2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Evde seker olcme aletin mi var canim. Benim alet olmadigi icin aile hekiminde mi baktirmam lazim bilemedim. Yukleme yapmak istemiyorum ben de. 5 gun aclik tokluk olcmek istiyorum da

Evde seker olcme aletin mi var canim. Benim alet olmadigi icin aile hekiminde mi baktirmam lazim bilemedim. Yukleme yapmak istemiyorum ben de. 5 gun aclik tokluk olcmek istiyorum da
Babamın vardı onu almıştım. Ben şekerli şeyleri tüketemiyorum hemen midem bulanıyor D vitamini ilacımla magnezyum ulacım tatlı onları her sabah zor tüketiyorum.şeker yüklemesinde o sıvıyı içsem benden kanı almadan onu çıkarırım

Evet o da senin icin ayri sorun. Ben yaptirmicam diyorum da bakalim doktor israr etmezse tabi

Kızlar glikoz yüklemesi yaptıran var mı ? Bu haftalarda başladı gerçi kim kaç haftalık bilmiyorum da ..
Benim 3 cü çocuğum şeker yüklemesi yaptırmayı düşünmüyorum canan karatay bile mahkemeyi kazandı 1 bardak dolusu şeker bianda vücuda yükleniyor hiç içime sinmedi zaten 3 kilo anca almışım çok şekerli şeyler tüketmiyorum şeker çıksa bile sadece diyet uygulayacak oda dikkat ediyoruz inşallah

Çok kararsızım ya ben tatlı yiyorum

Şeker yuklemesini bende yaptirmicam kizlar ,tahlil oldum yeni 76 cıktı şekerim , birde yuklemeyi yaparken o sekerli sumu artik neyse iciyoruz ya o an bebek icerde bayginlik geçirebiliyormuş yazik gunah dedim

Günaydın herkese. Benim ne ailemde şeker hastalığı öyküsü var ne çok kilolu biriydim ne de simdiye kadar şeker direnci vs çıktı ama yine de şeker yükleme testini yaptiricam. Bütün dünyada bilimsel olan bir tarama işlemini sadece bir kadının söylemiyle reddetmek saçma geliyor. Gebelikte şeker çıkması takip gerektiren bir olay. Hem bebek hem anne için . Daha önce hamile değilken kontrol amaçlı yaptirmisligim var ve o içilen sıvı bir kutu kola kadar bile şekerli değildi. 1 bardak şeker yüklenmiyor yani. 2 dilim baklavadaki kadar şeker yükleniyor. Sanki hepimiz beslenme gurusuyuz midemize her giren Şeyma subaşının organik cafesinden çıkma da buna takılıyoruz.. Bilimsel olarak araştırmak isteyen arkadaşlar sağlık bakanlığının birinci basamakta doğum öncesi rehberi var, Dr lar yönelik . Onu okuyup yapılması gereken her işlemi inceleyebilirler. Boşa kafa karıştırmaya gerek yok. Ona bakılırsa son zamanlarda amerikada yapılan bir araştırma gereğinden gebelikte fazla vitamin kullanımının da doğum sonrası çocukta otizme neden olabileceğini söylüyor. Ama 1 çalışma . Bu çalışma bugüne kadar yapılmış vitamin eksikliklerinde ortaya çıkan hastalık çalışmalarını yenebilir mi ? Yenmesi için daha bir sürü çalışmayla desteklenmesi gerekir. Yoksa ne yapacağımızı şaşırırız herkes kendi yolunu izler kim kime dum Duma bir durum çıkar ortaya . Bilimden şaşmayın arkadaşlar. Bilimsel çalışma bütün dünyada binlerce çalışma örneği ile birbirini destekleyerek ilerler üç beş kişinin kişisel fikriyle değil. Herkese mutlu günler dilerim

Şeker yüklemesinde bende kararsızım ama doktorlar öneriyorlar ben de şekerli şeyleri çol aramıyorum 75 çıktı açlık şekerim ama kiloluyum o yüzden yaptırayım diyorum.

Arkadaslar bugun ebebekte ıslak mendıller indırımde,ben hala markaya karar veremedım bir de bebek battanıyesı toplamda kac tane almak lazımki

Arkadaslar bugun ebebekte ıslak mendıller indırımde,ben hala markaya karar veremedım bir de bebek battanıyesı toplamda kac tane almak lazımki

ben ilk kızımda hiç ekstra almadım. yeni doğan setinde bir tane vardı. bir tane de hediye geldi. ama pek kullandım denemez. hastanede ilk doğunca sarıyorlar ama. kızım da haziran sonunda doğmuştu. müslin kundaklar aldım. kısa kollu alttan çıtçıtlı body giydirip, müslin bezlerle sarmalıyorduk ilk aylarda. o çok rahatlatıyor.

bir de şu şekilde yandan cırt cırtlı uyku tulumları da kullandım. yerel bi markadan baya ucuza almıştım. hatta bundan yine alacağım. cırt cırtları eskidi çünkü. şekli aynı böyleydi:

sonra da altı torba şeklinde olan uyku tulumlarından kullandım. içi elyaf dolgulu olmayan, pamuk kumaşlı, yani baharlık ve yazlık olanlardan kullandım. mothercare ve lcwden almıştım. 1 tog'du sanırım mothercare, lcwde tog yazmıyordu ama o da inceydi. torba gibi giyildiği için sıcaklık korunuyor ama. kışın bile içine pijama giydirerek kullandım onları. yeteri kadar sıcak tutuyordu.

mothercare artık türkiye'den çekilmiş ama bendeki böyle bir şeydi:

kızım 3.5 yaşında. yürümeye başladıktan sonra ayaklı uyku tulumuna geçti. şu anda bile halo'nun yazlık uyku tulumunu kullanıyorum. halo'nun 1 togluk olanı kalın geldi çünkü. şimdi kullandığı model 2-3 yaş için. ama yine de oluyor:

türkiye'de benzer modelleri satan markalar var sanırım. battaniye kullanmadığımdan hiç üstünü açtı diye düşünmüyorum. çok rahat oluyor böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…