri örnek alıp aşırı strese giriyoruz. Etkilenirim, öğrenmeyeyim diye ikili testini yaptırmayanlar oldu hamileliği riskli olmasına rağmen ya da doktor yapalım demesine rağmen. Dediğiniz gibi doktorun verdiği ilacını içmeyenler oluyor. Doktoru geri plana atıp çevredeki insanlardan akıl alanlar oluyor. Ben de çok şaşırıyorum. Ama benim anlamadığım sanırım herkes zor hamilelikler geçiriyor. Allah hepsine kolaylıklar versi. Burada ilk üç ay ultrason bile yok doğru düzgün. Düşecek çocuğu tutmaya çalışmıyorlar. Hastane kaydı bile 4. aydan sonra yapılabiliyor. Bir yerde bir taraf yanlış yapıyor ama neresi çözemedim :) iki ülkenin tüm sistemi bu kadar farklı olamaz :)herseyin fazlasi zarar oldugu gibi asiri ustune dusmek surekli dusunmekte farkinda olmadan zarar veriyor kendimize . biz oyle degilsek bile cevre faktöründen acabalar yüzünden şüpheci stresli bireyler haline geliyoruz. riskli gebeliklerde tabiki egilmek bile zararli olabilirken oyle bir hale geldik ki aman eğilme aman sık duş alma aman ilişkiye girmeleri herkesten duyar olduk. sonunda herseyden ay bunuda yapmak zararlimi diye dusunurken buluyoruz kendimizi .temmuz ayinda benimde 8 haftalik bebek kaybim oldu üzüldüm dogal olarak cevremden cokmu kendini yordun, temizlikmi yaptin, bak diyet yapiyordun gebelikten once oyüzden durmadi bebek diye bir suru sey duydum . doktorumla konusup test sonuclari geldiginde endiselenecek birsey olmadigini yuksek ihtimal bir kromozom bozuklugu oldugu icin vucudumun bebegi kendi yok etmeye calistigini insan vucudunun muhtesem bir programla yaratildigini bebekte buyuk sorunlar varsa onu dusurmek icin cabaladigini söyledi. ama malesef herkes doktorlardan iyi bildigi icin doktorun soyledigini kabul etmeyip yok ya sundan olmustur diye teşhis koyanlar bile oldu. en son arastirmalara göre fazla folik asit aliminin bile bebegin zekasinda bircok zarari oldugu ispatlandi ama bir doktor vitamin yada takviye yazmazsa herkese yazdilar onlarin doktoru iyi diye kendi kendine gidip eczaneden alip icenler oluyor . veya doktor antibiyotik yaziyor sonucta hamile oldugunu bilerek yaziliyor o ilaclar icim rahat etmedi bebegime birsey yapar diye icmeyenler oluyor gercekten hayret ediyorum bende
Ben kullanmadım ama bir arkadaş şunu tavsiye etmişti.Merhaba kızlar (özellikle tecrubeli anneler) , dijital bebek kamerası öneriniz var mı? Marka model vs
İnternette baykuş şeklinde gece lambası gibi bi kamera reklamı görmüştüm. Hareket sensörü de var hatta . Bulabilirsem ondan almayı düşünüyorum da ismini hatırlamıyorum bi araştırayım yazarım size deMerhaba kızlar (özellikle tecrubeli anneler) , dijital bebek kamerası öneriniz var mı? Marka model vs